Kullanıcı mesaj:Manco Capac/Arşiv12

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rütbeni Bileceksin[kaynağı değiştir]

Bu sayfa 1 Ekim'de silindi.Madde 6 yüzünden.Ansiklopedik olmayan bilgi hangisiydi? Kullanıcı mesaj:34MERVE96 15:01, 1 Ekim 2009 (UTC)

Kısa maddeler[kaynağı değiştir]

Sabri merhaba, açtığın son maddeler sence de biraz kısa değiller mi? Lütfen onları biraz daha taslak olacak kadar geliştirsen 2 -3 cümle daha eklesen en azından. Nasıl olur? --Manco Capac 10:24, 1 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Birinin hakkında İngilizce maddesinde bile çok az bilgi vardı. Diğerinde ise yazmadığım kısımlarına İngilizce'de kaynak belirt şablonu eklenmişti ve Vikipedi'de emin olmadığım bilgilerin yer almasını istemediğim için kalan 1-2 cümlesini de çevirmedim. Zaten artık haklarında pek bilgi bulunmadığından 2 Hazar kağanından (madde içerisinde geçmeyen) başka Hazar kağanı maddesi yapmayı düşünmüyorum... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:32, 1 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba sizi online görmüşken, sizce bunlar sinsi vandalizm mi? Ben çoğunu geri aldım ama pek de emin değilim sadece tarihlerle ilgileniyor! Pek sinsi geldi. --Hedda Gableя 13:02, 2 Ekim 2009 (UTC)
  • Evet aynen öyle. uyarı için teşekkürler. Kullanıcı engellendi --Manco Capac 13:15, 2 Ekim 2009 (UTC)

İst ulaşım sembolleri[kaynağı değiştir]

Üç hece, altı harf: Ha-ri-ka! :) Elleriniz dert görmesin. --Danbury ileti 14:10, 2 Ekim 2009 (UTC)

Kaynak girmek[kaynağı değiştir]

Merhaba, yaptığınız bu ekleme geri alındı. Kaynak girmek demek yorum yazmak demek değildir. Kaynak girmek için somut güvenilir kaynaklar bulmanız ve onları eklemeniz gerekmektedir. Saygılarımla, --Manco Capac 06:47, 2 Ekim 2009 (UTC)

  • Öcalan davası iddianamesinde anlatılan köy baskınları, öldürme ve yakma eylemleri ve PKK kongrelerindeki sivillere karşı öldürme kararlarını nasıl kaynak olarak gösterebilirim. Bir öneriniz var mı. Farklı kaynaklar da verilebilir zamanım olmadığı için onu yazdım.--Bruno ileti 20:01, 2 Ekim 2009 (UTC)

resim kaynak[kaynağı değiştir]

Bu resmi Dosya:Kongra Gel 2003.png lisans ve kaynaklandırma yönünden kontrol eder misiniz.--Bruno ileti 20:56, 2 Ekim 2009 (UTC)

İnsan iskeleti çizimi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ybancının isteği ile bu çizimi Türkçeleştirdim. Acaba kontrol edebilir misiniz, isimler doğru ve uygun olmuş mu? Hata varsa yada daha iyi olabilecek bir yorum bildirirseniz düzeltebiliriz. Teşekkürler, --Manco Capac 06:50, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Öncelikle çoook geç cevabım için kusura bakmayın lütfen, hayli uzun bir vikitatil yaptım :). Çizim için elinize sağlık, çok büyük bir ihtiyaçı gidermişsiniz elinize sağlık. Bir iki ufak şey gözüme çarptı; birincisi falankslar olması gerektiği diğeri ise alt bacaklardaki kaval kemiği ve kamış kemiğinin yerlerinin değiştirilmesi, kalın olan tibia (kaval kemiği veya incik kemiği - kaval kemiği çok daha yaygın sanıyorum-) ince olan ise fibula (kamış kemiği) oradaki oklarda bir yer değiştirme olmuş galiba. Bir de rica etsem türkçe tıp literatüründeki kullanımlarının yanına parantez içinde saf türkçe halleri olacak şekilde yeniden düzenleyebilir misiniz? Mesela patella (diz kemiği) şeklinde, diğer türlüsü de olur tabi hangisini tercih ederseniz. Çünkü tıp dilindeki kullanımları da hayli yoğun kullanılıyor, özellikle sağlık sektöründekiler için sadece bu şekilleri kullanılmakta ki birçokları için kamış kemiği hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Bu nedenle tıp literatüründeki halleri bir şekilde şekle sokulmalı kanaatindeyim. İkili hallerini şöyle: Patella (Diz kapağı), Femur (uyluk kemiği), humerus (pazı kemiği veya üst kol kemiği), klavikula (köprücük kemiği), mandibula (alt çene kemiği), vertebra (omur) - servikal omuru vs. gibi - , kranium (kafatası), skapula (kürek kemiği), koksiks (kuyruk kemiği), kosta (kaburga), sternum (göğüs kemiği veya bağır kemiği - ancak göğüs kemiği daha yaygın galiba). Ulna, radius, sakrum ve manubriumun tıpçaları hariç bir kullanımı bilemiyorum, hiç duymadım ama araştıralım. Pelvik kuşak dediğimizdeki oradaki pelvis=leğen kemiği ama bunu belirtmek için ayrı bir ok gerekir heralde, o nedenle bu parantezsiz tek şekille yazılacak gibi. Hayli iş çıkardım size . Şekil için tekrar elinize sağlık ve teşekkürler. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:01, 4 Ekim 2009 (UTC)

Yanıt için teşekkürler, geç olması olmamasından hep iyidir. Resme şimdi bir bakar mısınız? Ek bir şey? Kolay gelsin, --Manco Capac 10:59, 6 Ekim 2009 (UTC)

  • Ellerinize sağlık, harika. Son olarak bir rica gerçi olmasa da olur ama, omurga (vertebra) yahut servikal omurlar vs. yerine vertebralar yazabilir misiniz? Tekrar elinize sağlık, iyi vikiler kolay gelsin--Merube 89msj 20:17, 7 Ekim 2009 (UTC)

Selam, ne var ne yok? Nasılsınız? Bu arada bir de soru sorayım: Birbirinin aynı tür içeriğe sahip iki şablon için maddelerdekine benzer bri birleştir şablonu var mı? Ben aradım ama bulamadım. Kategori:Siyah-beyaz filmler ile Kategori:Siyah beyaz filmler aynı içeriğe sahipte! Teşekkürler, --Manco Capac 12:16, 5 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba. İyiyim, teşekkürler. {{Çift kategori}} şablonu var ama şablon birleştirme şablonuna daha önce rastladığımı hatırlamıyorum. Burada da bulamadım. Oluşturmanın zamanı geldi galiba. Pınar [m] 12:26, 5 Ekim 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, şimdilik bu şablonu koyayım. Daha sonra uygun bir zmanda o işe bakayım. Çok iş var çok ... --Manco Capac 12:37, 5 Ekim 2009 (UTC)
  • Verilen Kaynakta : The population of Orumiyeh is predominantly Azeri (over 90%), but with Kurdish, Assyrian and Armenian minorities. --OPamuk 13:18, 5 Ekim 2009 (UTC)
  • Haklısınız, benim hatam lütfen kusuruma bakmayın. Sizin yaptığınız sürüme geri aldım. --Manco Capac 13:22, 5 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba,

Şu konulardada telif varmı? İlgilenirseniz sevinirim.

Atılgan Kaideye Monteli Stinger Sistemi ‎

FNSS ACV 300

MErhaba, bu maddenin kaliteli statüsünü kaldırmak için bir tartışma var. Japon kültürü ile ilgili biri olarak katılmanızı rica ediyorum. Belki madde içindeki kırmızılıkların da giderilmesinde yardımcı olabilirsiniz. En azından taslak olarak. Teşekkürler, --Manco Capac 11:14, 6 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Aslıdna Japon kültürü ile ilgilenmiyorum anime ile ilgileniyorum. Yine son günlerde SRA göstermek için Japon kültür ile ilgilenmiş oldum :) Dediğiniz maddedeki tartışmaya bakacam. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:16, 6 Ekim 2009 (UTC)

Christopher Eccleston maddesi silinmeli. Teşekkürler. --Bermanya 14:06, 6 Ekim 2009 (UTC)

Pardon, size önceki attığım mesajı görmediniz galiba. Bu madde"Christopher Eccleston" ansiklopedik olmayan, kötü bir içeriğe sahip. Silinmesi lazım. Yazana uyarı attım ancak bunu silmediniz hala. Teşekkürler. Bermanya 14:10, 6 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkürler, silinmiş. --Bermanya 14:11, 6 Ekim 2009 (UTC)

İzak Maçoro "ansiklopedik kişi" değildir kriteri nedir?[kaynağı değiştir]

İzak Maçoro "ansiklopedik kişi" değildir kriteri nedir? İzak Maçoro Sefarad dünyasında (sadece Türk Yahudileri arasında değil) önemli ve ünlü bir hazandı. Müezzinlerin Yahudi karşılığı gibi.

Sadece "ansiklopedik kişi" kategorisine arabeskçi, futbolcu ("ünlü" olmayanlar da dahil) hatta amigo bile konuluyorsa bu kriter gözden geçirilmeli.

  • Vikipedide kayda değerlik kriterleri bellidir. Bir kişinin belli bir topluluk tarafından tanınıyor olması onu ansiklopedik yapmaz. Örneğin bir tıp doktoru tıp camiasında çok tanınmış olabilir ancak bu onun ansiklopedik olacağı anlamına gelmez. Ya da bir mühendis mühendiler odası ve ilgili daldaki mühendisler arasında çok tatınıyor olabilir ancak bu onun yine ansiklopedik olmasını gerektirmez. iligli kriterleri VP:KD ve VP:KİŞİ'den alabilirsiniz. Teşekkürler, --Manco Capac 07:27, 7 Ekim 2009 (UTC)

Telif Hakkı?[kaynağı değiştir]

Merhaba az önce eklediğim SimsTR adlı makelede telif ihlali yapmış olduğumu söylemişsiniz, ama ben böyle düşünmüyorum, oradaki yazıyı değiştirerek yazdım ve kendi yorumlarımı ve cümlelerimi kattım. Tam olarak nerede ihlal yapıldığını söylerseniz düzeltirim, fakat bana daha önce bir yönetici söylemişti yazıları direkt olarak yayınalak yasak ama değiştirerek ve kendi cümlelerinizi katarak burada yazabilirsiniz diye, ben de böyle yaptım, acaba sorun nerede? Maldek™ ileti 08:14, 7 Ekim 2009 (UTC)

  • Ama bir web sitesi ile ilili bir maddede sitenin adresi yer almayacaksa insanlar o sitenin geçmişi hakkında nasıl bilgi öğrenecek? Peki o zaman sitenin yöneticisinden izin alıp reklamları çıkartıp yayınlasam olur mu? Maldek™ ileti 08:24, 7 Ekim 2009 (UTC)

Evet anladım, teşekkürler, bundan sonra daha dikkatli olurum. Maldek™ ileti 08:42, 7 Ekim 2009 (UTC)


Otel Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhabalar Otel ile ilgili maddenin silinmesi pek anlamadım, çünkü Wikipediğa İngiliz yada Rus sitesinde otel tınıtım sayfalar veilmiştir onlar neden silin miyor Yoksa Türkiyenin Wikipediyasında sadece böyle bir kanun vardı? Diğer sözlerle otelin Konumu Tarihçesi Kazandığı Ödüller belirtmeye olurm mı? yabancı wikipedia da link otel tanıtımı http://en.wikipedia.org/wiki/Hotel_Astoria Victorturkey 13:34 --Victorturkey 10:34, 7 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba, her viki projesi kendinden sorumludur. Dolayısıyla diğer vikilerdeki durumlar bizi tam olarak bağlamaz. Ancak tabiki onlardan fikir alabilirizi onlar da bizden alabilirler. Vikipedi içinde oteller yer alamaz diye bir kural yok. Ansiklopedik ve kayda değer olan her bilgi vikide yer alabilir. Örneğin Pera Palas maddesinin yer alması gibi. Ancak sizin yapmış olduığunuz otel girişi bir ansiklopedi maddesinden çok bir reklam biçiminde otelin olanaklarını tanıtacak şekilde yazılmış idi. Dolayısıyla tamamen reklam amaçlı idi. Saygılarımla, --Manco Capac 11:00, 7 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Anlaşıldı. Teşekkürler... --Bermanya 10:45, 9 Ekim 2009 (UTC)

silinecek madde[kaynağı değiştir]

İstanbul un özel günleri adlı madde silinmelidir. Teşekkürler. --Bermanya 14:23, 9 Ekim 2009 (UTC)

İnsan iskelet resmi-devam[kaynağı değiştir]

Yanıt için teşekkürler, geç olması olmamasından hep iyidir. Resme şimdi bir bakar mısınız? Ek bir şey? Kolay gelsin, --Manco Capac 10:59, 6 Ekim 2009 (UTC)

  • Ellerinize sağlık, harika. Son olarak bir rica gerçi olmasa da olur ama, omurga (vertebra) yahut servikal omurlar vs. yerine vertebralar yazabilir misiniz? Tekrar elinize sağlık, iyi vikiler kolay gelsin--Merube 89msj 20:17, 7 Ekim 2009 (UTC)
Şimdi farkettim ki mesajım çok yukarılarda kalmış, o nedenle buraya taşımayı uygun gördüm. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 12:19, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Şimdi oldu sanırım. İşbirliğiniz için teşkkürler. Kolay gelsin --Manco Capac 12:56, 12 Ekim 2009 (UTC)

Kaynak Bölümünün Silinmesi[kaynağı değiştir]

5 Ekim'de ilettiğim bir kaynak sorunu için http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bor,_Ni%C4%9Fde&action=history adresini koruma altına aldığınızı gördüm. Teşekkür ediyorum.

14 Ekim'de koruma sona erecek gibi anladım. Bu uzatılabilir mi veya sınırlı bir koruma olabilir mi?

  • Merhaba, koruma süresi bitince maddeyi takip ederiz. eğer yine vandalizm olursa yine korumaya alırız. ancak sürekli koruma bu aşamada olası değil. --Manco Capac 06:51, 12 Ekim 2009 (UTC)

Gölet, Hacı Ahmet[kaynağı değiştir]

şu maddeye bakabilir misiniz? Ansiklopedik olmasa gerek. Ben hızlı şil şablonu ekleyecektim ama tereddüt ettim fakat zatın ansiklopedik yanı da yok kadıymışmış vs. --Hedda Gabler 10:13, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Madde ansiklopedik olmadığı için silindi. Uyarıu için teşekkürler. Aslında madde açılalı epey olmuş ama geçmişinde çok değişik kullnıcı girişleri olmadığı için SAM yapmadan sildim. --Manco Capac 12:44, 12 Ekim 2009 (UTC)

Şablon işleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Manco. Birşeyleri karıştırdım galiba. Şablon:Müzik kulübü-taslak'ı oluşturdum ve Eddie's Attic maddesinde kullandım. Sorun şu ki, madde Kategori:Müzik kulübü taslaklarında yer almıyor. Neden olabilir sence? --yabancım 12:31, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Selam. Sorun yok şablon iyi sadece bazen ön bellek sorun yaratıyor. Bu tip durumlarda Kategorinin içine bir şeyler ekleyip yeniden kaydetmek işe yarayabiliyor. ya da benim yaptığım gibi belleği boşaltan şablon koyabilirsin. Kolay gelsin. --Manco Capac 12:38, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Bu kodlar yabancı bir dil gibi ya, içinden çıkamayınca sorayım dedim. Önbelleği de boşaltmıştım halbuki. Neyse, çok sağol. --yabancım 12:44, 12 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür ederim Manco Capac,

Güzel kokuyosa o kalemin silgisini yiyebilirim bak :)

Sevgiler

Vito Genovese 13:06, 12 Ekim 2009 (UTC)

Vikihaber'de kod yardımı[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Manco bir konuda yardımına ihtiyacım var. Vikihaber'de ve burdaki kullanıcı mesaj sayfamda arşiv kutusu var. Fakat Vikihaber'de tam görünmüyor bunun için gerekli kodlar nelerdir? Ayrıca senin Vikihaber'de gördüğün başka eksiklikler varsa lütfen bana ne yapmam gerektiğini söyle ki ilgili düzeltmeleri yapalım. Teşekkürler.--Reality006 13:22, 17 Ekim 2009 (UTC)

Selam Manco. Bir şey sormak istiyorum. Bunun gibi "maddesi"nin yokluğundan dolayı seçilmemiş adayları yeniden adayı göstermek mümkün mü ? Birde sırf ilgisizliklerden seçilmemiş adayları da tekrar gösterebilir miyiz ? belki biryerde yazılıyordur da bulamadım. Takabeg ileti 11:11, 19 Ekim 2009 (UTC)

  • Başarısız bir remi tekrar aday göstermeyiz biçiminde bir kural yok. Eğer ilk adaylığı esnasında {{SRO}} ile taglanmamış ise bence tekrar aday gösterilmesinde bir sakınca yok. --Manco Capac 11:24, 19 Ekim 2009 (UTC)
Mer30. Birde ne kadar zaman geçtikten sonra tekrar adayı gösterebiliriz ? Takabeg ileti 11:27, 19 Ekim 2009 (UTC)
Benim bildiğim bir kısıtlama yok. --Manco Capac 11:29, 19 Ekim 2009 (UTC)
Tamam. İlginiz için teşekkür ederim. Tekrar aday gösterildi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:43, 19 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Takbeg, bu maddenin geçmişini birleştireceğim ama hangi isim altında birleştirmem gerektiğine karar veremedim. Yorum alabilir miyim? --Manco Capac 14:44, 20 Ekim 2009 (UTC)

Kubadın'ı aradığımda güvenilir kaynakları bulamadım. Loznitsa ise bir tane bulabildim. Şimdilik Loznitsa olarak birleştirilse sorun yoktur ve daha sonra güvenilir kaynak bulan Kubadın olarak değiştirebilir, bence. Şu an yapmakta olduğunuz iş (geçmiş birleştirme) çok faydalıdır. Teşekkür ederiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:49, 20 Ekim 2009 (UTC)

  • Serkan Çeliköz adlı sayfaya kayda değer olmadığı şüphesiyle bir şablon koymuşsunuz. Fakat bu kişi maddede yazdığına göre Kargo adlı Vikipedi'de maddesi bulunan bir grubun eski bir üyesiymiş. Sizce bu bile kayda değer olduğunu kanıtlamak için yeterli değil mi? İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:54, 20 Ekim 2009 (UTC)
  • Kargo adlı grubun kayda değer olduğu su götürmez ancak o grupta bulunmuş birinin direkt olarak kayda değer olduğunu düşünmek yanlış olur. Ne demişler aynası iştir kişinin! Örnek vermek gerekirse İstanbul Üniversitesi Kayda değerdir değil mi? Ancak o üniversitede yer alan bir araştırma görevlisi ya da öğretim elemanının kayda değerliliği o üniversitede bulunduğu için değil kendi çalışmalarından dolayı geçerlidir. Bilmem anlatabildim mi? Kolay gelsin, --Manco Capac 06:38, 21 Ekim 2009 (UTC)

Aynı dakika içerisinde birde fazla....[kaynağı değiştir]

Selam. Elinize sağlık. İşlemlerinizi destekliyorum. Ancak Erzurum Kongresi gibi çok sayıda maddelere bağlantı verilen maddelerin kısa olsa kalması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce SAM ile silinen Gemi maddesinde olduğu gibi. Ne dersiniz ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:46, 21 Ekim 2009 (UTC)

  • Haklısınız ama onun için de olan telifli maddenin silinip yerine yeniden açılması gerek. Açıkçası yüzlerce telifli maddeyi silerken ona ayırcak vaktim yok. teliflilerden kurtulduktan sonra o tip işlere bakabilirim. Ya da şöyle yapalım mı? Ben teliflileri sileyim siz de bu tip maddeleri yeniden açın nasıl olur? :) --Manco Capac 06:05, 22 Ekim 2009 (UTC)
Tekrar selam. Madde bağlantısı verilen maddelerin sayısı çok olduğunu düşündüğnüz madde başlıklarını bir yere yazarsanız sevineceğim. Köy çeşmesi veya Vikipedi:Telif sorunları (mesele aynı dakika şeysi ise burası daha uygun olabilir Vikipedi tartışma:Telif sorunları mı daha uygun?)'a not bırakırsanız diğer kullanıcılar da ilgilenecektir. Dışarı çıkmam lazım. Ben kaçtım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:16, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Şimdi bitirdim ama canım çıktı. Sağolsun kendileri Kopyala yapıştırın kralıymıuşlar. Bazılarını özellikle bıraktım çünkü çok az bilgi içeriyorlardı. bir kısmını da üzeri nde çok ekleme olduğu için bıraktım. Neyse sonuç olarak aşağıdaki şu maddelerin açılması gerek:

Musul sorunu Kıbrıs Sorunu CENTO Potsdam Konferansı Marshall Planı Yalta Konferansı Stratejik Silahların Sınırlandırılma Görüşmeleri SALT II Sovyet-Afgan Savaşı Sovyetler Birliği'nin dağılması Sırp isyanları Brest Litovsk Barış Antlaşması Türk Ocağı Hasan Tahsin

Artık sen icabına bakarsın. :))--Manco Capac 12:34, 22 Ekim 2009 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

  • Hmm. Sanırım anlıyorum demek istediğinizi. Fakat sonuçta bu kişinin hayatını/çalışmalarını öğrenmek isteyecek az çok bir kesim bulunuyor. En azından bu kesimin var oluşu bile belki kayda değer yapabilir bu kişiyi. Tabii ki size kalmış. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:08, 21 Ekim 2009 (UTC)
  • Olabilir ancak butip kişilerin hayatını öğrenmek isteyenler için bu tip kişilerin zaten kendi internet siteleri var. ayrıca bürsürü blog sitelerinde blogları falan da var. Yani amaç ansikloepdi oluşturmak ise öncelik o olmalıdır. Kolay gelsin. --Manco Capac 06:07, 22 Ekim 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar, uzun zamandır geçmiş birleştirilmesi gereken maddelerin çoğunu birleştirmişsiniz ellerinize sağlık. Yalnız bir istirhamım olacak, Nobel Fizik Ödülü kazananlar listesi maddesini yönlendirme, esas sayfayı Nobel Fizik Ödülü sahipleri listesi yapabilir misiniz size zahmet? Diğer tüm Nobel Ödüllerinde "sahipleri" şeklinde kullanım var da o nedenle, bütünlük olsun. Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:42, 21 Ekim 2009 (UTC)

tamamdır. kolay gelsin --Manco Capac 06:03, 22 Ekim 2009 (UTC)
Çok teşekkürler, elinize sağlık. İyi vikiler--Merube 89msj 16:25, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • şunu hızlı silmeye ne dersiniz M8'den? Madde girişi yok, direkt konuya girmiş ne dediği belli değil. Neyse, sizi son değişikliklerde aktif görünce sorayım dedim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 12:09, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Şimdi bitirdim ama canım çıktı. Sağolsun kendileri Kopyala yapıştırın kralıymıuşlar. Bazılarını özellikle bıraktım çünkü çok az bilgi içeriyorlardı. bir kısmını da üzeri nde çok ekleme olduğu için bıraktım. Neyse sonuç olarak aşağıdaki şu maddelerin açılması gerek:

Musul sorunu
Kıbrıs Sorunu
CENTO
Potsdam Konferansı
Marshall Planı
Yalta Konferansı Stratejik Silahların Sınırlandırılma Görüşmeleri
SALT II
Sovyet-Afgan Savaşı
Sovyetler Birliği'nin dağılması
Sırp isyanları
Brest Litovsk Barış Antlaşması
Türk Ocağı
Hasan Tahsin

Artık sen icabına bakarsın. :))--Manco Capac 12:34, 22 Ekim 2009 (UTC)

Selam Manco. Eline sağlık. Büyük ihtimalle dahası vardır. Şimdilik yukarıdaki listeyi köy çeşmesi v.s. kullanıcıların dikkatlerini çekebilecek yere yapıştırsan iyi olur. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:40, 22 Ekim 2009 (UTC)
Birde rica etsem VP:SRA'ya da uğrar mısın ? Ve arşivi de inceleyin. Yanlışlıkla seçilenler var. Teklif var ısrar yok. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 12:43, 22 Ekim 2009 (UTC)

Günün SR'si[kaynağı değiştir]

çızık meseleleri[kaynağı değiştir]

  • selam manco, sam oylamasında yorum yapmak serbest biliyorsun. yorumları çizginin altından okumak zor oluyor.. :) bu yözden bir küçük müdahalem oldu. selamlar. --ki bl 08:57, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Doğru sadece oyu çizmek gerekiyordu değil mi? Neyse sen olmasan hayat ço zor valla :)) --Manco Capac 09:02, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Selam, acaba Başkan bilgi kutusunda yardım edebilir misiniz? Aslında ben yapabilirdim de fakat İngilizce politik terimlerin Türkçe tam olarak hangi anlama geldiğini bilmediğimden tereddütte kaldım. Daha önce sizi şablon düzenlemeleri yaparkem görmüştüm, belki bu şablondaki parametreleri de Türkçeleştirebilirsiniz ya da orada kullanılan parametrelerin Türkçe karşılığını söylerseniz ben yapabilirim. Vikideki siyasetçi şablonları oldukça kötü durumda bu şablonla tüm siyasetçi şablonları standart hale getirebiliriz.--Hedda Gabler 10:18, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Selam Hedda, {{Bilgikutusu Başkan}} var bu yeterli olmuyor mu acaba? Çünkü senin yapmaya çalıştığının şablon bence gereksiz bir çok detay içeriyor. Amerikalılar için gerekli olabilir ancak o şablonunn içeriğinin tamamını doldurma epey güz olacaktır. Ne dersin? Eğer illaki yapalım diyorsan biraz bkelemen gerekecek çünkü şu sıralar öyle karışık bir şablonu türkçeleştirecek enerjim pek yok.--Manco Capac 10:28, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Aslında benim için sorun yok :) Fakat Myrat'ın isteğiydi. Neyse ben ona mesaj çektim zaten. Ona göre artık bir şeyler yaparız. Sağ ol + kolay gelsin. --Hedda Gabler 10:30, 23 Ekim 2009 (UTC)

RE: Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

teşekkürler... :-)

belki eskisi kadar sık olmayacak ama gene de elimden geldiğince katkıda bulunucam.

selamlar, iyi çalışmalar...

--Doruk Salancıileti 10:52, 23 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, katkıda bulunduğum tüm makalelerde bir hata var herhalde, geri alıyorsunuz? Bilgi verebilir misiniz? --Başak 15:42, 23 Ekim 2009 (UTC) Mesela "Ayna Çarpması" maddesinde, Ödül jürisinin hangi gerekçeyle ödül verdiğine dair açıklaması "telifli içerik" midir? Bunun yer almaması veya jürinin ifadesinin değiştirilerek mi maddede yer verilmesi gerekir? Ben hiç bu şekilde düşünmedim. Telif konusunda aydınlatılmaya ihtiyacım var gerçekten.--Başak 15:48, 23 Ekim 2009 (UTC)

    • Merhaba, kendi mesaj sayfama verdiğim yanıtı okumadığınızı, o yüzden yanıt vermediğinizi düşündüm. Bu sefer okuyup yanıt verebileceğiniz düşüncesiyle buraya eklemek istiyorum. İyi çalışmalar,--Başak 06:19, 29 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, yanıt için teşekkürler. Elbette ki kişisel olarak algımıyorum. Kuralları çiğnemek de istemiyorum, sadece anlamak istiyorum. VP:Telif sayfasındaki bilgilerin de bana yardımı olmadı. Örnek üzerinden giderek yardım alabilir miyim? Sayfanıza bıraktığım notta da Ayna Çarpması örneği üzerinden gitmek istemiştim. Ödül almış bir kitap olduğu bilgisine ilave olarak bu ödüle kim tarafından hangi nedenlerle layık görüldüğü bilgisini eklemek istiyorum, bunun maddeyi zenginleştireceğine inanıyorum. Bu konuda bir basın açıklaması var, tüm gazetelerde de yer alıyor. Ben bunu aynen aynen alındığı zaman da kimin telif hakkının çiğnediğini anlamıyorum. Basın açıklamasını yapanların mı? Tam tersine, açıklamayı cümlelerde değişiklik vs. yapmanın açıklamayı yapanlar açısından yanlış olacağını düşünüyorum. Kaynak belirterek aynen almak doğru değil mi? --Başak 23:11, 25 Ekim 2009 (UTC)

Memento Mori (albüm) Bu sayfaya yardım lütfen.. Birde anlam ayrımına bakarsanız teşekkürler... ----GôkTR001 15:49, 23 Ekim 2009 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

Merhabalar Manco Capac. Rica etsem şu paragrafı çevirebilir misiniz?

In 1814, the Treaty of Fort Jackson opened the territory to American settlers, which in turn led to a more rapid rate of county creation. Alabama was admitted to the Union as the 22nd state in 1819. The Alabama state legislature formed additional counties from former Indian lands as the Indian Removal Act took effect and settlers populated different areas of Alabama. In 1820, Alabama had 29 counties. By 1830 there were 36 and Native Americans still occupied large areas of land in northeast and far western Alabama. By 1840, 49 counties had been created; 52 by 1850; 65 by 1870; and the present 67 counties by 1903. Houston County was the last county created in the state, on February 9, 1903.

Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 16:08, 23 Ekim 2009 (UTC)

Paralarda adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba Manco,
Buradaki resimlere adil kullanım gerekçesi gerekip gerekmediğinden emin olamadım. Banknotların internette nasıl kullanılacağına dair mevzuat var ama demir paralarla ilgili bir düzenleme bulamadım. Commons'ta birçok TL resmi yüklü durumda ve yıllardır kimse silmemiş. Gerçekten gerekçe istemeli miyiz? İyivikiler... [ho? ni!] 19:53, 24 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba honi arkadaş, bu paralar konusu benim de bir süredir kafamı bulandırıyordu. Ancak internet üzerinde hiç bir kaynakta (Merkez bankası ve darphane dahil) bu konuda net bir ifade bulamadım. Sonuç olarak benim aklıma yatan tek durum telfi hakları kanununda belirtilen bir eserin telf sahibi o eserin yaratıcısıdır ibaresi oldu. Yani sonuç olarak bu paraların kağıt olanlar için grafikerler, madeni olanları içinse heykeltraşlar bir eser yarattığına göre özellikle paraların birer sanat eseri sayılması gerektiği ve dolayısıyla Adil Kullanım altında kullanılmaları gerektiği kanısına vardım. Ayrıca serbest telifli eseri aidl kullnım altında kullanamak serbest olmayan telifli bir eseri telifsiz biçimde kullanmaktan iyidir değil mi? Sen ne dersin? YOksa en iyisi darphaneye bu konuda bilgi edinme hakkı çerçevesinde bir soru mu yöneltsek? --Manco Capac 08:24, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • Evet, ben de bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım. Darphaneye sorarız sormasına da oradan da kesin bir cevap alabilir miyiz bilmiyorum. Kağıt paralarda düzenleme olmasının sebebi (özellikle de "örnektir" ifadesi) kalpazanlığın önüne geçmek herhalde. Ama sırf görüntüyü kullanarak demir para üretmek mümkün olmaz diye bu tarafı düzenlememişler sanırım. Bu durumda elde veri yoksa, dediğiniz gibi gerekçe istemek daha iyi olacaktır. Serbestse bile fazla gerekçe göz çıkarmaz :) İyivikiler... [ho? ni!] 19:30, 28 Ekim 2009 (UTC)

Maddenin eksikleri için yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler... ----GôkTR001 21:21, 25 Ekim 2009 (UTC)

Mahmud Esad Coşan maddesi[kaynağı değiştir]

Bu madde telife aykırı olduğu için silinmiş. Ancak bu maddeyi daha önce ben yazmıştım. Daha sonra başka bir adreste kopyalanarak kullanılmış. Bu adresi sebep göstermişsiniz. Orada zaten yazım tarihi yazıyor. Yani benim yazım tarihimden sonra. Demem o ki bunun önüne nasıl geçebiliriz? Daha sonra buradan kopya edilenler de "telif"le siliniyor mu? Eğer öyleyse her zaman biri kopya edebilir ve böylece maddeler silinebilir. Bunun için ne tedbir almalıyız yada ne yapacağız? Şimdi aynı şeyleri tekrar yazsam bu sefer yine orası gösterilecek ama bu sefer daha sonra yazmış olduğum için savunacak bir durumum da kalmayacak.

--MSTF011 22:14, 26 Ekim 2009 (UTC)

  • Maddeyi silerken o sayfayı göstermiş olmam internet üzerinde sadece bir yeri göstermemden dolayısır. Maddenin telifli olduğu zaten açılış tarzından ve internet üzerindeki bir çok sitede yer almasından ayrıca maddenin daha önceki (bazıları en az bir yıl öncesinden) silinen telifli içerikle aynı olmasından dolayıdır. Dolayısıyla maddenin telifli olduğu bizim açımızdan barizdir. Kaldıki bariz olmasa bile Vikipedi telif kuralları gereği bariz telif şüphesi bile bir maddenin silinmesi için yeterlidir. Maddeleri kendi cümlelerinizle ve kaynak göstererek açmak vikipedinin vazgeçilmez bir kuralıdır lütfen uayalım. Saygılarımla, --Manco Capac 08:18, 27 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Manco,

Aradım, buldum...

Sevgiler

Vito Genovese 08:44, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Evet bu iyi olmuş. Ancak madeni paralar için bir açıklama yok. Acaba aynı şekilde mi düşünmeliyiz. Eğer öyle düşüneceksek o zaman üzerlerine örnektir yazmalıyız. Ne dersin? --Manco Capac 08:53, 27 Ekim 2009 (UTC)
Yani... Bozuk paralar ile ilgili ek bir düzenleme gözükmüyor. Bu durumda banknot kurallarının bozuk paralar için de geçerli olacağını varsayabiliriz bence. Şartlar neyse, madeni paralar için de uygulamak lazım, buna "Örnektir" ibaresi de dahil.
Sevgiler
Vito Genovese 09:02, 27 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, yukardaki kullanıcının, sizin kullanıcı sayfanız ve mesaj sayfasına yazdıklarını geri aldım ve kendi kullanıcı sayfasında Manco Capac bir daha çok maddeli türkiye sayfalarını silmeyiniz yoksa tüm haklarınız kesilecek ve Wikipedia ile bağlantınız kopucaktır. ifadesine rastladım, kullanıcı sayfası geçmişinde ifade mevcuttur, bilginize...İyi çalışmalar...Vikipedist 18:31, 27 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

İmzamla ilgili durumu bildirdiğiniz için teşekkürler--Başka E-92 Yok!!! 19:40, 27 Ekim 2009 (UTC)

Mahmud Esad Coşan Maddesi[kaynağı değiştir]

"Maddeyi silerken o sayfayı göstermiş olmam internet üzerinde sadece bir yeri göstermemden dolayısır. Maddenin telifli olduğu zaten açılış tarzından ve internet üzerindeki bir çok sitede yer almasından ayrıca maddenin daha önceki (bazıları en az bir yıl öncesinden) silinen telifli içerikle aynı olmasından dolayıdır. Dolayısıyla maddenin telifli olduğu bizim açımızdan barizdir. Kaldıki bariz olmasa bile Vikipedi telif kuralları gereği bariz telif şüphesi bile bir maddenin silinmesi için yeterlidir. Maddeleri kendi cümlelerinizle ve kaynak göstererek açmak vikipedinin vazgeçilmez bir kuralıdır lütfen uayalım. Saygılarımla"

İlk cümlenizden birşey anlayamadım. İkinci cümlenize gelince, maddenin açılış tarzına bakarak tahminde mi bulunuyorsunuz? İnternet üzerinde birçok yerde yer alıyor evet ama sadece silerken isnad ettiğiniz adres daha önce buraya yazmış olduğum metnin kopyasıdır. Diğerleriyle aynı cümlesi bile yoktur. Daha önce silinenler de "telif"den dolayı silinmiş tamam. Bizim daha öncelerle alakamız yok ben son silinen maddeden bahsediyorum. Üçüncü cümle: Bu kadar tutarsız gerekçelere dayanarak "telifli olduğu bizim açımızdan barizdir." diyebiliyor musunuz? Dördüncü cümle: Bu bariz telif şüphesi mi oluşturuyor.

Yazmış olduğum maddede sadece kaynak belirtilmeme durumu vardı. Ancak silinme sebebi bu değil. İnternette, sadece gösterdiğiniz adreste benim yazdığım metnin kopyası vardır. Başka adreslerdeki metinlerle benim metnimin bir benzerliği yoktur. Kaldı ki ben bu maddeyi yazarken de telif problemiyle karrşılaşmıştım. Bu yüzden yazdığım metnin bir cümlesi bile diğer metinlere benzememektedir. Öyle olsaydı o zaman silinirdi, nitekim yazdıklarım birçok kere silinmişti. Son yadığım metin ise silinmedi sebebi özgün olmasıydı. Bir yerden kopya edilmemişti. Böyle bir durum olsa zaten anında silinirdi. Demem o ki eğer yazım tarihinde bir telif sıkıntısı yaşanmıyorsa daha sonra da yaşanmamalı değil mi? Ben silinen maddenin yeniden yüklenmesini talep ediyorum.

http://www.bocut.com/kimdir/mahmud-esad-cosan daha önce vikipedi de yer alan ve vikipediden kopya edilen metin.

http://www.iskenderpasa.com/MEC/hayati.asp yaygın olarak internette var olan metin.

Araştırabildiğim kadarıyla ilk verdiğim linkden başka bir kopyası yok internette. Bu da bu metnin vikipediden kopyalanmış olması tezini destekliyor. Ayrıca maddenin yaklaşık bir senedir silinmemiş olması da bu tezi kuvetlendiriyor. Saygılarımla...

--MSTF011 19:54, 27 Ekim 2009 (UTC)

Maddenin sizin açtığınız hali ile daha önce başkaları tarafından açılan halini karşılaştırdığımda büyük bir çoğunluğunun aynı olduğunu gördüm. Dolayısıyla beim için madde telif ihlali içermektedir. Eğer istiyorsanız kendi cümleleriniz ile maddeyi tekrar açabilirsiniz. Teşekkürler, --Manco Capac 06:36, 30 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, Halil Kut maddesini sildiğinizi gördüm. Bir süre bekledim ama bir yenilik göremeyince sormak istedi. Haklı gerekçeyle de olsa silinmek yerine uygun bir eski versiyonuna alınabilir miydi? Siz de kabul edersiniz, Halil Kut maddesi kayda değerlik bir yana, mutlaka yer alması gereken madde sınıfında bile sayılabilir. Enver Paşa'nın kardeşi olması ve hayatının geri kalanı yalnız kayda değerlik sağlayabilir, ama Kut'ül Ammare gerçekten önemli. 1. Dünya Savaşı boyunca Çanakkale ve Kut'ül Ammare dışında Osmanlı'nın başka zaferi yok. Neyse, sizden ricam, uygun gördüğünüz bir versiyonu geri getirmeniz. Aynı günün akşamı maddeyi uygun hale getirmeye gönüllüyüm. İyi çalışmalar. iazak 07:59, 28 Ekim 2009 (UTC)ileti

  • Merhaba, madde KD olmadığı için telif ihlaili nedeniyle bir yerden kopylandığı için silindi. Eğer kişi ile ilgiliyseniz maddeyi telif ihlali olmayacak şekilde yeniden açabilirsiniz. Taşekkür ederim. --Manco Capac 06:39, 30 Ekim 2009 (UTC)

Kullanıcı adından özel sayfaya yönlendirme[kaynağı değiştir]

  • Şöyle bir sayfa var. Ben Y3'ten sildim ama sonra bir görüş alışverişinde bulunayım diye geri getirdim. Ne yapmalıyız hocam? --.dsm. 08:35, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • kurala göre silmek bir seçenek olabilir ancak silinmese de çok öenmli değil. Çünkü kötü amaçlı veya bir sorun yaratacak biçimde kullnılmadığı için kalabilirde. Seçim sizin. --Manco Capac 08:53, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • Daha önce böyle örneklere rastladığımızda siliyorduk. Kullanıcıya mesaj attım bilgilendirmek için. Teşekkürler yanıt için, görüşmek dileğiyle... --.dsm. 16:51, 30 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Manco,

Soruyu tam anlayamadım sanki ama?

Sevgiler

Vito Genovese 04:35, 31 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba, valla hatırlamıyorum desem ogun ku vandal ve lisans savaşlarının verdiği yorgunluktan heralde desem inanır mısınız? Gerçekten neden koyduğumu hatırlamıyprum. Belki de bir başka maddeye koyacaktım ona denk geldi. iyi ki kaldırmışsınız. --Manco Capac 11:46, 2 Kasım 2009 (UTC)