Kullanıcı mesaj:Loseryan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Loseryan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların gayretleriyle oluşturulmaya çalışılan 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



Otomatik bir ileti değildir. --Bahar (yine ben!) 19:38, 15 Eylül 2006 (UTC)

lütfen yazdığınız yazıların bir ansiklopedi maddesi olduğunu unutmayın ve yukarıda linkleri verilen kural ve ilkelere bir göz atın, kolay gelsin Delamorena 10:38, 7 Kasım 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 13:41, 9 Kasım 2006 (UTC)


Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 13:51, 9 Kasım 2006 (UTC)


Sevgili Loseryan, yazdığımız maddelere imza atmıyoruz. Bilginin paylaştıkça büyüyeceği ve ilginin sahibi olmaması nedeniyle. Ancak mesaj herhangi birine lütfen imza atmayı unutma. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 12:51, 14 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar, çeşitli listeler açmaktasınız fakat bunlar pek uygun değil. Şöyle ki, bir kategori sayfasına bakarak edineceğimizden farklı bir tür bilgi içermeyen listeler işe yaramıyor. Yani Bolivya'nın şehirleri listesinin bir anlamı yok, Kategori:Bolivya'nın şehirleri yeterli. Eğer listede belli bir sıralama ya da ekstra bilgiler olsa, (nüfus, doğum oranı, yüzölçümü vs) o zaman artı bir bilgi olarak işe yarardı ama bu halleri ile kalacaksa VP:HS M1 ile sileceğim. Ek olarak, size atılan uyarı mesajlarını lütfen silmeyin. -Tembelejderha 16:09, 11 Aralık 2006 (UTC)

merhaba Tembelejderha... senden "günümüz ülkelerinin sehirleri"nin listesini yazdıgım için bir uyarı aldım. öncelikle bu listeleri öylesine yazmıyorum. yeniyim ve biraz da yogun oldugum için küçük degişikler yapmaya çalışıyorum... bu listeleri yazma işinin de 16 Ekim 2006 haftasının işbirliği projesi oldugunu gördüm ve oradaki listede yazılmayan maddeleri yazıyorum, hepsi bu... gereksiz olup olmadığı konusunda ben de emin degilim ama; "kategori:bolivya" içinde hem "kategori:bolivya'nın şehirleri", hem de "bolivyanın şehirleri listesi" olabilir. "liste" sadece şehirleri listeler, "kategori:bolivya'nın şehirleri" ise alt maddeler halinde bu şehirler hakkında detaylı bilgi verir.. fazla bilgi göz çıkartmaz sanırım.
bu konuda 16 ekim 2006 haftasının işbirliği projesini dikkate alan bir cevap bekliyorum. listeye devam edeyim mi, etmeyeyim mi?--loseryan 07:26, 12 Aralık 2006 (UTC)
Ben o projeyi şimdi farkettim ve gerçekten şaşırdım.. Taslak madde anlayışımız ile listelerin bu durumu sanırım felsefe açısından pek uyum içerisinde değil. Bu konuda projeyi başarısız bulduğumu belirtmeliyim.
Portekiz'deki şehirler listesi ya da Türkiye'nin illeri listesi bir anlam ifade ediyor, ya da Latince deyişler listesi. Afganistan'daki şehirler listesi ile Azerbaycan'daki şehirler listesi de bir yere kadar anlaşılabilir, ancak sadece şehir isimlerinin sıralanmasından ibaret listeleri salt kalabalık olarak görüyorum. Dediğim gibi, kategoriye bakarak da bu listeyi görmemiz mümkün, niçin açıyoruz ki? Bu durumda sahip olduğumuz her kategori için bir de liste açılabilir, tekrar, tekrar, tekrar...
Sonuç olarak, Vikipedi:Listeler sayfasında sıralanan, "Vikipedi'deki listelerin 3 ana amacı" olarak verilen amaçların hiçbirine hizmet etmiyor bence bu listeler. Bu konuyu tartışmaya açacağım ve bu tür listeler hakkında topluluğun kararı nedir öğreneceğim. Senden de şimdilik yenilerini oluşturmamanı, eğer oluşturacaksan Portekiz'deki şehirler listesi ya da Türkiye'nin illeri gibi listeler oluşturmanı rica ediyorum. Hatta halihazırda oluşturulanları geliştirmek bence yapılabilecek en faydalı iş.
Verdiğim rahatsızlık için özür diliyor, anlayışla karşılayacağını umuyor, iyi çalışmalar diliyorum. -Tembelejderha 13:44, 12 Aralık 2006 (UTC)

Sağol uyarı için. --Zeynepmsj 09:03, 12 Aralık 2006 (UTC)

İşbirliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Loseryan,

Biraz açabilir misin?

Vito Genovese 11:22, 12 Aralık 2006 (UTC)


Ha anladım. Normalde bu işi Renegade ve son zamanlarda da Denisutku yürütüyordu. Ancak bu yöneticilerin vermesi gereken bir karar değil (Sevgili Deniz de yönetici değil mesela). O yüzden en çok oyu alan projeyi belirleyip sen de değişikliği yapabilirsin.

Teknik olarak sıkıntı yaşarım diyorsan yapayım ama?

Vito Genovese 11:28, 12 Aralık 2006 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Temel bilim maddelerinin oluşturulması, düzeltilmesi, düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 21:58, 1 Ocak 2007

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

Bu imzasız yazı Denisutku (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 1 Ocak 2007

Merhaba Loseryan, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:13, 27 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba, tarihlerle ilgili olarak günlere ait maddelerde bolumler olaylar-dogumlar-olumler biciminde. Dunyada Turkiyede vb olarak ise yıllara ait maddelerde. Farklı bir yapıya geçilmesi gerektiğini düşünüyorsan, konu yüzlerce maddeyi ilgilendirdiğinden köy çeşmesinde tartışmaya açmanda fayda var. Kolay gelsin. - Erhan 12:59, 20 Şubat 2007 (UTC)


Merhaba Loseryan,

Tarih sayfalarında bir süredir Metal Militia ile birlikte "Dünyada olup bitenler" ve "Türkiye'de olup bitenler" altbaşlıklarını "Olaylar" altbaşlığında birleştiriyoruz, zira Vikipedi Türkiye'yi değil, Türkçe'yi temsil eden bir oluşum.

Bu nedenle maddeleri tekrar eski haline getiriyorum. Ayrık halde duran diğer gün maddelerini birleştirme konusunda da yardımlarını beklerim.

Sevgiler

Vito Genovese 14:26, 20 Şubat 2007 (UTC)


Vatana millete oldukça yararlı bir iş olacağı şüphesiz. Çok teşekkürler.

Vito Genovese 11:36, 21 Şubat 2007 (UTC)

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Wikipedia'da Sosyalizm Portalı adlı pek de aktif olmayan bir portal var. Konu ile ilgili bir çoğu sefil bir durumda olan maddeleri elden geçirmek, genişletmek için Portalı aktifleştirmek iyi olur diye düşünüyorum. İlgilenirseniz neyi nasıl yapacağız beraber karar verelim. Bu mesaj kendini sosyalist olarak tanımlayan tüm wiki üyelerine gönderilmiştir.--Devrimdpt 10:47, 9 Nisan 2007 (UTC)


Hasan Sabbah sayfasını sizin editlerinizden önceki haline geri getirdim. Düzeltmelerinizi tekrar yapabilirsiniz. Zorlandığınız noktalarda danışmaktan çekinmeyiniz. Kolay gelsin.----devrimdptmesaj 07:49, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Bu arada yazdığın metinleri tekrar yazmayıp kopyala yapıştır yapabilesin diye yaptığın değişiklik sayfalarını linkler olarak veriyorum.

Sayfadaki değişikleri geçmiş sekmesinden sürümleri karşılaştırarak görebilirsin. Wikideki her edit kayıtlıdır, hiç bir bilgi uçmaz. ----devrimdptmesaj 07:55, 7 Mayıs 2007 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti 13:30, 11 Haziran 2012 (UTC)

Timuçin Özyürekli silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Timuçin Özyürekli) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Timuçin Özyürekli sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--evolutionoftheuniverse mesaj 10:57, 4 Temmuz 2016 (UTC)