Kullanıcı mesaj:Kutluhan Baturalp

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Kutluhan Baturalp!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 21:58, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Garbino ileti 21:58, 8 Mayıs 2013 (UTC)


Cankurtaran Köyü ve Onaylanmayan Değişiklikler[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle iyi akşamlar diliyorum Keskin Cankurtaran köyü Yörükler tarafından kurulmuştur.Hatta o köyün yörükleri köylerine gelen devlet adamlarını kar ve tipiden kurtarmıştır.Hatta bu diğer ansiklopedi sitelerinde de yazar ve hatta kaynağını da belirmiştim görürseniz oralılara da bunu sorabilirsiniz.Vikipedi'deki onlarca yanlış bilgiler durup onaylanmışken dosdoğru bilgilerin silinmesini anlayamıyorum.YörükHan (mesaj) 17:53, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Size de iyi akşamlar diliyorum. Bende Garbino'ya yazdığınız iletileri okurken, yaptığınız değişiklikleri fark ettim ve pek çoğunu geriye aldım. Çünkü neredeyse tüm katkılarınızda Tarafsız Bakış Açısı problemi bulunuyordu. Ayrıca Güvenilir Kaynaklar'dan yoksundu. Dilerseniz öncelikle; Kaynak gösterme, Tarafsız Bakış Açısı hakkında SSS, Vikipedi:Tarafsız bakış açısı politikalarını bir gözden geçiriniz. Tüm bunların yanı sıra söz konusu maddeleri sahiplenmemenizi de diliyorum. Onlarca yanlış bilgi bizim düzeltmemimizi bekliyor. Bu nedenle Vikipedi:Görüşlerinizi açıklamak için Vikipedi'yi aksatmayın. Çözemediğiniz bir sorunla karşılaştığınızda maddelerin tartışma sayfalarını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --i.e.msj 18:03, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Sahiplenme derken ne demek istiyorsunuz neyi sahipleniyorum?Tarafsızlık konusunda;öne sürdüğüm bilgiler tamamen taradsızdır bu arada tartışma sayfası nasıl açılıyor? Bu imzasız yazı Kutluhan Baturalp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sanırım yazdıklarımı tam dikte etmediniz. Çünkü "tartışma sayfalarını" diyerek gerekli linki verdim. Lütfen Vikipedi politika ve yönergelerini gözden geçiriniz. Dilerseniz buradan başlayabilirsiniz. Madde sahiplenme konusuna gelecek olursak, şu anda yaptığınız maddeleri sahiplenmektir. (Lütfen bakınız. Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti).--i.e.msj 18:16, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Okudum belirttiğiniz tartışma sayfası maddesini okudum ama tam olarak kavrayamadım.==Tartışma== yazınca direkt olarak tartışma sayfası açabilecek miyim?Bu arada yine neyi sahiplendim ki?YörükHan (mesaj) 18:23, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Tartışma:Yörükler sayfasında eklediğiniz gibi her maddenin bir tartışma sayfası bulunmaktadır. Görüş ve önerilerinizi o kısımlarda (kaynakları da dahil olmak üzere) belirtebilirsiniz.--i.e.msj 18:25, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Gözümden kaçmış çok özür diliyorum bundan sonra daha dikkatli olacağım ama şunu da belirteyim ki özellikle de Keskin'de 5 kardeş yörük köyü ve yurdun 4 bir yanındaki yörükler hakkında tanıdığım yazarlara ve aile büyüklerine sorularımı sorup araştırmalarıma ve katkılarıma devam etmeye çalışacağım. Bu imzasız yazı Kutluhan Baturalp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Rica ederim efendim. Ne demek. Hepimiz buraya gönüllü olarak katkıda bulunuyoruz. Size faydam olduysa ne mutlu bana. Savunduğunuz her şey ansiklopedik olabilir. İnanın bunu sizin kadar bilemem. Size tuhaf gelen durumlarla Vikipedi'de karşılaşabilirsiniz. Ancak ne olursunuz, bunlar size yanlış gelmesin. Vikipedi'de alınan tüm kararlar topluluk tarafından çok uzun sürelerde alınır ve uygulanır. Biraz daha ilmi hareket etme gereği duyduğumuz ve Vikipedi'nin daha gerçekçi, doğrulanabilir bilgiler ile donatılmasını istediğimizden dolayı, kullanıcılara ters gelen durumlar olabiliyor. Yine politikaları okuyarak ve öğrenerek, görüşlerinizi Vikipedi'de en iyi şekilde yansıtacağınızı ve bilgimize sunacağınıza olan inancım tamdır. (Bakınız: VP:İNOV). Anlayışınız için teşekkürler. --i.e.msj 18:42, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Yörükler ve Kaynak Belirtme[kaynağı değiştir]

Öncelikle iyi akşamlar ve esenlikler diliyorum.Kaynak belirtme konusunda bana tavsiyelerde bulunmuşsunuz öncelikle şunu belirtmeliyim ki bilgisayar-internet gibi ileri teknolojilerden fazla anlayan birisi değilim ama sanırım benden daha resmi ve geçerli kaynakları kullanmamı istemişsiniz.Elbette ki kaynakların oldukça resmi olması gerekir.Böylece bilgiler daha sağlam olacaktır.Fakat Karakeçili yörüklerinden olduğumu ve gösterdiğim kaynakların, hem kendi bilgilerimle,hem de oba büyüklerinin ve tanıdığım bir kaç araştırmacı-yazarın verdiği bilgilerin çatışmamasına dikkat ediyorum.Bu bilgilerin çatışmadığını aksine aynı yola çıktığını görünce kaynağı belirtip değiştirmeyi sunuyorum.YörükHan (mesaj) 17:13, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Amacım değiştirmek değil doğru bilgi vermektir.Yörükler maddesinin özellikle de Günümüzde Yörükler kısmında oldukça yanlış bilgi verilmiş ve açıklamanın genelinde aşiret ve obalarımızdan hiç söz edilmemiş ben bir yörük olarak bu bilgilerin yanlışlığını bariz bir şekilde gördüm.Maddenin Günümüzde Yörükler başlığı kısmında Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin hatta Güney Marmara taraflarını tamamının yörük kökenli olduğu iddaa edilmiş fakat Ege ve Akdeniz'de özellikle de Ege ve Güney Marmara'da Muhacir(Macır),Adalı ve Manav insanlarımızın saysısı çok fazladır.Doğru olanıdır budur ve maddede verilen bilgiler yanlıştır,Vikipedi standartlarına da aykırıdır;Çünkü maddeler birbirlerine ters ve çelişkili düşerler.Örneğin: Vikipedi'de Manisa,Balıkesir gibi illerimizin hem yörük köyleri hem muhacir(macır)köyleri belirtilmiştir veya Tarihçe kısımlarına yazılmıştır.Saygılarımı sunuyor ve yeni önerilerinizle cevaplarınızı bekliyorum.YörükHan (mesaj) 17:13, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, sizi çok iyi anlıyorum. Hassasiyetinizi de saygıyla karşılıyorum ancak, ne yazık ki politikalarımız açık. İddialı değişiklikler ancak ve ancak doğrulanabilir kaynaklar referans gösterilerek değiştirilebilir ya da maddeye eklenebilir. Bunun dışında olanlar bizim için yorum/ansiklopedik olmayan değişiklik olarak değerlendirilir. Ayrıca değişikliklerimizde öznel ifadelerden kaçınmamız gerekir. Özgün düşünce ve araştırmaların Vikipedi'de yeri yoktur. En önemlisi de olaya tarafsız bakabilmek. Evet girdiğiniz bilgiler doğru olabilir, doğrulanabilir kaynaklarda ekleyebilirsiniz. Ancak, bunlar tarafsız olunmaması halinde yine de içerikten çıkartılır. İncelemeelemani mükemmel bir açıklama yapmış. Aslında benimkiler yersiz, yine de temel politikalarımızın üzerinden geçmek istedim. Değişikliklerinizi ilgili bağlantıları inceledikten sonra gözden geçirdiğinizde ne gibi yanlışlar/hatalar yaptığınızı ya da yapmadığınızı göreceksinizdir. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 20:51, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Bazı Siyasi Maddeler[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar. Bir takım siyasi sayfalarda bilgiler taraflı olarak ve halka(okuyucuya) yabancı gelecek şekilde verilmiş. Örneğin Alparslan Türkeş maddesinin açıklamalarında Başbuğ lakabı isim önüne gelmezken Alex Ferguson maddesinde Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson şeklinde yazılmış. Oysaki insanların çoğu Sir Ferguson diye hitap etmezken Başbuğ Türkeş diye hitap eden yüzbinlerce kişi var. Üstelik Başbuğ'un maddesinde kendisine Başbuğ ünvanı verilmesi aynen şu şekilde yazıyor: Türkeş, bu dönemde kendisini sevenler tarafından Başbuğ ilan edildi böylelikle ismin önüne Başbuğ ünvanı gelmemesi çok büyük bir çelişkidir. Ve derhal ismin önüne Başbuğ ünvanı getirilmelidir. Nasıl Sir Charles Scott Sherrington oluyorsa nasıl Kaka,Leo Messi vs. oluyorsa Başbuğ Alparslan Türkeş yazılması da doğaldır. Yazılmaması ise resmen haksızlık ve hakarettir.YörükHan (mesaj)

Sir ifadesi Başbuğ ifadesinden farklıdır. Sir saygı bildirirken Başbuğ taraf bildirir. Lütfen okuyunuz: Tarafsız Bakış --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 18:03, 7 Nisan 2014 (UTC)

Atatürk ve Milliyetçilik Anlayışı[kaynağı değiştir]

Esenlikler Atatürk maddesinde yaptığım değişiklik kaynak gösterilmediği nedeniyle geri alınmış. Kaynak gösteririm fakat o kısımda kaynağı nasıl gösteriyoruz? Anlatabilir misiniz? YörükHan (mesaj)

Evet yazdığınız bilgiyi tam olarak doğru mu değil mi diye kaynak göstermediğinizden geri almıştım. Kaynak göstereceğiniz bilgi için Web kaynağı şablonunu kullanabilirsiniz. Şu sayfadaki şablonlar size yardımcı olabilir. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 19:09, 2 Temmuz 2014 (UTC)
Vikipedi'ye eklediğiniz içeriğin doğrulanabilir olduğundan emin olunuz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:04, 13 Ağustos 2014 (UTC)

Turancılık[kaynağı değiştir]

İngiliz sayfasında Japonlar'la ilgili hatalı bilgi bulunması o sayfayı kaynak kullanarak yazmamız gerektiği anlamına gelmez. Üstelik Turan adlı ingiliz sayfasında Turan kelimesinin farsça olduğu da yazıyor. Turan farsların kendilerine yakın Asya coğrafyalarında yaşayıp fars olmayanlara verdikleri isimdir. Bir kaç Turanlı olmayan tarihçi çıkmış Japonlar kurultaya geldi diye olsa gerek Japonlar'ı Turanlı etmeye çalışıyor. Oysaki Farslar nerede Japonlar nerede?YörükHan (mesaj)

Selamlar Kutluhan Baturalp, Ben bu konulardan çok anlamam ama vikipedideki asıl olmasını istediğimiz şey önceden onaylanmış bir yazı varsa onu kaldırabilmemiz için bize kaynak olabilecek birşeyler sunulması gerekir. Şuradaki cümlelerinizde Bir kaç Turanlı olmayan tarihçi çıkmış Japonlar kurultaya geldi diye olsa gerek Japonlar'ı Turanlı etmeye çalışıyor. anlaşılacağı üzere Turanlı veya değil birkaç tarihçi Japonlar katılmış diye ilan ediyorsa sizinde onlar Turanlı değildir demeniz en az onlarınki kadar terse yorum yaratıyor ki onlar tarihçi yani bilim insanı. Yani demem şudurki yorum yerine kaynaklı bilgiler yazar veya kaynaklarını göstererek çıkartımlar yaparsak daha sağlıklı olacaktır. Birde son not mesaj yazdıktan sonra mesajınızı ~~~~ kullanarak imzalamanız gerekmektedir. Saygı ve Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:41, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Acilen Yenilenmesi Gereken Sayfalar ve İngilizceleri[kaynağı değiştir]

Esenlikler Vikipedi'de sırf İngilizce maddesiyle zıtlaşmasın diye stratejik araştırma kurumlarının dahi kaynaklarıyla sayfa yenilenmesi kabul edilmiyor. İşin kötü tarafı bu sayfalardan birisi Türk Milletini en çok etkileyen sayfalardan birisi olan Turancılık.Bana göre Turanlıyı en iyi anlayacak olan batılı tarihçiler değil Türk ve Doğulu tarihçilerdir. Üstelik bu fikir farklı kollara bölünmeye başlanmıştır. Dolayısıyla kaynakta dergisi olan bir stratejik araştırma merkezini gösterdim. İnsanlarımıza en doğru bilgileri böylece aktarabiliriz. Sizden ricam sayfada beklenen değişiklikleri (iyi İngilizce bilmediğim için) İngilizce sayfada yazmanızdır. Saygılar. Unutmayalım Vikipedi'deki her yanlış bilgi okuyucunun da yanlış yönlenebilmesi demektir.YörükHan (mesaj)

Esenlikler. Çok doğru demişsiniz. Türk tarihi, Turancılık en iyi Türk tarihçilerinden öğrenilir. İngilizce Vikipedi'deki Turancılık sayfasını düzenledim. Yabancı kaynakları silmedim ancak Türk kaynaklarını öne çıkardım.-- Batuhan 21:24, 8 Ağustos 2014 (UTC)
Teşekkürler ben de Türkçe Vikipedi'deki Turancılık sayfasına sağlam kaynaklı bir değişiklik isteği gönderdim.YörükHan (mesaj)