Kullanıcı mesaj:Guzelonlu/arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Peter Jackson[kaynağı değiştir]

Merhaba Guzelonlu. Acaba Peter Jackson maddesinin dilbilgisi konusunda bbiraz yardım edebilir misin? Madde şu anda SMA ve Mızrak anlatımda bazı bozukluklar olduğunu yazdı ve yardım için seni önerdi.--Olağan Şüpheli 09:17, 19 Haziran 2009 (UTC)

İnci Küpeli Kız[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dünyanın en ünlü tablolarından İnci Küpeli Kız maddesini düzenleme sıranıza ekleyebileceğinizi düşündüm. Öyle güzel maddeler yazıyorsunuz ki sizi takdir etmemek mümkün değil. Teşekkürler. --Veritas ileti 11:27, 25 Haziran 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Guzelonlu/arşiv2, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 09:09, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Le déjeuner sur l'herbe[kaynağı değiştir]

Merhaba. Elinizde bu filmin Türkçe ismiyle ilgili bir kaynak olabilir mi? Varsa, benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. İyi günler, kolay gelsin. --Guzelonlu 13:01, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Guzelonlu
Nijat Özön'ün 1964 tarihli Sinema El Kitabı'nın 64. sayfasında Jean Renoir'ın "Le déjeuner sur l'herbe" (1959) filminin Türkçe adının karşılığı Çayırda Kahvaltı olarak yazılmış (Zaten İngilizce isimleri de Lunch on the Grass ve Picnic on the Grass mış filmin). Umarım işinize yaramıştır. Çalışmalarınızda başarılar. Docbaba mesaj

Merhaba. SDD'likte kolaylık sağlayan patrol fonksiyonuna sahip olmak ister misiniz? Böylece açtığınız maddeler yeni maddeler sayfasında incelenmesi gerekmeyen maddeler arasında yer alacağı gibi, siz de başkalarının açtığı maddeleri kontrol edip gözden geçirilmiş olarak işaretleyebilecek ve vandalizmle mücadeleye katkıda bulunabileceksiniz. Olumlu bakmanız halinde, haberdar etmeniz yeterli. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:57, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Patrol fonksiyonuna sahipsiniz artık. Teşekkürler. --Yabancımsj 09:52, 17 Temmuz 2009 (UTC)
Güldürdünüz beni. Siz de güle güle kullanın. --Yabancımsj 10:22, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. "Harika" türü kelimeler söylediğin gibi mevcuttur. Aslında özellikle koymadık. İngilizce'den aynen çevirince böyle kelimelerin çıkması hususunda kararsız kalsam da orijinal metne bağlı kaldık. Ancak maddeyi incelerken bu tip ifadeleri düzeltirsen minettar kalırım. Bu maddenin senin gibi bir SM ustasının elinden geçmesi gerek zaten--вяí¢αи76ileti 08:38, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Sağ ol... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 10:06, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba Guzelonlu. Bu mesajın ardından hemen kaldırıyorum patrolü. Bakalım neler olacak :) --Yabancımsj 09:00, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Özellik geri geldi. Umarım sayfalarınız beyazlar :) --Yabancımsj 09:06, 20 Ağustos 2009 (UTC)
Eğer öyleyse o tamamen "Wiki Engine tanrıları"nın sorunu, boşverin. Patrollerin gücü adına, güç kimdeyse artık, ne olduğunu araştıracağım. Bir gelişme olursa sizi de haberdar ederim. --Yabancımsj 09:13, 20 Ağustos 2009 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel%3AKay%C4%B1t&type=patrol&user=&page=&year=&month=-1 burada isminiz görülmesi gerekir başka bir kullanıcının yeni açtığı maddeyi kontrol edilmiş olarak işaretleyin. --Fagusmsj 09:40, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Alexander McCall Smith sen açtığın için soruyorum sende hangi renkte gözüküyor. --Fagusmsj 09:53, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba Guzelonlu. John Mayer maddesi kendiliğinden bir işbirliği projesine dönüştü, bitince SMA yapılacak. Madde metninin çevirisi ilerliyor, ancak kırmızıların açılmasına ihtiyaç duyuyoruz. Çalışmaya katılmak ilginizi çeker mi acaba? --Yabancımsj 15:57, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Yine de teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 19:55, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba. Elinizde şu maddeye eklenebilecek bilgi içeren kaynak varsa, vaktiniz olduğunda ekleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 17:22, 29 Ağustos 2009 (UTC)

Tekrar merhaba. Sonradan, önsözü şu sitede buldum. Aklınızda bulunsun istedim, bir çok kitabın ilk sayfaları buradan görüntülenebiliyor. Teşekkürler. --Yabancımsj 09:06, 30 Ağustos 2009 (UTC)

Zeitgeist: The Movie[kaynağı değiştir]

Zeitgeist: The Movie maddesini, sanıyorum telif hakkından dolayı hızlı silme ile işaretlemişsiniz.

Ancak söz konusu belgeselin yapımcısı filmlerden telif almamaktadır ve filmlerin dolaşımı serbesttir. Üstelik yapımcının kendi sitesinde filmle ilgili torrent linkleri verilmekte, ancak torrentten indirmek yerine DVD olarak filme sahip olmak isteyenlerden DVD ücreti ve ulaşım ücreti istenmektedir. İstenen bu ücret, belirttiğim üzere, telif değildir. İngilizceniz varsa sözkonusu linklerden siteyi bulup telif hakkına bakabilirsiniz.

Ayrıca söz konusu madde, daha önce "zeitgeist" olarak kayıtlıydı ve zeitgeist maddesini anlam ayrımına dönüştürdüğüm için sizin silinmesi için işaretlediğiniz madde (Zeitgeist: The Movie) önceki zeitgeist maddesinin kopyasıdır. Önceki maddede herhangi bir telif ihlali veya silme durumu söz konusu olmadığını da hatırlatmak isterim.

Kolay gelsin.

Selam. Sanat ile ilgilendiğiniz için bir konuda danışmak istiyorum: Balaklava Muharebesi maddesinde yer alan bu dosya SR olabilir mi sizce ? Takabeg ileti 03:24, 19 Eylül 2009 (UTC)

Birde Napolyon maddesindeki bu dosya nasıl ? Takabeg ileti 07:53, 19 Eylül 2009 (UTC) Merhaba. Gönderdiğiniz iki resim de kriterleri sağlıyor gibi görünüyor. İlk tabloyu daha önce hiç duymamıştım, eğer betimlenen muharebeyi ondan daha iyi anlatan başka bir tablo yoksa seçilmesi için bir sakınca olmaz. David'in Napolyon'un tahta çıkışını çizdiği tablonun ise konusunun en iyisi olduğuna eminim.

Ben bu tarz seçimlerde çok dikkat edilmese de iki şeyi daha önemsiyorum. Birincisi resmin altyazısı. İkincisi ise resimlerin maddelerinin de açılmış olması. Her ikisi de vikiyi zenginleştiren ve seçkinliğe güzellik katan etkenler. Size "bunları yapın" diyemem elbette ama bu resimlerin de maddeleri olsa hoş olurdu diye düşünüyorum (Bu söylediğim maddesi olmayan diğer seçkin resimler için de geçerli). İyi günler, kolay gelsin. Güzelonlu (mesaj) 09:24, 19 Eylül 2009 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Birde ilaveten sorum olacak: Burdaki mesele yani fresko veya tablonun parçaların SR seçilmesi konusunda görüşünüzü alabilir miyim ? Takabeg ileti 09:31, 19 Eylül 2009 (UTC)

Tekrar selam. Vikideki "Le Sacre de Napoléon", Louvre Müzesindekidir. Şimdi Chateau de Versailles'daki "Le Sacre de Napoléon"'u inceliyorum. Sol tarafında beş bayan var da soldan ikincisinin kıyafeti pembe... David'in sevdiği bayan olduğu söyleniyor da gerçek mi hikaye mi ? Gerçek ise kimdir acaba ? Bu konuda bilginiz var mı ? Takabeg ileti 16:13, 19 Eylül 2009 (UTC)

Bir şunu soracaktım: niye Çıplak Maya ? Çıplak Maja (yani makha) olması gerekiyor. Maddede gösterilen kaynak hatalı bilgi veriyor maalesef. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:22, 21 Eylül 2009 (UTC)

  • Bir sorum olacak. Sadece merakımdan Bir, İki'yi anladım da Dı Li ne demek acaba?--Gökçє Yörük mesaj 15:05, 21 Eylül 2009 (UTC)

Konu açılmışken bir soru da ben sorayım: Banyosunda Betşeba maddesinin adını hem Mini Dev Sanat kitabından aldım hem de Boyut Yayınları'nın Rembrandt kitabından teyid ettim. Fakat hala o ismin Türkçe'de Betşeba mı yoksa Batşeba mı geçtiği konusunda tereddütlerim var. Sizin bir fikriniz var mı? İyi günler, kolay gelsin. Güzelonlu (mesaj) 14:55, 21 Eylül 2009 (UTC)

Benim kişisel tercihim basittir. İnsanların adlarını değiştirmemek :) Maja olup Maya değildir ve diğer vikilerin hiç birinde Maya olarak geçmiyor. Eğer Türkçe kaynaklarının çoğunda Maya olarak geçiyorsa dediğiniz gibi Sanat eserleriyle ilgili Türkçe kaynaklar çok sınırlı. demektir. Yani bunun açık bir kanıtı diyebiliriz. Betşeba-Batşeba konusuna gelince Batşeba İbraniceye daha yakın ama Eski Ahit'in Türkçesinde Betşeba da Batşeba da kullanılıyor. Bunu uzmana soralım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:11, 21 Eylül 2009 (UTC)
Fakat maja/maya özel isim değil. Bir kavram. Bu kavramı da bizim çevirmenlerimiz ve sanat yazarlarımız okuduğum tüm kaynaklarda maya olarak çevirmişler. Hatta bu isim kadar çok az tablo isminde anlaşabiliyorlar. Bu kadar anlaştıkları bir noktada bizim itiraz etmemizin maddeye büyük faydalar sağlamayacağını düşünüyorum. İyi günler, kolay gelsin. Güzelonlu (mesaj) 15:17, 21 Eylül 2009 (UTC)
Özel isim derken tablonun özel ismi. Maja demek İspanyolcada halk sınıfından olan Madrileña gibi bir şey. Zaten Manolo maddesini siz açtınız. Maja'ya maya denmez değil mi ? Yani bu terimi bozmak bence doğru değildir. Başlık Maya kalsa da Maya'nın yanlış olduğunu ve doğru adı (zaten İspanyolca olarak veriliyor) ve okunuşunu maddede belirtmemiz lazım, bence. Takabeg ileti 15:31, 21 Eylül 2009 (UTC)
Bir şeyi düzelteceksek Manolo maddesini düzeltmemizin daha doğru olacağı kanısındayım. Çünkü ne kadar arasam da "manolo"nun Türkçe çevirisini bulamadığım için İspanyolca olarak oluşturmak zorunda kalmıştım. Ben bu tarz tablo maddeleri için şu metodu uyguluyorum: Eğer Türkçe bir kaynakta ismini bulamazsam orijinal dilinde oluşturuyorum. Fakat, Türkçe bir kaynağı varsa o kaynakta geçen isimleriyle açmayı tercih ediyorum. Eğer birden fazla isim varsa en çok kullanılanı açıyorum. Örneğin La Nymphe Surprise önce bu şekilde açtım fakat sonra Türkçe kaynakta ismini bulduğum için o isme çevirdim. Eğer eserin ismi hiç değişmemeli ve La Maja Desnuda kalmalı diyorsanız bu bambaşka bir konu. Bu durumda tüm sanat eserleri (sinema filmleri gibi) bu konu tartışılmalı. Fakat bir kez daha esas konuya dönecek olursak Çıplak Maya'da elimizdeki tüm kaynaklar Çıplak Maya derken başka bir isim kullanmamıza gerek olmadığına inanıyorum. İyi günler, kolay gelsin. Güzelonlu (mesaj) 15:44, 21 Eylül 2009 (UTC)

Hemen düzeltelim demiyorum. Sadece Çıplak Maja için deüğil diğer konularda da geçerli olmakla birlikte yanlış olduğunu bildiğimiz halde yanlış bilgileri olduğu gibi aktarmamızın sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Onun için kriterleri arayalım diyorum. Takabeg ileti 15:52, 21 Eylül 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim cevabınız için. Gereksiz bir soruydu. SD'de filan sizi görünce sayfanıza bakınca görüyordum. Haydi sorayım dedim. Katkılarınız da çok güzel. Galiba bir SM daha geliyor. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 15:53, 21 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Yanıt geldi. Uygun olan Batşeba imiş. Takabeg ileti 05:06, 22 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba. Takabeg'e Bathsheba'nın Türkçe'de Batşeba mı yoksa Betşeba mı yazıldığını ben sormuştum. Elimdeki iki kaynakta Betşeba yazıyordu. Ama Internet'te hem Betşeba hem de Batşeba yazıldığına rastladım. Türkçe dini metinler bulmaya çalıştım ama bulamadım. Sizin elinizde konuyla ilgili kaynak varsa kaynağın bilgilerini bana yollayabilir misiniz? Böylece o kaynağın bilgilerini yazarak maddeyi değiştiririz, ileride problem yaşanmaz. İyi günler, kolay gelsin. Güzelonlu (mesaj) 07:32, 22 Eylül 2009 (UTC)

Selam Guzelonlu, Buna kaynak bulmak zordur cunku her iki isimlede kaynak bulunabilir, bunun asil sebebi ise Batşeba'nin Turkce bir karsiligi olmayisidir (ornegin David = Davut gibi) Bu yuzden ismin orjinal okunusundan yola cikilmasi gerektigini dusunuyorum. Batşeba Tora'da Davut'un karisi oldugundan google'da "Batşeba Davut" ve "Betşeba Davut" olarak tarattim ve en cok sonuc "Batşeba Davut"tan cikti. Batşeba "Yedi'nin kizi" veya "Ant'in kizi" anlamina gelir. Bat kelimesi "kızı" demektir ve İbranice bir kelimedir. "Kız" kelimesi icin ibranicede "Bet" dendigini ne duydum ne gordum. O yuzden ben ismin orjinaline sadik kalip "Batşeba" denmesinin uygun olacagini dusunuyorum. Ibraniceyi iyi kotu bilen biri icin kulaga Batşeba (veya Batşeva)'nin uygun geldigini ve hatta Betşeba'nin kulaga hic uygun gelmedigini soyleyebilirim. Biliyorum biraz uzun oldu ama :) madem bu ismin Turkcede birebir karsiligi yok o zaman ismin orjinalini kullanmaliyiz derim. Saygilar --Iggy 16:20, 22 Eylül 2009 (UTC)
Eski Ahitin Turkce tercumesinde Bat Şeva olarak geciyor. Ibranicede B ve V harfleri ayni oldugundan şeba yada şeva kullanilabilir; sonucta ikiside ayni seydir fakat Bat kismi bence Bat olarak kalmalidir. (Bet'in farkli anlamlari vardir) Saygilar --Iggy 20:59, 22 Eylül 2009 (UTC)

Seçkin Madde Çıplak Maya[kaynağı değiştir]

Bu Çıplak Maya maddesinde çoğu kaynak numaralandırmasının sonunda gereksiz " işareti var. Bunları nasıl düzelteceğiz. Geri mi almak lazım yoksa tek tek tırnak işaretlerini silmek mi gerekiyor. Ben daha yeniyim vikide de:) --koc61mesaj 18:40, 23 Eylül 2009 (UTC)

Selam Güzelonlu. Bu konuda düzeltirseniz sevineceğim. Sadece burda değil farkettiğinizde doğrudan müdahale ederseniz daha iyi. Yapmayacam diyorsanız zorlayamayacağım :)) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:19, 20 Ekim 2009 (UTC)

Mer30. Takabeg ileti 12:49, 22 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Bu konuda görüşünüz almak istiyorum. Bana kalırsa bir sürü interwikilerde maddesi olduğu halde Türkçede maddesi olmayan tablonun seçkin resim seçilmemelidir. Aksi halde bir ressamın çok sayıda tablolar SRA gösterilebilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:57, 8 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Guzelonlu/arşiv2! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

  • Selam Güzelonlu, bir şey soracağım Seher Kadıoğlu ile Nagehan Alçı, edebiyat eleştirmenliği yapıyorlar mı? Masumiyet Müzesi sayfasında zamanında 2sinin de eleştirisini eklemiş idim fakat şimdi kendilerini tanımadığım için tereddüt yaşıyorum, eğer değillerse sayfadan çıkaracağım. Bilgin var mı? --Hedda Gabler 12:53, 9 Aralık 2009 (UTC)
  • Şimdilik 2sinin yorumunu gizledim, eğer eleştirmenlik yapıyorlarsa tekrar eklenir. Teşekkürler.--Hedda Gabler 14:05, 9 Aralık 2009 (UTC)

Merhabalar,


Redd başlığında ki albüm resimleriNİ kaldırmışsınız sebep olarakta "hatalı adil kullanım resimleri çıkartıldı" demişsiniz. Albümlerin sayfalarında olan resimleri almak nasıl adil kullanım gerekçesine aykırı oluyor onu anlamadım ?

--Sevda Filiz 15:14, 9 Aralık 2009 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Bir e-posta attım dün, acaba okudunuz mu? --İnfoCan 14:55, 15 Aralık 2009 (UTC)

Disfonksiyonel[kaynağı değiştir]

Selam Hedda Gabler,

Eğer disfonksiyonel sık kullanılan bir terimse bu durumda maddede "işlevsel olmayan" yerine de onu kullanalım mı? Çünkü bu terim sanki "işlevsel olmayan" değil de "uyumsuz" ya da "bozuk" aile gibi bir manada kullanılıyor. Ne dersiniz? (Fırsat buldukça maddenin tamamını okumayı düşünüyorum. Eğer bir itirazınız olmazsa değişikliği de yapabilirim). Güzelonlu (mesaj) 14:01, 14 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba Güzelonlu, maddedeki "işlevsel olmayan" kısımları "disfonksiyonel" yapmak oldukça doğru. Pedagoglar bu terimi fazlasıyla kullanıyorlar. Bu arada maddeyi gerçekten okuyup güzel yorumlar yaparak maddenin gelişimine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Kolay gelsin. (Bu arada giriş yapmamışım) --Hedda Gabler 10:38, 16 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu arada acaba Lisa Simpson ile Marge Simpson maddelerini de boş bir vaktinizde okuyabilir misiniz? --Hedda Gabler 12:23, 16 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar Sayın Kullanıcım,
    Öncelikle mesajınızı geç yanıtlamış bulunduğum için özür dilememe izin verin lütfen. İlgili maddeye Şurada Biyografi bilgi kutusu ekleyerek daha güzel bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.Daha detaylı bilgi için lütfen burayı ziyaret ediniz.
    İyi çalışmalar,
    --CnkALTDSmesaj/message 09:39, 24 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:35, 4 Ocak 2010 (UTC)

iyi günler şu açtığım sinema maddelerde filmin konusunu niye çıkarıyorsunuz? onun telif ihlaliyle bağlantısı yok! sizde hep telif ihlali telif ihlali diye çıkarıyorsunuz?

Seninbey 11:47, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:50, 11 Ocak 2010 (UTC)

  • Geçenlerde Kibele şöyle mesaj gönderdi. Bence mesaj gereksiz ama kuralda öyle yazıyor. Seni de haberdar edeyim dedim.


seçkin resimlikten ihraç adaylığı açarken lütfen sayfanın başında yer alan şu uyarıya uyun: Resmi yükleyen ve/veya seçkin resim olması için aday gösteren kullanıcılara mesaj atarak adaylıktan haberdar edin. Kullanıcıların resim üzerinde çalışıp mevcut sorunları çözme ihtimalleri vardır.

Takabeg ileti 14:33, 11 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Takabeg. Maalesef sizin kadar hızlı olamıyorum. Eğer gölgenizden hızlı oy kullanıp bir de üstüne mesaj yazmasaydınız ben sizden önce bilgilendirmeyi yapabilirdim. Nitekim yapıyorum: Aday gösterdiğiniz Dokuzuncu Dalga isimli resim Seçkin resimlikten ihraç adayı olmuştur. Bilginize, -- Güzelonlu (mesaj) 14:51, 11 Ocak 2010 (UTC)

Aslında SRİA göstermeden bildir diyor ama önemli değil. Diğer SRİA adayları da aynı kriterleriyle tarafsızca değerlendirirseniz çok sevineceğim. SRA'nın sayısı önemli değildir. Yine de şu an Türkçe Vikipedinin SR projesi Commons dışındaki normal vikiler arasında İngilizce Vikiden sonra ikincisidir. Ona göre gerçekten seçkin olmayanların ihraç edilmesini ve sadece gerçekten seçkin olanların kalmasını istiyorum. Bu işlemleri hızlandıralım. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:03, 11 Ocak 2010 (UTC)
Ben de olayın tam da tarafsızlık noktasındayım ve işin başından beri de bunu söylemeye çalışıyorum. Eğer böyle bir kural topluluk tarafından kabul edilecekse ilgili tüm resimlere uygulanmalı. Herhangi birini ya da ikisini cımbızla seçmiş gibi ayırmayı kimsenin düşüneceğini sanmıyorum. Ayrıca, bu ifade hiçbir müzenin sayfasında bulunmuyorsa hiçbir müze için de ayrım yapılmamalı kanısındayım. Herhalde katılıyorsunuzdur. Değil mi? Seçkin resimler sayfası sırayla kontrol edilebilir (örneğin benim aday gösterdiğim resim listedeki ilk resimdi). Ayrıca, topluluk daha iyi bir çözüm bulamayıp bu kararı veriyorsa kontroller sonucunda aday olsun olmasın uygun olmayan resmin seçkinliğinin iptal edilmesi gerekir. Gördüğüm kadarıyla konu zaten yeterli ilgiyi çekmiş. Bu da sürece kendiliğinden bir hız kazandıracaktır. Önemli olan tutarlılığımızı kaybetmememiz ve kural belirliyorsak mutlaka ileride tutarlılığımızı kaybetmeyeceğimiz kurallar ortaya çıkartabilmemizdir. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 15:39, 11 Ocak 2010 (UTC)
Birde Yorck Project hakkında ne düşünüyorsunuz ? Buraya da yazdım da. Kullanıcılar tutarlı davrababilecekler mi ? O ayrı mesele. Örneğin bunun renkleri çok farklı. O halde kalsın diye düşünenler de vardır. Bunun dışında Tablo maddesi olmayan SR'ler meselesi için de tartışma açalım mı ? Takabeg ileti 15:49, 11 Ocak 2010 (UTC)
Büyük ihtimalle farkındasınızdır bu fazlasıyla beyaz. Fakat Kunstmuseumun resmî sitesinde tablonun örneği yani delil olmadığı için SRİA gösteremiyorum. Takabeg ileti 16:00, 11 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:23, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Güzelonlu; binikiyüzü aşkın sayıda madde ekledim ve hiçbirinde telif ihlali yapmadım. Şimdi maddeyi ilk yazıp bitiriğim zamanındaki halinde de telif araması yaptığımda, birçok benzerini görüyorum. Bu durumda dernekle temasa geçip sormaktan başka yol yok sanırım, bizden alıntı yapmış olabilirler. yine de talebinizi haklı görerek maddeyi geçici olarak değiştiriyorum. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   08:11, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Ptritzker'le ilgili karar için bana kaynak göstermenizi rica ediyorum. Eğer böyle bir karar alındıysa değiştireceğim. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   08:17, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba; verdiğiniz bağlantıya baktım. Ama oradaki konu bizim konuştuğumuzu içermiyor tam olarak. Eğer yine de çok ısrarcı değilseniz, başka bir hizmetliye danışmamızı önereceğim. Yok ille de "dediğim doğru, iyi anımsıyorum" diyorsanız değiştirebilirim.  Levent İleti Katkılar   08:42, 27 Mart 2010 (UTC)
    • Merhaba, Pritzker'i anasayfadan aldım çünkü seçkin olmayacağına hiçbir zaman emin olamayız. Umut çocukları konusunu bir süre bekleyeceğiz. İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   11:56, 27 Mart 2010 (UTC)

2 günlüğüne korumaya alındı. uyarı için teşekkürler. --Manco Capac 08:50, 2 Nisan 2010 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, telif hakkı ihlali yaptığımı iddia ettiğiniz bir mesaj yazmışsınız. Hatalarım olabilir, tam olarak ne telif hakkı ihlali oluyor onu belirtirseniz şimdi ve gelecekte daha dikkatli olurum. Yardımcı olursanız sevinirim, kolay gelsin. Maksat telif hakkı aramaksa her madde içeriğinde telif hakkı ihlali bulabilirsiniz. Çünkü her fikir ve sanat ürünü telif hakkı gerekçesidir. Şu yazdıklarım bile benim fikri beyanımdır. Bunlarıda buraya yazmamalıyım o zaman. Sizden ricam yeni açtığım veya değişiklik yaptığım yerlerde telif hakkı iddia ettiğiniz noktaları belirtmeniz. Bunu siz tecrübeliler yapmazsa amacınız sadece SİLMEK olur ki bu da Türkçe'nin 150.000 maddeyi aşamamasının gerekçesi olur. Wikipedi'de amaç silinecek maddeleri bulmaksa ben de yazmayı bırakıp silinecek maddeler arayım..!! --AloneTuruk 15:48, 16 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. James Marsh maddesini telif ihlali olduğu için işaretlemiştim. Daha sonra değiştirilmiş ama hem kısalığı hem de cümlelerin ansiklopediklikten uzaklığı beni şüpheye düşürdü. Tekrar işaretlenmeli mi karar veremedim. Siz ne düşünürsünüz? İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 13:33, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Guzelonlu, maddeyi biraz daha düzelterek taslak haline getirmeye çalıştım ve taslak şablonu ekledim. Silinebilirdi de aslında, aynı kullanıcı bu tip maddeler açmaya devam ederse, düzeltmekle uğraşmak yerine silmek daha pratik ve ekonomik olacak...Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:48, 17 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Haklısınız. Soyadlarını kullanmadıklarına göre, maddelerin bu şekilde isimlendirilmesi doğru değil. Yalnız Kayahan'da tereddüt ettim. Şarkıcı olarak değilse de, söz yazarı ve besteci olarak soyadını da kullanıyor sanıyorum. Bu arada Orhan Veli harika olmuş, elinize sağlık. SM üretim hızımız bu kadar düşmüşken, madde ana sayfaya da bir hafta nefes aldıracak. Teşekkürler. --yabancım 17:37, 26 Haziran 2010 (UTC)

Verdiğiniz bağlantı sayesinde o sürüm, nasıl desem, benim de "belleğime ve yüreğime kazındı". Kayahan'ı yönlendirdim. Bundan sonraki SM çalışmalarınızı merakla beliyorum. Ben de vakit buldukça (içerik anlamında) sadece SM projeleriyle ilgilenmek istiyorum bir süre. Hepimize kolay gelsin. --yabancım 16:20, 28 Haziran 2010 (UTC)

Aynadaki Venüs[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Aynadaki Venüsun maddesinde sizin emeginiz var saniyorum. Resmi SRA gosterdim. Ana sayfa altyazisi icin ben birseyler karaladim ama belki sizin de oneriniz olabilir diye haber vermek istedim. Selamlar --Coriolis 00:17, 22 Temmuz 2010 (UTC)