Kullanıcı mesaj:Guzelonlu/arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Guzelonlu![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

neskafefincanındatürkkahvesi 11:49, 18 Şubat 2008 (UTC)

Asaf Hâlet Çelebi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Asaf Halet Çelebi ve Asaf Hâlet Çelebi maddelerini tek maddede birleştirdim (Asaf Hâlet Çelebi olarak). Siz gerekli düzenlemeyi yapıp bu iki maddeyi tek maddede birleştirebilir misiniz? İyi günler. Guzelonlu ileti

  • tamamdır, elinize sağlık. --kibelemesaj 15:01, 30 Nisan 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Epey emek verdiğiniz René Magritte maddesi çok iyi görünüyor, elinize sağlık. Maddeyi günün maddesi adayı yaptım, yakında ana sayfada görebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 06:26, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Onu da aday yaparız o zaman bir ara. Teşekkürler. --Yabancımsj 10:11, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Listelerdeki konum ile ilgili cümleler düzeltildi. Yani "#7 numaraya ulaştı" değil "7. sıraya ulaştı" şeklinde yazıldı. Diğer maddelere bağlantı verilip verilmemesi bence çok da kasıntı yapılacak bir konu değil. Durduk yere kısacık taslaklar açmak istemiyorum. Diskografi ile ilgili sorun da bizi bağlamıyor şu an. Valla maddeyi kusana kadar okuduktan sonra için rahat bir şekilde söyleyebilirim ki bir yazım hatası ya da anlatım bozukluğu yok. Ama direk gözünüze çarpan bir şey varsa da söyleyin düzeltelim.--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 16:02, 23 Eylül 2008 (UTC)

Manco Capac 13:59, 8 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, öncelikle anlayışlı yaklaşımınız için teşekkürler. Haklısınız bir çok AK resmi gerekçesiz durumda fakat yeni kullnıma soktuğumuz Adil kullanım gerekçelendirme yönrgesine göre bu uygulama 1 Ekim 2008'den itibaren zorunlu hale getirildi. Bundan öncekiler bu haliyleilgili kullanıcıların inisiyatifne bırakılmış durumdalar. Ben kapak resminin gerekçelendirmesinde bazı değişiklikler yaptım. Bilginize, --Manco Capac 07:00, 9 Ekim 2008 (UTC)

Tiyatro oyunları[kaynağı değiştir]

Merhabalar, fotoğrafalmanın yasak olma durumu asıl nokta değil bence bu durumda (zaten bu kurala uyulan bir yerde görmedim). Kullanıcı:Levent Abi'ye sorduğum ikinci sounun bir amacı da aslında oyun ile onu oynayanların bir noktada ayrı olduğu ve neye göre maddede yer edinebilecekleri idi. Yani evet oyunu oynayanların resmi o oyunu temsil edebilir, ama spesifik olarak asıl temsil ettikleri o oyunun kendi topluluklarıyla oynadıkları zamanı temsil eder. Yani bir oyun dünyanın pekçok yerinde oynanıyor ve geçmişte de oynanmış olabilir. Özgür lisanslı çekmek mümkün. Sanırım biraz karışık oldu bir örnekle daha açıklayıcı olacağını düşünüyorum. Siz söylediğiniz için Kumarbazın Seçimi maddesini ele alalım. Çıkardığım resmi şöyle kullanabilirdik/kullanabiliriz. Kent Oyuncuları bu oyunu sergilemiş, maddede bununla ilgili birkaç paragraf bilgi olsa, atıyorum seyirci sayısıdır ya da oynanırken ki ilginç durumlar, medyaya yansımaları vs. (konuları benden daha iyi bilirsiniz :), siz devamını getirin) o zaman o paragrafın yanında kullanabiliriz. Çünkü resim spesifik olarak kent oyuncularının o oyunu oynamasını konu alıyor. Uç bir örnek vereyim geriye kalan bütün ihtimalleri değerlendirin, kendi aramızda amatör bir tiyatro topluluğu olsak, o oyunu oynasak ve resmedilse bu maddeyi gene tanımlamaz mı? Kent Oyuncuları'nın oynaması ile arasındaki fark nedir... onların kayda değer olup madde içinde yer bulabilmesi ve doğal olarakta onların resmi de ancak onlar hakkında tatmin edici, biraz daha detaylı birkaç paragraflık metinsel bilgiler girildiğinde, o paragrafın yanında kullanılabilir (tamamen adil kullanım resmi için konuşuyorum tabi, özgür lisanlıysa hiçbir sorun yok) Saygılar.--Machiavelli' msj 21:41, 13 Ekim 2008 (UTC)

Afişler konusunda haklısınız, bence ilk veya orijinal afişlerin konulması çok daha uygundur. Örneğin, Suçlu Yürekler'deki afiş yerine en:Crimes of the Heart sayfasındaki afiş çok daha uygundur. Ya da oyunun kitabı çıktıysa o kitabın kapağı çok çok daha uygundur. Örneğin Ben Anadolu (oyun) için kapağı veya yukarıda verdiğim örneğin. Çünkü maddede asıl olan o oyundur, o oyunu oynayanlar ancak o madde içinde bir alt başlık olabilir. Sanırım içinde bulunduğumuz durumda (yabancı oyunlar için) biraz da Türkçe kaygısı giriyor ve kullanıcılar Türkçe afişi tercih ediyorlar. Eğer kitabı yoksa gene Türkiye'de çıkmış ilk afişin bulunması normal karşılanabilir.
Kitaplar içinse birkaç örnek verirseniz daha sağlıklı cevap verebilirim ama genel olarak, anladığım kadarıyla, bir cevap vereyim. Gene kitabın ilk, orijinal kapağının olması çok daha uygun. Birden çok yayınevi tarafından yayımlanan eserler çoğunlukla eski kitaplar, telif hakları koruması kalkmış kitaplar oluyor. Zaten telif hakları koruması kalktıysa kitap kapağıda özgür lisanslı kabul edilebilir (tabiki bu durumunda istisnaları vardır madde madde değerlendirmek gerek). Eski bir kitaptan bahsediyorsak örneğin Nutuk (eser) veya Prens (kitap) zaten bunların ilk halleri kamu malı olduğu için özgür lisanslı bir resim bulunabilir (Nutuk 2008 Kasım'da kamu malı olacak). Gene burada Türkçe kaygısı giriyorsa Türkiye'de ilk yayımlananın eklenmesi daha uygun olacaktır.
Patrick Marber'in yazdığı Kumarbazın Seçimi adlı oyunun maddesi için en:Image:Dealer's Choice Cover.jpg bir kitap kapağı var örneğin. İyi çalışmalar. Okuduktan sonra dış bağlantıların http kısımlarını veya tamamını çıkarırısanız sevinirim, reklam olmasın.--Machiavelli' msj 12:04, 14 Ekim 2008 (UTC)

Dikkat ederseniz "daha uygundur" "çok daha uygundur" gibi kelimeler kullandım, henüz "gereklidir" diyebilecek durumda değiliz. Eğer çok daha uygun olanları yükleyecekseniz diğerlerini çıkarabilirsiniz. "Bu durumda Türkiye'deki "ilk"lerle de ilgilenmiyoruz." cümleniz evet ilgilenmiyoruz diyebilirim ama bu cümlede Türkiye yerine Türkçe demiş olsaydınız cevabım hayır olacaktı. Türkçe Vikipedideyiz ve bir oyunun Türkçe deki ilkleriyle elbette ilgiliyiz. Çoğunlukla bu söylediklerime uyulmadığını biliyorum, çünkü henüz o seviyede değiliz. Tabi bu konuştuklarımız afişler ve kitap kapakları ile ilgili. Konumuzun en başındaki bazı kişilerin resimleri ile afişlarin bir noktada aynı olmaları, bütünüyle biribirine eşit oldukları anlamına gelmez.

Kendinize referans maddeler bulmanız güzel, ancak adil kullanım da işler biraz değişik. Adil kullanım kısıtlamaları o viki projedeki topluluğun seviyesine göre olur. Adil kulanım gerekçelendirmesinde yaşadığınız durum gibi. Normalde Vikipedi:Adil kullanım politikası'nda gerekçelendirme en başından beri vardı, bir kuraldı. Ancak biz 1 Ekim 2008 tarihinde devreye soktuk. Çünkü artık topluluğumuzun seviyesi buna alışacak, bunu kaldıracak seviyedeydi. Artık vikipedistlerden gerekçelendirme konusunda sorular sıklaşmaya başlamış, teklifler gelmeye başlamıştı ve topluluğumuzun, vikimizin durumuna bakarak bu devreye girdi. İçerik kaybı yaşamamk için 1 Ekim 2008'den sonra yüklenen resimlerle kısıtladık. Ya da azerice vikide bir film maddesinde 20 tane adil kullanım resmi görebilirsiniz ama bizde göremezsiniz. O vikideki topluluğun gelişmesine göre telifli içeriğin kullanımında kısıtlamalar yavaş yavaş devreye girer. Topluluktan daha özgür bir vikipedi yönünde istekler, sorular gelmeye başladıkça aşama aşama bunlar oluşur. Bugün siz sordunuz yarın bir başkası soracak, başkası bir gün köy çeşmesinde konu edecek ve o günlerden sonra artık bu tiyatro veya kitap adil kullanım resimleri için bazı temel standartlar oluşacak. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:44, 14 Ekim 2008 (UTC)

  • Bir merhaba için güzl bir sabahtır umarım; bugüne kadar iletişim kurmamış olmamız bundan sonra kurmayacağımız anlamına gelmiyor değil mi? Yazışma ve çalışmalarınızdan gördüğüm kadarıyla tiyatro ile ilgilisiniz. Bu durumda paslaşıp yardımlaşarak Vikipedi'de hala çok eksiği olan tiyatro konusuna bir canlılık getirebiliriz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Levent Abi ileti 05:42, 16 Ekim 2008 (UTC)

Manuel de Godoy[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha açık kendimi ifade etmeliydim, özür dilerim. Yazı çok güzel olmuş, elinize sağlık. Başka maddelere çok az bağlantı verilmiş olması dikkatimi çekmişti o kadar. Bağlantıların kırmızı olmasını düşünüyorsanız buna aldırmayın, başkaları ergeç o maddeleri girecektir. İyi çalışmalar. --İnfoCan 13:15, 21 Ekim 2008 (UTC)

  • Bu maddenin seçkin madde adaylığında belirttiğiniz kusurları düzeltmeye çalıştım. Bir kez daha bakıp yorum yapabilmeniz mümkün müdür? Şimdiden teşekkürler. --♪♫Berkay0652|ileti 10:00, 2 Kasım 2008 (UTC)
  • Evet, bu iyiliği yaparsanız çok mutlu olurum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:48, 3 Kasım 2008 (UTC)

Sayın Guzelonlu;

İletinize zamanında yanıt verememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Çünkü: On, onbeş gündür sayafama hiç giremedim. Bugün rastlantı eseri girince iletinizi gördüm. Bağışlayın. Önce şuraya Painting bir bakıverin. Burada vermek istediğiniz isme ışık tutacak işaretler bulabileceğinize inanıyorum. Bana göre: İsim olarak "Resim Tarihi" ya da "Resmin Tarihsel Gelişimi" olabilir. Sizin de dediğiniz gibi "Resimin Tarihi" resmin yapıldığı tarih anlaşılır. "Resmin Tarihsel Gelişimi" kapsamında " Alt Başlık" olarak "Başlıca Resim Akımları" "Resim Türleri" olabilir. Ama en uygun başlık: " Resim Tarihi" ya da "Resmin Tarihsel Gelişimi" dir. Yardımcı olabildimse ne mutlu bana. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak 17:31, 3 Kasım 2008 (UTC)

Sayın Guzelonlu; Sözlük anlamı "Tarih Resmi"dir Lokal düşünüldüğünde ise Başlık olarak "Tarihi Konulu Resim" de olabilir. İyi çalışmalar. kolay gelsin. Kapçak 18:52, 3 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler [kaynağı değiştir]

Gerçekten çok teşekkür ederim. Yardımınıza minnettarım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:58, 5 Kasım 2008 (UTC)

Indiana Jones 4 maddesi için yorumlarınızı okudum. -mış ve -tır ekleri, -di'li geçmiş zaman ekine çevrildi. Noktalama işaretleri ve anlatım bozuklukları düzeltildi. Umarım görüşünüzü olumlu bir yöne çevirebilmişimdir. Görüşünüzü adayın KMA bölümüne yazarsanız sevinirim.

Bir de unutmadan sorayım, Batman: The Killing Joke sizce nasıl? Yorumunuzu bekliyorum.

--Bay Quin-Gon 19:43, 15 Kasım 2008

Madrid'de 3 Mayıs 1808[kaynağı değiştir]

Şimdilik Resim-Açıklama kısmını okuyabildim, harika bir çalışma, kolay gelsin. ) --temaileti 22:01, 17 Kasım 2008 (UTC)

Batman (film serisi) ve Eric Bana maddeleri şu anda SM adayı yorum yapmak ister misiniz? Kullanıcı:Bay Quin-Gon

  • Yorumunuz için sağolun. Acaba farklılıkları her ölüme ayrı ayrı mı dizeyim, yoksa tek bir bölümde mi açayım?
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Kaliteden ödün vermeden, niteliği niceliğin önünde tutarak yaptığı önemli katkılar ve ortaya çıkardığı güzelim maddeler için Guzelonlu'ya teşekküler. Yabancımsj 15:43, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Rica ederim, Vikipediyi kendinizden mahrum etmeden devam etmeniz dileğiyle. --Yabancımsj 17:24, 6 Aralık 2008 (UTC)
İyi bayramlar. Hep beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 12:07, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Kurban bayramınızı kutlu olsun, nice bayramlara--Merube 89msj 13:15, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Adınız gibi güzel bir maddeye katkıda bulunmayı da isterdim ama bugünlerde "zamanlayamama" sorunum var. Neyse ki siz varsınız. :) elinize sağlık, iyi çalışmalar ve sevgiler... Levent Abi ileti 21:12, 18 Aralık 2008 (UTC)
Portal:Müzik davetiyesi
Merhaba.
Müzik alanına ilişkin maddeler için bir ana sayfa niteliğinde olan Müzik Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Portalla ilgilenecek her kullanıcı Vikipedide müzik maddelerinin belli bir düzene kavuşmasına katkıda bulunmuş olacaktır.

Teşekkürler.

--Yabancımsj 12:42, 22 Aralık 2008 (UTC)

Sinsi vandalizm ve bununla mücadele[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bahsettiğiniz şeye sinsi vandalizm diyoruz; yani tarihler, yer isimleri vs. tarzı ayrıntı bilgileri kastî olarak yanlış olanlarla değiştirmek... bu çok ama çok kötü bir eylem zira tespiti çok ama çok zor ve Vikipedi'nin güvenilebilirliğini, doğrulanabilirliğini doğrudan hedef alan bir eylem. Son zamanlarda internetteki çeşitli kişi ve grupların Vikipedi'ye karşı sinsi vandalizm kampanyaları yürüttüğünü de bir süredir biliyoruz (bilmiyorum siz hiç karşılaştınız mı ama böyle bir olgu da var). Bu sebeple bu tip durumlar için gözünüzü açık tutun. Bahsettiğiniz durum bu tip bir durum olabilir. Bu durumda ilgili kullanıcıya sinsi vandalizmden dolayı engelleme verilir, vandalizm prosedürü uygulanır (bknz: VP:V ve VP:EP). Bunun için VP:Ş'de başlık açabileceğiniz gibi o anda çevrim içi olan bir hizmetliye durumu gösterebilirsiniz. Biraz geç yanıtladığım için özür dilerim; ani bir işim çıktı ve 1-2 gündür pek buralarda yoktum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 22:59, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • İyi günler. Heath Ledger hakkındaki yorumunuzu okudum. Acaba kaynaklar kısmına baktığınızda cite web şablonunda bir sorun var mıydı? Sabah baktığımda bir sorun yoktu fakat az önce şablonda bir problem vardı. Sorunu hallettim. "Orada hala İngilizce açıklamalar duruyor ve bazı düzensiz görüntüler de var" cümlenizden dolayı bunu sordum. Belki bu problemi kastediyordunuz. Ayrıca maddedeki "Genellikle gençlik filmlerinde rol alan aktör, daha ağır rollerde de başarılı olabileciğini kanıtladı" cümlesini "Genellikle gençlik filmlerinde rol alan aktör, bu filmden sonra daha farklı türdeki yapımlarda yer aldı" ifadesi ile değiştirdim. İlk ifadeyi, Ledger hakkında makalesi bulunan gazete ve dergilerde okumuştum. Aslında bu doğru, kariyerinin yönü değişti. Ama bu ifade için gazete veya dergilerden kaynak vermek istemedim. --Olağan Şüpheli 10:45, 13 Ocak 2009 (UTC)

Cash Flow'u araştırdım. Verilen bilgiler doğru.--Olağan Şüpheli 14:13, 14 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba; içerik pek "deneme"ye benzemiyordu, ben de sizin dalgınlıkla hata yapmış olabileceğinizi düşünüp geri almıştım. Uyardığınız için teşekkürler, "transwikileme" gerekçesiyle sildim. İyi çalışmalar, sevgiler .Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 09:20, 24 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Kibele. "Çıplak Maya" maddesine yazdığınız yorumu ancak gördüm (mayayizm / mayaizm). Terimi çevirirken elimdeki tüm Türkçe kaynaklardan arama yapmış ama böyle bir kelimeye Türkçe'de rastlamamış, sonunda da böyle çevirmiştim. Sizin yorumunuzu gördükten sonra belki de yanlış bir çeviri yapmış olabileceğimi düşündüm. Öyle okuduğum için öyle çevirmiştim ama şimdi terimin nasıl yazılması gerektiği konusunda tereddütüm oluştu. Beraber karar verebiliriz. "Mayaizm" diyebileceğimiz gibi "Mayacılık" da diyebiliriz. Sizin tercihiniz hangi yönde olurdu? İyi günler. --Guzelonlu 09:53, 28 Ocak 2009 (UTC)

  • merhaba, türkçede kullanılmadığı için sanırım orijinaline yakın biçimde mayaizm desek daha iyi olur. mayacılık biraz yoğurt kokulu oluyor.. :) bu arada maddeye tuzum olsun diye bakarken, neredeyse sıfır hata yüzünden sıkılıp okumaya daldım. :) cidden çok iyi bir madde olmuş, seçkin madde yorumlarına yazacaktım, ihmal ettim. fırsat bu fırsat söyleyeyim, elinize sağlık gerçekten. --kibelemesaj 10:01, 28 Ocak 2009 (UTC)
  • İyi geceler Sevgili Güzelonlu, sildim ve yeniden açtım, bu şekilde oluyor, değişiklik mümkün değil. İyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:55, 4 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben de tam onunla ilgileniyordum, hallettim. Kolay gelsin. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:20, 6 Şubat 2009 (UTC)
Son zamanlarda Vikipedi'ye kazandırdığınız kitap maddeleriyle bir karınca gibi çalışarak örnek olduğunuz için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   15:40, 9 Şubat 2009 (UTC)

Bir yanlışlık oldu galiba[kaynağı değiştir]

Pardon, bana bir uyarı yollamışsın ama demişsin ki maddelere imza atılmaz.Galiba bir yanlışlık oldu.Çünkü; ben hiç bir maddeye imza atmadım??(tartışmaya atarım tabii)

Selam,

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Lou_Gehrig&diff=5000774&oldid=4728876

Lou Gehrig maddesini "İngiliz sinema oyuncuları" kategorisine eklediğini gördüm de... Sanırım yanlışlık oldu. Bir göz atar mısın? Sevgiler. --Math34 ileti 11:42, 11 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. 78.184.191.38'i engelleyebilir misiniz? Uyarılara rağmen vandalizmini sürdürüyor. İyi günler. --Guzelonlu 09:02, 12 Şubat 2009 (UTC)

  • Teşekkürler bildirdiğiniz için. Kullanıcının bazı değişiklikleri nizami, bunlar gözden kaçmasına neden olabilirdi. Dikkatiniz için de tebrikler... --DsMuratileti 09:06, 12 Şubat 2009 (UTC)

Selam. Türk Polis Teşkilatı -> Polis (Osmanlı) v.s. olarak değiştirelim mi? Çünkü Polis (Türkiye) maddesi var. Bu da Türk Polis Teşkilatı'dır herhalde:)) Ne dersiniz? Takabeg ileti 15:02, 14 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba. Konu uzmanı olduğum bir alan değil ama söylediğiniz sebepte haklı olabilirsiniz. Öte yandan dediğiniz gibi bir değişiklik yapılması için maddenin ilk bölümünün bu maddeden çıkartılması gerekiyor. Çünkü Osmanlı'yla ilgili değil. Gene aynı sebepten "Kurtuluş Savaşı'nda Polis" bölümünde de düzenlemeler yapılması gerekebilir. Bu konulara bir çare bulursanız bence öneriniz makul. İyi akşamlar. --Guzelonlu 15:10, 14 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Birde Gökhan da burda görüşünü belirtti. Bence de Polis (Türkiye) ve Türk Polis Teşkilatı hatta Emniyet Genel Müdürlüğü maddeleri Türk Polis Teşkilatı‎ başlık altında birleştirilebilir. Takabeg ileti 17:10, 14 Şubat 2009 (UTC)


78.180.254.108[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sanırım bir sinsi vandalizm vakasıyla daha karşı karşıyayız. Daha fazla zarar vermeden engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 17:57, 18 Şubat 2009 (UTC)

  • teşekkürler. akşam şu kullanıcıya bir vudu büyüsü hazırlayayım artık, şart oldu.. :) --kibelemesaj 18:01, 18 Şubat 2009 (UTC)

Ben daha engelleyemeden Levent abi halletti. Sinsi vandallardandı gördüğüm kadarıyla. Sağolun uğraşınız için. --Yabancımsj 08:12, 21 Şubat 2009 (UTC)

Düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeyi tekrardan okudum. Bazı düzeltmeler yaptım. Acaba son başlıkta sizin dikkatinizi çeken bir imlâ hatası var mı? Birde nasıl hitap etmemei istersiniz? Siz-bizli mi, senli-benli mi?--Olağan Şüpheli 15:08, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • Yalnız "Tim Burton kendisine yapılan bir teklifle ilgili neden "Şaşkına çeviren bir teklif olmalı" diyor? Kendisine ne teklif edildiğini ya da şaşkınlık içinde olup olmadığını bilmiyor mu?" cümlenizi anlayamadım. Teklif kendisine daha yapılmamış. 1989'daki ilk filmin vizyona girmesinden sonra söylemiş. Kendisine devam filmi için yapılmış bir teklif yoktu.--Olağan Şüpheli 15:15, 27 Şubat 2009 (UTC)
    • Maddeye kaynakları ekledim. Ama bazı kaynaklar, kendilerin bir veya iki önceki cümleye de referans oluşturuyordu. Onun için ref name kullandım.--Olağan Şüpheli 11:03, 28 Şubat 2009 (UTC)
    • Madde üzerinde incelemeler yaptım. İmlâ hatalarını düzelttim, kaynağı istenen yerlere kaynak ekledim. Acaba son bir kere gözden geçirebilir misiniz? Eğer gözünüze takılan ve problem yaratan bir nokta varsa bana yazabilir misiniz?--Olağan Şüpheli 13:04, 28 Şubat 2009 (UTC)
  • Bir süredir güzel katkılarınızı ve son değişiklikler korumacılığınızı takdirle izliyorum. Ancak küçük bir sorun var; bazı maddelere sil etiketi yerleştirirken "transvikilenmiş" diyorsunuz -ki bunun anlamı şudur: Vikipedi içinden ya da kardeş viki projelerinden aynen kopyalanan maddeler. Bir de bir iki tane telif ihlali yapılmış maddeye rastladım bunları da "düzen ve ansiklopedik açıdan uygun değil" diye işaretlemişsiniz, aynı şekilde aslında düzenlenebilecek birkaçını geri aldım. Bu şablonu da sık kullandığınızı farkediyorum. Sil şablonlarının kullanımında kuşkunuz olduğu yerlerde neden yazmasanız da olur. Sadece {{sil}} eklersiniz. Umarım bu bilgi mesajımı yanlış anlamazsınız, amacım yapıcı bir eleştiri yoluyla yardımcı olmak, hatalı silinmelere yol açmamak. Sakın o güzelim yorulmak bilmez performansınızı azaltmayın, gisderek ihtiyacımız artıyor. Sevgi ve saygılarımla.  Levent İleti Katkılar   21:59, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Küçücük bir not daha: Sözlüğe taşı, vikikaynağa taşı, düzenle vb. etiketli maddelere "sil" şablonu eklemişsiniz, bunu yapmadan önce sayfaların geçmişine bir göz atmanızda yarar var. Biliyorum zaman alıcı ve emek isteyen bir işlem ama inanın yararı oluyor. (örnek)  Levent İleti Katkılar   22:12, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Anlayışlı ve hoşgörülü davranışınıza çok teşekkür ederim. Ayrıntılı yanıtımı yarın yazarım, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   22:20, 3 Mart 2009 (UTC)

Bu sayfayı sadece şeklen viki stiline çevirmiştim, tarihleri kontrol etmedim, hatta şarkı listesini bile kontrol etmemiş olabilirim. Tarihleri ve içeriği kontrol etmem gerekirdi, uyarınız için teşekkür ederim. --joseph msj 19:43, 4 Mart 2009 (UTC)

  • Biraz gecikmiş bir yanıt.. "çöplük maddelerin oluşmaması için önce kontrol edip eğer varsa direkt sil etiketinin konması" düşüncenize katılıyorum; temizlik olmalı ki sağlam bir Vikipedi ortaya çıksın.. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   00:11, 5 Mart 2009 (UTC)

Blade Runner[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Guzelonlu. Acaba boş bir vaktinde Bıçak Sırtı (film) maddesini inceleyebilir misin? Kırmızıbağlar hariç herhangi bir sorunu var mı acaba sonra yazabilir misin? İyi akşamlar.--Olağan Şüpheli 17:34, 6 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Genel kayda değerlik kriterlerimiz gereği, reklamların da güvenilir bağımsız ikinci parti kaynaklarca konu edilmiş olması gerekir. İlk örnek (Pınar Sucuk reklamı) hakkındaki tartışmaları hatırlıyorum, belki kaynak eksiği giderilerek burada tutulabilir. Diğeriyse (Opet Fullforce İkinci Tarkan reklamı) bence kriterleri sağlamıyor. Kriterlere tekrar göz atıp ikincisini sileceğim. Dilerseniz ilkine de kayda değerlik etiketi koyup diğer kullanıcıların fikirlerini alalım. Teşekkürler. --Yabancımsj 17:54, 6 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Dün ilk iki paragrafını çevirip bilgisayarıma kaydetmiştim, siz önce davrandınız. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 19:28, 22 Mart 2009 (UTC)

Şablon:Citation[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Citation'da yaptığınız değişiklikten sonra Çıplak Maya, Sait Faik, Charles Darwin gibi maddelerdeki kaynaklar kullanılamaz hale geldi. Eğer sizin yaptığınız değişiklik başka maddeleri etkilemiyorsa geri almayı ve düzeltmeyi bu maddeleri etkilemeyecek şekilde yapmayı teklif ediyorum. Sizin fikriniz ne olur? İyi günler. --Guzelonlu 05:55, 1 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhaba, maddelerin etkilenmesi değişiklik yapmadan önce oldu ve ben de o yüzden düzeltmeye çalıştım, fakat en-wiki'de sorun yok iken burada sorun oluyor, viki programlarından kaynaklanıyor olabilir. Şu anda zaten citation şablon orjinal koduyla. Ben de sorunu anlayabilmiş değilim. İyi günler.--CRea80 07:13, 1 Nisan 2009 (UTC)
  • Tamamdır, kolay gelsin. Bu arada citation şablonun kullandığı core Şablon:Citation/core. İyi günler.

Rober Hatemo[kaynağı değiştir]

Merhabalar Guzelonlu. Bir süre önce güzel Vikipedi'mizi fırtınası altına alan vandalizm rüzgarlarının etkilerini daha hala görüyoruz. Bilhassa sizin de belirtmiş olduğunuz gibi tarihlerde olağanüstü bir çabayla gerçeğe çok yakın tarihler belirterek bizleri de şüphe altına almıştı sevgili vandalist IP'miz. Ben dediğiniz gibi "Rober Hatemo" maddesine baktım ve elimden geldiği kadar bilgileri kontrol ettim, kaynak belirttim ve sanatçının web adresini ekledim ve oradan da kontrol ettim. Doğum tarihi doğru fakat albüm tarihleri gerçeğe yakın olsalar da doğru bilgiler değilmiş. Daha dikkatli olmak gerekiyor sanırım. Kendinize iyi bakın, iyi günler dilerim size. --Triancula ileti 12:42, 8 Nisan 2009 (UTC)

Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Güzelonlu, sizin çalışma yaptığınız iki maddede (Orhan Veli ve Sait Faik) değişik bir şeyle karşılaştım. En altta yer alan şablonlar çok farklı gözüküyor. Şablon sayfayı kaplıyor ve kenar çizgileri yok oluyor fakat diğer sayfalarda kullanılan bu şablonlarda bu sorun oluşmuyor. Sizde de acaba öyle mi gözüküyor? (Bu arada maddeler çok güzel olmuş ellerinize sağlık)--Hedda Gabler 11:25, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Edit: Nedeni buymuş. :)--Hedda Gabler 11:45, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Havlu Günü[kaynağı değiştir]

Günaydın sevgili Vikipedist, hatırlatmanız için teşekkür ederim. Ben de Genetik ve Klonlama maddesi aynı anda yer aldı anasayfada ne yapsam ki diye düşünüyordum, denk gelmesi çok iyi oldu, gözden kaçırmıştım yoksa. Öneri ve hatırlatma için tekrar teşekkürler. Saygılar. Cat msj 05:40, 25 Mayıs 2009 (UTC)

27 Mayıs Darbesi[kaynağı değiştir]

Selam. 27 Mayıs Darbesi'nin kaynaklarıyla ilgilendim. En azından şeklen düzenlendi sanırım. Bağlantısız olan linklere <!--bağlantısız---> ekledim. Miş'li, di'li, mişti'li, miştir'li meselesini size bıraksam :)) halledebilir misiniz? Takabeg ileti 06:21, 1 Haziran 2009 (UTC)

Tiyatro oyunları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bence standarda göre değiştirilebilir, sorun yok ^_^ İngilizcede bu tip tamlama sık kullanıldığı için (özellikle filmler söz konusu olduğunda) Türkçede özellikle filmlerden bahsederken yaygın. Bununla birlikte diğer alanlarda (örneğin kitaplarda) pek yaygın olduğu söylenemez; biraz da bu sebeple yılı ibaresini büyük ihtimalle eklemişimdir diye düşünüyorum. Bununla birlikte standartlaşması daha doğru olacaktır; bu sebeple standarda uygun bir şekilde değiştirmemizde yarar var ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... -

Merhaba. Dört tane kategorinin ismi yanlış açılmış. Bunların düzeltilmesi ile ilgili köy çeşmesinin istekler bölümüne bir istek yaptım. Fakat hizmetlilerin böyle bir yetkisi olup olmadığından emin olamadım. Siz bu konuda çok tecrübeli bir kullanıcısınız. Rica etsem bir de siz kontrol edebilir misiniz? Teşekkür ederim, iyi günler.

Kategoriler şunlar: 1, 2, 3, 4 --Guzelonlu 20:17, 7 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba, kategoriler düzeltildi. Hizmetlilerin bu konuda bir görevi yok ama adı düzeltilmiş yeni kategorinin açılmasından sonra adı hatalı eski kategoriyi silmek hizmetlilerin görevi...Bu tarz durumlarda en iyi yöntem hatalı adı kullanarak kategori yönlendirmesi yapmak yerine, doğru adla kategoriyi açmak, eski kategorideki madde/kategorileri buraya taşımak, boşalan eski adlı kategoriyi ise hızlı silme şablonu ile etiketlemektir. Bariz bir hatasını gördüklerinizi bu yöntemle kolayca düzeltebilirsiniz. Dünya vatandaşının Türkçesinin yeterli olmaması sebebiyle zaman zaman hatası olabiliyor. Nerdeyse vikipedinin kategorilendirme yükünü tek başına omuzladığından takip etmekte çok zor...Gördükçe ona yardımcı olmak lazım...Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 22:55, 7 Haziran 2009 (UTC)
Sanata, özellikle de tiyatroya olan katkılarınızdan dolayı, bu Aspendos ödülünü size takdim etmek istedim. Başarılı maddelerinizin devamını dilerim.--Veritas 11:25, 10 Haziran 2009 (UTC)


VikiProje Sanat davetiyesi
İyi günler...
Sanat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Sanat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. --Merube 89msj 02:44, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Kesinlikle haklısınız çok eksiğimiz var, daha çok çalışmamız gerekiyor çook. Projeye kapsamındaki işbirliği vs. katılımınıza çok sevindim, sizin gibi bir vikipedisti aramızda görmekten çok mutlu olurum. İyi vikiler, iyi çalışmalar.--Merube 89msj 12:18, 13 Haziran 2009 (UTC)

Uyarı için sağ olun. Farkında değildim. Kolay gelsin. (Bu arada mesaj sayfanızı arşivlemeyi düşünür müsünüz?)--Hedda Gabler 09:51, 15 Haziran 2009 (UTC)

Çıplak Maja, Sait Faik ve şu an SMA olan kitap maddesi. İngilizce vikipedi yardımı alınmamış olarak çok değerli maddeler. Acaba Yakup Kadri hakkında da böyle değerli kaynaklarınız var mı? bende sadece onun hakkında hazırlanan Maramara Üniv. yayını var.--вяí¢αи76ileti 20:50, 17 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Yakup Kadri'yle ilgili elimde sadece Kültür Bakanlığı'ndan çıkan toplu edebiyat kitaplarındaki bilgiler var maalesef. Türkiye ile ilgili maddeleri hazırlamak biraz zor oluyor çünkü yazarlar hakkında (aslında herhangi bir dal hakkında) çok fazla analiz, araştırma kitapları yazılmamış durumda. Fakat Yakup Kadri'yi araştırdığımda sanatı ve hayatıyla ilgili yazılmış 10 civarında kitap buldum. Sahaf sitelerinde (link vermeyeyim reklam olmasın) bu kitaplar çok cüzi miktarlara satılıyor. Ya da daha güzeli İstanbul'da yaşıyorsanız büyük kütüphanelerde bu kitapların hepsi bulunabiliyor. Bulduğum kitapların isimlerini de size yollayayım:

  1. "Yakup Kadri Karaosmanoğlu" - Şerif Aktaş. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1987.
  2. "Yakup Kadri Karaosmanoğlu : Hayatı ve eserleri" - Okan Baba. Toker yayınları, 2002.
  3. "Orada bir köy var uzakta : Erken Cumhuriyet döneminde köycü söylem" - Asım Karaömerlioğlu. İletişim Yayınları, 2006.
  4. "Gençlik ve edebiyat hatıraları" - Yakup Kadri Karaosmanoğlu. Ankara : Bilgi Yayınevi, 1969.
  5. "Yakup Kadri'den Hasan-Âli Yücel'e mektuplar" hazırlayan, Canan Yücel Eronat. İstanbul : YKY, 1996.
  6. "Vatan yolunda" Yakup Kadri Karaosmanoğlu hazırlayan Atilla Özkırımlı. İletişim yayınları, 1986.
  7. "Halide Edip, Yakup Kadri ve Reşat Nuri'nin romanlarında nesil çatışmaları" - Abdülkadir Hayber. İstanbul : M. E. B., 1993.
  8. "Yakup Kadri Karaosmanoğlu : insan--eser--fikir--üslup" - Yakup Kadri Karaosmanoğlu ; Niyazi Akı. 1960.
  9. "Yakup Kadri'nin romanlarında Türkiye'nin toplumsal değişim süreci" - Ensar Yılmaz. Birey, 2008.

Kolay gelsin, iyi günler. --Guzelonlu 06:12, 18 Haziran 2009 (UTC)

Öneriniz için teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 06:31, 18 Haziran 2009 (UTC)


Bir yanlışlık oldu galiba[kaynağı değiştir]

Pardon, bana bir uyarı yollamışsın ama demişsin ki maddelere imza atılmaz.Galiba bir yanlışlık oldu.Çünkü; ben hiç bir maddeye imza atmadım??(tartışmaya atarım tabii)

o maddeyi eskiden ayzmıştım.yanlışlık yapmışım :D özür dilerim.teşekkürler.iyi vikiler.---memo44- 10:54, 18 Haziran 2009 (UTC)