Kullanıcı mesaj:Gökhan/5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tamam Gökhan dert etme, oyun çevirileri bana da zor gelmişti zaten. (Gerçi gözüne kestirdiğin varsa, taslak olarak da açabilirsin. Ben Eh Joe'yu öyle açtım mesela.) Diğer kırmızılarla da ilgilenmek gerek. Uğraştığın için çok teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 16:53, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Rica ederim.

Bu tip kişilerin yaptıkları vandallıkla izah edilemez.Problemli kişilikler.Bilgi edinmek,bilgi eklemek yerine onların tercihi kişilerle uğraşmak.Üzücü bir durum.--Yurekli74 12:46, 2 Haziran 2008 (UTC)

  • Sağol Gökhan :) --Yabancımsj 07:58, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. Beckett için açtığın maddeler çok iyi olmuş. Umarım yakında bu yeni ana sayfa düzeninde Samuel Amca da layık olduğu yeri alacak. Eline sağlık, kolay gelsin. --Yabancımsj 08:17, 9 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, türkçeleştirme adına uygun bir kullanım olduğunu söyleyebilirim, yani bazı türkçe kaynaklarda geçiyor, herhangi bir mahsuru yok, bitki kobragillerle karışmaması için ikisinde de parantez içinde bitki veya hayvan olduğunu belirtmek gerekir. --Karduelismsj 16:35, 4 Haziran 2008 (UTC)

Bulgaristan haritası[kaynağı değiştir]

Selam. Elinize sağlık. Ancak keşke yapmasaydınız. Çünkü çok hatalar var ondan. Gereksiz derecede Osmanlıcalaştırılmış bir harita yaratılmış oldu. Yine de iyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 06:01, 8 Haziran 2008 (UTC)

Anlıyorum sizi. Taraflı şablonu sırf gerginliğin yaratılmaması için koyulmamıştır. Dediğiniz gibi inwikideki harita daha mantıklı. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Sanırım Khutuck geri dönünce mesele halledilecektir. Birde IRC'e giriyor musunuz? Girmeye çalıştım da beceremedim :( Takabeg ileti 06:52, 8 Haziran 2008 (UTC)

Tiyatro alanında yeni SM'ler :)[kaynağı değiştir]

Ben de bu kadar iyi yürüyen bir iş birliği projesinin ardından yeni projeleri konuşmaya başlasak iyi olur diye düşünüyorum. Aslında homonihilis'le biraz konuşmuştuk. en.wiki'deki Hamlet maddesi olabilir demişti, benim de aklıma yattı. Hem yine bir biyografidense, bir oyun maddesi daha iyi olur sanki. Sen ne dersin? --Yabancımsj 13:47, 9 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba. Kayda değer gibi görünüyorsa açabiliriz, taslak da olsa viki bir madde daha kazanmış olur. Ama bu kadarcık bilgiyle açmayalım da denilebilir. İstersen sen karar ver, benim için farketmez. --Yabancımsj 09:01, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • :) Kırmızılar hızla azalıyor, sağol. Sana da kolay gelsin. --Yabancımsj 09:26, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Gökhan görüşmeyeli epey oldu. Tabi bu aralar aşırı yoğun olmam sebebiyle benimde aktif olamamamın da etkisi büyük. Senin daha evvelden bulup-Türkçeleştirip eklediğin şu haritadaki depositional ifadesinin manasını sormuştun. Bu kelimenin o haritadaki anlamını geçen gün gittiğim fakültemdeki hocalarıma danışarak öğrendim. Bu haritada o ifade Birikim yani birikmiş topraklar manasında kullanılmış. İyi çalışmalar.-- Arjety ileti 14:15, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Bu haritalar maddeyi bozmaz tam tersine maddeyi destekler. Erozyon yer kabuğunu oluşturan kayaçların, başta akarsular olmak üzere türlü dış etmenlerle yıpratılıp yerinden koparılarak eritilmesi veya bir yerden başka bir yere taşınması olayı şeklinde tanımlanıyor. Zaten etki eden faktörlerde insan faktörünü açıklamışız. Birde bütün kaynaklarda İnsan faktörü haricindeki faktörlerin doğa yoluyla telafi edilebileceği ancak insan faktörünün etkisinin erozyonu tehlikeli kıldığını kabul eder.yani eğer ilgili haritalar varsa şu anki resimlerden daha önemli diye düşünüyorum. O haritalar üzerinde de çalışmak çok değerli olacaktır. Katkıların için teşekkürler.-- Arjety ileti 15:21, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Takabeg. İslam Halifeliği ya da İslam Devleti, hangisi daha doğru olur. Teşekkürler--Gökhan 14:20, 19 Haziran 2008 (UTC)
Selam. Harita için sordunuz değil mi? İngilizcesinden direkt çevirildiği zaman İslam Halifeliği ya da İslam Hilafeti oluyor. Fakat İslam hilafeti dediğimiz zaman İslam'ın 'hilafet' statüsü anlamına geliyor. Atlaslarda İslam İmparatorluğu da kullanılıyor. Gerç ortalıkta İmparator yok:) Muhammed'in kendisi halife olamadığı için bunların tamamını İslam Halifeliği dememiz biraz tuhafıma geliyor. İslam Devleti'nin daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum. Birde Kullanıcı:Noumenon, Kullanıcı:Abuk78 ne diyorlar? Onlara da sorarsanız netleştirebilirsiniz. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:31, 19 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:45, 28 Haziran 2008 (UTC)

Sadece bi merhaba demek de lazım ara sıra değil mi? Levent Abi ileti 22:07, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Sinema alanında SM çalışması[kaynağı değiştir]

Ben her zaman hevesliyim böyle çalışmalar için. Önümüzdeki aylarda vikiye ayıracağım zaman azalacak gibi görünüyor ama, elimden geldiğince katılmak isterim böyle bir projeye. Hem tiyatroya göre sinemayla ilgilenen daha çok kullanıcı var. Bana verimli bir iş birliği çalışması yürütülebilir gibi geliyor. İki proje fazla gelir mi derken bizim gibi her iki portalla da ilgilenen kullanıcıları kastediyorsun ama, sonuçta işbirliği projesi olacak, bir şekilde altından kalkılır herhalde. İstersen sinema portalının tartışma sayfasına yazıp diğer kullanıcıların da fikrini alalım, ne dersin? (Bu arada benim önce Abbas'ı bitirmem gerek! ) --Yabancımsj 05:07, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Özgün Yıldız
Sinema ve tiyatro portalları başta olmak üzere Vikipedinin çeşitli alanlarına yaptığı çok değerli gösterişsiz katkılar için Gökhan’a teşekkürler. Yabancımsj 05:29, 3 Temmuz 2008 (UTC)


  • İyi geceler Gökhan; evet yazarken bunun öne sürülebileceği aklımdaydı. Ve daha önce sanırım sözetmiştin. Ama buna da Adil kullanım politikasıyla ilgili bir çözüm üretilebildiğini biliyorum. Konu gündeme yerleşsin, yeter :) Levent Abi ileti 22:06, 3 Temmuz 2008 (UTC)


Bu sayfada görüş belirtirseniz, konunun sürüncemede kalma süresinin kısalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim. (Bu kopya bir iletidir. Lütfen bana yanıt yazmayın.) Levent Abi ileti 20:10, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Thanks a lot for translation! :) --Wwooter 06:42, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Fransiyum maddesinde yaptığınız çalışmayı takdir ediyor sizi kimya vikiprojesine davet ediyorum.Üyelik için bu şablonu babilinize ekleyebilirsiniz.Çalışmalarınızda başarılar,--Kadirmesaj sayfam 18:36, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, Yabancı'ya şunu sormuştum:

Samuel Beckett'ın SMA oyları şu anda +15/-1 durumunda. Ancak maddede kaynak gösterilmesi gereken birkaç cümle daha var. Bunlardan bir iki tanesi yoruma dayalı cümleler ve kaynaklandırmak zor. Diğerleri ise Beckett'ın hayatı ve etkileri ile ilgili cümleler. Ama bunlara ilişkin doğru dürüst bir kaynak bulamadım. Sizce ne yapmalıyız? Bu cümleleri kaldıralım mı?

Şimdilik o cümleleri silmek yerine <!-- ...... --> arasına alıp açıklama yazarız, böylece daha sonra kaynak bulunursa rahatça geri getiririz diye düşünüyorum. Böylece Beckett'ın adaylığı da yakın zamanda kapanabilir. Ne dersiniz? Biraz daha uğraşsak mı kaynak bulmak için? İyivikiler... homonihilis // ileti 07:18, 17 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bu durumda kaynak gerektiren cümleleri ya çıkaracağız ya da yukarıda berittiğim gibi daha sonrası için saklayacağız. Bu arada, Beckett'ın Fransızca yazmaya başlamasının sebebi şuymuş:

Fransızcayı seçmiş olmasının nedeni bu dilin onun için yeni olmasıymış. Bir yabancılık kokusu taşımasıymış. Bir anadili kullanımının özünde olan otomatizmlerden kurtulmasına olanak vermesiymiş.

Bunları Cahrles Juliet ile yaptığı 24 Ekim 1968 tarihli göüşmede söylemiş (Beckett ile Görüşmeler, Om Yayınevi, 2000, s. 33-35). Yani Fransızca yazmasında daha özgür, daha fütursuzca, daha kafasına göre yazabilecek olması etkili olmuş. Belki bu bilgiyi maddede uygun bir yere ekleyebiliriz. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:44, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Gökhan. Resim:Worldmap LandAndPolitical.jpg resmini Türkçeye çevirebilir misiniz? Zor ama hiç Türkçe atlasımız yok.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:21, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Vakti önemli değil. Yani sonucunda bir Türkçe atlasımız olsun.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:27, 17 Temmuz 2008 (UTC)
Bir bilgiyi de atlamadan geçmeyeyim. Sırbistan Karadağ diye bir ülke artık yok. Sırbistan ile Karadağı ayrı yaparsan iyi olur. Kosova da Sırbistan dan koptu. Onu da ayrı ülke olarak almalısın. Yani Sırbistan Karadağ yerine Sırbistan, Karadağ ve Kosova adlı üç ülke var. Bunların sınırını ayırman ve ayı belirtmen lazım.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:47, 17 Temmuz 2008 (UTC)
Selam. Harita işi nasıl gidiyor? Ayrıca Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs'ı ayrı yaparsan iyi olur. Birşleşik yapmışlar. Çünkü onlar Kuzey Kıbrıs'ı tanımıyorlar. Neyse. --Lord Lєəthєrfəcє ileti 10:13, 19 Temmuz 2008 (UTC)
Harita oldu mu?--Lord Lєəthєrfəcє ileti 17:13, 28 Temmuz 2008 (UTC)

--Yürekli 20:02, 29 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba kibele Daniel Wallace sayfasındaki resim için sağol ama başka Daniel Wallace'a aitmiş, çıkardım. Sen eklediğin için haber verim dedim, kolay gelsin--Gökhan 16:48, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • hay bin kunduz.. :) teşekkürler gökhan.. --kibelemesaj 16:53, 30 Temmuz 2008 (UTC)
Elinize sağlık. İncelerim. Ayrıca geçmiş Kandiliniz mübarek olsun.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:52, 31 Temmuz 2008 (UTC)
Selam Gökhan. Harita süper olmuş. Ellerinize sağlık. Takabeg bşrkaç resim yüklememi rica etti. O yükleyemiyormuş. Nedenini bilmiyor. Benimde acele işim var. Takabegi kıramadım. Şu resimleri yükleyebilir misiniz? Galiba Buhara maddesinde kullanılacak. Resimler:
  • [1] Kalyan minaresi ve cami, Özgür lisanslıdır.
  • [2] Mir-i Arab medrese, PD'dir.
  • [3] Kalyan minaresi, PD'dir.

--Lord Lєəthєrfəcє ileti 17:03, 7 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, Lord birkaç resimden sözetti de. Resimleri buraya yüklemekten ziyade commons'a taşısak daha iyi olur diye düşünüyorum, lisansları da uygun. Ben birini aktardım (Image:Buxoro moschee kalon.jpg). Diğerleri de bu şekilde olacak, kolay gelsin.--Gökhan 19:48, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Uyuya kaldım. Rüyadayken resimlerin yüklendiğini gördüm. Ama Commons'a değildi:) Evet Commons'a yüklemek iyi fikir. Elinize sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:47, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Birde Şablon:Kent bilgi kutusu'nun coodinates çalışmıyor. Yani haritanın üzerinde nokta çıkmıyor. Örnek: Buhara. Halledebilir misiniz? Takabeg ileti 22:25, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Tekrar selam. Tam emin olmamakla birlikte yukarıda bahsettiğim coodinates meselesi bizde Template:UF-hcard-geo'dan kaynaklanıyor olabilir. Ne dersiniz? Takabeg ileti 04:54, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, sorun sanırım enwikideki bazı şablonların bizimkine aktarılmamış olmasından kaynaklanıyor. Şimdi aktarmayı deneyeceğim bakalım ne olacak.--Gökhan 14:12, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. En-wiki'ye girip değiştir tıkladığımızda en aşağısında şablon listesi çıkıyor ya. Onları inceliyorum ama çözemiyorum. Evet bakalım. Görüşürüz. Takabeg ileti 06:26, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Beğenmenize sevindim ama "çoğunlukla bilgi kutusundan oluşuyor" derken????? Bu arada önceden denediğimde "Kategori:1991 şarkıları" diye ekleyince gözükmemişti (yani öyle bir kategori bulunmuyordu), yoksa ben yanlış bir şekilde mi yazdım o kategorileri.. Her neyse bundan sonra eklerim, çok teşekkürler uyarınız için. İyi çalışmalar.. Atakan0652 22:06, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Yanılmıyormuşum; "Kategori:1993 şarkıları" diye girdiğimde böyle bir kategori yanmıyor. (bkz: Bad Girl).

Ayrıca hala az önce "çoğunlukla bilgi kutusundan oluşuyor" demekle ne demek istediğinizi anlamadım. Atakan0652 22:51, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Kategori hakkında[kaynağı değiştir]

İyi de zaten kategori oluşturmayı biliyordum ki; ben -"Kategori:1993 şarkıları" oluşturulmamış- derken bildirme amaçlı söylemiştim. Ayrıca ne demek içeriksiz??????? Atakan0652 00:06, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Kusura bakmayın, içeriksiz deyince benim yazdığım maddelerden bahsettiğinizi sandım ve bozuldum. İyi geceler.. Atakan0652 00:18, 8 Ağustos 2008 (UTC)

sanırım siz vikiyardımsınız:) ben madde ekleyemiyorum_? çoğu kez sordum ama cevap veren olmadı .hem madde isteklerine katkıda bulunamıyorum hem ırc kanalında birine soramıyorum . mesaj ekleyebiliyorum sadece _? değil yardım yeni kullanıcıları vikipedide ısırıyorlar --zeyza 17:38, 8 Ağustos 2008 (UTC)

çok teşekkür ederim .dediklerini yaptım sanırım sorunumu hallettim.--zeyza 17:55, 8 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba, koordinatlar tıklandığında çıkan sayfada yerel şablonları düzenleyin diye bir uyarı var. Bütün şablonları teker teker enwikiden aktarsak olur mu acaba ne dersiniz. Ayrıca bu sorun ne zamandır var. Biri kurcalamış da olabilir :)--Gökhan 16:25, 10 Ağustos 2008 (UTC)
Selam Gökhan. [4] mı? Tam olarak hangi koordinat tıkladığınızı anlayamadım da. Ne olursa olsun bu kordinat işleri benim için zor bir iş. Yani mekanizmasını çözemedim. Toplam kaç şablonu aktarmamız lazım? Eğer yüzlerce değilse vaktimiz olduğunda halledelim. Takabeg ileti 16:39, 10 Ağustos 2008 (UTC)
Teşekürler.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 16:36, 11 Ağustos 2008 (UTC)
+ Selam Gökhan. Şablon:Kırım'daki kasaba şablonunda koordinatlar çalışıyor. Bir bakarsanız sevineceğim. Takabeg ileti 07:45, 12 Ağustos 2008 (UTC)
++ Alanya, Antalya'da çalışıyor ancak doğru yeri göstermiyor. w:en:Alanya'da sağlam çalışıyor. Takabeg ileti 12:51, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Gökhan. Tartışma:Hacıoğlu Pazarcık ve Tartışma:Hacıoğlu Pazarcık ili sayfalarına bakar mısınız? Haklı olarak Dobriç yapabiliriz değil mi? Takabeg ileti 16:43, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg, belirttiğiniz şablonda da linke tıklandığında aynı uyarı çıkıyor. Şimdi üstteki linki değiştireceğim (bir tek bizim vikide koor URL şablonu farklı) olmazsa köy çeşmesine yazarım, anlayan biri çıkacaktır mutlaka.

  • Anladım. Ancak o Kırım şablonunda harita üzerinde nokta çıkıyor, en azından. Kent bilgileri şablonunda notka sorunu da var. Koor URL için elinize sağlık.

Rica ederim. Senin de eline sağlık, güzel maddde oldu.--Kuz 05:02, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Gökhan. Resim:Tibet-claims.jpg haritasını Türkçeye çevirebilir misiniz?--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 11:58, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Yine selam. İngilizce Vikipedi'de bizdeki gibi bir bölüm var. Tabi onlar svg neyn (filan) de yapıyor. Bir siz varsınız galiba burada. Benim de photoshop programım var hatta svg programı da var ama çalıştıramıyorum. İyi akşamlar.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 17:51, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Programı yükledim. Fakat çalıştıramadım. Bu işlerden fazal anlamam. Tembel olmasam uğraşıp öğrenirim.Belki bu photoshop ve inkscapeyi kullanmayı öğrenirsem İngilizce Vikipedi'deki gibi bir yer biz de açarız. Ne dersin? Aslında çok İngilizce içerikli harita vb. kullanıyoruz. Tabi bunun altından tek başına kimse kalkamaz. Dsmurat, Manco Capac, sen, ben, M.S. filan birlikte bu yeri açsak iyi olur.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 18:15, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Bahsedeyim mi? Köy çeşmesinde.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 18:48, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Hem birde harita Türkçeleştirme bölümü de kapanır. İsterseniz birlikte bahsedelim.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 18:51, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Tabi hazırlayabilirim. Haftasonuna kadar buradasan tartışmayı başlatabilir misin? vey ben başlatayım mı?--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 19:00, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Kent bilgi kutusu'nun kullanıldığı maddelerin hepsinde konumları nokta ile göstermeye gerek var mıdır? Budapeşte gibi bazılarında boş ülke haritası yerine direkt olarak konumu gösteren harita eklenmiş.--Gökhan 20:13, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Çok yorucu iş değil mi? Koodinatlar çalışsaydı keşke... Budapeşte gibiler için nokta eklenmesi gerekmiyordur sanırım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:18, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg, Resim:Antik Mısır haritası.png haritasındaki Allaqi, Kawa ve Qau gibi yerleri Türkçeye uyarlayabilir miyiz? Transliterasyonlarının kullanımına rastlamadım, ne yapalım. Teşekkürler--Gökhan 08:35, 15 Ağustos 2008 (UTC)

Şimdi dışarıdayım. Elimde sadece Yeni Türkiye dergisi var:) Yine de ilgileneceğim. Allaqi, Kawa, Qau... başka varsa mesaj atarsınız. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:38, 15 Ağustos 2008 (UTC)
Böyle bir sayfa varmış. Ancak Sudan'a gitmeden Kahire'ye uçtıkları için Kawa'nın Türkçesini öğrenemedim:) Takabeg ileti 09:20, 15 Ağustos 2008 (UTC)
Eve dönünce atlaslara bakacağım. Komple halledelim. Takabeg ileti 11:00, 15 Ağustos 2008 (UTC)

Geç kaldım ama... Daha önce bahsettiğim altasa göre şöyle (yani bu kesindir demiyorum)

Herakleopolis -> Herakleopolis (Ahnas)

Fayyum -> El-Fayyum

Amarna -> Ehet Aten (Tell el-Amarna)

Abidos -> Abydos (Farşut)

Hierakonpolis -> Nehen (Hierakonpolis)

Edfu -> Dob (Edfu)

Birinci Şelale -> 1. Çağalayan

Asuan

Allaki vadisine girmeden Ikkur (nehrin solunda)

Biraz güneyde Kubban (nehrin sağında)

Kubben - Buhen arasında (Asuan-Abu Simbel arasında da denebilir) Anibe (nehrin sağında)

2. Çağlayan'ın hemen güneyinde Semne (solunda) ve Kemne (sağında)

İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:54, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Telifli resim[kaynağı değiştir]

Merhaba Gökhan. Benim hatam, derdimi anlatamadım. Resim telifli ancak bilgiler değil. Yeni bir tablo yaratılmasını önermiştim. Resimler olmasa da olur. Yani üzerinde zaman çizelgesi olan renkli bir kutu :) Teşekkürler ilgin için. --Abuk SABUK♫ ♫ 00:25, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Bence şöyle olabilir: Pensilvanyalı, Mississipili, Pteridosperm (seed fern), Lepidodendron (scale trees), İlk iskeletvari parçacıklar, İlk yumuşak metazoanlar, İlk hayvansal oluşumlar. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK♫ ♫ 16:32, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Tablo[kaynağı değiştir]

Merhaba Gökhan. Şahane olmuş eline sağlık. Birkaç nokta:

  • 2 rakamını 1.8 ile değiştirip biraz yukarı kaydırabilir miyiz? İnsanın evrimi burada en önemli nokta ve aslına sadık kalırsak daha iyi olur bence.
  • Son kısımda "ilk iskeletvari parçacıklar" yerine, "ilk iskeletsel unsurlar" desek daha uygun bir çeviri olacak gibi. İskeletvari deyince iskelet değilmiş gibi bir anlam oluştu. Parçacıklar sözcüğü de element sözcüğünü bu anlamda tam karşılamıyor.
  • Pensilvanyali yazılmış hatayla.
  • İki yaşamlılar yerine "amfibiler" desek daha iyi olur bence. Yaygın olarak kullanılıyor.
  • "Büyük yok oluşlar" olsa daha uygun olur. Burada sürümcemede kaldım aslında. "Büyük ekstinksiyonlar" ya da "büyük nesil tükenmeleri" desek sence nasıl olur?

Gerçekten şahane iş çıkartmışsın eline sağlık. Bilim çevreleri genelde orjinal dilde dökümanlardan istifade ettiği için ve bu şekilde pek türkçe grafik olmadığı için gelecek nesiller sana minnettar olacaklar. Bir yerine Vikipedi yazsak mı ne dersin :) Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 10:15, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba şu Alanya maddesinde olduğu gibi harita üzerinde nokta şeklinde gösterme işlemini diğer ilçe maddelerine de eklmek istiyorum ancak oradaki x ve y noktasındaki sayıların neye göre işlendiğini anlayamadım.Zannedersem bir fikriniz var. Aydınlatabilirmisiniz? --Kadirmesaj sayfam 22:23, 17 Ağustos 2008 (UTC)

  • Zaten anlayamadığım kısım nokta x nokta y değeri nedir?Koordinat desen değil o kısma Alanya maddesinde 90 98 yazılmış aynı şey bir başka maddeye uygularken nereyi referans alacağız.Malesef hiç bir işimiz doğru olmadığı gibi bu şablonu yapan anonim arkadaş da bir kullanma kılavuzu yazma gereği duymamış.Teşekkürler sizide rahatsız ettim, --Kadirmesaj sayfam 14:01, 18 Ağustos 2008 (UTC)

Evrim çizelgesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Murat yeni bir evrim çizelgesi yapacak mısın? Diğeri çok iyi olmuştu keşke problem olmasaydı. Yenisini yapacaksan Abuk'un yazdığı şunları kullanabilirsin; karbonifer, Pensilvanyalı, Mississipili, Pteridosperm (seed fern), Lepidodendron (scale trees), İlk iskeletvari parçacıklar, İlk yumuşak metazoanlar, İlk hayvansal oluşumlar. Kolay gelsin.--Gökhan 07:44, 18 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba Gökhan, mesajına geç cevap verdiğim için afedersin, 3-4 günlüğüne il dışındaydım. 1 kaç gün içinde evrim çzelgesine vektörler bulduğumda çalışmaya başlayabilirim. 1 hafta içinde bitirebilirim başladığımda. --Muratsahinileti 14:21, 20 Ağustos 2008 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Antik Mısır haritası.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 13:24, 22 Ağustos 2008 (UTC)
Selam Gökhan. Image:China-Manchukuo-map (tr).svg haritasını yaptım. Image:Manchukuo map 1939.svg haritasına göre Mengjiang, Tannu Tuva ve diğer yaptığım haritada olmayan yerleri ekler misiniz? Yanlışları düzeltirmisiniz? Şimdiki gibi SVG formatında olmalı.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 13:19, 25 Ağustos 2008 (UTC)
Image:China-Manchukuo-map (tr).svg haritaya Image:Mengjiang map 1939.svg'daki Mengjiang bölgesi ve Tannu Tuva'yı ekle. Ve diğer pembe ile gösterilen sınırları, ve Mesaj sayfamdan Takabeg'in söylediği yerleri koy zahmet olmazsa. Renkler ve düzen Image:China-Manchukuo-map (tr).svg göre kalsın.SVG formatında olursa iyi olur. Vakte gelince önemli değil. Harita hakkında bana veya Takabeg'e soru sorabilirsin.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 14:11, 25 Ağustos 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba Murat, sana mesaj yazdıktan sonra bir çizelge hazırlamıştım. Ancak bazı hatalar var. Şu anda elimde gerekli program olmadığı için düzeltmeleri yapmam biraz uzun sürebilir. Sen SVG formatında yaparsan onu ekleyelim, benim vektörlerle pek aram yok :). Ayrıca harita projesine katkıların için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin--Gökhan 13:14, 25 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhana Gökhan, bir iki adet svg formatında çizelge oluşturdum ama çok kötü durdular. Üzerlerinde biraz daha düzenleme yapmam gerekiyor. Ayrıca projeye biraz olsun destek olabilmiş isem asıl ben teşşekkür ederim. İyi çalışmalar --Muratsahinileti 14:21, 25 Ağustos 2008 (UTC)

Itwiki Gökhan[kaynağı değiştir]

Itwiki username Gökhan already belongs to SUL account Gökhan. Please check SUL util: it states automatically created on login. You can log on to it.wiki using your global password. Ary29 08:46, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Gökhan. Katliam (film) filmini Sm adayı gösterdim. Oyunuzu isterseniz kullanabilirsiniz. Ayrıca bu hafta sonu Mançukuo haritasını yapabilcekseniz size yapılacakalrın listesini göndereceğim.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 22:31, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Gökhan. Şu anki haliyle çizelge şahane olmuş. Ellerinize sağlık. Her ikinize de çok teşekkür ederim. --Abuk SABUK♫ ♫ 14:31, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Gökhan, {{SM}} olması için önerdiğin Fransiyum maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 01:09, 1 Eylül 2008 (UTC)

Harita için hazırmısın? (Lord Leatherface) --Gökçє Yörük mesaj 15:26, 2 Eylül 2008 (UTC)

Müteşekkir Puma[kaynağı değiştir]

Puma maddesine yaptığınız değerli katkılar ve maddeyi kaliteli madde yapma çabanızdan dolayı bu puma size müteşekkirdir...
Teşekkürler, zevkti :)--Gökhan 20:21, 3 Eylül 2008 (UTC)