Kullanıcı mesaj:Gökçe Yörük/Kasım 2010 arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • VikiProje Orta Asya'da oylamalar var. Oyunuzu kullanabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 18:21, 1 Kasım 2010 (UTC)

Kisisel saldiri[kaynağı değiştir]

Merhaba nasilsin? Bi konuda sana danismak istiyorum. Kullanıcı:İtalian boys Safevî Devleti sayfasinda kaynaklli bilgileri siliyor. ben müdahale etikten sonra benim sayfama su cümleyi birakti:

"bana bak senin kaynaklı dediğin cümleler emperyalist amerikan kaynakları,safevilerde şah ismailde öz be öz Türk'tür aklında bulunsun,git başka yerde zehirli fikirlerini yay

simdi ne yapilmali? selamlar--KureCewlik81 00:24, 7 Kasım 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:42, 7 Kasım 2010 (UTC)

Vikiproje:Orta Asya[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2010 ayının işbirliği; Kazakistan maddesinin SM yapılması olarak seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 7 Kasım 2010
  • Proje bitiş: 30 Kasım 2010

BeşiktaşlıM 16:03, 7 Kasım 2010 (UTC)


Selam Gökçe. Nasılsın, umarım iyisindir. Hatırlarsın, 2 hafta önce Halloween: Yabancı maddesi için isteğin üzerine iş birliği projesini başlatmıştım. Yarın çalışmaların son günüydü, maddede iş birliği projesi kapsamında birkaç madde açıldı. Daha fazla yarar sağlasın diye bitiş tarihini 21 Kasım Pazar gününe erteledim. Haberin olsun istedim. Umarım daha fazla yarar sağlar, maddede kolaylık dilerim, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:58, 13 Kasım 2010 (UTC)

  • Selamlar. Nasılsınız? Bayramınız mübarek olsun. Şurada belirttiğim ülke bilgi kutusu çalışmasını tamamladım. Çalışmam burada, en üstte bulunan Andorra şablonu. Şablonu Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Ekledikten sonra 200 kadar ülke sayfasındaki parametreleri otomatik olarak bu şablona göre değiştirecek bir bot lâzım. Kullanıcı:YBot olabilir mi acaba? Bir de hazırladığım şablon sizce nasıl? Görüşlerinizi alabilir miyim? Önerileriniz var mı? Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 19 Kasım 2010 (UTC)
Mrb. Sizin de bayramınız mübarek olsun. Öncelikle elinize sağlık. Şu an kullandığımız şablon berbat haldeydi, yenileme iyi olmuş. Birkaç küçük önerim olacaktı. Birincisi; uyruk kısmı milliyet olarak değiştirilse daha iyi olmaz mı? Uyruk daha çok köken anlamına gelmiyor mu? Yanlışım varsa söyleyin lütfen. İkinci olarak para ifadesi yerine para birimi daha uygun olur diye düşünüyorum. Mükemmele yakın olmuş, elinize sağlık :) Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Nasılsınız, iyi misiniz? Hemen konuya girmek istiyorum. Diğer arkadaşlarla şuradaki konuşmamızın ardından ülke bilgi kutusu çalışmamı hızlandırdım ve sonunda bitirdim. Çalışmam burada, en üstte bulunan Andorra şablonu. Bu şablonu Template:Infobox country'den hazırladım. Sorunlu kısımları düzelttim. Birçok özellik yönünden daha üstün. Yakında Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Önce size sorayım dedim. Sizce şablon uygun mudur? Önerileriniz var mı? Ayrıca "neden bana soruyorsun" derseniz, Vikiproje:Bilgi kutusu'nda sizin adınızı gördüm. Herhalde ilgileniyorsunuz. Son olarak, Şablon:Bilgi kutusu'nu kullanmamamın nedeni, ülke şablonunda bayrak, başkent gibi karmaşık kısımların bu şablona uyarlanamamasıdır. Zaten bütün Vikipediler böyle yapıyor. Cevabınızı bekliyorum. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 14:59, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Selam Gökçe, iyim sen nasılsın? ben bugün de geçen gün de son değişikliklerde çalışmanı gördüğümde sevindim çünkü önemli bir şablon ve hazırlamak düzenlemek çok emek istiyor ki bu açıdan eline emeğine sağlık. tekrar baktım şablon çok güzel olmuş hem görsel olarak hem iç bağlantı ve parametrelerin Türkçeleştirmeleri olsun. çalışma tam bitti mi? çünkü leader_title gibi bazı parametreleri İngilizce gördüm onları da türkçeleştirmek gerek. Bu arada bilgi kutusu şablonunu burda kullanmak zor olur dediğin gibi. kolay gelsin. -- hedda+gabler 16:50, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Kumul yardımcı olur, değiştirilecek parametreleri hazırla daha sonra superyetkin ya da kumul'dan rica et. bu arada gökhan'ın botu da değiştirebilir -- hedda+gabler 17:07, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • senin de bayramın kutlu olsun, yardıma ihtiyaç duyarsam söylerim tşk, kolay gelsin -- hedda+gabler 17:15, 19 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. YBot ne yazık ki bu işlemi yapamıyor. KumulBot bu iş için oluşturulmuştu, ancak sanırım şu anda etkin değil. --Superyetkinileti 21:21, 19 Kasım 2010 (UTC)

Hayır, bu işi yapan başka bot yok sanırım. --Superyetkinileti 21:35, 19 Kasım 2010 (UTC)
Hayır, botu çalıştırma yetkisi bot sahibine aittir. Bu iş acil değilse birkaç gün içinde bir şeyler yapmaya çalışırım. --Superyetkinileti 21:42, 19 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Tabii, neden olmasın?

 The Emirr İleti 14:57, 20 Kasım 2010 (UTC+3)

Bayrak hazır. İyi günler.

 The Emirr İleti 15:51, 20 Kasım 2010 (UTC+3)

Selam Gökçe, tabi bunları botla değiştirebiliriz. Yalnız, umarım acelesi yoktur, bu parametre değişikliklerinde hazırlık aşaması biraz uzun sürüyor. Bu yüzden kolay işlerden sonra başlamayı düşünüyorum. --Gökhan 16:36, 20 Kasım 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Nasılsınız, iyi misiniz? Hemen konuya girmek istiyorum. Diğer arkadaşlarla şuradaki konuşmamızın ardından ülke bilgi kutusu çalışmamı hızlandırdım ve sonunda bitirdim. Çalışmam burada, en üstte bulunan Andorra şablonu. Bu şablonu Template:Infobox country'den hazırladım. Sorunlu kısımları düzelttim. Birçok özellik yönünden daha üstün. Yakında Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Önce size sorayım dedim. Sizce şablon uygun mudur? Önerileriniz var mı? Ayrıca "neden bana soruyorsun" derseniz, Vikiproje:Bilgi kutusu'nda sizin adınızı gördüm. Herhalde ilgileniyorsunuz. Son olarak, Şablon:Bilgi kutusu'nu kullanmamamın nedeni, ülke şablonunda bayrak, başkent gibi karmaşık kısımların bu şablona uyarlanamamasıdır. Zaten bütün Vikipediler böyle yapıyor. Cevabınızı bekliyorum. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 14:49, 22 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Gökçe Yörük, iyiyim siz de iyisinizdir umarım. Öncelikle şablon için elinize sağlık. Benim bu gibi değişikliklerde en çok dikkat ettiğim parametrelerin silinmesi veya eksiltilmesidir ki buradan gördüğüm kadarıyla parametrelerin sadece isimlerini Türkçeleştirmişsiniz, herhangi bir silinen parametre yok. Bilgi kutusuna gelince; evet bazı şablonlarda bilgi kutusu kullanmak şablonu sıkıştırıyor tam olarak istediğimiz şeyi yapamıyoruz, bence kendi kodlarının olmasında bir sorun yok.
  1. latd, latm ... parametreleri aynı şekilde mi kalacak?
  2. Şablonun "/doc" unu hazırladınız mı? Hazırlayayım mı?
  3. Ayrıca Bot ile taşınmasını mı istiyorsunuz?

Kumul 17:18, 22 Kasım 2010 (UTC)

  • Selamlar. Ben de iyiyim. Şablondaki latd, latm gibi parametreler kalacak. Zaten henüz Vikipedimizde koordinatlar için kuzey, güney gibi Türkçe isimleri bile kullanamıyoruz. Bu konuya hiç girmedim. Şablonun "/doc" unu da hazırlamadım. Siz hazırlayabilirseniz çok iyi olur. Çünkü yoruldum. Bot ile taşınması için size haber vermiştim zaten. Kolaylık olur diye. Bugün yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 17:43, 22 Kasım 2010 (UTC)
  • Tamam "/doc" u ben hazırlarım. Fakat taşımayı bugün yapamam ne yazıkki. Özellikle şablon taşımak için kafamı tam olarak bot a yoğunlaştırmam gerekiyor ki bu gün yoğunlaştıramam.. 1-2 hafta sonra bir aksilik çıkmazsa hepsini taşıyacağım. Ama belli olmaz 2 hafta derim belki yarın taşırım.. :) ama 2 hafta sonra kesin taşıyacağım. Bir acelesi yoktur umarım.. Şimdi yapılacaklar listesine ekliyorum. En kısa sürede yapacağım. Saygılar. Kumul 18:41, 22 Kasım 2010 (UTC)


  • Yok vakit önemli değil. Diğer arkadaşlara da sormuştum. Siz yapacaksanız onlara da haber vereyim. Ayrıca "/doc" u hazırlamak da size kaldığı için kusura bakmayın. İşlerim çok yoğun. O yüzden yani. Görüşürüz. Esen kalın...--Gökçє Yörük mesaj 18:45, 22 Kasım 2010 (UTC)
  • Önemli değil, ne demek. Fakat "/doc" ta parametreleri açıklarken kapınızı çalabilirim haberiniz olsun :) Sizede kolay gelsin. Kumul 18:48, 22 Kasım 2010 (UTC)

Selam merhaba Gökçe Yörük bu hafta bütün sınavlarım bitiyor, yani bu hafta sonu gönderdiklerinizi büyük bir ihtimal çeviririm. Saygılar Sero1988 23:51, 28 Kasım 2010 (UTC)