Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2016 (Kasım-Aralık)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Taraflı etiketi

Selam, Atatürkçülük maddesinde 2011 den beri taraflı etiketi bulunmakta ben maddeyi okudum ve kendimce taraflı bir yön bulamadım birde sizden bakmanızı rica edeceğim taraflı düşündüğünüz kısımları söylerseniz sevinirim böylelikle maddeyi hem düzenlemiş hemde zenginleştirmiş oluruz --Erdo Can 14:04, 6 Kasım 2016 (UTC)

Merhabalar @By erdo can. Maddenin tartışma sayfasında, maddenin taraflı olduğuna dair çekince ve itirazlar maddedeki durumun ana kaynağı. Eğer bunlar giderildiyse itirazda bulunan kullanıcıyla iletişime geçebilirsiniz. Tarafsızlığa neden olacak cümleler değiştirildiyse veya çıkarıldıysa şablonu kaldırabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:47, 6 Kasım 2016 (UTC)

Komünizim karşıtı olduğum halde davet yollamışsınız.

Babilimde "Komünizm karşıtı" yazmaktadır ve bana davet yollamışsınız. Otomatik mesajdır umarım... Bu imzasız yazı Batıkan Bildim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar @Batıkan Bildim. Vikipedi'de temel amaç bilgi aktarmak olduğundan, bu gibi siyasi kaynaklı durumlar Vikipedi'ye katkı sunmaya ve işbirliği projelerine katkı sağlamaya engel değildir. Zira bir şeye karşı demek, o konu hakkında bilgi birikimine sahip olmak demek olduğundan, bu bilgi birikiminizi proje ile birlikte Vikipedi'ye aktarabilirsiniz. Dolayısıyla karşıt olduğunuz nedenleri, ansiklopedik bir dille Vikipedi'ye sunabilir, maddeleri geliştirebilirsiniz. Örnek verecek olursak Antikomünizm veya Stalin kişi kültü maddeleri de bu proje kapsamındadır. Yani; Sovyetler Birliği ile ilgili bilgi birikiminiz VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Vikipedi'ye aktarılmayı beklemekte. İyi çalışmalar, iyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:01, 6 Kasım 2016 (UTC)
Pardon istemeden konusmaniza kulak misafiri oldum Batıkan kardeşim bende antikomünist birisiyim fakat bu benim komünistlik ile ilgili bilgi paylasiminda bulunmama engel değil zaten sizde zorunlu degilsiniz sadece davet edilmissiniz bu sekilde siyasi bir yaklasimda bulunmaniz yanliş bir durum --Erdo Can 19:51, 6 Kasım 2016 (UTC)

Proje

Davetiniz için teşekkürler ancak konu hakkında bir ilgim bulunmadığından ve içinde bulunduğum bazı kısıtlayıcı koşullar nedeniyle projenize katılamayacağım. Vikipediyi geliştirmek için yaptığınız bu hareketi çok takdir ediyorum. Umarım amacınıza projenizle ulaşırsınız. İyi günler iyi vikiler. LmattdavidsmithlEvet? 21:06, 6 Kasım 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

Siyasi terim maddeleri - katkı

Merhabalar. Siyasi terim maddeleri projesine olan katkılarınız takdire şayan, emeklerinize sağlık. Yalnız katkı yaptığınızda sizden ufak değişiklikler daha isteyeceğim. Projeye katkıda bulunanlar kısmına,değişiklik yaptığınız bölümün üzerindeki tamamlanan madde kısmına -6 (40%) tamamlandı) gibi- ve sayfanın en üstünde bulunan toplam madde kısmına (mesela şu an 1230 madde bulunmakta olup, bunlardan 274 tanesi (%22.28) tamamlanmıştır yazıyor) katkılarınızın özetini de eklemenizi rica edeceğim, çünkü diğer türlü katkılar gözden kaçabiliyor. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:57, 2 Kasım 2016 (UTC)

Katkılarınız için teşekkürler, halen iki yerde eksiklik var :) Projeye katkıda bulunanlar kısmının en altında Genel toplam yazan yerde bayt ve madde sayıları ile Proje ana sayfasında en üstte yer alan, bir önce söylediğim madde oranları değişikliği. Bunları da madde sonrası düzenlerseniz sevineceğim. Emeklerinize sağlık. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:18, 7 Kasım 2016 (UTC)
Selam Ahmet Turhan, öncelikle güzel geri bildirimin için teşekkürler. Elimden geldiğince eksikleri yapmaya çalışıyorum ama atlanıyor işte :)) Bundan sonra bu iki konuda da özen göstermeye en azından gayret gösteririm :)) Teşekkürler DieFohlen (mesaj) 15:51, 8 Kasım 2016 (UTC)

Stalin

  • Stalin'in diktatör olmadığını düşündüğünüz için bu değişikliği yaptınız: [1]. --Mskyrider ileti 11:13, 12 Kasım 2016 (UTC)
VP:TBA kapsamında kişilere, gruplara veya taraflara göre değişecek sıfatlandırma yerine kişinin isminin kullanılmasının daha ansiklopedik ve tarafsız olacağına binaen ilgili değişiklik yapıldı @Mskyrider Ben x ya da y düşünürüm, başkaları z ya da w düşünür bunlar önemsiz, sadece sıfatsız en basit halini vermek en doğrusu. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:17, 12 Kasım 2016 (UTC)
Sanırım diktatör kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz. Elinde mutlak ve sınırsız bir otorite bulundurmuş olan Stalin bir diktatördür. Burada doğru tanımlamayı yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Diktatör ayrıca bir sıfat değil isimdir. --Mskyrider ileti 11:34, 12 Kasım 2016 (UTC)
Maddede sıfattan ziyade direkt "zamir" olarak kullanılmış: Atılan nutuklar diktatörü ... Sevgilimiz, Yol Gösteren Yıldızımız" gibi tanımlıyordu. ya da "diktatörün her zaman giydiği koyu yeşil ceket" gibi. Bunların yerine Stalin ismi rahatlıkla kullanılabilir, üçüncül tanımlara ne gerek var? Stalin'in giydiği ceket yerine diktatörün giydiği ceket tanımını yapmak maddeye ne katacak? Birilerine diktatör olduğu görüşü dikte edilecek sadece. En basit kullanılan kişi yerine geçen ifadeler "bu, şu o, biz, siz, onlar" tarzında olur. Bunlar dışında belli anlamlara gelen ifadeleri kullanmak, burada olduğu üzere tartışmalara yol açar. Başka birisi "kahraman" diyebilir, diğeri "katil". hepsi birer betimleme. Şimdi size katil maddesini gösterip, tanımı belli bilmiyor musunuz? tarzında yanıt verirsem, işte az önceki duruma tekabül eder. Josef Stalin: Diktatör mü Devrimci mi?, Stalin'e iftira atmanın dayanılmaz hafifliği gibi tartışmalar her zaman var, hatta Stalin'i Anlamak kitabı sırf diktatör olmadığı tezi üzerine. Bizi bunlar ilgilendirmez, Stalin'e Stalin deriz hepsi bu. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:44, 12 Kasım 2016 (UTC)
Evet gerekli, aynı cümle içinde kullanılışına bakarsanız nasıl bir tezatın gösterildiğini görürsünüz. Maddenin anlattığı konu itibari ile bu gerekli. Burada yaptığımız salatanın içine limon da koyuyoruz zeytinyağı da. Yıkanmamış marul hâlinde bırakmıyoruz. Ayrıca burada gösterdiğiniz hassasiyetinde de VP:TBA adına değil doğrudan siyasi görüşler adına olduğundan da oldukça eminim. Lütfen Vikipedi kurallarına uyuyorum iddiasıyla karşı çıkıyorum da demeyiniz. Kişisel siyasi görüşlerinizi kullanarak Vikipedi'yi kullandığınızı görüyorum. Bu davranışınızı da doğru bulmuyorum. --Mskyrider ileti 11:53, 12 Kasım 2016 (UTC)
Dilediğinizi düşünebilir veya emin olabilirsiniz, buna bir yorumum olamaz. Kişisel ithamlardan ziyade, herkesin birikimi, görüşü, yorumlayışı kendinedir, ortak yolu bulma çabasıyla ansiklopedik metinler oluşur. Bilgi birikimi burada devreye giriyor, Stalin hakkında bilgi birikimim olduğu için, bu kişiye dair birçok tanımlamanın, antikomünist söylemlerin, sıfatların, veya tam tersi güzellemelerin, kahramanlaştırmaların olduğunu bizzat biliyorum. Bu sebeple bu tanımlardan birini öylece maddeye koyup tartışmanın olmayacağını öngörmek, son derece hatalı. Tartışmaya ilgili sayfada devam etmelidir. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:04, 12 Kasım 2016 (UTC)

Marksizm ve Revizyonizm silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Marksizm ve Revizyonizm) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Marksizm ve Revizyonizm sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 11:27, 13 Kasım 2016 (UTC)

Marksizm ve Ayaklanma

Selam. Öğrenmek için soruyorum, Vladimir Lenin bibliyografyası'nda iki ayrı "Marksizm ve Ayaklanma" makalesi mi mevcut? Son eklediğiniz 1908, maddede var olan 1917, kaynağa baktım da yıl referansını anlayamadım. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:29, 14 Kasım 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--RapsarEfendim? 18:44, 14 Kasım 2016 (UTC)

Nonviolence

Selamlar. Sivil direniş maddesini oluşturdum da kısa süre önce. Şu kategoriyi hangi adla açabiliriz? Şiddetin zıttı nedir yani? :)--RapsarEfendim? 22:45, 14 Kasım 2016 (UTC)

  • Ha bir de, bu kavram ile en:Nonviolent resistance kavramı hemen hemen aynı değil mi? Tartışma sayfasında dile getirilmiş, hatta net bir şekilde hayır diyen de olmamış ama kalmışlar öyle. Gandi'yi, Gezi olaylarını falan her iki sayfada da listelemişler mesela. "Pasif direniş" hangisine yönlendirilmeli mesela? Ben tam hakim değilim, bir de senin açıklamanı duymak isterim ama bana aynı kavramlarmış gibi gözüktü.--RapsarEfendim? 22:53, 14 Kasım 2016 (UTC)
@Rapsar, mesajı yeni gördüm, dikkatsizlik sebebiyle okundu olarak işaretlemişim, kusura bakma geç yanıt veriyorum. "Nonviolence" tam olarak "şiddetsizlik" anlamına geliyor diye biliyorum. Sivil direnişler silahlı da olabilir (askeri direniş zaten savaşlarda olan bir durum, ama düşük yoğunluklu savaşlarda ya da iç çatışmalarda bu durum olabiliyor. Sivillerin yaptığı direnişler bu kapsamda) ama "pasif direniş" tabiri şiddetsizlik kavramının alt kategorisi. Oturma eylemi de mesela "şiddetsizliğe" giriyor. Bir ara Gezi olaylarında Erdem Gündüz "duran adam" adıyla -Duran adam eylemi (Pasifizm)- bir şiddetsizlik eylemi gerçekleştirmişti mesela. Ya da Meçhul Asi. Bunlar da pasif direnişin alt kategorisi diye düşünüyorum. Pasif direniş ile şiddetsizliğin arasında fark var mı ya da anlamları aynı mı diye soracak olursan şiddetsizlik sadece eylemsel anlamda incelenmiyor, mesela "eğitimde şiddetsizlik bir ilke olmalı" gibi. Şiddetsiz eylemler de "şiddetsizlik" kategorisinin alt kategorisi bence. Biraz karışık oldu ama, umarım derdimi anlatabilmişimdir :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09:37, 16 Kasım 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği'nin idari bölümleri

Merhaba, Sovyetler Birliği'nin idari bölümleri maddesini açtım. Birkaç kırmızı bağlantı var Vikiproje:Sovyetler Birliği kapsamında açılabilir bence. Ceas08 (mesaj) 23:37, 14 Kasım 2016 (UTC)

Emeğinize sağlık, evet açılmalı. Bunu işbirliği projesi şeklinde de yapabiliriz, öneri kısmına ekleyin bence. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:01, 15 Kasım 2016 (UTC)

VP:SS

Merhaba Ahmet Turhan. Hassasiyetinizi anlıyorum, ama oluşturduğunuz Kullanıcı:Ahmet Turhan/Kişisel saldırı sayfası VP:SS gereğince silinmek zorundadır. Kötü şeylerin listesini tutmak yapıcı ve uygun değildir, tabi Vikipedi ortamına taşımadan kendi bilgisayarınızda istediğiniz gibi ajanda, liste veya not defteri tutabilirsiniz. Ama bu kişisel görüşünüzü bu ortama taşıdığınızda ilgili politikamız ihlal edilmiş olur. Açtığınız sayfa silindikten sonra uyarıyı dikkate alacağınızı düşünüyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 11:42, 16 Kasım 2016 (UTC)

@Vikiçizer, Bu sayfayı artık artan ve hiçbir yaptırım uygulanmayan Vikipedi:İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil politikasının uygulanması ve örnekleri özet şeklinde kaydedip yetkililere ulaştırmak adına açmıştım, kişisel saldırı amacı taşıdığı iddiası üzülerek söylüyorum, kırıcı. Sayfanın tartışma kısmında bunu çok net ifade ettiğimi düşünüyorum, zaten okumuşsunuzdur da. İtham edilen durumun tam tersine, saldırı yapılan ifadeleri bir arada toplamak ve yetkililere bildirmek üzere açılan kişisel bir sayfa idi. Liste örneği verilerinin bir yedeğini almamıştı verileri bana ulaştırabilir misiniz? Size ya da başkalarına toplu şekilde bildirmem için bu önemli. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:48, 16 Kasım 2016 (UTC)
E-posta atabilirim içeriği. VP:SS politikası açıkça "kötü şeylerin listesi", “düşmanlar listesi” gibi benzer listeleri yasaklar. Zaten diğer kullanıcıların tepkilerini de görüyoruz. Ben amacınızı anlamaya çalışıyorum ama amacınız için uygun bir araç değil bu tip listeler. Yetkililere bildirmek amaçlı belli bir prosedür var, bunun dışına çıkınca olumsuz tepki oluşması doğal. Kendi adıma söyleyeyim; kullanıcı/olay bildirdiğinizde değerlendirme yapmaya çalışıyorum her zaman. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 11:55, 16 Kasım 2016 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Liste sizin elinizde şu an var, konu ile ilgilenebilir ve durumu çözebilirseniz sevineceğim, çünkü dün tekrar şahit olduğum durum, beni ansiklopediye katkı sunmamdaki şevki kırdı. Yeniden toparlamak adına böyle bir liste hazırlayıp yetkililere gönderme amacım var idi. Listenin hazırladığım kadarı size mevcut, inceleyip görüşünüzü ve sonucunuzu bildirirseniz sevineceğim. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:58, 16 Kasım 2016 (UTC)
E-posta geldi @Vikiçizer, teşekkür ederim. Vaktiniz olduğunda listedeki durumu incelemenizi ve gerekli yaptırımları yapmanızı isteyeceğim, çünkü bu tür söylemlerle ilgilenmeme durumu artık kendi adıma katlanılmaz bir hale geldi ve şevkimin kırıldığını gördüm. Somut olarak söylemem gerekirse, bu ithamlara cevap yazarak hem kendi zamanımdan hem de ansiklopedi katkı yapacağım vakitten çalıyorum diyip tüm Vikipedi sayfalarını kapattım. Bu durumu kendimde görmemle birlikte artık, listede yer alan durumlara yönelik politika ihlalleri kapsamında gereklerinin yapılması için adım atmaya karar verdim. "Gizli ajandası var" örneği bile verilerek yapılan saldırıları siz de ben kadar görmüş ve şahit olmuşsunuzdur. Bu ithamlar adı altında üstlendigim, oluşturduğum projelerin ve ilgi alanıma giren maddelerin tartışma sayfalarında dahi bu saldırıları görmem artık bu konuya eğilmem gerektiğini gösteriyor. Sizden kapsamlı bir değerlendirme bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:52, 16 Kasım 2016 (UTC)
Aslında bana daha çok kullanıcı/olay bildirseniz daha etkin olabilirim. Vikipedide şeffaflık esastır benim için. Siz gerekli gördüklerinizi bildirin. Elden geldiğince vandalizmin önüne geçmeye çalışırız. Daha çok hizmetli lazım, ya da mevcutların daha etkin olması lazım. Bana mesaj sayfamdan bildirdiğiniz her olayı bağlantılarıyla inceleyebilirim. Vikiçizer (mesaj) 13:00, 16 Kasım 2016 (UTC)

Seçil Akın maddesi yardım...

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar#Se.C3.A7il_Ak.C4.B1n - Madde SAS'ta oylama için yardımcı olabilirmisiniz...--195.142.6.103 20:24, 16 Kasım 2016 (UTC)

Diyalektik Sorun Üzerine silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Diyalektik Sorun Üzerine) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Diyalektik Sorun Üzerine sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 13:37, 17 Kasım 2016 (UTC)

Düşünce

Bu kapsamda katkılarınızı durdurmanızı üzüntüyle karşılıyorum. Biz burada Vikipedi'ye katkı için var olmalıyız, kişisel kızgınlıklar dolayısıyla Vikipedi'den uzaklaşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Elbette karar sizin, katkı sizin... Saygılarımla. chansey Mesaj 12:20, 19 Kasım 2016 (UTC)

Vikipedi'de önemli yer tutan politikaların ve yönergelerin kişisel saldırılara dair uygulanması gerektiğini, görece tecrübeli ve yetkili kullanıcıların bu tür davranışlarda bulunmasını mazur görerek sessiz kalma tutumunun son derece hatalı olduğunu ifade ettim. Bu nedenle söz konusu durumun sonuçlanmasını bekliyorum. Zira yaptığım/yapacağım katkılar yine bu tür saldırganlık/pazarlık malzemesi yapılacaksa, aynı durum bu aylar süresince meydana geldiği gibi, yeniden vuku bulacaktır. Sessiz kalınıyor ve ayrımcılık yapılıyor izlenimi mevcut, topluluk ve kullanıcı görüşleri ile birlikte bu durumun sonuçlanmasını beklemekteyim. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:44, 19 Kasım 2016 (UTC)

Lenin ve Halk Eğitimi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Lenin ve Halk Eğitimi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Lenin ve Halk Eğitimi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 21:59, 24 Kasım 2016 (UTC)

Sulh teşebbüsü

Allah'ın bahşetmiş olduğu bu değerli projede zaman zaman her adem evladının yaptığı bir kaç hurd hatalarımız olabilir. Önemli olan husus kişinin yeri geldiğinde kendini tartıp nerede ne şekilde hata yapmış ise gün yüzüne çıkarması ve bu hataları telafi etme yolunda bir adım atması gerekir. Bu doğrultuda bozuk olarak tanımlanan şahsımın şahsınıza olan her hürmetsizlik, hücum ve habis hadiseler adına özürlerimi bildiriyor, birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde projemizi yükselteceğimiz günleri umut ediyorum. Saygılar. --II. Niveles 01:26, 25 Kasım 2016 (UTC)

Çalışan İnsanlar Toprak Sahiplerinin ve Kapitalistlerin Zulmünden Sonsuza Dek Nasıl Kurtulacaklar? silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Çalışan İnsanlar Toprak Sahiplerinin ve Kapitalistlerin Zulmünden Sonsuza Dek Nasıl Kurtulacaklar?) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Çalışan İnsanlar Toprak Sahiplerinin ve Kapitalistlerin Zulmünden Sonsuza Dek Nasıl Kurtulacaklar? sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 22:19, 26 Kasım 2016 (UTC)

Yardım

Rusya Başbakanı sayfasının geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kategorize edilmesi gerekli yardımınızı bekliyorum --By erdo can • msj 12:25, 27 Kasım 2016 (UTC)

Sovyet Gücü Nedir? silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Sovyet Gücü Nedir?) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sovyet Gücü Nedir? sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:18, 27 Kasım 2016 (UTC)

Partisiz İnsanlar ve Sovyet Gücü silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Partisiz İnsanlar ve Sovyet Gücü) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Partisiz İnsanlar ve Sovyet Gücü sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:33, 27 Kasım 2016 (UTC)

Yemek Vergisi Hakkında silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Yemek Vergisi Hakkında) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Yemek Vergisi Hakkında sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:38, 27 Kasım 2016 (UTC)

Béla Kun ile Telsiz Görüşmeleri silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Béla Kun ile Telsiz Görüşmeleri) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Béla Kun ile Telsiz Görüşmeleri sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:48, 27 Kasım 2016 (UTC)

Yoldaş Yakov Mihailoviç Sverdlov Anısına silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Yoldaş Yakov Mihailoviç Sverdlov Anısına) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Yoldaş Yakov Mihailoviç Sverdlov Anısına sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:48, 27 Kasım 2016 (UTC)

Kızıl Ordu'ya Çağrı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Kızıl Ordu'ya Çağrı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kızıl Ordu'ya Çağrı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:52, 27 Kasım 2016 (UTC)

Demiryollarında Çalışmak silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Demiryollarında Çalışmak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Demiryollarında Çalışmak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:56, 27 Kasım 2016 (UTC)

Çalışma Disiplini Hakkında silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Çalışma Disiplini Hakkında) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Çalışma Disiplini Hakkında sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:59, 27 Kasım 2016 (UTC)

Üçüncü Komünist Enternasyonal (Lenin) silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Üçüncü Komünist Enternasyonal (Lenin)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Üçüncü Komünist Enternasyonal (Lenin) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 21:03, 27 Kasım 2016 (UTC)

Anti-Yahudi Katliamları (Lenin) silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Anti-Yahudi Katliamları (Lenin)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Anti-Yahudi Katliamları (Lenin) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Görsel

Selamlar. 2012 Sultangazi saldırısı maddesine dair, bir video görüntüsünden adil kullanım kapsamında ekran görüntüsü koysak uygun olur mu, ne dersin? Mart 2006 Diyarbakır olayları maddesine buna benzer bir görsel ekledim, oradan aklıma geldi. Şu dosyada benzer bir şekilde eklenmişti mesela. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:46, 29 Kasım 2016 (UTC)

Selamlar. Tarihi olaylarda adil kullanım kapsamında görsel kullanılamaz. İki görselin de silinmesi gerekli bu bağlamda. Belediyeden "ilgili yere iletildi" yanıtı geldi, dönüş bekliyorum. İyi akşamlar--RapsarEfendim? 20:48, 29 Kasım 2016 (UTC)
Video ekran görüntüsüne dair adil kullanım koşulları nedir peki? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:49, 29 Kasım 2016 (UTC)
Görüntünün ne olduğundan ziyade hangi amaçla kullanıldığı için önemli. "Resmin madde içi hayati öneme" sahip olması gerek, adil kullanımın temel prensibi bu. Tarihî olaylarda çoğu resim bu kapsamda değerlendirilemez. Sivas katliamı maddesinde otelin yandığı görüntü mesela AK kapsamında kullanılır bu mantıkla. Ama daha önce "sağlam" örneğini ben görmedim. @İncelemeelemani daha iyi şeyler söyleyebilir.--RapsarEfendim? 20:58, 29 Kasım 2016 (UTC)
Anladım, ben video görüntülerinin AK kapsamında kullanılabileceğini düşünüyordum. Örneğin tarihi bir olaya dair bir belgesel, film vb. varsa, bu belgeselden görüntü kullanmak uygundur diye düşünmüştüm. "Hayati önem" in ucu epey açık çünkü :) --Ahmet Turhan (mesaj) 21:00, 29 Kasım 2016 (UT
Evet, açık. Bizde çok bilinmiyor, çok da tartışma dönemiyor o yüzden. İngilizcede feci tartışmalar döner. "Yaşayan kişi maddelerinde AK resmi olmaz" kuralı istisnasız uygulanır bizde, ama şöyle tartışmalar dahi olmuştur İngilizce Vikipedi'de. Adil kullanım kavramı, ben de dahil birçok kullanıcı tarafından tam olarak anlaşılamamış, oturmamış ve açıklanamayan bir kavram. Bu konuda benim gördüğüm en çok bilgi sahibi kullanıcıya da bağlantı verdim (Takabeg vardı bir de tabi, anmadan geçmeyelim).--RapsarEfendim? 21:10, 29 Kasım 2016 (UTC)

Oylama

Vikiproje:Sovyetler Birliği/Anket ve oylamalar sayfasında yer alan bir sonraki aya ait görsel ve projelere oy vermeye ne dersin? 1 gün sonra yenilerini seçiyoruz, görüşünü bildir istedim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 00:12, 30 Kasım 2016 (UTC)

Projeye katılım sağlamıyorum ve ilgi alanıma giren bir proje de değil :) Siz katılımcılar seçebilirsiniz bir tane :)--RapsarEfendim? 09:27, 30 Kasım 2016 (UTC)
Tamam, sonra görüşümü sormadı karar verdi deme :) --Ahmet Turhan (mesaj) 10:16, 30 Kasım 2016 (UTC)
Ahmet Turhan, ilgi ve pek bilgi sahibi olmadığım konulara pek bulaşmak istemiyorum. Lütfen bu son mesajın tarzındaki bir mesajı da bana atma bir daha ;) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 11:11, 30 Kasım 2016 (UTC)
Son süreçle ilgili iletişimlerimizle ilgili ufak bir şakaydı sadece, kesinlikle yanlış anlamanı istemem, seni ve katkılarını takdir ettiğim için seninle ortak konularda zaman zaman iletişime geçiyorum, lütfen esprimi yanlış anlama, bir gerçeklik payı yok :) --Ahmet Turhan (mesaj) 11:49, 30 Kasım 2016 (UTC)

Merkez Komitesinin Komünist Birliğe Çağrısı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Merkez Komitesinin Komünist Birliğe Çağrısı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Merkez Komitesinin Komünist Birliğe Çağrısı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 19:12, 30 Kasım 2016 (UTC)

Madde statüsü

Selamlar. Bir zamandır Sovyet Savaş Anıtı (Treptower Parkı) maddesi ile uğraşıyorum. Epey geliştirdim, bu tür bir madde için bundan fazlası olur mu bilemiyorum. Kaliteli madde olur diye düşünüyorum ama, seçkin adaylığı için ne dersin? Seçkin madde olacak kadar bilgileri var gibi ama eksikler varsa senin de görüşünü almak isterim. Vaktin olduğunda maddeyi bir inceleyebilir misin? İçerisinde yer alan kırmızı maddeleri açacağa kadar biraz inceleyebilir misin? --Ahmet Turhan (mesaj) 18:30, 5 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Seçkin-kaliteli arasındaki fark, bir zamanlar benim de sandığım gibi "daha da gelişirse seçkin olur, şu anda kaliteli olması için yeterli" değil, "potansiyeli bu ve görece kısa, seçkin diyemeyiz ama kaliteli deriz" tarzı :) Aradaki temel fark uzunluk yani, VP:KMN sayfasında da bu belirtilmiş. Madde incelemek ise benim için çok uzun süren ve zahmetli bir iş. Sen uygun gördüğün şekilde hareket et, tatmin edici bir seviyeye ulaştığında da aday göster, ondan sonra değerlendiririz hep beraber :) Bir de bu tip maddelerde ben kaynaklara özel olarak özen isterim, konuyla ilgili ciddi akademik makale veya kitaplar, aynı kitabın farklı sayfalarına verilen atıflar arar gözlerim :) Hele eskiyi anlatan, eskilerden gelen maddeler için... Jstor'da güzel kaynaklar var, hesabın yoksa bir mail uzağındayım ;) Hadi iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:03, 5 Aralık 2016 (UTC)

Etiketleme

Köy çeşmesinde açtığınız şu konuda beni etiketlemişsin ama konuyu anlayamadım, zira tek etiketli kişi de benim. Başka hesap açabilirsin gibi bir ifade var ama benim böyle bir şeye talebim ve ihtiyacım yokki? Bir hata mı oldu danışayım dedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:45, 6 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar. Sen, sen olduğundan dolayı bazı tartışmalardaki yorumların, sunduğun argümanlara karşı değil de direkt sana karşı yapıldığını söylüyorsun ya mesela. Sırf bunun için dahi yeni bir hesap açıp, o tartışmalarda o hesapla katkı yapıp kendi görüşlerini paylaşabilir(miş)sin. Yani bu hesapla da onu desteklememek kaydıyla :) Yalnızca bir örnek.--RapsarEfendim? 14:17, 6 Aralık 2016 (UTC)
Açıkçası oradaki ifadelerin bu şekilde anlaşılacağını hiç sanmıyorum :) Yani "Ahmet, bak sen bu işi yapıyordun, birden fazla hesap açıyordun, tepki alıyordun, bak aslında zaten yapabilirmişsin" gibi bir anlam çıkıyor, ona şaşırdım :) Hiçbir konuya atıf yapılmadığından olabilir, ben dahi anlamadım konuyu çünkü. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:40, 6 Aralık 2016 (UTC)

Teknik bilgi

Teknik bir bilgi konusunda yardıma ihtiyacım var. Vikiproje:Sovyetler Birliği sayfasında en altta yer alan "Proje kapsamında açılan maddeler" kısmından itibaren sola yaslanmış şekilde duruyor. Ne yaptıysam ortalayamadım. Aralık 2016 kısmına "göster" e tıkladığında ortalanmıyor yine sola yaslı duruyor, fakat Ekim ve Kasım kısmına göster denildiğinde ortalanıyor. Neden nasıl olduğunu anlayamadım, tamamının (yani altındaki "seçkin ve kaliteli içerik" ve "Vikiproje" şablonları da dahil) her zaman ortada ve geniş olmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Vaktin olduğunda bir göz atabilir misin? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:39, 6 Aralık 2016 (UTC)

Oldu sanırım şimdi?--RapsarEfendim? 10:07, 7 Aralık 2016 (UTC)
O kadar kurcaladım bulamadım, sadece bir "|}" eksikliği nedeniyle miymiş :) Ama şimdide Ekim 'deki "göster"e tıklayınca, diğerlerine göre biraz fazla genişleyip ekranı taşırıyor gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:24, 7 Aralık 2016 (UTC)
İçeriğin uzunluğundanmış, hallettim. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:27, 7 Aralık 2016 (UTC)

Güzel şeyler

Merhabalar efendim. Bu mesaja bu başlığı uygun gördüm zira köy çeşmesinde konuşulan etkinliğe Yani soyut destek vereceğim tarzı yerine somut olarak yapacaklarımızı bir projeye, bir dokümana, bir tabloya bağlayalım. fikrinizi tanımlayacak en iyi başlık bu :) Kısa keseyim iki konu hakkında danışmam gerek size. Öncelikle somut olarak bir proje tertiplendiğinde beni bu projeden haberdar edebilir misiniz diye sormak istiyorum. Bir diğer husus Vikipedi politika ve uymamız gereken kurallar sayfalarını altına üstüne getirmeme rağmen bir türlü cevabını bulamadığım bir soru hakkında. Saygıdeğer eşimde benim hesabımı kullanarak ilgi duyduğu alanlarda değişiklik yapmak istiyor. Ancak ben bir hesapta iki kişinin barınamayacağına inanıyorum çünkü burada yorum yapıyor, yeri geldiğinde oy kullanıyoruz (tam olarak vakıf olamasam da) değerlendirmemiz gereken şeyler oluyor. Bu konuda bilinmezde kaldık acaba kendisine yeni bir hesap mı açmalıyım aramıza katılsın yoksa kendi hesabımı mı paylaşayım bilemedim. Tecrübeli bir kullanıcı olarak size danışıyorum. Sevgiler... --Ryan O'Reily (mesaj) 19:24, 8 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar. Kadın konulu bir projeye dair topluluğun görüşlerini alalım, sonra çıkan sonuca göre elbette size haber vereceğim. Bununla birlikte kişisel olarak diğer proje konuları kapsamında aynı konulara dair Ocak 2017'de işbirliği projesi yapmayı düşünüyorum. Katkı sağladığım Vikiproje:Sovyetler Birliği/İşbirliği Projesi ve Vikiproje:Siyaset/İşbirliği Projesi çerçevesinde yapmayı planlıyorum. Örneğin şurada Kategori:Sovyet kadınlar kategorisine katkı yapmayı ve aynı kategorinin diğer Vikipedi dillerinde mevcut olan maddeleri açmayı önerdir. Benzer olarak çalışmalar yürütmeyi hedefliyorum. Sizi de katılımcı olarak görmekten mutluluk duyarım.
İki yakın kişinin katkı yapması bizim daha yakın geçmişte tartıştığımız bir konu idi. Bu konuda @Rapsar güncel politikalara dair daha yaygın bir bilgiye sahip, ona haber verelim o bize durumu daha iyi anlatsın. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:33, 8 Aralık 2016 (UTC)

Şablon SAS adaylığı

Selam tekrar. Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi Kongreleri şablonunu içeriği ile birlikte Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi şablonuna yönlendirmek istiyorum. Zaten içerik aynı ve ingilizce Viki'yi kontrol ettiğimde de buraya yönlendirildiğini gördüm. Yani çift şablon söz konusu, biri diğerini kapsıyor. SAS adaylığına çıkaraktım ama, şimdi SAS şablonunu, bu şablon maddesine koyarsam maddelerde çıkar diye önce bi sana danışayım dedim, geçen bi şablonu SAS'a taşımıştın. nasıl bir yol izliyoruz? --Ahmet Turhan (mesaj) 19:03, 8 Aralık 2016 (UTC)

Selam. Zaten Aynı içerik var, bu durumda geçmiş birleştirme yapılması yeterli olacaktır diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:05, 8 Aralık 2016 (UTC)
Benim ne yapmam lazım yani tam olarak @Rapsar :) --Ahmet Turhan (mesaj) 20:08, 8 Aralık 2016 (UTC)

Sovyet sineması işbirliği

Selamlar. Vikiproje:Sinema'ya bir ara girişim yaptığınızı görmüştüm. Sonra sanırım bıraktınız. Vikiproje:Sovyetler Birliği/İşbirliği Projesi kapsamında sinema ve Sovyet konularına dair ortak bir işbirliği hazırlamaya ne dersiniz? Sovyet filmleri listesi çok eksik örneğin. Ya da başka konular da bulabiliriz. Ne dersiniz, böyle bir işbirliği konusunda birlikte hareket edebilir miyiz? Projeleri ortaklaştırırsak katılım daha çok olur diye düşünüyorum. İşbirliğinin ana görseli de şu yandaki olabilir mesela :) --Ahmet Turhan (mesaj) 01:05, 9 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan, bıraktığım söylenemez ilgilenemedim bir süredir sadece :) Böyle bir iş birliğine hayır demem beklenemez tabi ki. Ancak bunu sovyetler birliği altında mı yoksa sinema altında mı yapmalı ondan tam emin olamadım. Ama sanırım siz sovyetler ve sinemanın ortak bir projesi olarak söylediniz bunu? Öyle olursa da çok güzel olur tabi :)--Pragdonmesaj 01:15, 9 Aralık 2016 (UTC)
İki proje de ortak olarak aynı projeye yönlendirilecek :) --Ahmet Turhan (mesaj) 01:29, 9 Aralık 2016 (UTC)
Bence öncelikle iki Vikiprojede yapacağımız çalışmaya yönelik ortak bir öneri sunalım, konularla ilgili kullanıcı fikirlerini alalım. VikiProje Sovyetler Birliği'ndeki öneri kısmı şurada. Burada konunun kapsamını ve yapılabileceklere dair konuşalım, sonra kapsamını ve zamanını belirleriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:38, 10 Aralık 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, Sinemada da böyle bir öneri verildi. --Pragdonmesaj 14:43, 10 Aralık 2016 (UTC)

Çin - Sovyet katkıları

Merhabalar. Çin konusuna katkılar yaptığınızı görüyorum. Ben de daha önce şöyle bir işbirliği projesi hazırlamıştım ve Çin ile ilgili birçok maddeyi ansiklopedimize kazandırmıştım. İçeriğini geliştirdiğim Çin-Sovyet ayrılığı maddesine göz attığımda aklıma siz geldiniz, Vikiproje:Sovyetler Birliği/İşbirliği Projesi kapsamında Çin ve Sovyet konularına dair ortak bir işbirliği hazırlamaya ne dersiniz? İki ülkenin birçok ortak noktası var ve bu konuları ansiklopedimize kazandırabiliriz. Örneğin sadece şu maddede birçok konu yer alıyor, birlikte hareket ederek ve ilgili kullanıcılara haber vererek onlarca madde açabiliriz. Ya da şu kategorideki maddeleri Türkçe Vikipedi'ye kazandırmak gibi. Ne dersiniz, böyle bir işbirliği konusunda birlikte hareket edebilir miyiz? İşbirliğinin ana görseli de şu yandaki olabilir mesela :) --Ahmet Turhan (mesaj) 00:08, 9 Aralık 2016 (UTC)

Mesajı görmediğinizi varsayarak tekrar sizi pingliyorum @Bambi'nin annesi --Ahmet Turhan (mesaj) 22:25, 11 Aralık 2016 (UTC)
Ahmet Turhan privyet yoldaş, naber? Çin ile ilgili konularda daha çok temel boşluklar olduğu için şu anki en büyük önceliğim bu boşlukları doldurmaktadır, o yüzden kendimi başka bir projeye ya da bir işbirliğe atmaya açıkçası pek hazır değilim. Ama eğer daha spesifik bir madde isteğiniz varsa bununla ilgili taslak madde açmaya razıyım. İyi çalışmalar tovarişç. Bambi'nin annesi (mesaj) 23:23, 11 Aralık 2016 (UTC)
Şu maddede pek çok konu mevcut, bunlardan belli sayıda seçip kazandırabiliriz diye düşündüm. Örneğin Soviet Volunteer Group, Sino-Russian relations since 1991, Sino-Soviet Non-Aggression Pact, 2001 Sino-Russian Treaty of Friendship, Sino-Soviet Treaty of Friendship and Alliance gibi. Açılacak maddeleri içeriği birlikte belirleyebililiriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:10, 12 Aralık 2016 (UTC)
Ahmet Turhan, az önce Çin-Rusya ilişkileri maddesini açtım, bilginize. Bambi'nin annesi (mesaj) 15:29, 12 Aralık 2016 (UTC)

--Maurice Flesier message 18:50, 12 Aralık 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Anti-Reklam Yıldızı
Maddelerden reklam içeren kısımları kaldırdığınız için bu yıldızı size veriyorum. Reklamsız bir Vikipedi ümidiyle... Ryan O'Reily (mesaj) 18:56, 12 Aralık 2016 (UTC)

Güncel değişiklik şablonu

Selamlar. Senin bilgin vardır diye sana sormak istedim. Şurada sadece proje konuları ile ilgili olan konuların değişiklik özetlerini gün gün girilmiş. Türkçe Vikipedi'de böyle bir durum söz konusu mu? Yapıldığını bildiğin bir örnek var mı? Bende burada olanı Türkçe Vikipedi'deki projede kullanmak istiyorum da nasıl olduğunu pek çözemedim açıkçası. Yardımcı olabilir misin bana? --Ahmet Turhan (mesaj) 02:42, 13 Aralık 2016 (UTC)

Selam. Birkaç yıl önce biz de bunu spor projesi için uygulamaya çalışmıştık; ancak yalnızca tartışma sayfalarında olan değişiklikleri sıralayabilmiştik :( Sonra da çok faydalı olmadığını düşündüğümüzden tamamen kaldırdık. Teknik yönden bilgimin olmadığı konu ne yazık ki. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:20, 13 Aralık 2016 (UTC)

Devrimci Maceracılık silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Devrimci Maceracılık) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Devrimci Maceracılık sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 13:31, 13 Aralık 2016 (UTC)

183 Öğrencinin Orduya Çağrılması silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (183 Öğrencinin Orduya Çağrılması) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/183 Öğrencinin Orduya Çağrılması sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 13:39, 13 Aralık 2016 (UTC) {{subst:tfdnotice|1=Moskova Zafer Günü Geçit Törenleri}} --Maurice Flesier message 18:30, 13 Aralık 2016 (UTC)

Spiridon Ivanoviç Putin silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Spiridon Ivanoviç Putin) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Spiridon Ivanoviç Putin sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--By erdo can • msj 19:17, 13 Aralık 2016 (UTC)

SBKP 10. Kongresi

Merhaba, Rusya Komünist Partisi (Bolşevik) 10. Kongresi, SBKP 10. Kongresi olarak değiştirilmiş. Aslında Rusya Komünist Partisi (Bolşevik) 10. Kongresi bana göre doğru olan. Sen ne düşünüyorsun. Yzkoc (mesaj) 09:45, 14 Aralık 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Haklısınız, madde ismi doğru olan olacak şekilde değiştirildi. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:14, 14 Aralık 2016 (UTC)

VİKİSOSYALİZM

Vikisosyalizm'de önceden kukla yapımcısı olarak bilinen LEVENT'in hesabı da bulunmaktadır. Levent'in kukla yapımcısı olduğunu bilerek neden orada hesap açtınız?--HKN DRN MesajKatkılar 17:58, 17 Aralık 2016 (UTC)

Erasmus'a teklif (Levent'ten)(Hem de 2014'te):

Sorunuzu tam anlayamadım, neden bir web sitesinde hesap açtınız diye mi soruyorsunuz? --Ahmet Turhan (mesaj) 19:11, 17 Aralık 2016 (UTC)
@Hakan Duran, kullanıcının daha öncesine Levent adlı kullanıcıya mesajlarında çok ağır cümleler var zaten. Ağır şekilde komünizm içeriyor. Fakat bu bizi ilgilendirecek bir durum değil. Kullanıcıyı bu sitede yaptıkları ile yargılayabiliriz. Hem, Vikisosyalizm'de buradaki kullanıcıları hedef alan değişikliklerde yok. Bu durumda kullanıcı gayet temiz bir iş yapmış. Çok yersiz bir eleştiri olmuş. 3 aylık kullanıcı olarak çok önce engellenen Levent'i buraya atmanız da beni şaşırttı. Ben yeni görüyorum sizden eski sayılırım, Levent diye bir kullanıcıyı tanımıyordum. Şimdi bakma ihtiyacı hissettim. Engelleneli de çok olmuş hani. Ama siz nasılsa biliyorsunuz. Bence burada sorgulanması gereken kişi sizsiniz. Kullanıcıların diğer hesapları kimseyi ilgilendirmez. --Locos Turcos (mesaj) 19:20, 17 Aralık 2016 (UTC)
Benden eskisin ve Levent'i tanımıyorsun öyle mi? Ben merak edip de en fazla katkıda bulunan kişilerin listesine baktım. Oradan gördüm Levent'i. Ve davasını. Doğru bir gerekçeniz varsa buyrun koyun önüme. Geri çekileyim. Zaten Ahmet Turhan'a karşı hiçbir öfkem yoktu lakin bunları görene kadar.--HKN DRN MesajKatkılar 19:25, 17 Aralık 2016 (UTC)
Evet, aramızda 1 ay var. Gerekçe koymaya gerek yok ki. Kullanıcıyı "Vikipediyi amaçları için kullanıyor." şeklinde eleştirmeniz ciddiye alınabilir ama "Neden hesap açtınız?" diye bir soru yöneltmeniz çok saçma ve yersiz. Elmacenderesine attığınız mesaja da baktım. Sonra Fransızca Vikipedide bunları bulmanız, 2014 yılından kalma olmasına rağmen hemde, 3 aylık kullanıcı olduğunuzu da baz alalım. Beni şüphelendirdi. --Locos Turcos (mesaj) 19:30, 17 Aralık 2016 (UTC)
Yeni kullanıcıyım. Bana dava aç istersen ama bunu şans eseri buldum. Dediğim gibi, en çok yardımda bulunmuş kullanıcılara bakarken bu Dünya Vatandaşı adlı kullanıcıyı buldum ve ana hesabına gitmek istedim. Mesaj sayfasına gittiğimde Türkçe bir mesaj ile karşılaştım. Old User:Levent. Dikkatimi çekti ve araştırdım. Bu delilleri buldum. Konuyu Ahmet Turhan'dan bana çekmeye çalışma. Zaten davalıymış bu kullanıcı.--HKN DRN MesajKatkılar 20:04, 17 Aralık 2016 (UTC)
  • İlginç bir benzetme olmuş. İlginç olduğu kadar yine vahim olmasını da es geçmeyeceğim.
Bilgi olsun diye yazıyorum, şans eseri tanıştığım o sayfaya Temmuz 2014 tarihinde katkı sunmaya başladım. Uzun bir süre bilgiler ekledikten sonra, 23 Eylül 2015'te (son katkı tarihi) katkı yapmayı bırakıp Vikipedi'ye katkı sunmaya karar verdim. Bu süre zarfında, katkıyı sona erdirmeden bir ay önce Ağustos 2015'te Vikipedi kurallarını öğrenmek adına buraya yoğunlaştım. Bu sayfadan görüleceği üzere, o dönem @Sakhalinio ile iletişime geçerek öğrenmeye çalıştığım şeyleri kendisinden sorarak öğrenme fırsatı buldum. Kendisi bu sürece şahittir. O dönemden bu yana katkılarımı öğrenerek, geliştirerek sürdürmekteyim. O sayfada Levent ismiyle kayıt olan kullanıcı ise Ağustos 2014 tarihinde ilk katkısını sunmuş ve gözlemim üzere halen katkı sunmaya devam ediyor. Buradan görüldüğü üzere söz konusu kukla davası 2010 yılında başlamış ve aynı yıl sonuçlanmış.
Bunları niye mi açıkladım? Sadece bilgi olsun diye. Diğer kişisel ithamlara zaten yanıt vermemekteyim. Hele ki niye neden hesap açtın, niye böyle böyle katkılar yapıyorsun gibi sorulara hiç vermemekteyim. Ahmetturhan.com benzeri bir sayfaya da sahip olup orada da yazabilir, blog.radikal.com.tr de bir blog sayfasına sahip olup yazabilir, çeşitli gazetelerde köşe yazıları da yazabilir, veya Vikisosyalizm adlı bir siteye katkı da sunabilirim. Bu tür yaklaşımlar gerçekten ilginç. Cevap vermek daha da ilginç de, bilgi olsun diye yazdım. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:08, 17 Aralık 2016 (UTC)
Boş boş ve gereksiz kategoriler ve şablonlar açıyorsun. Ve hepsi de alakadar olduğun konuyla ilgili. Amacın ne senin? 2014 ve 2015 tarihleri arasında 1 yıl kadar fark var. Levent'i tanıyorsun. Onunla konuşmuşsun da. Onun kim olduğunu da biliyorsun. Adamın kuklacı olduğunu da biliyorsun ve onunla işbirliğine giriyorsun. Amaç belli. Şikayetindeki olayları zaten anlatmıyorum. Her türlü işe karışmışsın. İstersen komünist ol, umrumda değil. Levent adlı kullanıcıyla işbirliğine girmek ve Vikipedi'yi kendi amaçlarınız doğrultusunda kullanmaktan dolayı böyle bir karara vardım.--HKN DRN MesajKatkılar 20:24, 17 Aralık 2016 (UTC)
@Vikiçizer, gerekli yaptırımları uygulayabilir misin? Ağır itham ve kişisel saldırı var. Eğer kuklacılık döndüğü düşünülüyor ise dava açılır. Kanıtlar konulur. İtham edilmez. Ahmet Turhan'a burada bir saldırı olduğu düşünüyorum. Özellikle "Boş boş ve gereksiz kategoriler ve şablonlar açıyorsun." cümlesi çok vahim. Kayda değerse her şey açılabilir. Saygılar.--Locos Turcos (mesaj) 20:26, 17 Aralık 2016 (UTC)
Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Boş boş ve gereksiz tabirini kaydadeğer değil ve stalinci anlamında kullandım. Bilginize.--HKN DRN MesajKatkılar 20:29, 17 Aralık 2016 (UTC)
:) Ne tür kategoriler açmamı, ansiklopediye nasıl ve ne yönde katkılar yapmamı önerirsiniz @Hakan Duran? :) Geçmiş mesaj sayfa arşivim, kuklacılık, nezaketsizlik, saldırganlık vb. nedenlerle ceza alan kullanıcılarla olan iletişimlerle dolu, elinizde bir kara liste var mı, varsa söyleyin bu kullanıcılarla iletişime geçmeyeyim :) Zaten bu gidişle bir tane daha eklenecek gibi görünüyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:57, 17 Aralık 2016 (UTC)
Bu bir tehdit mi?--HKN DRN MesajKatkılar 08:49, 18 Aralık 2016 (UTC)
Elbetteki hayır. Böyle anlaşıldıysam afedersiniz hatta. Sizi, katkılarınızı, ansiklopediye eklediğiniz maddeleri, geliştirmeleri vb. can-ı gönülden istiyorum, hatta birlikte hareket edip ortaklaşarak bunu yapabiliriz. Yeter ki ansiklopediyi forum gibi kullanıp, yeni kaydolduğunuz dönemde kullanıcıları araştırıp bu tür yorumlar yapmak yerine, katkı vermeye odaklanın, tek önerim bu. Yoksa bu tavırla ansiklopediye devam ederseniz uyarilabilirsiniz, bunu kastettim. Bu Stalinci, şu Cengiz Han'cı, o boş kategori açıyor tarzı yaklaşımlar uyarılmayla, devamı gelirse uzaklaştırmayla ile sonuçlanıyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:29, 18 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje mesajları

  • İyi günler, Vikiproje Sovyetler Birliği'ne hiçbir zaman katılmadım fakat son zamanlarda sürekli mesajlar alıyorum. Bu listeden çıkarılabilmem mümkün müdür? Kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 10:06, 18 Aralık 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Tabiki, daha sonra tekrar katkı sunmak isterseniz buraya yazmanız yeterli, iyi Vikiler --Ahmet Turhan (mesaj) 10:55, 18 Aralık 2016 (UTC)bol katkılar.

Geri alma

İzleme listesine bakarken hata sonucu eski haline getir kısmına yanlışlıkla bastım, geri getirecekken siz düzelmişsiniz @Mskyrider. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:13, 19 Aralık 2016 (UTC)
  • anladım, teşekkürler. --Mskyrider ileti 08:18, 19 Aralık 2016 (UTC)

Devlet (Lenin) silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Devlet (Lenin)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Devlet (Lenin) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 08:52, 19 Aralık 2016 (UTC)

Komün Dersleri (makale) silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Komün Dersleri (makale)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Komün Dersleri (makale) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 08:55, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje:e-Spor'u geliştirme

Merhaba. Bir VikiProje oluşturdum ve kafamda planlarım var ancak bunları nasıl Vikipedistlere yayabileceğimi bilmiyorum ve bu nedenle Rapsar tarafından size yönlendirildim. Umarım yardım edebilirsiniz. Teşekkürler. İyi geceler. --Tomasson Evuntiamesaj ♫ 18:51, 19 Aralık 2016 (UTC)

Tabi ki yardımcı olurum aklınıza takılanları sorabilirsiniz, bilgim dahilinde yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:59, 19 Aralık 2016 (UTC)
Vikipedi'de araştırdığımda şu sıralarda ülkemizde ve dünyada yaygınlaşan e-spor hakkında bir çok madde açılmış ve açılmaya devam etmekte. Daha önce benim de girişimim olmuştu bu konular hakkında ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu sefer e-spor ile ilgilenen ve projeye destek vermek isteyen Vikipedistleri toplamak istiyorum ancak bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bu konu hakkında size danışmak istiyorum. Teşekkürler. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 19:50, 19 Aralık 2016 (UTC)
Çok genel sorular soruyorsunuz, başlangıç itibariyle ne yapabilirim sorusuna ancak örnek göstererek yardımcı olabilirim. Birkaç ay önce tıpkı siz gibi kendim ile benzer konulara ilgi duyan kullanıcılara yönelik şöyle bir proje başlatmıştım. İsterseniz inceleyin, bir fikir edinebilirsiniz. Ya da benzer konulu Vikiproje:Spor de mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:25, 19 Aralık 2016 (UTC)
Benim sormak istediğim kısım "Bunu nasıl duyurabilirim?". Projeyi tek başıma sürdürebileceğimi sanmıyorum. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 20:39, 19 Aralık 2016 (UTC)
Öncelikle Köy çeşmesinde duyurabilirsiniz, burası bir duyuru alanı. Bunun dışında şu gibi katılımcı listelerindeki kullanıcılara mesaj atabilirsiniz. Konuyla ilgili kullanıcılara ulaşmak biraz size kalmış. VikiProje spor gibi şablonları kullanan kullanıcılara da ulaşabilirsiniz mesela. Ya da benzer projelere şuradan göz atabilir, buradaki kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz. Gibi gibi. Kimlere ulaşacağınız size kalmış biraz.--Ahmet Turhan (mesaj) 20:48, 19 Aralık 2016 (UTC)
Çok teşekkürler. İyi Vikipedi'ler. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 19:16, 20 Aralık 2016 (UTC)

Kara Muhafızlar

Selam. Siyah Muhafızlar maddesinin adı "Kara Muhafızlar" olsa daha belirgin olmaz mı? Benim şahit olduğum anarşist gruplar Türkçe'de "kara" sıfatını kullanmaktalar. Hatta anarko-komünistler Türkiye'de "kara-kızıl" tabirini kullanıyorlar falan. Madde adı Kara Muhafızlar olsa daha uygun değil mi, fikrinizi öğrenmek isterim. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:07, 21 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, evet haklısınız. Az önce Kara Muhafızlar olarak taşıma yaptım. İyi çalışmalar Totenkopf division (mesaj) 13:18, 21 Aralık 2016 (UTC)

Platonik Enternasyonalizmin Çöküşü silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Platonik Enternasyonalizmin Çöküşü) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Platonik Enternasyonalizmin Çöküşü sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 10:11, 24 Aralık 2016 (UTC)

İskra ve Zarya Yazı Kurullarının Bir Bildirge Taslağı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (İskra ve Zarya Yazı Kurullarının Bir Bildirge Taslağı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İskra ve Zarya Yazı Kurullarının Bir Bildirge Taslağı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 10:16, 24 Aralık 2016 (UTC)

P. Kievsky'e Cevap silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (P. Kievsky'e Cevap) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/P. Kievsky'e Cevap sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 10:21, 24 Aralık 2016 (UTC)

Vikiquote

Pekala. Madem özel soru olarak kabul ediyorsunuz ben de burada devam edeyim. Geçen ay Mskyrider tarafından silinmesi için aday gösterilen ve silinen 10 maddenin içerisinde Lenin'in konuşmaları yer alıyordu. Bunlarda hatırladığım, Sovyet Gücü Nedir? Demiryolları üzerine..gibi. Siz de biliyorsunuz ki bu konuşma metinlerinin yeri Vikiquote idi. Keza, kısa içerikli ve sayısını bilmediğim kadar çok ve halen bibliyografya ya aktarılmaya devam eden makalelerin yeri'de Vikikaynak olmalıydı. Bu makaleler de yer alan içerik Vikikaynak'a yazıp bibliyografyaya, makale adının yanına referans olarak verildiği bir tablo oluşturulabilirdi. Bu makaleler, SAS süreçleri, tartışmalar, direksiyon savaşlarının etkileri halen sürüyor ve bu Türkçe Vikipediye ve kullanıcılara çok zaman kaybettirmesinin yanı sıra, belki de onlarca yeni madde ve yüzlerce katkı yapmaktan alıkoydu. Yaşanan kaos'un belkide ana sebeplerinden birisi diyebilirim. Başka biyografi maddelerinde kişilerin konuşmaları için Vikiquote'ı adres gösdermeden önce bir öz eleştiri yapmanızı ve devam eden makalelerin SAS süreçlerinde ki konsensüse katılmanızı beklerdim. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 15:22, 24 Aralık 2016 (UTC)

Makalelere dair burada yine sizinle bir tartışma vardı ve görüşlerimi beyan etmiştim. Bunun dışında konuşmalar da vikipedi de yer almaktadır. Kategori:Yazarlarına göre konuşmalar bu konuyu içeriyor. Salt Vikiquote referans değil yani. Söz konusu ifadeler de bu kapsamda eklendi. Ardından SAS sürecinde silindi ama ileride madde geliştirilerek ve kaynaklandırılarak eklenebilir. Vikikaynak konusuna gelince, burası belgelerin, makalelerin, kitapların, metinlerin vb. tamamının veya bir kısmının eklendiği bir kaynak yeri. Vikipedi ise burada referans verilen ifadelerin ansiklopedik karşılığının olduğu bir yer. Sonuç olarak her belgeyi veya ansiklopedik sözü Vikipedi'den silip vikikaynak veya vikiquote ye aktarmıyoruz. Burada devreye giren sözün, belgenin mahiyeti. Bütün ülkelerin işçileri, birleşin veya Bursa Nutku bunlara iki örnektir. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:47, 24 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan ve Toplu mesaj

Selam @Ahmet Turhan, projemi ve projemin işbirliğini hazırlarken sizin VP:SSCB projenizden alıntılar yaptım umarım sakıncası yoktur. Ayrıca toplu mesaj grubuna girmek için nereye başvurmalıyım? Saygılar --By erdo can • msj 19:05, 24 Aralık 2016 (UTC)

Tabiki kullanın, hatta birlikte ortak çalışmalar bile yürütebiliriz, iletişim halinde kalalım derim. Azerbaycan'ın Sovyetler Birliği ile ortak olan tarihini projelerle ortaklaştıralım derim. Toplu mesaj hakkında @HakanIST ile iletişime geçmelisiniz, bu durumla o ilgileniyordu. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:23, 25 Aralık 2016 (UTC)
Teşekkürler, Vikiçizere mesaj yazdım aktif olduğunda alır herhalde. Ortak çalışmalara gelince bence de çoğu projeyi birlikte yürütebiliriz fakat şimdi ilk projeyi madde tartışmalarına şablon ekleme olarak belirledim sonraki projeyi eğer siz kendi projenizi tasarlamadıysanız beraber yürütülebilecek bir çalışma olarak oluşturabiliriz --By erdo can • msj 12:30, 25 Aralık 2016 (UTC)
Anket ve oylamalar kısmında şu an Azerbaycan ile ilgili bir proje önerisi var, o da sizdne gelmişti. Yeterli oy alınırsa bence düzenleyebiliriz, başka projeler de hazırlayabiliriz. Ya da Düzenlenmesi gereken maddelere yönelik iki projede ortak olan maddelere yoğunlaşabiliriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:32, 25 Aralık 2016 (UTC)

Güncellemeler

Puan güncellediğinizi gördüm. Sizi de puanlama külfeti için tekrar tekrar uğraştırdım, kusura bakmayın. Az önce Vikiproje:Sovyetler Birliği/İşbirliği Projesi/Aralık 2016/İazak altındaki 5 maddede için tüm güncellemelerimi bitirdim. Bir daha dönmemek üzere tümünü son kez puanlayabilirsiniz. Teşekkürler. iazak (mesaj) 14:02, 25 Aralık 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Ansiklopedik katkılarınız, projeye desteğiniz ve tüm emekleriniz için şimdiden çok teşekkür @İazak. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:58, 25 Aralık 2016 (UTC)

Toplu mesaj hk.

Selam @Ahmet Turhan, Toplu mesaj gönderme listesi nasıl oluşturulacak yardım ederseniz sevinirim --By erdo can • msj 15:37, 25 Aralık 2016 (UTC)

Yukarıda belirttiğim gibi @HakanIST bu konuda ilgili sayfaları oluşturuyor, ona bu isteğinizi iletirseniz ilgilecektir. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:00, 25 Aralık 2016 (UTC)

Madalya isimleri

Selamlar. Yeni oluşturduğunuz maddeler için emekleriniz adına teşekkürler. Fakat isimlendirme de bir sorun var gibi. Söz konusu tanımlamalar Türkçe'ye çeviride anlamsız bir ifadeye yol açıyor. "Moskova'nın Savunmasına göre" Madalyası ve türevleri maddelerin isimlendirimesin de Moskova Savunması Madalyası gibi basit bir tanımlama kullanmamızı öneriyorum. Çünkü tam karşılığı bu. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:18, 27 Aralık 2016 (UTC)

Merhebalar. Başka dillerde "for" (ingilizce), "za" (rusca) gibi sözler, yani "için, göre" anlamını veren sözler oldukları için bunu kullandım. Sorun değil, Nasıl isterseniz öyle olabilir. --Ben.okucu (mesaj) 18:18, 27 Aralık 2016 (UTC)
İlgili taşımaları gerçekleştirdim, içerikleri ve gelecek maddeleri bunlara göre düzenleyebilirsiniz, şimdiden teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:31, 27 Aralık 2016 (UTC)

İsmi

Şu maddenin ismi konusunda sürekli şüpheye düşüyorum. Yardım ederseniz sevinirim.--HKN DRN MesajKatkılar 21:33, 30 Aralık 2016 (UTC)

@Hakan Duran İstek yapıldı Yapıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:46, 30 Aralık 2016 (UTC)

Büyük Başlangıç: "Komünist Subbotnikler" silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Büyük Başlangıç: "Komünist Subbotnikler") Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Büyük Başlangıç: "Komünist Subbotnikler" sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 23:30, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

Devrimimizde Proletaryanın Görevleri silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Devrimimizde Proletaryanın Görevleri) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Devrimimizde Proletaryanın Görevleri sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 10:55, 31 Aralık 2016 (UTC)

Alman Şovenizmi ile Alman-Olmayan Şovenizm silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Alman Şovenizmi ile Alman-Olmayan Şovenizm) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Alman Şovenizmi ile Alman-Olmayan Şovenizm sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 10:58, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sinema Ocak 2017 İş birliği daveti

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2016 (Kasım-Aralık)!
VikiProje Sinema bünyesinde Ocak 2017 iş birliği projesi Değerlendirilmemiş Sinema maddelerinin değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibariyle değerlendirilmemiş 6.708 maddenin değerlendirilmesini sağlamak ve {{VikiProje Sinema}} şablonu olmayan maddelere bu şablonun eklenmesi hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:53, 31 Aralık 2016 (UTC)