Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv12

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ankara maddesi üzerindeki olumlu değişiklikleriniz için teşekkürler. Bilgiyi kalite ile bütünleştirebilen ender vikipedistlerdensiniz. Umarım olumlu değişiklikleriniz devam eder de vikipedimiz bir seçkin maddedaha kazanır. Tekrar teşekkürler, saygılar. --Veritasileti 16:33, 1 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İngilizce sözlerimi çevirdiğiniz için teşekkürler. Robbie Williams'ın albümlerini İngiliz vikipediden çevirmeye çalışıyorum. Ve bulamadığım kelimelere yardım ettiniz çok teşekkürler. Albümleri bitirmeme pek bir şey kalmadı bitiridikten sonra ana başlığı çevirmeye başlayıp bir seçkin madde yapıcam umarım. Tekrar teşekkürler yardımların için.--koc61mesaj 18:35, 1 Ekim 2009 (UTC)

Büyük Ortadoğu Projesi[kaynağı değiştir]

Selam. Büyük Ortadoğu Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İngilizcesi en:Greater Middle East diye biliyorum, eğer öyleyse bu madde muazzam bir VP:TBA ve VP:D ihlali değil mi? --İnfoCan 13:54, 2 Ekim 2009 (UTC)

Ve aleyküm selam. Evet Greater Middle East consept. Madde kalabilir ama ilgili iglisiz herşey eklendiğini düşünüyorum. Tam konpro teorici bi madde. Bence {{taraflı}} ve {{temizleme}} eklenebilir. Ve temizlenmesi gerekir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:20, 2 Ekim 2009 (UTC)
Bu madde ne zaman açıldı acaba ? Bundan önceki kayıtları bulamadım da... Takabeg ileti 14:26, 2 Ekim 2009 (UTC)
Sanırım buradan taşınmış. --İnfoCan 15:04, 2 Ekim 2009 (UTC)
Kesin SAM! --İnfoCan 15:07, 2 Ekim 2009 (UTC)
Tango Charlie Alfa Tango Alfa, Roger. Kim gösterecek ? Takabeg ileti 15:28, 2 Ekim 2009 (UTC)
Ben yaparım. --İnfoCan 15:38, 2 Ekim 2009 (UTC)
Elinize sağlık. Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi de gitsin mi ? Takabeg ileti 15:41, 2 Ekim 2009 (UTC)
Uğraşmaya değmez, yeniden yazdım. --İnfoCan 16:30, 2 Ekim 2009 (UTC)
O da iyi. Takabeg ileti 16:31, 2 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, fırsat buldukça hepsini yazmaya çalışacağım, iyi çalışmalar.. --Fagusmsj 22:09, 2 Ekim 2009 (UTC)

Hoşgeldiniz Mach. Siz yokken Köy Çeşmesi'nde SM'lerin yeterince hızlı üretilmediğine dair şu yazıyı yazmıştım, bilmem gördünüz mü? Önerimi uygulamaya koysak mı? Evet derseniz, "haftanın kaliteli maddesi" ve "haftanın seçkin maddesi" başlığının otomatik veya elle değişmesi gerekecek. --İnfoCan 07:54, 3 Ekim 2009 (UTC)

Hoşbulduk :).Bu hafta içinde tekrar konuşalım, hem ben tekrar bir gözden geçirmiş olacağım seçkin içeriği, hem de öneriye eklemek istediğim bazı şeyler var. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:51, 3 Ekim 2009 (UTC)

Projelerdeki rewiew[kaynağı değiştir]

Selamlar, vikiye çok uzun bir ara verdiğimden son durumdan habersiz kaldım. Ne oldu rewiewlar, en son köy çeşmesindeydi şimdi arşivlenmiş sonuç ne çıktı sormak istedim. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 00:03, 5 Ekim 2009 (UTC)

Hoşgeldiniz! Moleküler biyoloji/hücre biyolojisi konusunda başka çalışan yok, onun için MHB projesini şimdilik geri plana ittim. DNA maddesinin kırmızı bağlantılarını için yeni maddeler açıyorum, her birini de İng wiki'den olduğu gibi çevirdiğim için yavaş gidiyor (sağolsun Kullanıcı:Superyetkin birkaç kırmızı bağlantıyı haletti). Bu benim tarzım, çabucak çok sayıda taslak açmaktansa daha az sayıda kapsamlı madde açmayı tercih ediyorum.

Eş/akran denetimi konusu aslında MHB projesinden evvel Vikipedi çapında yürürlüğe girse çok iyi olacak. SM adaylarının bir kısmı bundan çok yarar görebilir. Yokluğunuzda ara sıra yönetmelik boyutunda önemli tartışmalar oldu, bolca fikir alışverişi oldu ama sonuca bağlanmadılar. Bunlar arasında bence en önemli olanlar biyografi ve etnisite kategorilendirmesi hakkında oldu [1][2][3]

Vikipedi'ye maktro düzeyde bakınca spektrumun bir ucunda şu konu bana önemli geldi. Spektrumun öbür ucunda ise, daha önce gözümden kaçmış olan şu öneri dikkatimi çekti. Kimse tepki vermemiş ama bence iyi bir fikir. Bence tekrar gündeme getirmeli.

Hoş geldiniz, hoşça kalın. --İnfoCan 15:42, 5 Ekim 2009 (UTC)

  • Hoşbulduk :), evet DNA maddesindeki kırmızı bağlar makul düzeye düşürülmesi tek engel SMlik için, esas DNA maddesi için ellerinize sağlık. Aslında kırmızı gözüken bağların bir kısmını da yazım şekilleri nedeniyle de kırmızı gözüküyor olması muhtemel. Öyle birkaç madde çıkmıştı, dahası da vardır. adopt-a-user ilginç ve bir o kadar güzel bir fikir, gerçi ing. vikide yaygın bir şekilde de kullanılıyor - en azından vikitatilim öncesinde öyleydi :)-, aslında bize nasıl uyarlanabileceği konuşulup derhal uygulamaya başlanabilecek bir öneri. SM devri-daimi konusu ise önce SL'ler sonra KM'lerle takviye yapabileceğimiz bir durum ama umarım mecbur kalmayız. Eş/akran denetimi mevzusunda MHB projesi sayfasından gideriz, son halini verdiğimizde de diğer projelere aynen aktarırız. MHB projesinde şimdi farkettim de Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Değerlendirme ve Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Değerlendirme/Akran denetimi diye iki sayfaya o halde gerek yok, bence birleştirelim. Sonuçta ikisi de aynı şeyi anlatıyor. A-sınıf değerlendirme ve madde eşdenetimi olmak üzere iki kısmı olan akran denetimi sistemini, vikipedi projeleri için ortak bir düzene oturtmak maddelerimizin kalitesi için çok yararlı olacaktır inancındayım. Bu nedenle isterseniz hemen şu iki sayfayı birleştirip, ardından da köy çeşmesine tekrar başvuralım. Hem aktif kullanıcı sayısı daha fazla bugünlerde sanıyorum, bu sefer umarım bir sonuca varabiliriz. Bu arada benim kanaatim şöyle; akran denetimi ana başlık olsun, değerlendirme sayfasını geçmişle beraber o sayfaya aktaralım ve alt sayfaları düzenleyip son halini verelim. Ne dersiniz? Bu hafta içinde köy çeşmesine sunabiliriz bu durumda. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:45, 7 Ekim 2009 (UTC)

Ankara'da bir yıl kadar bulundum, malum orman varlığı bakımında pek de zengin olmayan bir ilimiz. Yapılan ağaçlandırmalar daha ziyade şehrin estetik yapısını düzeltmeye yönelik üretime dayalı olmayan çalışmaları kapsıyor. Zaten tür çeşitliliğide fazla yok daha çok tahribe uğramış karaçam ormanları hakim bazı bölgelerde meşe baltalıkları bulunuyor. Ansiklopedik anlamda işinize yarayacak somut bilgilere ulaşabilirsem size ulaştıracağımdan emin olun. --Fagusmsj 21:55, 5 Ekim 2009 (UTC)

Burada Ankara'nın ormanlık varlığı bakımından ne durumda olduğunu görebilirsin. http://www2.ogm.gov.tr/orm_varligi/ankara.html --Fagusmsj 22:20, 5 Ekim 2009 (UTC)

Ham madde ihtiyaçlarını ormancılık sektörünün gelişmiş olduğu Bolu, Düzce ve Kastamonu illerinden yani batı karadenizden alıyorlar. --Fagusmsj 05:16, 6 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Robbie Williams başlığında yaptığım çeviriyi kontrol etmeye zaman ayırdığın için. Meğerse felaket yanlışlar yapmışım bazı yerlerde:) Çevirmeye devam edicem. Umarım zamanın olur ve yardımların devam eder--koc61mesaj 13:04, 8 Ekim 2009 (UTC)

Başlığı Cinsiyet kısmında hatalarım olabilir. Orayı çevirirken zorlanmıştım. Hatta bir iki kısmı çok önemli bulmayıp atladım--koc61mesaj 13:35, 8 Ekim 2009 (UTC)

İki adet madde var. Her iki madde de çeviremediğim bir çok-kısa paragraf(iki veya bir cümlelik) var. O yüzden maddelerdeki çeviriliyor şablonunu kaldıramıyorum. İşbirliği protalına yazdım ama kimse cevap vermedi. Acaba o iki kıs paragrafa bakabilir misiniz?

Birisi Escapology başlığının hemen ikinci paragrafında Diğeri ise Greatest Hits (Robbie Williams albümü)#Tekliler tıkladığınızda göreceğiniz ilk paragrafta. İlgilenebilirseniz çok müteşekkir olurum--koc61mesaj 13:56, 8 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkürler--koc61mesaj 13:58, 8 Ekim 2009 (UTC)

Selam Can. Bunlarla hiç ilgilenmiyor musunuz ? Takabeg ileti 13:29, 9 Ekim 2009 (UTC)

akran denetimi[kaynağı değiştir]

Ben bugünlerde oldukça meşgulüm ama önerileriniz bence uygun, eğer müsaitseniz buyrun yapın. Vikipedi çapında çalışacak bir akran denetimi sayfası olmalı, hazırlıksız SM adaylarını gördükçe bunun gereği tekrar aklıma geliyor. Gelecek hafta biraz daha Vikipediye eğilebileceğimi sanıyorum. --İnfoCan 13:55, 8 Ekim 2009 (UTC)

  • Bugün içinde ilgilenmeye çalışacağım, sonrasında son halini veririz ve köy çeşmesine sunarız. Gerçekten de viki için çok önemli bir gelişme olacak. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:23, 10 Ekim 2009 (UTC)

Selamlar, Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ankara (il) konusunda çalışmalarınız bitti mi acaba ve son düzenlenmiş duruma göre yeni bir yorum yapacak mısınız?--Machiavelli' msj 01:37, 14 Ekim 2009 (UTC)

Öncelikle geç yanıt verebilidiğim için özür dilerim sevgili İnfocan, yoğun olmak insanı bezdiriyor bazen, sanırım siz de beni anlayabilenlerdensiniz :) Şiga toksini maddesine uzman şablonu eklememin sebebi çok detaylı olarak başlamasıydı, yani konuyu bilmeyenlere pek birşey ifade etmediğini düşünüyorum. Daha anlaşılır bir giriş gerekiyor; nedir, ne değildir, ne işe yarar gibi sorulara cevap verebilen. Durum bu şekilde. Sanrım ufak eklemeler, düzeltmelerle hallolabilir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Cat msj 06:54, 18 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba. Maddenin ilk bölümünde yer alan kırmızı bağlantıları mavileştirmeye çalışırım. Kolaylıklar. --Superyetkinileti 21:32, 22 Ekim 2009 (UTC)

Selam Can. Şuna tekrar göz atar mısın ? Ordaki insanların ne işle uğraştığına dair bilgi elde edemedim. Fakat Kum fırtınası maddesi açıldı. Ve maddede hem "Sand storm"dan hem de "Dust storm"dan bahsediyor. Böylece maddeye yeterince değer katan bir resim haline gelmiştir, kanımca. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:22, 24 Ekim 2009 (UTC)

Ankara tavşanı[kaynağı değiştir]

Ankara tavşanı maddesinde Ankara ili maddesinden bilgi aktarırken lütfen kopyala-yapıştır yöntemi kullanmayın. Kaynaklarda hata oluşmuş. Biraz daha dikkat lütfen.--Veritasileti 11:35, 24 Ekim 2009 (UTC)

Koordinatlar[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

Seni görmek çok güzel. Teşekkürler mesajın için.

Takabeg rica etti, gerçekten de çözülmesi gereken bir sorun. Lakin hem sağlam bir kafayla girişmek istiyorum, hem de korkunç bir vandalizm problemi var, o konuda daha fazla birikme olmadan backlog'u eritmem gerekiyor. O nedenle bir-iki gün daha bakamayacağım sanırım.

Belirttiğin şekilde şablonları, parametreleri ve benzer maddelerde önceki kullanımları düzenleyip, parametreleri de vikiler arası aktarımları sekteye uğratmayacak ölçüde Türkçeleştirmeyi düşünüyorum birkaç güne. Yine irtibatta kalalım konuyla ilgili.

Sevgiler

Vito Genovese 06:49, 27 Ekim 2009 (UTC)


Koordinatlar halloldu İnfoCan. Haber vereyim dedim. Türkçeleştirmesi duruyor sadece.

Vito Genovese 16:38, 27 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Bu konuda gelişme var mı ? Takabeg ileti 01:09, 29 Ekim 2009 (UTC)

Bence şablonun değişmesi lazım, ama en son ben yazdıktan sonra kimseden tepki gelmedi. Resim olmaması görüşüne katılıyorum, tanımlı bir sembol olmadığına göre bizim bir tane seçmemiz zor olur. --İnfoCan 02:29, 29 Ekim 2009 (UTC)

Tekrar selam Can. Ama resim olmasın demedim :) Şimdiden bayramınız kutlu olsun. Takabeg ileti 02:33, 29 Ekim 2009 (UTC)
SRA ile de ilgilendiğin için teşekkür ederim. GKÇ bunu okumamıştır herhalde :)) Şimdi soracağım. Takabeg ileti 16:43, 29 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, Ankara armudu ve katırtırnağı hizmetinizde. Kalanlarıda fırsat buldukça eklemeye devam edeceğim. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 13:16, 29 Ekim 2009 (UTC)

Taksokutusu yok çünkü taksonomik açıdan bir statüye sahip değil. Bildiğiniz gibi bitkileri tür, alt tür, varyete, form, kültivar gibi taksonomik birimlerden biri olabiliyor. Çeşit ve kültivar kavramları aynı taksonomik seviyeye ait olmasına karşın farklı gösteriliyor. Kültivar daha çok süs bitkilerinde kullanılıyor örneğin Picea orientalis 'Auera' gibi. Ancak tarımda bu tür kullanım şekli yok, Ankara armudu, Akça armut, Manisa elması deniliyor. Bu yüzden kullanmadım. --Fagusmsj 20:52, 29 Ekim 2009 (UTC)

Kültivarla çeşidin eş anlamlı olduğunu ancak farklı kullanıldıklarını söylemek istemiştim. Çeşit yerine kültivar terimide kullanılabilir. Aynı anlama geliyorlar. Yani Türkiye'de ki ziraatçilerin Pyrus calleryana 'Redspire' gibi kullanımı tercih etmediklerini onun yerine ballı armut, akça armut, ağustos eriği, kaman cevizi gibi adlandırmaya gittiklerini anlatmak istedim. Ankara armudu için Pyrus communis 'xxx' şeklinde kültivar adlandırması olmadığı için taksokutuyu kullanmadım. Kilmarnock söğüdü örneğinde olduğu gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca williams armudunun kültivar adlandırması var Pyrus communis 'Williams Bon Chretien'. Anlayacağınız ziraatçiler çeşit diyor botanikçiler kültivar veya kültürvaryete diyorlar. --Fagusmsj 04:57, 30 Ekim 2009 (UTC)

Açıkçası bütün bunları bir maddede açıklamak çok zor olacak, botanik konusunda sizin sayenizde yalnız olmadığımı görüyorum, ilginize teşekkür ediyorum. İnsanlara uzak bir konu; malum. --Fagusmsj 12:41, 30 Ekim 2009 (UTC)

  • Ankara iline mülki idare şablonunu ekleyecek misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 17:15, 2 Kasım 2009 (UTC)
  • Tabi sizin şablonunuz da güzel olmuş ama şu an en kapsamlısı Şablon:Bilgi kutusu Türkiye mülki idari birimi. Hem bu şablonu ilçeler için de kullanabiliyoruz. Köyler, Kasabalar ve Şehirler gibi doğal yerleşim birimleri için Bilgi kutusu yerleşimi kullanalım. İl ve ilçe gibi suni yerleşim birimleri için ortak şablon Bilgi kutusu Türkiye mülki idari birimi bence uygun. Fakat bu şablonda sizin şablonunuzda olan bazı kısımlar yok. Onları da eklerim. Ayrıca Rusya oblastları için de Bilgi kutusu Türkiye mülki idari birimi şablonunun bir başka versiyonunu kullanıyoruz.--Gökçє Yörük mesaj 15:04, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • Tepede ülke adının olmasına gelince tamam bunu herkes biliyor ama misal yabancılar Balıkesir ilinin ne olduğunu bilmiyebilir. Yani Amur Oblastı maddesine Rusya'yı ekliyorsak Türkiye de olmalı bence. Yani herkesi düşünmeliyiz. Diğer taraftan bence 2 şablona hiç gerek yok. Boşuna kalabalık olur. O kafa karıştıracak yere <!--- DİKKAT! BU ŞABLONU BİR İLÇE SAYFASI İÇİN KULLANIYORSANIZ XXXX YAPMAYINIZ! ---> yazdık mı olur. Ne dersiniz?--Gökçє Yörük mesaj 16:21, 3 Kasım 2009 (UTC)

Uzun zaman önce benden istediğiniz yardıma ancak şimdi ve kısmen cevap verebildim. Kusura bakmayın. Mehmed Neşrî maddesini biraz düzenledim. Diğer maddelere de müsait bir zamanda bakarım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

--Tarih 23:29, 5 Kasım 2009 (UTC)

  • Aslında isimlendirme yanlış. Ben size kısacası şöyle anlatayım. İl ve ilçe, Türkiye'nin mülki idare birimi olup sunidir (bunun dışında bucaklar da vardı ama 1982'de kaldırıldı.). Diğer taraftan şehir (kent), kasaba (belde) ve köy doğal yerleşim birimidir. Köy hariç ikisi belediye denilen örgüt tarafından yönetilir. Şimdi bizim Viki'de suni ile doğal idari birimler birbirine karışmış. Daha önce de anlattığım gibi bunları ayırma kararı aldık. Dolayısıyla il maddeleri XXX ili şeklinde olacak. İlçeler YY ilçesi şeklinde olacak fakat ülkemizde aynı adlı iki ilçe var ise YY ilçesi, XX diyeceğiz. Kasabaları yani beldeleri adlandırırken Belde adı, Bağlı olduğu ilçe şeklinde olacak. Fakat ilçe merkezleri İlçe merkezi, Bağlı olduğu ilin adı. Çünkü bir ülkede aynı isimli iki ilçe olabiliyor. Mesela Edremit, Balıkesir ve Edremit, Van. Bu yüzden ilçe merkezleri sadece böyle adlandırılmalı. Zaten en uygun yol bu. Önerileriniz var ise belirtebilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 21:15, 6 Kasım 2009 (UTC)
  • Bence o sayı değerlerini de belirtmek yararlı olur. İsteğiniz doğrultusunda mülki idare şablonunu il ve ilçe olmak üzere ayırıyorum. Bu şablonlara eklemek istediğiniz bir şey olursa bildirebilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 21:48, 6 Kasım 2009 (UTC)

infocan, selamlar... :-)

geciktim, kusura bakma; hoşgeldin için teşekkür ederim. webcite için daha da teşekkür ederim, kesinlikle çok faydalı bir eser. şahsen bundan sonra, kullandığım kaynakları hep orada arşivledikten sonra referans vermeyi düşünüyorum.

"cite web" diye bir şablon varmış ama kodu ve kullanımı bana çok teferruatlı, zahmetli geldi. belki webcite bünyesindeki arşivlemeli referansları daha basit ve kısa kodlu, kullanımı nispeten kolay bir şablona dökebilirim diye, deneysel olarak bir Şablon:WebCite üzerinde çalışmaya başladım. iyi olur mu, şimdilik bilemiyorum; fikirlerini beklerim.

belki bir de webcite maddesi açmak lazım, en:'deki gibi.

görüşmek üzere, iyi çalışmalar.

--Doruk Salancıileti 22:32, 6 Kasım 2009 (UTC)


görmeyeli ne gelişmeler olmuş. tüm bilgiler için teşekkürler, değerlendirip, alışmaya çalışırım. :-)

kolay gelsin.

--Doruk Salancıileti 07:01, 7 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba İnfoCan, nasılsınız? Şu konuya benzer bir konuda sizin bir site önerinizi okumuştum bundan 1 hafta kadar önce. Acaba o çare olabilir mi bu soruna? --.dsm. 17:09, 9 Kasım 2009 (UTC)

Yanlış silme[kaynağı değiştir]

Özür dilerim yanlışlıkla olmuş, 1 saattir aynı vandalla uğraşıyorum, kafa bırakmadı. Hatamı düzelttiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.--Gökhan 14:37, 10 Kasım 2009 (UTC)

  • Öncelikle elinize sağlık o kadar uğraştınız. Fakat ortaya Şablon:TR il bilgi kutusu gibi bir şablon çıktı. Neden bu şablonu hazırlama gereği duyduğunuzu da anlamış değilim ayrıca. Şablon:Bilgi kutusu Türkiye ili beğenmediniz mi? Bu şablonunun sizin yeni yaptığınız şablona oranla ne gibi avantajlar sağladığını biliyor musunuz? Öncelikle mesela vali kısmını boş bıraktığınızda vali : diye kalmıyor. Fakat sizin şablonunuzda boş bıraktığımızda kaybolmuyor. Ayrıca yine benim hazırladığım şablona çeşitli haritalar eklenebiliyor. Yazılar da küçük. Ayrıca yatay olarak dar, dolayısıyla sayfada kötü durmuyor. Bu şablonu hazırlamak için çok uğraştım. Gelin bunu kullanalım.--Gökçє Yörük mesaj 15:10, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Mevcut Şablon:TR il bilgi kutusu kutusu üzerinde oynayarak bir sürü maddenin görünüşünü bozmamak için Şablon:Türkiye il bilgi kutusu2 üzerinde çalışmayı seçmiştim. Sizin versiyonuzla benimkini birleştirmeyi amaçladığım için sonunda sizinkine benzer br şey çıktı. Akıl akıldan üstündür düşüncesiyle alternatifleri değerlendirelim diyorum, böylece en iyisini bulalım. Onun için istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz demiştim. Harfleri büyütmek mi, buyrun yapalım. Vali adı meselesi benim dikkatsizliğimdi, buyrun düzeltin. Harita koymakta aramıda bir fark yok, bir Türkiye geneli haritası var bir de ilçeler haritası var. Ben birkaç noktada benim versiyonun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Birincisi idari yapılanmayla ilgili bilgileri istatistik bilgilerden ayırmak: yani il merkezi (sizinkinde yok; en azından Sakarya ili için anlamlı bir bilgi), vali, ilçe sayısı ve ilçeler listesine bağlantı, köy sayısı ve köyler listesine bağlantı, bir de belde sayısı ve belediyeler listesine bağlantı. Kabul edersiniz ki istatistik bilgiler idari bilgilerden farklı mahiyetteler, onların ayrı tutulmaları daha bir düzen getiriyor. Vikipedi bu, tartışarak en iyisine varacağız, şablonlarda dahi. --İnfoCan 15:43, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Ben şablondaki bilgi fazlalığını bir artı olarak görmüyorum. Benim için önemli olan şablonun çalışması. Bilgi eklenir. Kolaydır. Ben şimdi kendi hazırladığım şablona girer ve bilgileri eklerim. Ortada bir fark kalmaz. Mesela sizi şablonunuzdaki Vali adı meselesini düzeltirsem işin sonu yine benim hazırladığım şablona çıkıyor. Çünkü ben bunları çok önceden düşünüp tasarladım. Ayrıca yazı boyutunun küçük olması lâzım. Kısacası, hazırladığınız şablonda teknik eksiklikler var. Ha düzeltilebilir mi? Düzeltilir. Fakat sonuç yine benim şablona çıkar. Anlatabildim mi? Yani kanımca burada yapabileceğimiz şey şudur, siz bana benim hazırladığım şablondaki bilgi eksiklerini söyleyin, işte ilçe sayısı vs. onları ekleyeyim. Çünkü teknik açıdan tam.--Gökçє Yörük mesaj 15:53, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Peki idari bilgileri istatistik bilgilerde ayrımak fikri üzerinde ne düşünüyorsunuz? --İnfoCan 16:03, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Olabilir. Kullanabiliriz.--Gökçє Yörük mesaj 16:06, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Gelin kullanalım benim yaptığım şablonu. Boşuna uğraşmayalım. En iyisini bulalım diyorsunuz ama Fransızca Viki'den uyarlanma o şablonu kullanınca çok büyük bir yararı olacak mı? Hayır. Hem ben o kadar emek verdim ve teknik açıdan iyi bir şablon. Lütfen. Rica ediyorum. Kullansak ne çıkar? Kötü mü?--Gökçє Yörük mesaj 17:06, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • İlçe, köy ve belde listelerine bağlantı verilmesi fikri benim hoşuma gidiyor, bence yararlılar. Bence onları ekleyelim hiç olmazsa. --İnfoCan 17:13, 10 Kasım 2009 (UTC)

Soldaki menüde "Ders Kaynakları" içerisinde yer alıyor. Sitede yer ala materyal açık kullanıma açılmış, ancak telifi var görünüyor. En altta farketmişsinizdir siz de.

Ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum, ancak konunun telif hakkı olduğu sitede belirtiliyor. Konu oradan alınmış yani, bu bariz. Ama kaynağı belirtmesi yerinde olmuş. Yine de kaynak olarak yararlanılan yerlerin "cite" ile belirtilmesi de başka bir çözüm olabilir. Ben biraz yeniyim, yalnız telif ihlali koymamın tek sebebi önceden de söylediğim gibi sitede yer alan "Copyright" ibaresi. İyi çalışmalar. askinaltun 20:42, 11 Kasım 2009 (UTC)

Dediklerinizi yapmanız yeterli olacaktır. Kolay gelsin. askinaltun 20:55, 11 Kasım 2009 (UTC)

Bakım onarım[kaynağı değiştir]

Selamlar İnfoCan,

Ne demek! Beğenmene sevindim. İşine yarar umarım.

Sevgiler

Vito Genovese 04:27, 17 Kasım 2009 (UTC)

Sİ sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hoşgöreceğinizi umarak şöyle bir şey yaptım. Kabul etmeniz dileğiyle. --yabancım 12:43, 17 Kasım 2009 (UTC)

Orada da belirttiğim gibi biraz zaman sorunum var. Cat de kabul ederse, ben bir adım geriden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. --yabancım 18:44, 17 Kasım 2009 (UTC)

RE: Ankara İli[kaynağı değiştir]

info, selam...

bikaç saattir wikipedia okuyorum ve çok yoruldum ama yarın sabahtan itibaren hacettepe hastanesi'ne eğilirim.

referans olarak hacettepe'nin site(ler)ini kullanırım, öncelikli olarak.

en azından, eli yüzü düzgün bir taslak oluşturabilirim.

sana da kolay gelsin, çok selam...

--Doruk Salancıileti 20:32, 17 Kasım 2009 (UTC)


tekrar selam...

hacettepe hastaneleri için kabaca bir giriş yaptım, yarın üzerine daha iyi eğilicem, kaynakları filan tamamlayarak, ilerleyebildiğim kadar ilerlerim.

onun dışında, gördüğüm kadarıyla numune ve aütf hastaneleri de kırmızı; onlara da girişler başlatır ya da katkıda bulunmaya çalışırım.

iyi geceler, selamlar...

--Doruk Salancıileti 21:34, 17 Kasım 2009 (UTC)


önceden dedimse de fırsat olmamıştı; bayram vesilesiyle daha rahatım, bu akşam bahsettiklerin için taslak girişler açmaya çalışıcam.

iyi çalışmalar, görüşmek üzere.

--Doruk Salancıileti 08:12, 28 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Ankara ili'i hakkında bir ara Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ankara ili sayfasında (tekrar) bir görüş belirtebilir misiniz lütfen? --İnfoCan 20:38, 17 Kasım 2009 (UTC)

Bakacağım. Takabeg ileti 01:21, 18 Kasım 2009 (UTC)
Can. Birde Kullanıcı mesaj:Cat#SRA konusunda görüşünü alabilir miyiz ? SRA süresi, SRA sınırlamaları v.s. konularında köyçeşmesinde teklif etmeyi düşünüyorum. Ama henüz en uygun olanları tespit edemediğim için somut bir teklif getiremiyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:55, 18 Kasım 2009 (UTC)
Ankara ili bayağı iyileşti. Yani "il maddesi" gibi oldu :) İncelemeye devam edeceğim. Takabeg ileti 03:43, 18 Kasım 2009 (UTC)

Selam İnfoCan,

Sana da Dsmurat'a dediğimi diyeceğim mecburen:

Şöyle yapınca düzeliyor.

Biz bunları kitaplarımızda yazdık! :)

Sevgiler

Vito Genovese 14:49, 19 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Kibele. Rica etsem, üzerinde uğraşmış olduğum, SM adayı Ankara ili maddesine bir inceleyebilir misin? Gözümden kaçmış yazım hataları veya daha iyi ifade edilebilecek bilgiler vardır eminim. --İnfoCan 20:06, 19 Kasım 2009 (UTC)

  • bakıyorum infoCan. eline sağlık. --ki bl 16:09, 20 Kasım 2009 (UTC)

Seçkinsel mevzular[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

İki hususu bilgilerine sunmak ister, hürmetler ederim :)

  1. Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi altsayfaları oluşturulduğunda Vikipedi:Seçkin içerik/TarihMadde sayfasına da eklenmeleri gerekiyor. Bir de bunun Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim sürümü var hatta resimler için. Bu şablonun altına bağlantımızı ekliyoruz, bir de ilk satırdaki sayıyı güncelliyoruz. Böylelikle Vikipedi:Seçkin içerik sayfasını her açışımızda farklı içerik görüntüleniyor ya, işte o döngüye bu arkadaşları da dahil etmiş oluyoruz, mis gibi oluyor o zaman.
  2. Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/49. Hafta 2009 çok uzun olmuş, ideal uzunluk daha ziyade şöyle.

Ukalalığımı mazur görmeni diliyor, rüşvet olarak salçalı ekmek teklif ediyorum?

Sevgiler

Vito Genovese 19:44, 25 Kasım 2009 (UTC)


Anlaştık :) Şu kalmış, onu da ben hallettim. Sistem biraz karışık, bir kılavuz yazsam fena olmayacak gerçekten de.

Sevgiler

Vito Genovese 20:17, 25 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba İnfoCan/arşiv12! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --GôkTR001

Merhaba. Bir kaç gün içinde Ankara'nın adaylığını incelemeye çalışacağım. Bu arada şunu değiştirmişsiniz. Köy çeşmesinde SL ve KMleri çıkartmak yönünde oluşan fikir birliği nedeniyle o maddeyi koymuştum. Hatta Ledger'ı ölüm yıldönümünde çıkartmak gibi bir niyetim vardı. SLleri ana sayfaya koymayalım mı ya da bilmediğim bir sorun mu oldu? --yabancım 21:28, 25 Kasım 2009 (UTC)

Seçkin madde kayıtları için elinize sağlık. Köy çeşmesindeki tartışmada da fikrimi belirttim. Umarım tartışmadan bu kez net bir sonuç çıkar. --yabancım 12:29, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • iyi bayramlar, ancak bayramdan sonra bakma imkanım olacak, umarım sorun yaratmaz. --Fagusmsj 06:56, 28 Kasım 2009 (UTC)
  • Balıkesir maddesini de anasayfaya çıkartabilir miyiz?--Gökçє Yörük mesaj 21:24, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Tabi zaten öyle olması gerekiyor da Abbas Kiyerüstemi mi adını yanlış yazmış olabilirim, o eski SMlerden değil mi? Yani daha önce çıkmadı mı?--Gökçє Yörük mesaj 21:40, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Ben de bilmiyorum açıkçası :D Eski diye şey ettiydim. Neyse sizi de meşgul ettim. Özür dilerim. Bu arada bayramınız mübarek olsun.--Gökçє Yörük mesaj 21:45, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, maddenin SM seçilmesinde sizin de bayağı katkınız oldu. Umarım ileride benzer çalışmalar için yeniden bir araya geliriz. Kolaylıklar, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 22:03, 30 Kasım 2009 (UTC)