Kullanıcı:Txrazy/Kasım 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi


İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. İşbirliği kapsamında açtığım başlıklardan Max Mayfield'e puan vermişsiniz, ben de liste sunulmadan önce maddede gördüğüm bir kırmızı bağlantı olduğundan ötürü açmıştım; ancak listede yer verilmemiş. İlerleyen zamanlarda bir sorun çıkmaması açısından haber vermek istedim. Teşekkür ederim, saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 18:50, 2 Kasım 2011 (UTC)


Editörlük[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayırlı olsun diyecektim. Hararetli bir tartışma olmuş katılamadım. Katkıların ortadayken niçin bu kadar uzattıklarını da pek anlamadım. Çok güzel işler yapacağımıza eminim. --xrazymesaj20:16, 3 Kasım 2011 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim. Tartışmalar benden çok uygulamayla ilgiliydi anladığım kadarıyla. Yani editörün ne olduğu, ne yaptığı ve ne yapması gerektiğiyle ilgili... Çok teşekkür ederim tekrar güzel düşüncelerini paylaşma inceliği gösterdiğinden ötürü. Ben İBP kapsamında FEMA'ya döneyim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 20:20, 3 Kasım 2011 (UTC)

Destek[değiştir | kaynağı değiştir]

Desteğin için çok teşekkür ederim ama eklediğin cümle sanırım dalgınlıktan olacak ki yanlış çevirilmişti. Kalan iki alt başlığı büyük ölçüde tamamladım. Biraz daha vakit ayırdıktan sonra (bir yandan da yarına yapmam gereken bir iki ödev var) tamamen bitmiş olacak. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 21:45, 3 Kasım 2011 (UTC)

:) İşini karışmamak gerekir. Struck'ı hasar gördü şeklinde çevirmek daha iyi olur diye düşündüm. O cümleden öyle bir anlam çıkardım ama yanlış olabilir. --xrazymesaj 21:57, 3 Kasım 2011 (UTC)
  • Estağfurullah... Özne yanlıştı en belirgin olarak. "Fırtına hasar gördü." mü ne yazıyordu. :) Utku TanrıvereMesaj 21:59, 3 Kasım 2011 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Değişiklik çakışması olmadı mı? Çalışma tamamlandı. Utku TanrıvereMesaj 00:11, 4 Kasım 2011 (UTC)


İç bağlantılar hk. (FEMA)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Txrazy, öncelikle değerli düşüncelerini bu geç saatte paylaşma nezaketi gösterdiğin için teşekkür ederim; ancak sıkıntıyı tam olarak anlayamadım veya göremedim sanıyorum. Yani, yeterince kullanmamış mıyım? Bundan iki üç gün kadar önce yine bir KMA'da yorum yapılırken konuyu kavramayı kolaylaştıracak bağlantılar dışında çok sık ve fazla iç bağlantı verilmemesi gerektiği söylendiği için açıkçası biraz elimi çektim bende[[ ]] parantezlerinden. Şimdi özellikle bir arama yapacağım ve bariz olarak vermeyi unuttuğum bir iç bağlantı varsa halledeceğim. İyi çalışmalar, iyi geceler. Utku TanrıvereMesaj 01:43, 5 Kasım 2011 (UTC)

Ben biraz yoğunlaşacağım maddeye. Şu şekilde izah etmeye çalışayım. Gereksiz iç bağlantılar gözüme çarptı. Aynı satırda afet, Kamu Güvenlik Teşkilatı, Katrina kasırgası... gibi fazla iç bağlantılar var.--xrazymesaj 01:47, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Ben de "az oldu" diye açıklamaya çalışıyorum... İsterseniz bölüşelim? Bu arada bazen aynı kelimelerin bağlantıları farklı sayfalara olabiliyor, spesifik bir konudan bahsederken. Katrina kasırgasından bahsederken "bu afet" deniyorsa mesela kelime kasırgaya yönlendirilmiş olabilir.Utku TanrıvereMesaj 01:49, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • :) Olabilir. Müdahale kabiliyetleri den sonrası düzeltmeler bana ait. olur mu? --xrazymesaj 01:52, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Gereksiz değil mi. Katrina kasırgasından bahsederken niçin bu afet diyerek tekrar bir bağlantı verilsin ki? :)
  • Tamamdır! Ben aşağıdan 3-5 tane attım bile! :) Kolay gelsin. :) Utku TanrıvereMesaj 01:53, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Katrina kasırgasından başka bir alt başlığın içinde de bahsediyor, daha doğrusu kasırgadan sonra gelen tepkilerden. O nedenle... Utku TanrıvereMesaj 01:55, 5 Kasım 2011 (UTC)
      • "Katrina kasırgası"ndan bahsederken "bu afet" dediğin şey katrina kasırgası mı oluyor. Eğer Katrina oluyorsa katrina ya bağlantı verilmesi yeter. Yok eğer başka bir kasırga oluyorsa o zaman olur. Yanlış anlamadıysam düzelt beni. :)--xrazymesaj 02:01, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Mesela... Örnek sadece yani. :) Ben sondan geriye doğru gelmeye başladım bu arada. Utku TanrıvereMesaj 02:03, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Pek sanmıyorum. Biraz daha çalışmak gerekir. :) --xrazymesaj 02:06, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Biraz değişiklik yapıyorum. ama biraz yavaş oluyor. Senin kadar hızlı olamıyorum maalesef.. :)--xrazymesaj 02:10, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Estağfurullah... :) Ben bitirdin ama hâlâ daha yapılacak şeyler var, diyorsun sandım. Yoksa öyle mi? :) Utku TanrıvereMesaj 02:12, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Okunarlığı yükseltmek için uğraşmak gerekiyor. Nasıl yapılır bilemiyorum. :) --xrazymesaj 02:16, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Gözüme takıldıkça düzeltiyorum ben de. Şu kıvamları sanki oldu gibi geliyor. Gerçi aynı şeyleri tekrar tekrar okuya okuya gözardı ediyor olmam da başka bir ihtimal tabi. Utku TanrıvereMesaj 02:24, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • bayağı düzelttim sanki. Ama var biraz daha gözüme çarpıyor. --xrazymesaj 02:28, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Genel anlamda ve özellikle şu anda daha çok dikkatimi vermem gerekiyor demek ki. Dediğim gibi yazıyı epey içselleştirdiğim için fark etmiyor olabilirim veya ilgili maddeleri kontrol ettiğim için bağlantılar daha koyu bir renk aldığından da gözümden kaçıyor olabilir. Devam ediyorum.Utku TanrıvereMesaj 02:29, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Herhalde bitti. --xrazymesaj02:36, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Sanırım ve umarım. :) Ellerine sağlık. Utku TanrıvereMesaj 02:37, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Bu arada müsait olduğunda şununla ilgili de görüşünü belirtebilir misin? Madem uyumuyorum, işe yarayayım! :) Utku TanrıvereMesaj 02:40, 5 Kasım 2011 (UTC)



Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bazı yerlerde kurum adı türkçe bazı yerler de orjinal adı. Biraz karışık değil mi?
    ? (Soru işareti) olan yerler fazlaca.
    "Sınav yılı" sütun ismi biraz garibime gitti. ama olabilir!?. Sanki daha değişik bir kelime olması gerekir. --xrazymesaj 02:46, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Gündüz halim kalmamıştı, isimleri şimdi düzeltiyorum. Bazılarının isimleri İngilizce verilirken bazıları kendi dillerinde bırakılınca öyle bir sorun oldu. Soru işareti olan yerlerde INSARAG'ın sitesinde bilgi yok, kaç kişi oldukları veya hangi yıl kurulduklarına dair. Onları da isimleri Türkçeleştirmem bittikten sonra her birinin internet sitesine girip, kuruluş yıllarını arayarak halletmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim. :)Utku TanrıvereMesaj 02:49, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Rica ederim... --xrazymesaj 03:32, 5 Kasım 2011 (UTC)
    • Seçkin liste adayı ile karıştırılmaz ise Kaliteli liste olur.--xrazymesaj 03:34, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Ha... :) Tamam... :) Şu resmî ve sivil ayrımını bitirip, maddeye entegre edip yatayım ben. Günaydın şimdiden! :) Utku TanrıvereMesaj 03:42, 5 Kasım 2011 (UTC)
"?" olan kısımlarla ilgili bilgi bulamıyorum, çoğunun internet sitesi yok. O halde şimdilik bu kadar. :) Yayında ve yapımda emeği geçen tüm vikipedist arkadaşlara teşekkürler, görüşmek üzere. Utku TanrıvereMesaj 03:51, 5 Kasım 2011 (UTC)


Louis Armstrong New Orleans Uluslararası Havalimanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şablonda bir sorun var. Havalimanının sahibi olarak ise DHMİ yazılı. :) Utku TanrıvereMesaj 04:25, 5 Kasım 2011 (UTC)

İki saattir cebelleşiyorum. bulamadım. Bu imzasız yazı Txrazy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Almanca Viki'de "City of New Orleans" diyor "işletmeci" kısmında. Valilik veya il idaresi falan mıdır onlarda bu işleri yürüten her neyse o olabilir. Utku TanrıvereMesaj 04:31, 5 Kasım 2011 (UTC)

onu yazınca bişi değişmez ki--xrazymesaj 04:33, 5 Kasım 2011 (UTC)

  • Almanlara göre değişmiş :D Neyse gevezelik etmeyeyim, kolay gelsin. :) Bu arada dün akşam İBP kapsamında birkaç ufak düzeltme yaptım. ;) Kolay gelsin. :) Utku TanrıvereMesaj 04:34, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • 5 numaralı değişiklik maddesinin altında açıkladım. ;) İyi sabahlar. :) Utku TanrıvereMesaj 04:41, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Çok güzel olurdu; ama bunu yapmaya çalışmamız işi iyice içinden çıkılmaz hâle getirir diye düşünüyorum. Daha önce de dediğim gibi, kuruluş isimlerinin büyük bir çoğunluğu İngilizce'ye çevirilmişken bazıları (İspanyolca, Portekizce, Fransızca gibi) kendi dillerinde bırakılmış. Dolayısıyla o birkaç istisna haricinde her birini kendi diline çevirmemiz gerekir ki, bunu da yapmamız gerçekten çok zor. Yani her birinin internet sitesinden alalım isimlerini desek, hepsinin internet sitesi yok... Hangi kelime nerede daha uygun olur onu da bilemiyor ki insan. Sözlükten kelimeleri alıp yan yana koyunca olsa hiç üşenmez yapardım ama... :) Utku TanrıvereMesaj 05:25, 5 Kasım 2011 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Txrazy, Kurban Bayramınızı kutlarım. 45. hafta için öneriniz nedir?---- Akhilleus ileti 18:06, 5 Kasım 2011 (UTC)

Çeviri olabilir Evrim ve opera maddelerine talep var. 35. hafta da Google maddesini türkçeye çevirmiştik çok güzel madde kazandırmıştık. onun gibi bir madde bulup çevirisini yapabiliriz.
Kategori:Bakım gerektiren maddeler sayfasında bulunan kategorilerden bir tanesini belirleyip onunla ilgili bir proje de hazırlanabilir. --xrazymesaj 20:12, 5 Kasım 2011 (UTC)

Hazır Evrim Maddesinin KM adaylığı varken onu yapalım isterseniz. Eğer sizin için de uygunsa 45. hafta proje sayfasını oluşturabilir misiniz? Kurban Bayramınız mübarek olsun. Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 07:16, 6 Kasım 2011 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Reality 04:10, 6 Kasım 2011 (UTC)


  • Özgür lisanslısı üretilebilecek dosyaların yerine AK dosyaları yüklenememektedir.--Reality 04:11, 6 Kasım 2011 (UTC)
    • Bulamıyorsanız yüklemememniz gerekir. Sanırım eskiden de bu tarz dosyalar yüklemişsiniz. Şimdi geriye dönük tarıyorum. Hatalı dosyalar bulursam size haber veririm.
    • Geçmişte hatalı dosya bulamadım. Kolay gelsin.--Reality 04:18, 6 Kasım 2011 (UTC)
    • Aynen dosya silindi. Özgür lisanslısı bulunup bulunamayacağını tespit etmek kolay. Grup hala duruyor mu? Bina hala ayakta mı? O kişi hala yaşıyor mu? Bu gibi soruların cevabı evetse özgür lisanslısı bulunabilir.--Reality 22:36, 6 Kasım 2011 (UTC)

Tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba txrazy,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Güzel katkılarınızı sürdürmeniz dileğiyle...

Sevgiler


Akhilleus ileti 13:44, 7 Kasım 2011 (UTC)

devriye talebi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, YMD olmak istiyorum yapar mısın? --xrazymesaj 20:20, 7 Kasım 2011 (UTC)

yapıldı, kolay gelsin --Mskyrider ileti 20:34, 7 Kasım 2011 (UTC)

Reality 21:37, 7 Kasım 2011 (UTC)

Nerdeyse. Gerekçelendirmeyi VP:AKGY sayfasındaki şablonla yapmanız daha faydalı. Ayrıca albüm kapakları vs.ler sadece maddelerinde kullanılırlar. Grup Yorum'un sayfasından çıkardım.--Reality 21:46, 7 Kasım 2011 (UTC)




:))[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Değişiklik çakışması" falan derken az daha tüm Yunanistan metnini kaybediyordum! Utku TanrıvereMesaj 01:43, 8 Kasım 2011 (UTC)

derken bi çuval inciri berbat edecektim yani. Kusura bakma. Ama seni gördüğüme sevindim bir cümle var sorabilir miyim.--xrazymesaj 01:52, 8 Kasım 2011 (UTC)

  • Estağfurullah, iyi niyetin karşısında böyle bir şey düşünmezdim asla. :) Elbette... Utku TanrıvereMesaj 01:58, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • the evolution of a single population into a new form without branching lines of descent evrimsel çevrisi nasıl? :)) --xrazymesaj 02:01, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • "Tek bir popülasyonun, sonradan gelenlerin dallanan soyları olmadan yeni bir biçime evrimleşmesi" denebilir sanırım. "Tek bir popülasyon" yerine "tek bir türün popülasyonu" kastediliyor olabilir tabi. "Dallanma" konusunda da benim çevirdiğim maddedeki "yaşam ağacı" grafiğini kullanman faydalı olabilir. :) Utku TanrıvereMesaj 02:05, 8 Kasım 2011 (UTC)
    • Şimdi maddeye döndüm de hal kalmamış artık bende. Akşam devam edeceğim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 02:10, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • iyi akşamlar. --xrazymesaj 02:20, 8 Kasım 2011 (UTC)
    • Vikide durduğu gibi durmuyor, alt başlığı yarım bırakamadım... Utku TanrıvereMesaj 03:42, 8 Kasım 2011 (UTC)

Evrim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy Evrim stratejisi maddesindeki dış bağlantılar ve bibliyografya maddenin ingilizcesinden alıntı sanırım. Ancak madde tam çevrilmemiş. Bu durumda maddede yazılmamış cümlelerin kaynakları da var. Acaba maddeyi tamamen çevirecek misiniz? Ayrıca ilerleme çubuğunda 119 ve 66 olarak iki sayı belirtilmiş. Gerçek kırmızı sayısı nedir acaba? Katkılarınız için teşekkürler.---- Akhilleus ileti 05:58, 8 Kasım 2011 (UTC)

Kusuru bakmayın ben onları kaynak olarak görmüşüm bir an. Cevabınız için teşekkür ederim.---- Akhilleus ileti 06:18, 8 Kasım 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Evrim düşüncesinin tarihi başlığında giriş ve alt başlıklarıyla beraber birinci bölüm tamamlandı. En sonunda büyük bir yük olmaması açısından şimdiden ekledim. Dolayısıyla tamamlanan bölümlerde herhangi bir değişiklik -en azından benim tarafımdan- yapılmayacağını belirtmek istedim. Daha sonra size de yük olmasın. :) İyi çalışmalar.

  • Bu arada Bdelloidea maddesinde bilgi kutusundakini saymazsak 3 dosya, wikispecies ve wikicommons olmak üzere 2 de şablon mevcut. :) Utku TanrıvereMesaj 03:08, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • wikicommons, wikispecies şablonları ile evrimsel biyoloji ve evrim dolaşım şablonları sayılmıyor mu?.. Utku TanrıvereMesaj 03:12, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Gece gece zahmet verdim kusura bakmayın, teşekkürler. :) Utku TanrıvereMesaj 03:14, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Proje sorumlularının yaptığı iş sıralamanın çok çok ötesinde. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 03:38, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Tekrar merhaba! Evrim düşüncesinin tarihi maddesi, diğer maddeleri açmaya öncelik verdiğim için İBP'den sonra tamamlanacak, haber vermek istedim. Dolayısıyla eğer puanlamaya katmadığınız bölümler vardıysa onları da ekleyebilirsiniz diye haber vermek istedim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 00:40, 10 Kasım 2011 (UTC)

  • Selam Txrazy. Dosya commons'ta vikipedi'de değil ancak gene de inceledim. Bir sıkıntı yok gibi çünkü o tarz dosyalar genelde botlar tarafından transfer ediliyor ve edildikten sonra hizmetliler tarafından vikipediden siliniyor. Aynı şekilde Kategori:Wikimedia Commons'a taşınacak dosyalar da taşındıktan sonra silinecekler tıpkı Hakan Şükür'ün fotoğrafında olduğu gibi. Kolay gelsin.--Reality 15:58, 9 Kasım 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Destek verdiğiniz proje bu haftanın iş birliği projesi seçilmiştir. Katkılarınızı bekliyoruz. İyi bayramlar. --xrazymesaj 21:32, 7 Kasım 2011 (UTC)

Çok güzel hafta. Bayram işe yaramış. Harika! Ben de katılırsam çok daha harikalar olabilir. Sevgilerle, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 06:04, 10 Kasım 2011 (UTC)
Kesinlikle. :) çalışmalar son hızıyla devam ediyor... desteğine ihtiyacımız var. --xrazymesaj 06:07, 10 Kasım 2011 (UTC)
Galiba ben çok gec kalmışım. Ama sorun yok. Hallederiz. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 06:08, 10 Kasım 2011 (UTC)

Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, Vikipedi:İş birliği projesi/2011/45. hafta/Utku Tanrivere'de son iki maddeyi puanlarken dikkatimi çekti. Şablon:Evrimsel biyoloji bilgi kutusu gibi gözükse de aslında bir şablon. Son iki maddeyi puanlarken şablon olarak puanladım. Ancak önceki puanlamalar sana ait. 46. hafta için ne düşünüyorsunuz?---- Akhilleus ileti 14:49, 11 Kasım 2011 (UTC)

Burgess Şeyli[değiştir | kaynağı değiştir]

Burgess Şeyli maddesine eklemeler yapıldığından puanlamamı tekrar bir gözden geçirirseniz memnun olurum. Değişiklikler yeni dosyaları içeriyor. Teşekkürler.--Agnostik Çeviri Grubu 12:48, 12 Kasım 2011 (UTC)

Kişisel bir ödül[değiştir | kaynağı değiştir]

Charles Darwin Ödülü
Evrim maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi konusunda yapmış olduğunuz değerli katkılarınız için
size bir Darwin ödülü layık görüyorum. Agnostik Çeviri GrubuMesaj04:37, 14 Kasım 2011 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Txrazy,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Evrim maddesindeki kırmızı başlıkların açılması konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgilerle,


Akhilleus ileti 14:59, 14 Kasım 2011 (UTC)

Altın Madalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Eski bir İBP sorumlusu olduğum için bu mesajı yazma gereği duydum. Bildiğiniz üzere İBP'nin bugünkü başarılı seviyesine gelmesinde ben, Seksen, Koc61 ve Emperyan etkili olduk, bu seviyeye ulaşmak için bazı sistemler getirmiştik (Altın Madalya, Safir Yüzük gibi). Son zamanlarda İBP'de Altın Madalya'nın çok kolay dağıtıldığını farketmiş bulunuyorum. Orta ölçekli katkılara bolca puan verilmekte ve 3 Altın Puana da Altın Madalya verilmiş. Ancak ilgili sayfada yönergeler çok farklı. Oradaki yönergeleri diğer İBP sorumlusu arkadaşlarla birlikte okumanızı önemle rica ediyorum, aynı şekilde Safir Yüzük yönergelerine de bakmalısınız. Altın Madalya, İBP'de yılmadan çalışan kullanıcıların kendilerini gösterebilmesi için hazırlanmış bir sistem idi. Fakat orta ölçekli katkılara bol puan veriliyor, dolayısıyla Altın Puanlar da bol bol veriliyor. Tahmin ettiğim gibi İBP'de çok çalışkan bir kullanıcı da bundan rahatsız olmuş ki bana e-posta atmış. Sizden ricam, bundan itibaren Altın Puanları eskiki gibi dağıtmanız, Altın Madalya yönergelerine sadık kalmanızdır. İyi çalışmalar dilerim, saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 21:27, 18 Kasım 2011 (UTC)

İşinize karışmak gibi olmasın; ama ben de Bermanya'nın mesajının ardından ben de naçizane puanlama sisteminde dikkatimi çeken bir sorunu bildirmek istedim. Mesela şurada. Cümlelere ve intervikiye eşit puan, yani bir puan verilmiş. Halbuki interviki eklenmesi 30 saniyelik bir işlem, üç cümle yazmak ise en azından birkaç dakika alıyor. Kategorilere ise tam dört puan verilmiş. Her kategoriye bir puan verilmesinin adil bir sistem olmadığını düşünüyorum, içeriği geri plana atıp kategoriler öne çıkıyor. Hele de milletvekili maddeleri gibi bazı maddelerde ondan fazla kategorinin bulunabileceğini düşündüğümüzde. Yine altın madalya konusunda da Bermanya'nın dediklerine katılıyorum. Altın madalya ve safir yüzük İBP'nin en itibarlı ödülleridir ve prestijleri korunmalıdır. Özellikle eski projelerde Noyder'in açtığı maddelere, ve Cekli'nin safir yüzük almak için sarf ettiği emeğe dikkat çekerim. Yine de, çok iyi iş çıkarıyorsunuz, bunu asla unutmamalı, fırsat bulmuşken sizi bundan dolayı tebrik de ediyorum. İyi çalışmalar. --seksen 21:54, 18 Kasım 2011 (UTC)

  • Dikkate aldığınız için teşekkürler. Altın madalya konusunda, belirtmeliyim ki mesela şu haftadaki emeği nedeniyle kullanıcı şu anki şartlar geçerli olsaydı 4, hatta 5 altın puan alırdı (o zamanki sistemde de iki tane alması gerekli, unutlmuş sanırım). Altın madalya ile safir yüzüğü özel kılan onları almanın zorluğudur, böylece kullanıcıları B sınıfı, KM ve hatta SM düzeyinde maddeler yazmaya teşvik etmesidir amaç. Amacına ulaşmış gibi olabilir; ama yine de almanın daha zor olması gerektiğini düşünüyorum naçizane. Tabii elbette ki mevcut üç sorumlunun işine karışamam, bunu lütfen bu şekilde algılamayın. İyi çalışmalar... --seksen 14:26, 19 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba, mesajımı ve Seksen'in mesajını dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Bizim bazı İBP yönergelerine sadık kalınmasını istememizin sebebi geçmişte İBP'de çok çalışan kullanıcıların emeğine saygı duyduğumuz içindir (Noyder, Cekli vs). Altın Madalya ve Safir Yüzük, İBP'nin en prestijli ödülüdür, hatta Altın Madalya ödülü alan kullanıcılara imzasının başına madalyanın küçültülmüş halini eklemesini tavsiye ettiğim olurdu. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 14:31, 19 Kasım 2011 (UTC)

47. hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar'da bilgi kutusuyla ilgili adaylığı 47. hafta projesi olarak seçelim mi? İyi çalışmalar.---- Akhilleus ileti 15:30, 19 Kasım 2011 (UTC)

Olabilir güzel proje olacaktır. ancak puanlama ile ilgili bana gelen mesajlar var katılımcılarımız puanlama konusunda memnun değil. Bu konuda senin ve çalıştayın fikirlerine ihtiyaç var. Mesaj sayfamda ki mesajı inceleye bilirsen iyi olur. Bu arada üç gün şehir dışına çıkıyorum. Puanlamada ve gelecek haftanın projesini hazırlamada aktif olamıcam. İyi çalışmalar.--xrazymesaj 18:01, 19 Kasım 2011 (UTC)

Evet inceledim, puanlama konusunda gereken düzeltmeleri yaparız. Çabuk dönmeniz dleğiyle.---- Akhilleus ileti 18:24, 19 Kasım 2011 (UTC)

Google Buzz[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Txrazy ; ilgili sayfaya ancak bu gece katkı yapmaya başlayacağım. Daha evvel yaptığım katkı ne yazık ki kaydedemeden kapattığım internet sayfası ile gitmiş idi. ilgili sayfanın geçmişine de bakarsan değişikliğin bana ait olmadığını Sayz'a ait olduğunu da görebilirsin. Logosu dışında sayfaya katkım ancak bu noktadan sonra olacak. Boş yere ne senin ne benim başım bu puvanlama yüzünden ağrımasın, sana zahmet bir daha sayfaya uğradığında benim puvantajımı siliver.~Tarkovsky~ 17:50, 19 Kasım 2011 (UTC)

Puanlama konusunda[değiştir | kaynağı değiştir]

(Txrazy bu puanlama konusundaki eleştirilere yazdığım yanıttır. Sana da göndereyim dedim.)

  • Puanlama konusunda bazı eksikliklerin olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Ama bu konudaki bazı düşünüşlerin de yanlış yorumlandığığını düşünmekteyim. Fazla fazla puan veriliyor önermesi öncelikle bir çoklu bir çalışma için geçerli bir önerme değildir. Burada öneli olan puanın herkese eşit olarak uygulanmasıdır. Bir yarışmada bir soruya 10 puan verilmesi veya 1 puan verilmesi açısından aritmetik oran bakımından hiçbir sorun bulunmamaktadır. Mevcut puan ekseninin yüksek olması; verilen puan çeşitlerinin çeşitli olmasından ve küsürlü puan verilmek istenmemesinden kaynaklanmaktadır.
Puanlama konusunda temel 2 sorun bulunmaktadır.
  1. Tablo ve listelere verilen puanın dinamik olması gerekmektedir. Bu konuda tablo ve listelere niteliklerine göre 1-4 puan verilmesi (4 parçaya kadar olan içeriğe 1 puan; en fazla dört puan) önerilmektedir.
  2. Oransal olarak cümle sayısına daha fazla puan vermek gerekmektedir. Cümleden çok cümleciğe puan vermek; yani uzun cümleleri 2 cümle gibi algılayıp, 2 cümleciğe 1 puan vermek daha mantıklıdır.
    Bugün kullanılan diyagram yeni sayılabilecek bir ölçüttür. Bunun için tecrübe esasıyla edinilen dönütlerle sürekli gelişim içindedir. Onun için olaya yapıcı bir pencereden bakmak gerekir. Geçmiş İBP'lerde tanık olduğum "puanlama adaletine dair sorgulamalar" dikkate alındığında; eleştirilerin önemli ve sürecin bir parçası olduğu unutulmamalıdır.
  • Altın puan: Verilen ödüller konusunda bir sorunun olduğu kanaatinde değilim; mevcut ödül alan arkadaşlardan ikisi (Cekli ve Utku), aldığı yıldızları önceden belirlenen 50 cümle, birden fazla dosya ve 5'ten fazla kaynak esasıyla almıştır. Agnostik Çeviri Grubuna verilen ödülse; bu kullanıcının üstün çalışmalarına binaen verilmiştir. Agnostik Çeviri Grubuna, kısa bir sürede bir evrim kitabı oluşturabilecek nitelikte katkı yapmış; belki de Viki tarihinin "doğrudan bilgi aktarımının olduğu" en verimli çalışmalarından birine imza atmıştır.
  • Sonuç: Geçmişte İBP'de emeği bulunan herkese saygımız sonsuzdur. Eleştirileri İBP'nin gelişmesi için önemlidir. Ancak özellikle madalya konusunda kendilerine katılmadığımı belirtmek isterim. En azından şu anki madalyaların yetersizliği ortadadır. Eğer edinimi çok zor olan bir madalya olacaksa; buna ulaşmak için bir orta madalyanın da olması gerekir, altın puan ve madalya diye ayırmak kafi değildir. Bu yeni bir üst madalya olabilir mesela; ve şu unutulmamalıdır ki Cekli ve Utku'ya verilen ödüller eski kıstaslar çerçevesinde verilmiştir. Ancak şu da gerçektir; geçmiş haftalarda bu kıstasları karşılamasına rağmen birçok katılımcıya bu puan gözden kaçıp verilmemiştir.
  • Saygılarımla...

Çalıştayileti 08:02, 20 Kasım 2011 (UTC)

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, Madde alanında daha fazla katkı yapmak istediğim için İBP sorumluluğunu bırakmaya karar verdim. Çalıştay ve sizin gibi kıymetli iki arkadaşla güzel işler başardığımıza inanıyorum. Umarım birlikte sorumluluk yaptığımız dönemde sizi üzecek herhangi bir davranışım olmamıştır. Başarılar dilerim.---- Akhilleus ileti 16:30, 23 Kasım 2011 (UTC)

48. hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Txray,

48. haftasının iş birliği projesi olarak 12 cümle ve üzerinde tümce sayısına, en az 1 görsele (dosya) sahip olan maddeler açmak olsun mu? --Çalıştayileti 11:55, 27 Kasım 2011 (UTC)


İBP 48/2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. 48. Hafta sayfasını oluşturdum. Konumuz belli mi? İyi çalışmalar. (Bu mesaj Çalıştay ve Txrazy'e gönderildi.) Utku TanrıvereMesaj 21:50, 27 Kasım 2011 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Çalıştay'ın gönderdiği iletiyi şimdi gördüm. Konu gayet makûl aslında; puanlamayla ilgili biraz daha belirgin şekilde şunu öneriyorum ben de:
12 cümle (Nispeten yeterli olması için)
1 görsel (İçeriğin desteklenmesi için)
1 kategori ("Kategorisiz" olarak etiketlenmemesi ve daha sonra iş çıkarmaması için)
2 kaynak (Güvenilirlik için)
Ayrıca; ekstra her 3 cümleye 1, her 1 dosyaya 2, her 1 kategoriye 1, her 1 kaynağa 2 puandır teklifim.
İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 22:31, 27 Kasım 2011 (UTC)

Liste maddelerine altın puan?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Txrazy. Bir konuda işlem yapmadan önce sana danışmak istedim. Şurada görebileceğin üzere puanlama usulü gereği altın puan verilmesi gereken bir madde var; ancak liste olarak açılmış bir madde için altın puan vermeden önce daha deneyimli olarak sana ve Çalıştay'a danışmak istedim. Bu mesajı kendisine de yazıyorum. Bence bir sakıncası yok elbet; ancak daha önce alınmış bir karar veya gerçekleştirilmiş bir uygulama varsa diye sizlere danışmadan tek başıma karar vermek istemedim. (Bunu zaten puanlama konusunda yaptım sanırım.) Utku TanrıvereMesaj 23:08, 30 Kasım 2011 (UTC)