Kullanıcı:Txrazy/Kasım-Aralık2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi


İBP 49/2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Txrazy. 49. hafta İBP konusu olarak "Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesindeki kırmızı bağlantıların açılması"nı düşünüyoruz. Ne dersin? Utku TanrıvereMesaj 20:19, 2 Aralık 2011 (UTC)

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Utku ve Txrazy; yeni bir madalya sistemi geliştirdim. Altın madalya bölümünde bu sistemi görebilirsiniz. Şu taslak halinde. Görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyorum. Daha sonra yeni madalyaların tasarımına başlarız. --Çalıştayileti 09:00, 4 Aralık 2011 (UTC)

İBP 48[değiştir | kaynağı değiştir]

Txrazy merhabalar. Az önce öğrendiğim kadarıyla Çalıştay, İBP sorumluluğundan ayrılmış. Benim de bu ara sınavlarım, sunumum ve Türkiye seyahatim var. Kırk dokuzuncu hafta sayfasını oluşturdum. Rica etsem 48. haftanın puanlamalarını tamamlayıp, 1-2-3.lük ödüllerini siz dağıtabilir misiniz?.. Utku TanrıvereMesaj 11:43, 5 Aralık 2011 (UTC)

Proje[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. İBP'ye ilişkin şöyle bir tasarım yaptım, daha da gelişebilir ve gelişecek, şu an için ne düşünüyorsunuz hakkında? Özellikle son günlerde projede meydana gelenlerin ve bugün uzun süre sonra ilk kez pazartesi günü projeye katılımın olmamasının ardından yeni yılla birlikte sistemin basitleştirilmesinin, ödülden çok katkı odaklı yapılmasını ve katılımı teşvik edecek bazı düzenlemeler yapılmasını öneriyorum. Ne dersiniz? (Bu mesaj İBP sorumluları olan Txrazy ve Utku'ya gönderilmiştir.) --seksen 20:59, 5 Aralık 2011 (UTC)

Bir sorun mu var?[değiştir | kaynağı değiştir]

Txrazy merhabalar. Sanırım birkaç gündür internete, en azından Vikipedi'ye girmiyorsunuz. Her şey yolunda mı, bir sorun mu var diye sormak istedim. Utku TanrıvereMesaj 09:35, 6 Aralık 2011 (UTC)



İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Utku nasılsın... Bir şey soracaktım sana bu hafta ki projede düzeltme işlemlerine ne tür bir puanlama stili uyguladın merak ettim. Bir şeyler düşündüm ben bununla ilgili ama çok zor olacağından bir şey yapmadım. sana bir danışayım dedim. --xrazymesaj 15:31, 10 Aralık 2011 (UTC)

  • Selamlar, iyiyim teşekkür ederim, sen?.. İBP sayfasında zaten 1/4 katsayısını belirtmişiz, dolayısıyla öğlen saatlerinde gördüğüm düzeltme puanlamaların gibi yapardım ben de açıkçası. :) Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 15:38, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Ben de iyiyim teşekkürler. Ben bir kere puanlama yaptım ancak biraz sallama gibi oldu. Doğruluğu konusunda şüphelerim var. şu düzeltmeyi puanlarsan sanırım ne demek istediğimi anlarsın. --xrazymesaj 15:48, 10 Aralık 2011 (UTC)
      • O düzeltme değil de ekleme olmuş. Şöyle yaptım. Utku TanrıvereMesaj 15:56, 10 Aralık 2011 (UTC)
        • Ekleme olarak değerlendirme en azından bu madde için yerinde olmuş. Bu tür maddeleri puanlamaya dahil etmesek daha iyi olur diye düşünüyorum bilmiyorum sen ne düşünüyorsun bu şekilde zor oluyor gibi. Zaten bir yerde amaç madde açmak kırmızılıkları gidermek. --xrazymesaj 16:38, 10 Aralık 2011 (UTC)
          • Kesinlikle haklısın; ama bunun için önceden haftanın projesini başlatırken sistemi yalnızca yeni madde açmak üzerine kurmak ve bunu belirtmek gerekirdi sanırım. Bunu yapmadığımız için şu andan itibaren yapmamız doğru olmaz kanısındayım. Hem gösterilen emek de ortada, bunu puanlamaya dahil etmemek kullanıcıya ayıp olurdu. Yeni madde açılmasa dahi madde içeriği çok iyi bir şekilde geliştirilmiş. Bu arada gelecek hafta için adaylıklar sayfasında şu iyi gibi duruyor; ama başka bir fikriniz var mı diye sormak isterim. Utku TanrıvereMesaj 16:47, 10 Aralık 2011 (UTC)

Düzeltme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Cekli'nin girdiği maddeyi kontrol edip düzeltmeler yaptım. [1] [2] [3] Sırf fazla cümle yazıp puan almak amaçlı kurulan cümleler, imla hatası bulunan cümlelerden beni daha çok fıtık etti. Acaba diyorum, iş birliği projesinde satır sayısına göre mi puanlama yapılsa, ama şimdi düşündüm de, o zaman da fazla satır boşluğu bırakılabilir...--вяí¢αи76ileti 15:45, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Puanlama konusunda maalesef bazı açıklar var bu açıkça görünüyor ancak bunu nasıl çözeriz konusunda ciddi soru işaretleri var. Örneğin sizin düzeltmeleriniz sonucunda 42 cümleye düşüyor Bu madde ancak bu durumda Cekli'den puan düşülmemesi gerektiğini düşünüyorum size bu düzeltmelerden dolayı puan verilmesi gerekiyor. Şimdilik kurallar gereği bu şekilde uyguluyoruz ancak yeni yılla birlikte yeni düzenlemeler gelecektir.--xrazymesaj 16:18, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • O zaman umarım yeni yılla yeni düzenlemeler gelir bu arada düzenleme yaptım diye puan vermenize gerek yok, imlanın ve düzenin dışında sırf fazla cümle olsun diye kısa kısa konulmuş birkaç cümleyi de akıcılığı sağlayarak birleştirdim. Bazı cümleler ansiklopedinin resmi yazım diline yakışmayabiliyor. Örneğin; "... tarihinde doğdu. Annesi ...'ydı. Babası ise ...'ydı." yerine ... "tarihinde doğan X kişisinin annesi ..., babası ise ...'ydı." demek akıcılık bakımından daha uygun geliyor ancak bu durum cümleyi uzatırken projeden alınan puanı da azaltıyor. Eğer sadece puanla haftanın madalyasını kazanma amacıyla bu yapılıyorsa yanlış olmasının yanında maddenin okunmasını da zorlaştırıyor...--вяí¢αи76ileti 16:47, 10 Aralık 2011 (UTC)
Merhabalar. Şöyle araya gireyim; aslında bu durum için puanlama kelime sayısına çevrilebilir. Gerçi bu da araya girecek gereksiz kelimeleri doğurabilir ama en azından cümle yapıları daha tutarlı olur ve sizin saymanız da daha kolaylaşır. Metni yapıştırdığınızda kelime sayısını gösteren bir sürü program var.–h.çağrı mesaj 00:19, 12 Aralık 2011 (UTC)

İBP 50/2011[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aslında 50. hafta için şöyle bir fikrim var: Gerekçesiz eski adil kullanım dosyalarına, adil kullanım gerekçelerinin eklenmesi şeklinde. Nasılsa silinmediği için gerekçe eklenmiyor ne yazık ki. Her bir ekleme 2 puan; ancak eğer bu kategoride olmaksızın tespit edilmiş ve gerekçe eklenmişse de 3 puan. Ne dersiniz?.. Utku Tanrıveremesaj 17:06, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Peki kategori de olup olmadığını nasıl tespit edecez katılımcı mı belirtecek yoksa biz mi onu var mıydı yok muydu şeklinde arayacağız. Bilmiyorum anlatabildim mi? :) --xrazymesaj01:22, 11 Aralık 2011 (UTC)
      • Sayfa geçmişinde kullanıcı değişikliğinin öncesinde {{gerekçesiz-eski}} şablonu veya [[Kategori:Gerekçesiz-eski adil kullanım dosyaları]] varsa kategoride, yoksa değil demek. :) Gerçi kategori yazan olacağını sanmıyorum, şablon varsa kategoridedir direkt... Utku Tanrıveremesaj 09:01, 11 Aralık 2011 (UTC)
        • Bu arada akşam ve gece saatlerinde burada olmayabilirim; ama akşamüstü bilgisayar başından ayrılmadan puanlanmamış katkıları puanlar ve o zamana kadar görüş birliğine varırsak 50. hafta sayfasını da hazırlar, öyle çıkarım. Şimdiden söylemek istedim. :) Utku Tanrıveremesaj 09:12, 11 Aralık 2011 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/49. hafta/Xberger[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/49. hafta/Xberger sayfasinda İbrahim Tusder maddesi icin puanlar vermissin. Fakat bu maddede henüz calisma bitmemisti. Calisma sablonunu yerlestirmeyi unutmusun. Madde bitince birdaha puanlama yapman mümkünmü acaba? hayirli vikiler--Xberger 19:48, 10 Aralık 2011 (UTC)

Tabi yeniden puanlama yapabiliriz. Ancak çalışma yapmayacağınız maddeler üzerindeki şablonu kaldırırsanız sevinirim aksi takdirde son güne iş yükü fazlalaşıyor. İyi çalışmalar. --xrazymesaj 01:25, 11 Aralık 2011 (UTC)
merhaba. üzerinde daha calismaya yapmacagim maddelerden calisma sablonunu zaten cikariyorum. iki yada üc yeni actigim maddede calisma bitmistir. yani puanlama yapilabilir. iyi geceler--Xberger 01:42, 11 Aralık 2011 (UTC)

İBP Sorumluluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Txrazy, merhabalar sevgili Seksen... Hizmetli adaylığımda yapılan bazı yorumların beni epey üzmekle beraber yorgun hissettirdiğini, hatta açıkçası soğuttuğunu ve bu nedenle en azından bir süre günlük yaşamda daha başka işlerle uğraşacağımı belirtmek istiyorum. (Zaten yazmam gereken üç tane de tez vardı Ocak sonuna kadar...) Bu nedenle büyük ihtimalle İBP'ye de pek zaman ayırmam mümkün olmayacak. En azından bir süre için; ama sonrasında ne olur ben de bilemiyorum. Dolayısıyla İBP'deki sorumluluğumu sonlandırmanın en doğru karar olacağına inanıyorum. Sorumluluğumu yerine getir(e)memektense, sorumlu olmamam elbette sizler için de daha iyi olacaktır eminim; çünkü sizler de düşüncelerinizi, planlarınızı vs. buna göre kurguluyorsunuzdur mutlaka... Her neyse... Eğer kendisi de kabul ederse sorumluluk için Bermanya'yı öneriyorum. Bir başka mesaj kuşağında görüşünceye dek, hoşçakalın. Utku Tanrıveremesaj 00:10, 12 Aralık 2011 (UTC)

Şükrü Birant + altın puan[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Txrazy. Galiba 1 altın puanı unutmuşsun. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:08, 12 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Çekli uzun bir süredir uzak kaldım, konuya da vakıf değilim. Hangi altın puandan bahsediyosun açıklarsan sevinirim saygılarımla. --xrazymesaj 19:43, 16 Aralık 2011 (UTC)

50. hafta projesi hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Seksen iki yüz kırk beş ve Txrazy, 50. hafta projesi için bir kategori seçip alt altegorilerini taramaya başladım ancak kaynak olarak verilen bağlantıların bazılarının kırıldığını fark ediyorum. Gerekçelendirme yaparken aynı bağlantıyı kullanmak pek doğru olmayacak... Benzer bir resmin bağlantısı verilebilir mi, yoksa resmi baştan mı yüklemek gerekir? Veya örneğin albüm kapakları için bağlantı vermek yerine, "Bu kapak resmi albüm kayıtının yer aldığı medya ürününden de (DVD,CD,LP gibi) elde edilebilir." yazısı yeterli olur mu? ----anerka'ya söyleyin 19:51, 13 Aralık 2011 (UTC)

İş birliği nişanı önerisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Bildiğin gibi yeni yılla birlikte projeye yenilik getirmek üzerine çalışmalarım mevcut. Şimdi de iş birliği nişanları adlı bir sistem önerisiyle karşındayım :) Altın puan ve safir yüzükten ne farkı var, niye durduk yere değişelim diyebilirsin; ama yenilik canlılık ve ilgi demektir. Ne dersin? --seksen 22:01, 13 Aralık 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, bugün internetim koptu ve bu saate kadar gelmedi. Şimdi baktım sorumlu seçilmişim. Sence İBP'de haftaya mı iş başı yapsam yoksa şimdi mi? Sevgiler. --Berm@nyaİleti 22:56, 16 Aralık 2011 (UTC)

İBP sorumlusu olarak eklendin. Bir sakıncası yok bence. Aslında bu tür durumları belirtmek gerekir Sorumlular sayfasında. Ufaktan bir aday olma koşulları şeklinde bir düzenleme yapmak gerekiyor bence. Ne düşünüyorsun?--xrazymesaj 23:04, 16 Aralık 2011 (UTC)
Evet iyi olur. İBP'nin her şeyi sağlam temeller üzerinde olmalı, sorumluluk İBP'nin can damarı. Bu arada İBP'de hepsini puanlamışsın helal olsun . --Berm@nyaİleti 23:09, 16 Aralık 2011 (UTC)
yeter ki katılımcılar çalışsın puanlama kolay. seksenin çalışmasından haberin vardır herhalde biraz katkı sağlamak istiyorum fakat tam moda giremedim. Daha önce düşündüğüm bir çok şey vardı fakat aklıma gelmiyor. --xrazymesaj 23:14, 16 Aralık 2011 (UTC)
Açıkçası yeni ödüllere karşıydım ama yeni bir yıla girerken topluluğu coşturacak güzel ödüllere ihtiyacımız var. Grafiker arkadaşlar şöyle askeri tarzda ödüller üretirse süper olur. --Berm@nyaİleti 23:22, 16 Aralık 2011 (UTC)
Geç gördüm mesajını kusura bakma. Demek istediğini çok iyi anladım, Khutuck'e ve Superyetkin'e bi soralım derim. Bence mümkün, kullanıcı eklediği zaman sağda bir tane baloncuk çıksa çok iyi olur. --Berm@nyaİleti 23:51, 16 Aralık 2011 (UTC)
Evet, Köy Çeşmesinde durumu duyuralım yarın. Daha iyi fikirler çıkabilir. --Berm@nyaİleti 00:00, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Txrazy merhaba, şuna 3 puan vermişsin ama sadece gerekçe eklenmiş, 2 puan verilmesi gerekmez mi? --Berm@nyaİleti 14:27, 17 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Dün girememiştim, puanlamaların tamamını yapmışsınız, elinize sağlık :) Sorumluluk için editörlüğün zorunlu olması bence iyi olur, hem kullanıcının belli bir güvenilirliğe sahip olduğunu gösterir, hem de proje kapsamında yapılan yanlış değişiklikleri reddedebilir veya yapılan katkıları onaylayabilir. Nişanlar için şöyle önerilerim var: 1 2 3 4. Ne düşünüyorsun? --seksen 15:17, 17 Aralık 2011 (UTC)

  • Merhaba Txrazy, İBP için gelecek haftanın projesi olarak madde isteklerinin giderilmesini düşünüyorum. Bunu Seksen teklif etmişti. Başka bir teklifin yoksa 51. haftanın projesi bu olsun. Sayfayı hazırladım. --Berm@nyaİleti 13:36, 18 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba. Artık madde açma projelerinde cümle sayısı, kategori sayısını vs. girdikten sonra puanı otomatik olarak hesaplayan bir şablonumuz var: Şablon:İş birliği madde puanlama. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :) --seksen 15:10, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba Txrazy, zaten İBP sorumlusu iken niçin aday oldun? :) --Berm@nyaİleti 20:30, 18 Aralık 2011 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, ufak bir meselede yardımını isteyecektim, Şuradaki adaylık linkini tıklayınca editörlük başvurusundaki gibi bir sayfa açılmasını istiyorum bir türlü beceremedim. Yardım edersen sevinirim. --xrazymesaj 20:48, 18 Aralık 2011 (UTC)

Yapılıyor da hiç yapmadım, tam bilmiyorum nasıl oluyor.Khutuckmsj 21:17, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • Tekrardan merhaba. Durmadım dinlenmedim, şimdi de ödül şablonlarıyla uğraşıyorum :) Şurada yeni bir ödül şablonu tasarladım, şurada kullanım örnekleri mevcut. Sıraya göre renkten renge giriyor. Gelecek haftanın başına kadar aktif olamayacağım için bu hafta puanlamada maalesef daha fazla yardım edemeyeceğim. İyi çalışmalar... --seksen 22:09, 21 Aralık 2011 (UTC)
    • Şunun da bir gün tasarımı iyileşirse madde düzenleme nişanı olacak :) --seksen 22:29, 21 Aralık 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, bu aralar sınavlarım sebebiyle Vikipedi'ye fazla vakit ayıramıyorum, İBP'ye bakıyorum. Maalesef seksen sorumluluğu bıraktı. Pazar günü aktif olamayacağım, o günkü işler sana kaldı. Pek aktif olmadığın için şimdiden söyleyeyim dedim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 21:32, 3 Ocak 2012 (UTC)

Thank you![değiştir | kaynağı değiştir]

Dracorex, a dinosaur at The Children's Museum of Indianapolis

Thank you for translating the article on The Children's Museum of Indianapolis into Turkish! We appreciate it. We're happy for you to stay involved in the Children's Museum's Wikipedia project through the project page. Many thanks. HstryQT 20:57, 4 Ocak 2012 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İBP sorumluluk şeysine bakabilir misin? --Betelgeuse-Seginus 14:07, 10 Ocak 2012 (UTC)

İBP Puanlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, Vikipedi:İş birliği projesi/2012 Maratonu'nda geçen haftanın projesinin puanlamasının yapılmadığı gözüküyor. Sizi aktif görmüşken hatırlatmak istedim. Değerli çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.---- Akhilleus ileti 21:37, 14 Ocak 2012 (UTC)

Maalesef yapamayacağım, artık sorumlu değilim. :)--xrazymesaj 21:39, 14 Ocak 2012 (UTC)

Siz de mi bıraktınız Desenize bizim eski kadro (Çalıştay siz ve ben) toptan tasfiye ettik kendimizi. Çok güzel işler çıkardığınızı düşünüyordum açıkçası, keşke bırakmasaydınız. İBP iyice yavaşladı, eski haftanın puanlamaları dahi duruyor. Sizce Kullanıcı:Cekli829'u sorumlu adayı göstersek nasıl olur?---- Akhilleus ileti 21:45, 14 Ocak 2012 (UTC)

Txrazy rica ediyorum sayfaları açıp daha sonra g6'dan aday göstermemelisin. Bu 1 kere olur 2 kere olur ama sırf bugün böyle 5 sayfanı sildim. Gereksiz iş yükü oluşturuyor. Eğer kafana tam yatmadıysa deneme tahtası ya da alt sayfanda başlamalısın çalışmana. Kolay gelsin.--Reality 23:44, 17 Ocak 2012 (UTC)
Bu arada yanlış anlaşılmasın silinmesi gerekiyorsa elbetteki göstermelisin ancak emin değilsen şüphen varsa bir şeyden deneme tahtasını kullanmak daha mantıklı. İş yükü azalır en azından :) --Reality 23:45, 17 Ocak 2012 (UTC)
Bir de şu ne olacak? Herhangi bir işlem yapmamışsın sorayım dedim.--Reality 23:47, 17 Ocak 2012 (UTC)
Farklı adda ama aynı işi gören iki kategori açmışsın. Yani çift kategori olmuş. şu ve şu. Boş olanı siliyorum.--Reality 23:53, 17 Ocak 2012 (UTC)
Hayır hayır sıkıntı yok tamam şimdi düzgün oldu işte. Sen aynı işi gören iki tane kategori açmışsın ancak şablona bunlardan biri eklenmiş. Dolayısıyla diğeri otomatikmen boş kalıyordu bende sildim. Yani şuanki haliyle tamamen doğru. Bu haline bir göz atarsan sistemi rahatlıkla anlayabilirsin :)

Museviler ve Musevilik sablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, {{Museviler ve Musevilik}} sablonunu yarattigini gordum, ellerine saglik. Tercumesi yarim kalmis baglantilari duzelttim fakat bir sorum olacak. sablonun bulundugu maddelerde sablonun altindan hep uzun bir bosluk kaliyor; bunu kaldirmak mumkun mu? -- Iggydarsamesaj 00:02, 18 Ocak 2012 (UTC)

Mesajlaşmanıza misafir oldum da düzeldi mi şimdi?--Reality 00:05, 18 Ocak 2012 (UTC)
İki saattir bir sorun görmeye çalışıyorum. Sanırım Reality çözmüş. --xrazymesaj 00:09, 18 Ocak 2012 (UTC)
Evet, cozulmus, tesekurler -- Iggydarsamesaj 00:29, 18 Ocak 2012 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftaki İBP'de kendi sayfanda "Kaynak bulunmadığı için kabul edilmeme hususu puanlama detaylarında geçmiyor ya da bana öyle geliyor. İnisiyatif kullanarak yaptığınız bir şey sanırım." yazmışsın da, İBP projesinde "Dipnot veya liste halinde en az bir kaynağı ve en az bir kategorisi bulunmayan maddeler proje kapsamında kabul edilmeyecektir." yazıyor. -- Supermæn mesaj · katkılar 16:05, 18 Ocak 2012 (UTC)

Pegasus[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, Pegasus Hava Yolları bildiğim kadarıyla Sabancı Holding ailesine bağlı bir şirket değil. Sabancı Holding sitesinde de göremedim adını. Bu yüzden kategoriyi çıkardım sayfadan. Sevgiler.–h.çağrı mesaj 09:00, 19 Ocak 2012 (UTC)

Hızlı silme[değiştir | kaynağı değiştir]

şu yönlendirmedeki hızlı silme talebinizin sebebi nedir. İngilizce kelimeleri Türkçe maddelere yönlendirmemin bir nedeni var eğer bununla ilgili alınmış bir karar varsa bilmiyorum?--xrazymesaj 23:28, 19 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, fikri olarak maddelerin orijinal isimleri dışındaki dil karşılıklarının yönlendirme yapılmasına karşıyım; çünkü bu işi intervikiler ve diğer başka organların yeterli şekilde gördüğünü düşünüyorum. Bu konuda bir karar yok diye biliyorum. Ancak sıkça rastlamaya başladığımdan, yakın zamanda bu konuyu gündeme getirmeyi düşünmüyor da değilim. İyi geceler. --Sayginerv-posta 00:21, 20 Ocak 2012 (UTC)

Sürü Psikolojisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilimsel şeyler ne zamandan beri "HAKARET". Kanıtlar;
* 1.http://www.politikakademi.org/2011/02/insanlardaki-suru-psikolojisi-bilimsel-olarak-kanitlandi/

Cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

Koca bir HAYIR. Sosyopat olduğumu düşünüyorsan söyle. Ayrıca Sürü Psikolojisi ile davrandıklarını sürekli ben gördüğüm için bilirim size bana karşı yapılanlar yapılmadı. Ben kendimi savunurken bana kızgınsın, hareketlerin hiç hoş değil, sakin olun diyolar. Yine savunuyorum ve HAKLIYIM, ama yine aynı eleştiriler. Bundan dolayı Sosyopat diyemezsiniz. Ha olsam derdiniz ama değilim. Siz Sürü psikolojisi ile davranıyorsunuz. Örneğin; Bende başvurumda engellerimi söyledim ve gerekçesini verdim bilmeden etmeden bana eleştiri yaptılar. Sonra Emperyan adlı kullanıcıyı engellediler. Gizli IP'den ben girdim Emperyan engellendi. Buda gösteriyor ki Sürü Psikolojisine kapılanların arasında Hizmetlilerde var ki kötü niyetli olsaydım bunları açıklamazdım.Mektub-iAbdullah

  • Merhaba. Üzerinde çalışmakta olduğunuz için değişikliği kendim yapmak istemedim. Ancak şu listenin‎ adının "Felaket filmleri listesi" olarak değiştirilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar. --yabancım 17:19, 6 Şubat 2012 (UTC)

değişiklik[değiştir | kaynağı değiştir]

şu sayfadaki değişiklik ile ilgili bilmediğim bir durum mu var. Sanatçının doğduğu semt biliniyorsa neden yazılmasın bunu çıkarmanızı anlamadım. Semt bilgisi yanlış mı yoksa?--xrazymesaj 20:33, 5 Şubat 2012 (UTC)

Şu mesaj gelene kadar ben de sizin gibi düzenleme yapıyordum. Eğer bu yanlışsa birlikte tartışma başlatabiliriz. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. esc2003 09:09, 7 Şubat 2012 (UTC)
Sizin değişikliğiniz bu açıklamadan farklı? Siz ülkeyi çıkarmayı ilçeyi çıkarmışsınız.--xrazymesaj 15:11, 7 Şubat 2012 (UTC)
Evet, ülke yazılmıyor, köy de yazılmıyor. Ölen kişi için d. ve ö. kısaltmaları da kullanılmıyormuş. Şablonda ise yer sınırlı. Şehir, ülke yazmak yeterli olur gibi biyografilerin çoğunda bu şekilde çünkü. Şablon hakkında bilginiz varsa bana da bildirir misiniz? esc2003 16:00, 7 Şubat 2012 (UTC)
Kim neye dayanarak ilçeyi eklemiyorsa hata yapıyor. İngilizce viki yazılıyor, her yerde yazılıyor. Bir karar alınmış olabilir bilmiyorum ancak bilgi varsa göstermek gerekir.--xrazymesaj 16:23, 7 Şubat 2012 (UTC)
İlçeyi kaldırmak benim hatamdı, o yazılabiliyor. Ancak bağlantıda söylenene göre ülke gibi köy de yazılmıyor. esc2003 16:26, 7 Şubat 2012 (UTC)