Kullanıcı:Txrazy/Eylül 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı:Xrazy/Eylül 2011 sayfasından yönlendirildi)


İş birliği duyurusu![değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi Kategori:Vikipedi düzenle sayfasındaki 2009 yılının ilk 6 ayında etiketlenmiş maddeleri düzeltmek olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----GökTR 11:28, 1 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Rica etsem yardımcı olur musun?[değiştir | kaynağı değiştir]

Despite this, Google has faced accusations in Harper's Magazine of being an "energy glutton", and was accused of employing its "Don't be evil" motto as well as its very public energy-saving campaigns as an attempt to cover up or make up for the massive amounts of energy its servers actually require.

cümlesinden, düzgün bir cümle kuramadım. sizce nasıl olmalı ?--xrazymesaj 21:13, 3 Eylül 2011 (UTC)

Buna rağmen Harper Magazine tarafından Google, kendi iç yapısında kullandığı bir slogan olan "Kötü olmayın" prensibine ve kamu enerjisi tasarrufu kampanyalarına uymayıp, kendi sunucuları için gereken büyük miktarda enerjiyi sağlama çabasına girdiği gerekçesiyle "enerji israfı" suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Çok uzun bir cümle; anlaşılıyor ama Türkçeye çevirmek gerçekten zor :)) Çalıştayileti 21:30, 3 Eylül 2011 (UTC)

cümlenin türkçesini anlamak ingilizcesi anlamaktan daha zor :). teşekkür ederim. --xrazymesaj 21:36, 3 Eylül 2011 (UTC)

:) Rica ederim.Çalıştayileti 21:38, 3 Eylül 2011 (UTC)

eline sağlık[değiştir | kaynağı değiştir]

İBP'nde çok ii iş çıkardın. sadece izlemekle yetindim... :)--xrazymesaj 16:16, 4 Eylül 2011 (UTC)

Sevgili Txrazy, o sizin iyiliğiniz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yapılacak iş çevri olunca, boş vaktim de varsa benim için bir zevk oluyor. Sizin çevirileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Umarım bundan sonra İBP olması gerekmez birlikte güzel çevirilere imza atarız. Çalıştayileti 17:15, 4 Eylül 2011 (UTC)

Sosyalist ülkeler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

48 saatliğine yarı korumaya aldım. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:43, 4 Eylül 2011 (UTC)


Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Txrazy,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Google maddesinin İngilizce Vikipedi'den çevrilmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgiler

"Seksen" 07:09, 5 Eylül 2011 (UTC)

Tekrardan teşekkür ve tebrik ederim, uzun zamandır gördüğüm en başarılı proje oldu ve Vikipedi'ye yüksek kaliteli, belki de ileride seçkin olacak bir madde kazandırıldı. İyi çalışmalar. --"Seksen" 07:09, 5 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba, iş birliği projesi sorumlusu olduğunuzu bildirmek amacıyla bu mesajı atıyorum. Başarılar, kolay gelsin ve Allah sabır versin :) --"Seksen" 17:37, 8 Eylül 2011 (UTC)

Umarım :) Açıkçası katılımcıların bazen devamlı puanlama talep etmesi, puanlama yapılmadığında bazen işi nezaket politikası sınırlarına kadar getirerek puanlama talep etmesi ve en önemlisi sorumluluğun da bir gönüllülük işi olduğunu, sorumluların isterse başka katkılarda bulunup puanlama yapmama haklarının olduğunu unutması beni bir nebze soğuttu. Yine de bütün yükü senin üzerine yıkmamak için bırakmayı düşünmüyorum. Şimdiki puan cezası umarım işe yarar :) İyi çalışmalar. --"Seksen" 17:45, 8 Eylül 2011 (UTC)

Eklenen madde sayısının tabloda verilmesi uygundur; ama artı resmine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, sonuçta bir yeni madde açma projesi, yeni madde elbette açılacaktır. --"Seksen" 11:15, 9 Eylül 2011 (UTC)

  • Haftanın projesini belirlemek genel olarak sorumlunun inisiyatifine kalmış bir şey. Şu sayfa bir tavsiye niteliğidir, sorumlular orayı dikkate almalıdır; ama bazı haftalarda istisnalar olabilir (Google projesi gibi), orada şu anda fikir birliğine varılmış bir proje olmadığından sorumlu inisiyatifine kalmış gibi görünüyor. Ne olursa olsun mümkün olduğunca detaylı, kuralların açık, net bir şekilde yazıldığı, puanların mantıklı ve dengeli olduğu bir proje sayfası hazırlanmalı. Bence yeni madde açma yarışı bu hafta için uygun olabilir, bu projelere katılım oldukça yüksek oluyor ve projeye düşen ilgiyi yükseltebiliriz. Ne dersin? --"Seksen" 20:01, 11 Eylül 2011 (UTC)

Yetkili bir hizmetli[değiştir | kaynağı değiştir]

Yetkili bir hizmetli olabilmek için ne yapmam gerekir daha vikipediye oldukça fazla katkıda bulunabilecek kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. Bu imzasız yazı Erhfb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler![değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 1. olduğumla ilgili olarak beni ödül yağmuruna tutduğunuz için teşekkürler! ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 10:55, 12 Eylül 2011 (UTC)

Doğrudur, olur. --"Seksen" 12:13, 17 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Seslendirme sanatçısı bilgi kutusu adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

xrazymesaj 00:12, 18 Eylül 2011 (UTC)

Olur, tamam. Bugünlerde bilinçli olarak fazla girmiyorum, bu nedenle projeye az yardımım dokunacak. İyi çalışmalar. --"Seksen" 15:22, 18 Eylül 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba çalıştay öncelikle nasılsın? Bu hafta İBP konusuna karar veremedim. bir fikrin var mı?--xrazymesaj 12:53, 18 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba Txrazy, oldukça iyiyim; umarım sen de iyisindir :) Türk romanları, Türk şairleri... vs. gibi kültürel bir alanda yeni madde açma çalışması olabilir. Ama bence işbirliği projesi sıfırdan müthiş maddeler yapma veya geliştirme için kullanılmalı. Gerçekten taşın altına elini koyabilecek kişiler olursa, haftada 2-3 tane bile kaliteli madde yapılabilir. :)) Çalıştayileti 16:42, 18 Eylül 2011 (UTC)
iyi fikir ancak kriterler ve puanlama konusunda nasıl yaparız onu fazla kestiremiyorum...seksen fazla ilgilenemiyor. proje sorumlusu olur musun birlikte bu işi yapabiliriz. --xrazymesaj 17:07, 18 Eylül 2011 (UTC)
Sevgili Txrazy, benim için önemli olan katkı yapabilmek :) Bu konularda yapılması gereken ne olursa olsun çekinmeden yardım ederim. Sorumlu olup olmamam önemli değil :) Sen projeyi belirle, istediğin konuda yardımcı olurum. Eğer zaman sorunu olan arkadaşlar varsa proje sorumlusu da olabilirim. Çalıştayileti 17:13, 18 Eylül 2011 (UTC)
sorumlu olmak projenin ilerlemesi için daha rahat hareket edebilmeni sağlar... bu kapsamda sorumlu olursan daha etkili yardımcı olursun bence. --xrazymesaj 17:21, 18 Eylül 2011 (UTC)
Peki :)) Önce konuyu belirleyip; puanlandırma esaslarını belirlemek lazım öyleyse. Çalıştayileti 17:36, 18 Eylül 2011 (UTC)
fikrinden yola çıkarak projeye katılanlar sadece bir madde ekleme ve bunu KM standartlarında ulaştırıncaya kadar geliştirme olabilir mi diye düşünüyorum. aynı maddeyi bir kaç kişide geliştirebilir. sayfa geçmişinden (biraz zor olur) puanlama yapabiliriz ne dersin...--xrazymesaj 17:50, 18 Eylül 2011 (UTC)
Bence oldukça güzel bir fikir; ama sayfa geçmişinden kimin ne kadar katkı yaptığını bulmak zor olur. Bence isteyen tek başına çalışsın; eğer birlikte çalışmak isteyenler varsa açtıkları puanlama sayfasının başında bunu belirtsinler. Ama birlikte çalışsalar dahi; çalıştıkları maddenin altbaşlıklarını paylaşsınlar. Örneğin Kitap maddesinin alt başlığı Öğüt verici kitaplar olsun; bunu bir katılımcı yazsın. O başlığın tüm puanını o alsın. Tabii ki diğeri de burada değişiklik yapabilsin ama bu arkadaşına yardım gibi görülsün. Kısacası tek madde, alt başlıklar paylaşılacak. Çalıştayileti 18:01, 18 Eylül 2011 (UTC)
çok güzel olur. madde puanlama nasıl olsun mesela
  1. 40000 bayt
  2. alt başlık sayısı
  3. kaynaklandırma
  4. iç bağlantı ... gibi kıstaslar...--xrazymesaj 18:11, 18 Eylül 2011 (UTC)
Giriş bölümü: Bu bölümdeki her 4 cümleye 1 puan. Bu bölüm madde ortaklaşa yazılıyorsa; tüm katılımcılara da ortak puan olarak yansısın, ama madde ortaklaşa yazılıyorsa bu bölümden en fazla 8 puan alınabilsin.

Alt başlıklar: Yeni başlığa 4 puan, ayrıca her dört cümleye 1 puan. Fotoğraf: Her fotoğraf yarım puan; alt yazı eklenirse toplam 1 puan. Kaynak: 5 en az üç parametreli kaynak 1 puan. İç bağlantı: Her yeni açılan iç bağlantıdaki 6 cümle 1 puan. Tablo ve bilgi kutusu: Bilgi kutusu en az 5 ögeden oluşursa puan verilir (3 puan). 12 ögenin üzerinde bilgi içeriyorsa 6 puan verilir. Tablolar sütun ve satır sayılarının toplanarak (5x5 tablo: 10 gibi) 5'e bölünmesiyle çıkan rakama göre puanlandırılır. Küsür varsa bir sonraki sayıya tamamlanır. Çalıştayileti 18:30, 18 Eylül 2011 (UTC)

süper bu şekilde uygun kaynak 5 ten kasıt nedir. --xrazymesaj 18:43, 18 Eylül 2011 (UTC)
Bence kaynak çok önemli, her beş kaynağa 1 puan verelim diyorum. Ama kaynakta en az üç parametre olmalı.Çalıştayileti 18:47, 18 Eylül 2011 (UTC)
kategori ve şablon eklemeye de puan verilebilir. --xrazymesaj 18:48, 18 Eylül 2011 (UTC)
Evet tabii, kategori eklemiş olmak 1 puan; şablonda aynı şekilde olabilir. Çalıştayileti 18:50, 18 Eylül 2011 (UTC)
Kaynak eklemek çok önemli dedin fakat az puan verelim diyorsun istersen her üç kaynağa 1 puan verelim. --xrazymesaj 18:52, 18 Eylül 2011 (UTC)
Tamam her 3 kaynağa 1 puan verelim :)) Çalıştayileti 19:04, 18 Eylül 2011 (UTC)
Aslında fazla puan vermek her zaman iyidir. Teşvik eder, onun için ben biraz kıt davrandığım yerlerde puanları arttırman iyi olur. Fotoğraf gibi yazınsal olmayan bir durumda gereksiz kullanımlara standart getiremeyiz. Bunun için; proje sorumlusu madde içinde konuyla ilgili bulmadığı içeriğe puan vermeme hakkına sahiptir gibi bir ifade kullanmalıyız. Çalıştayileti 19:24, 18 Eylül 2011 (UTC)
Evet aynı şekilde sorumluların madde üzerinde kanaat kullanma hakkı vardır şeklinde bir ifade de olabilir. Maksat maddenin göze hoş görünmesi ve Viki standartları karşısındaki durumu... gibi özellikler dikkate alındığında 10 puanı geçmemek kaydıyla puan verilebilir.--xrazymesaj 19:30, 18 Eylül 2011 (UTC)
Evet kesinlikle. Bu arada proje sayfasını şimdi oluşturacak mıyız, saat 00.00'dan sonra değil mi? Çalıştayileti 19:33, 18 Eylül 2011 (UTC)
puan verme esnasında sıkıntı olacak gibi. puan verdikten sonra geliştirilen bölümü nasıl tespit edeceğiz.--xrazymesaj 19:50, 18 Eylül 2011 (UTC)
Değişiklik eğer alt başlıktaysa zaten sayfa geçmişinde bu görünüyor. Biz tamamlandığı kanısına vardığımız değişiklikleri puanlayacağız, değişiklik olursa zaten sayfa geçmişinden anlaşılır. Giriş bölümünü ise projenin son günlerine doğru puanlarsak sorun kalmaz. Ama tabii alt başlığı geliştiren kişi, bu başlığın ismini kendine ait sayfada belirtmeli. Biz de bitti kanaatine varıp o alt başlığı puanlamalıyız. Çalıştayileti 20:16, 18 Eylül 2011 (UTC)

fazla ilgi görmedi gibi? --xrazymesaj 19:33, 21 Eylül 2011 (UTC)

Evet, maalesef. :( Çalıştayileti 20:50, 21 Eylül 2011 (UTC)
yeni madde açma ve çeviri haricinde ilgi görmüyor sanki. --xrazymesaj 20:54, 21 Eylül 2011 (UTC)
Benim için çeviri olması çok iyi oluyor. Hatta güzel çalışmalar da oldu. Ama madde açmayı sevmiyorum; İngilizce viki gibi şablon madde dolması hoş değil. İngilizce vikiye girip, rastgele maddeye bastığında ne demek istediğim anlaşılabilir :))) Çalıştayileti 22:32, 21 Eylül 2011 (UTC)
Çeviri de bazen ilgi görmüyor. yeni proje "taslak geliştir" şeklinde bişey olsa rağbet görür mü acaba diye düşünmeye başladım. --xrazymesaj 17:54, 22 Eylül 2011 (UTC)
Şu an okulların açılma evresi olduğundan; özellikle öğrenci yazarlarımız pek etkin değil. Şu an en mantıklısı fazla iş yükü olmayan bir konu olabilir. Örneğin bilgi kutusu ekleme gibi. Ya da futbolcu maddelerindeki şablon bilgilerini güncelleme gibi. Bunun yanında ben bu hafta açtığım halk öyküsü maddesine devam edeceğim, gerçekten iyi bir madde yapmayı düşünüyorum o maddeyi. Sonrada Türk edebiyatıyla ilgili yetersiz maddeleri teker teker içerikli maddeler yapmak hedefim. Önemli olan Türkçeye katkı sağlamak, sağlıklı bilgi kaynakları yaratmak. Bunun için sanırım bireysel olarak vizyon çizmek daha yararlı. İBP'nin daha kolay konularla yapılması gerekliliği karşımıza çıktı. Maalesef organize kaliteli maddeler yaratmak çok kolay olmuyor. Çalıştayileti 18:35, 22 Eylül 2011 (UTC)
Aynı fikirdeyim İBP'den bu tür konularda pek bir şey beklememek lazım. Bende sinema alanında bir şeyler yapmak istiyorum. Taslak madde oluşturuyorum genelde bunun pek fayda sağlamadığını düşünmeye başladım. Biraz daha spesifik konulara yoğunlaşmam lazım. Seslendirme sanatçılarının sayfalarına "Ses dosyası" eklemeye başladım. --xrazymesaj 18:47, 22 Eylül 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

yarışa katılmanız için eklediğiniz maddeleri şuraya eklemeniz gerekiyor. bu sayede sorumlular tarafından puanlama yapılabilecektir. herhangi bir sorunuz varsa cevaplamaya hazırım. kolay gelsin. --xrazymesaj 17:27, 18 Eylül 2011 (UTC)

bu hafta içinde eklediğiniz maddeleri ekleyebilirsiniz. --xrazymesaj 18:21, 18 Eylül 2011 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler --Coolland 18:26, 18 Eylül 2011 (UTC)

Telif kontrol[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bir sorun göremedim ben dosyada. Yalnız adil kullanım dosyaları maddesi dışında kullanılmaz ona dikkat edilmeli.--Reality 13:16, 19 Eylül 2011 (UTC)

Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba bu madde üzerinde herhangi bir çalışma yapacak mısınız? Yoksa tamamı İngilizce olduğundan silinmesi için işaretleyeceğim. İyi akşamlar. --SayginerV-posta 17:49, 19 Eylül 2011 (UTC)

İyi akşamlar, madde şu an içeriksiz. Tekrar sorayım, herhangi bir çalışmanız olacak mı? --SayginerV-posta 15:52, 20 Eylül 2011 (UTC)

Bu gun musait diilim yarin aksam ilgilenecem ama siz yine de isaretleyin isterseniz. --xrazymesaj 18:04, 20 Eylül 2011 (UTC)

Reality 18:40, 22 Eylül 2011 (UTC)

  • Neden bahsettiğini anlamadım. Şu değişikliği mi diyorsun?--Reality 19:28, 25 Eylül 2011 (UTC)
Vardı, düzeltmişsin.--Reality 19:32, 25 Eylül 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Txrazy,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Saygılarımla...

--Çalıştayileti 14:42, 26 Eylül 2011 (UTC)

Sevgili Txrazy katkıların için teşekkürler. Bu haftaki ödülünü vereyim dedim. :)) --Çalıştayileti 14:49, 26 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:MP3Cut 01-Pinar Kur - Dusman Uyumak22.09.2011222043.ogg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

xrazymesaj 20:29, 27 Eylül 2011 (UTC)

teklif[değiştir | kaynağı değiştir]

şu değişiklikten dolayı teşekkür ederim ancak bu tür değişikliklerin sorumlular tarafından yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. İBP'de sorumluya ihtiyacımız var, sorumlu olursanız daha sağlıklı fayda sağlayacağınız kesin. sorumlu olmak ister misiniz? --xrazymesaj 21:10, 27 Eylül 2011 (UTC)

Olabilir. Sorumlu olarak da katkı sağlayabilirim.---- Akhilleus ileti 15:47, 28 Eylül 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy. Gelecek haftaki İBP projesinin Madde düzenleme olmasını tavsiye ediyorum. Geçmişte her 4 - 5 haftada bir defa bunu yapardık ve gerçekten de düzensiz maddelerde 600 - 750 maddelik önemli hafifleme olurdu. Maddelerin ortalama kalitesi de artıyor, söyleyeyim dedim. Saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 22:42, 28 Eylül 2011 (UTC)