Kullanıcı:Xrazy/2012-1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telifli maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddeyi onaylamış ve düzenle şablonu eklemişsiniz ancak madde telifliydi. Çok basit bir google aramasıyla telif tespit ediliyordu. Lütfen telifli maddelere düzenle şablonu koymayınız, bu şekilde telifli maddelerin gözden kaçma riski fazlasıyla artıyor. Ayrıca bu tarz maddelerin onaylanmaması gerekiyor. Onaylı sürümün bu tarz vandalizm sayılabilecek herhangi bir şey içermemesi gerekir. Siz de takdir edersiniz ki bu tarz telifli içeriğin onaylanması hem bunların gözden kaçmalarına neden olacaktır hem de telifli içeriği ekleyen kullanıcı hata yapmadığı yanılgısına kapılacaktır. Telif hakları vikinin en temel politikalarından biri ve bu konuda özenli olmak gerekiyor sizin de takdir edeceğiniz üzere. Bu konuya özen gösterebilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılarımla--Merube 89msj 02:00, 13 Şubat 2012 (UTC)

  • Haklısınız. Bu konudaki fikirlerinizi biliyorum vikide yeni sayılmam. Bazen gözden kaçabiliyor. Dikkat ediyorum ve edeceğim. Size kolay gelsin. --xrazymesaj 02:08, 13 Şubat 2012 (UTC)
Benim şahsi görüşlerim ile ilgili değil aslında bu, vikipolitikalarına istinaden naçizane bir hatırlatma mesajıydı benimki. Elbette herkesin arada gözünden kaçabiliyor, -özellikle bu maddedeki telifli içerik üslup ve biçemiyle çok bariz olduğu için- naçizane hatırlatma ihtiyacı duymuştum. Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi vikiler--Merube 89msj 17:45, 13 Şubat 2012 (UTC)

VP:KT[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kategori tartışmaları/Eskişehir'deki yerel medya önerinizi listeye ekledim. esc2003 05:58, 28 Şubat 2012 (UTC)

Kategori tartışmalarında birbirinin benzeri olanlar haricindekilerin ayrı olarak tartışılması gerekiyor. Bunun için kategorilere öneriniz doğrultusunda uygun olan şablonları ekleyebilir misiniz? esc2003 19:01, 28 Şubat 2012 (UTC)
Yeniden adlandırılmasını istediğiniz kategoriler için sırasıyla
{{kopyala:yaak|önerilen isim=Kategori için önerilen yeni ismi giriniz.}}
{{kopyala:yaak2|Eski isim|Önerilen isim|neden=Kategorinin yeniden adlandırılması için neden(ler). ~~~~}} şablonlarını kullanın.

VP:KT'den detaylı olarak öğrenebiliriniz. esc2003 19:16, 28 Şubat 2012 (UTC)

Olmadı :) Örnek: İlk önce kategoriye gidiyoruz Kategori:Eskişehir'deki yerel medya sonra değiştire girip {{kopyala:yaak|önerilen isim=Eskişehir medyası|Eskişehir'deki yerel medya}} şablonu ekleyip kaydediyoruz sonra sayfaya gelen şablonda beliren buradaya tıklayıp {{kopyala:yaak2|Eskişehir'deki yerel medya|Eskişehir medyası|neden=Kategorinin yeniden adlandırılması için neden(ler). ~~~~}} ekliyoruz.esc2003 19:51, 28 Şubat 2012 (UTC)
Bu arada hallettim bundan sonrakiler için yaparsınız. esc2003 19:54, 28 Şubat 2012 (UTC)
Estağfurullah zevkti :) esc2003 19:59, 28 Şubat 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı--Reality (tartışma) 14:16, 3 Mart 2012 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:17, 11 Mart 2012 (UTC)

Aleviler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mezhebe göre kategori açmanın gereksiz olduğu daha önce tartışılmıştı, bilginize... esc2003 (tartışma) 09:34, 17 Mart 2012 (UTC)

Perran Kutman[değiştir | kaynağı değiştir]

Üye olmadan önce Perran Kutman'ın sayfasında 3 değişiklik yapmıştım.. onları onaylar mısınız. Hepsi kesin ve tescillidir... Bu imzasız yazı Snowqui (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Nasılsın utku? İngilizce bilgisine güvendiğim nadir kişilerden birisin. Rica etsem Ryan White maddesinin çevirisini kontrol edip ve düzeltip, SMA sayfasına yorumunu yazar mısın? Şimdiden teşekkürler. --xrazymesaj 21:24, 27 Mart 2012 (UTC)

  • Merhabalar, teşekkür ederim. Bu gece uyumayı düşünmüyordum zaten, ilk fırsatta yapmaya çalışacağım. Kolay gelsin. :) Utku Tanrıveremesaj 21:28, 27 Mart 2012 (UTC)

White[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Böyle kalmasın burası. Devam edelim.--RapsarEfendim? 08:59, 28 Mart 2012 (UTC)

Buradan yazsan da olurmuş :) Estağfurullah diyelim. Bir bana nasip olmadı sanırım yurt dışına çıkmak ;( Hayırlı yolculuklar.--RapsarEfendim? 14:00, 28 Mart 2012 (UTC)
  • Kaynak belirtme işleminin bu kadar sorun olmayacağını düşünüyorum. [kaynak belirtilmeli] şablonu eklediğiniz yerler biraz yorumsal ayrıca maddenin güvenilirliğini riske atacak cümleler değil. Kaynak göstermede der ki; bilgi özellikle tartışmalı veya doğruluğu tartışılan bir bilgi ise mutlaka bir kaynak göstermelisiniz. bu eklenen maddeler
  1. 1985 başlarında kendisini daha iyi hissetmeye başladı.,
  2. Annesi White'a okula dönmek isteyip istemediğini sorsa da okul görevlileri annesine, White'ın okula dönmemesi gerektiğini söylediler.
  3. 30 Haziran 1985'te tekrar okula dönmek istediğini okula iletti; ancak Batı Okul Kurumu yöneticisi James O. Smith bu teklifini reddetti.

gibi cümlelerde kaynak göstermemek konuyu sekteye uğratacak bir durum teşkil etmez. Gösterilen kaynak 1985 yılında çıkan bir gazetedir. Konuyu genel olarak ele alarak Ryan'ın yaşadığı sorunlara değinmiştir. Kaynağa erişemediysem de muhtemelen bu paragrafı aktarmıştır. Özet olarak bu kadar fazla kaynak göstermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. --xrazymesaj 16:23, 28 Mart 2012 (UTC)

Kişinin kendini iyi hissettiğini kaynak olmadan nasıl bilebiliriz? Annesinin sorusunu nasıl bilebiliriz? Diğerine kaynak gerekmeyebilir, orada hak veriyorum. Kaynağa erişemediğiniz halde, kaynakta öyle bir bilgi yer almama ihtimali olduğu halde bu şekilde kaynak göstermek doğru değil.--RapsarEfendim? 20:06, 28 Mart 2012 (UTC)
O zaman ingilizceden çeviri maddelerde gazete olarak gösterilen bütün kaynakları silmemiz gerekecek zira bu maddede 30 yıl öncesine ait gazete kaynakları mevcut ve bu kaynakların pek çoğunun doğruluğunu öğrenmek için Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesine gitmemiz gerekecek! Vikide kaynak gösterme konusunu ben hiç anlamamışım demek ki. Her ifadeye mutlak suretle kaynak göstermek gerektiğini ilk defa sizden duydum. xrazymesaj 20:24, 28 Mart 2012 (UTC)
Silmemiz gerektiğini tabii ki de söylemiyorum. Şöyle söyleyeyim o halde. İngilizcedeki madde 2008 yılında SM seçilmiş. O zamanki hali bu. O zamanki kaynak sayısı 42, şimdiki ise 48. Konu bu değil, neyse. Madde yazım bakımından bayağı bir değişim geçirmiş gördüğünüz gibi. Şimdi, bu madde vandalizme uğramış olabilir mi bu süreç içerisinde? Olabilir. Herhangi bir veri değiştirilmiş olabilir mi? Olabilir. Kaynakları bizim kontrol etme şansımız yok malum. Bunu pek tahmin etmiyorum ama kaynaklar bilinçli yahut bilinçsiz çarpıtılmış olabilir mi? Olabilir-ki tıp okuyan Merube'nin t hücresi hakkındaki yorumu gözükmekte. Orada bizdeki gibi sürüm kontrolü de yok, yani vandalizmlerin farkedilme şansı da düşük. Dediğim gibi her ifadeye kaynak göstermek lüzumsuz. Üç tane cümle vermişsiniz üstte. Üçüncüsüne gereksiz mesela. Olay ortada zaten. Ama diğer ikisi için üstte belirttiğim sebeplerle kaynak gerekli.--RapsarEfendim? 20:42, 28 Mart 2012 (UTC)

Baş sağlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Başın sağolsun.. Çok enteresan geçen cumartesi benim de arkadaşım vefat etti bu yazı görünce şaşırdım. xrazymesaj 17:49, 28 Mart 2012 (UTC)
Sevgili Txrazy senin de başın sağ olsun. Arkadaşınızın ölüm nedeni neydi acaba?--Çalıştayileti 13:03, 30 Mart 2012 (UTC)
Selam Xrazy. Oluşturduğun {{Türkiye'deki vakıf üniversiteleri}} ve {{Türkiye'deki devlet üniversiteleri}} şablonlarındaki bir sıkıntıyı bildirmek isterim. Bu iki şablon {{Türkiye'deki üniversiteler}} şablonunda kullanılıyor ve bu şablonda Türkiye'deki tüm üniversitelerde. Ancak bir sıkıntı var. Şöyleki ilgili şablonlar Türkiye'deki vakıf üniversiteleri ya da Türkiye'deki devlet üniversiteleri gibi kategoriler içerdiğinden şu ve şu sayfalarının en altında göreceğin gibi doğru olmayan kategorizasyona yol açıyor. Rica etsem gerekli düzeltmeyi yapabilir misin? Kolay gelsin .) --Reality (tartışma) 01:30, 4 Nisan 2012 (UTC)

Türkiye'deki üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Xrazy. {{Türkiye'deki üniversiteler}} şablonunda kullanılmak uzere

şablonlarını oluşturmuşun. Ancak {{Türkiye'deki eğitim kurumları}} şablonuna sadece bazı "özel amaçlı" üniversiteleri listelemişsin (oysaki isim anaokulu, ilkokul, lise, dershaneler, vb. butun eğitim kurumlarını cagrıştırıyor). Ayrica bu yeni şablondan, gercegin aksine, bu listedeki üniversitelerin "devlet" yada "ozel" üniversiteler olmadığı sonucu da cikarilabilir. Bu yuzden {{Türkiye'deki eğitim kurumları}} sablonunun silinmesi gerektigini ve bu listedeki universitelerin şu sürümdeki gibi altbölümler oluşturularak ilgili şablonlarda listelenmesini öneriyorum. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:45, 15 Nisan 2012 (UTC)

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Perran Kutman konusuna kaynağını ekledim yazım yanlışını düzelttim ve izninizle bir resim ekledim. Kuralları okuyup. Birde sağ yandaki bilgi kutucuğu zerinde eşi ile olan evlilik tarihini düzenlerseniz.. ben gerekli bilgiyi oraya verdim. Onaylarsanız minnet duyarım.. Sevgiyle kalın.

FAHRİYE EVCEN[değiştir | kaynağı değiştir]

boğaziçi üniversitesinde tarih bölümünde okuyor sayfasında ki yazıda sosyoloji yazıyor doğru ama sosyolojiyi bıraktı ilgili alandaki cümlenin içinden çıkamadım. nasıl bir çümle ile yazmalıyım boğaziçi üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü olacak.siz bir bakabilirmisiniz.


Amfibi deniz piyade tugayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Açıkçası Commons:Category:Amphibious Marine Brigade of Turkey'deki fotoğrafların hangilerin tugaya ait olup hangilerin özel birimlere ait olduğunu anlamadığım için hepsi o kategoriye ekledim. Xommons'taki dosyaların description una Türkçe alt yazıyı ekleyerek anlatırsanız sevineceğiz. Takabeg ileti 10:53, 11 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![değiştir | kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:59, 25 Haziran 2012 (UTC)

SM adaylığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

Ryan White, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 22:05, 28 Eylül 2012 (UTC)

Translation notification: FDC portal/Proposals/CentralNotice2012[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello Txrazy,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page FDC portal/Proposals/CentralNotice2012 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-10-15.

This banner will invite logged-in editors on all projects to participate in the current public review phase about funding requests by 12 organizations, regarding more than 10 million US dollars of donation money. (Questions about the translation notification system can be asked at [1], and you can manage your subscription at [2].)

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 08:09, 14 Ekim 2012 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim.. :)) Kahve içinse ayrıca teşekkür ederim. Sizin başarılı bir devriye olduğunuzu zikretmeme dahi gerek yok sanırım :)) İyi çalışmalar.. --Garbino Merhaba 01:37, 15 Ekim 2012 (UTC)

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Launch email[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello Txrazy,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Launch email is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-10-19.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 14:07, 15 Ekim 2012 (UTC)

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kaynak bu : http://www.f5haber.com/sivilmedya/tuna-kiremitci-hurriyet-ten-de-kovuldu-haberi-3089172/

Kaynak eklemede sorun yaşıyorum da,ekleyemedim o yüzden.Belki siz eklersiniz bunu?

Esen kalın.

Hannahannah (mesaj) 13:13, 16 Ekim 2012 (UTC)


Hayır,sadece bir sitede yer almıyor,bu sadece örnek olabilir diye verdim.Hatta kendisi açıklama yapılmadan görevinden atıldığıı için gazeteye dava açmıştı.Bu da haber kaynaklarında var.Kendi Twitter hesabında da bu haberleri doğrulayacak ifadeleri var.Hürriyet'i okuyorum;ama yazarlar arasında ona rastlamadım.Bir zamanlar orada çalıştığı için yazarlar kısmında yer alıyor olabilir. Sevgiler.Hannahannah (mesaj) 13:31, 16 Ekim 2012 (UTC)


http://haber.gazetevatan.com/hurriyete-kiremitci-soku/467087/11/Haber

Bu örnekler çoğaltılabilir.

Hannahannah (mesaj) 13:59, 16 Ekim 2012 (UTC)


Teşekkürler,sizin de.

Esen kalın.Hannahannah (mesaj) 14:13, 16 Ekim 2012 (UTC)