Kullanıcı:Txrazy/Ekim 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi


sorumlu[değiştir | kaynağı değiştir]

şu kullanıcı sorumlu olmak istiyor... --xrazymesaj 08:29, 30 Eylül 2011 (UTC)

Ankara'ya akademik bir çalışmaya gittiğim için birkaç gün internete giremedim. O yüzden yanıt veremedim. Tabii ki olabilir. Çalıştayileti 02:40, 2 Ekim 2011 (UTC)

sorumlu yapalım... bu hafta konusu da "düzenle" yapalım diyorum... katılımı artırmak için bir önerin var mı?--xrazymesaj 11:59, 2 Ekim 2011 (UTC)

Oldukça mantıklı. Düzenle yapalım. Kalite yükseltmek için güzel bir konu olur. Çalıştayileti 14:22, 2 Ekim 2011 (UTC)

İşbirliği projesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Txrazy,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

İstenilen kategorilerin oluşturulması konulu projede 58 kategori oluşturup projeye % 11.6'lık katkı sağladınız ve 3. oldunuz. ¨ Böylece Vikipedi işleyişini kolaylaştıracak yeni ulamlar oluşturulmuş oldu.

Teşekkürler... --Çalıştayileti 06:22, 3 Ekim 2011 (UTC)

İpsiz Recep (anlam ayrımı)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Anlam ayrımı sayfaları tek sayfadan oluşmaz en az iki sayfa olmalıdır.--Reality 14:57, 3 Ekim 2011 (UTC)

teklif[değiştir | kaynağı değiştir]

şu değişiklikten dolayı teşekkür ederim ancak bu tür değişikliklerin sorumlular tarafından yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. İBP'de sorumluya ihtiyacımız var, sorumlu olursanız daha sağlıklı fayda sağlayacağınız kesin. sorumlu olmak ister misiniz? --xrazymesaj 21:10, 27 Eylül 2011 (UTC)

  • artık İBP sorumlu olarak devam edersiniz... kolay gelsin...--xrazymesaj 12:04, 2 Ekim 2011 (UTC)
    • bu haftaki proje konusunu belirledik... 40. hafta puanlama ve kriter bölümü yetersiz gibi geliyor... geliştirmede yardım edersen sevinirim... kolay gelsin..--xrazymesaj 21:48, 2 Ekim 2011 (UTC)
  • şu puanlama yanlış olmuş galiba!!!--xrazymesaj 16:04, 6 Ekim 2011 (UTC)

Maddeye eklenen intervikiler için 1 puan, her kategori ve her dosya için 1 puan, her şablon ve her kaynak için 2 puan, bilgi kutusu için 4 puan verilecektir. Puanlamayı bu kritere göre yaptım. Kullanıcı da sadece bir interviki eklediği için 1 puan aldı. Bunun dışında ne bir şablon,ne bir bilgi kutusu ne bir kaynak,ne bir dosya, ne bir kategori var. Eklenseydi onlara da puan verirdim. Mesela şurada web sitesi bağlantısı değişmiş görünüyor öyle değil mi? Ancak maddenin 26 Mart tarihli sürümüne baktığınız zaman bilgi kutusunun altındaki bağlantının yine aynı sayfaya çıktığını görebilirsiniz. Eklenen bazı fact şablonları var. Ancak bunlara puan verecek olsak o zaman kimse emek harcamadan gördüğü her yere fact şablonu ekler. KM'Lerde bile fact şablonu ekleyecek yer bulabilirsiniz. Zaten fact şablonuna puan verilmeyeceği de kriterlerde yazılı. Peki başka neye puan verebilriz? İmla düzeltmeleri,iç bağlantılara verilebilir belki. Ancak bunlara şu kadar puan verilir diye bir kriter var mı? Yok. Bu konuda kafamıza göre puan vermek adaletsizlik olur. Örneğin siz bir imla düzeltmesini 2 puan olarak değerlendirirken başka bir İBP sorumlusu aynı değerde bir düzeltmeye 1 puan verebilir. Bu da adaletsiz puanlama demektir. Bu nedenle kafama göre puan vermedim. Böyle bir projede sadece kriterlere göre puan verilmelidir. Aksi adaletsizlik olur. İyi çalışmalar.---- Akhilleus ileti 16:18, 6 Ekim 2011 (UTC)

şurada eklenen kaynak ve şablon için 4 puan, şurada eklenen şablon için 2 puan. Diğer maddede zaten şablon,kategori,dosya,bilgi kutusu,kaynak veya interviki eklemesi yok.---- Akhilleus ileti 16:23, 6 Ekim 2011 (UTC)

Şurada hangi kritere göre puanlama yaptınız? Kafamıza göre puanlama yapmayalım.---- Akhilleus ileti 16:28, 6 Ekim 2011 (UTC)

  • --------------
    • Bakınız1 ve Bakınız2 incelerseniz puanlamayı neye göre yaptığımı görebilirsiniz. Düzenle konusu sorumlunun inisiyatifinde olan bir konudur. Düzenleme işinin zorluk derecesine göre 1 ila 10 arası puan verilecektir. kriterine göre puanlama yapılmaktadır. Konu maddenin geliştirilmesine yönelik bir konu değildir. Şeklen düzeltilmesine yönelik bir konudur... Amaç ortak bir puanlama kriteri oluşturup aşağı yukarı aynı puanlamayı yapmaya çalışmak olmalı. Sorumluların puanlamalarının farklı olmaması gerekir. Aynı zamanda burada amaç puan almak değil birinci olmaktır. yani katılımcılardan en fazla puanı kim aldıysa o birinci olur..

Ortak bir noktada buluşmaya çalışalım.. --xrazymesaj 16:53, 6 Ekim 2011 (UTC)

Şurada bana attığınız mesajda kendiniz kriterler bölümünün yetersiz olduğunu itiraf ediyorusunuz. 1 ile 10 arasında bir puan verilecektir ifadesi belirsiz bir ifade. Sizin de söyledğiniz gibi burada insiyatif söz konusu. Ancak her proje sorumlusunun insiyatifi farklıdır. Bu işi insiyatife bırakmak hata olur. Diyelim ki siz insiyatifinize göre bir kullanıcının 4 cümlelik düzenlemesine 4 puan verdiniz. Ben de insiyatifime göre başka bir kullanıcının 4 cümlelik düzenlemesine 8 puan verdim. Bu sayede puanlamasını benim yaptığım kullanıcı 1. oldu. Bu adaletsizlik değilse nedir? Halbuki ikisi de 4 cümle düzeltmişti. Demek istedğim şu ki kriterler açık olmalı ve insiyatife bırakılmamalıdır. Mevcut kriterler yetersizse yenisini ekleyebiliriz. Örneğin Her cümledeki imla düzeltmesi için 1 puan verilir şeklinde bir kriter nasıl olur? Böylece kullanıcıların düzenleme yaptıkları bütün cümlelere puan vermiş oluruz. Zaten bilgi kutusu,kaynak vs. puanı belli. Bir de böyle bir kriter eklersek düzenleme yapılan her cümle değerlendirilmiş olur. Ne diyorsunuz?---- Akhilleus ileti 17:30, 6 Ekim 2011 (UTC)

belirtiğiniz hususlara katılıyorum puanlama konusunda bir sıkıntı var. ama sadece imla düzeltilmiyor şekil yönünden de düzeltilebiliyor. mutlak bir adalet söz konusu olamaz. daha önceki projelerde olduğu gibi kanaat diye bir durum devreye giriyor. burada kanaati sorumlunun düzeltilen maddeye 1-10 arası puan verebilmesiyle sağlıyoruz. bu tür karışıklıkları ortadan kaldırmak adına cümle düzeltmelerine bir puan verecek şekilde tekrar puanlama yapmamız gerekecek. --xrazymesaj 17:43, 6 Ekim 2011 (UTC)

Ortak bir noktada buluştuğumuza sevindim. Cümle düzeltmelerine bir puan vererek yeniden puanlama yapalım o zaman. Bu hususu kriterlere ekliyorum.---- Akhilleus ileti 18:03, 6 Ekim 2011 (UTC)

Evet puanlamada bir sorun vardı; onun için özellikle az puanlama yapmaya çalıştım. Bir maddeden 1-10 puan alınması yanlış bir yöntem. Bu şablona şu kadar buna bu kadar diye bir kıstas koyulmamalı. Makas daraltılıp, örneğin en çok puan 5 yapılarak; en azından maddenin ilk ve son haline baktığımızda; nazari bir puan biçebileceğimiz bir yapıya kavuşturulmalı. Burada şu kıstaslar devreye girer:
1 puan: Madde küçük bir şablon (örneğin bir cümlelik tanım); şablonun kategorileri eklenmiş, iç bağlantılar yapılmış vs. Ama ekstra bir katma değer yok.
2 puan: Klasik uzunlukta bir madde; belli kriterlere uygun hale getirilmiş; ama hala yeterli estetiğe sahip değil.
3 puan: Madde standart uzunlukta, viki standartlarını yakalamış.
4 puan: Madde uzun bir madde ve tüm madde titizlikle uygun hale getirilmiş.
5 puan: Madde gerek eklemeler, gerek düzenlemelerle ideal bir hale getirilmiş; şablon halinden çıkarılmış.
Artı puan olarak
10 puan: Madde azami bir şekilde; yeniden yazılıp, gerçekten kaliteli ve içerikli bir hal almış. Konu detaylıca incelenmiş ve eskiden olmayan birçok bölüm eklenmiş. Kısacası madde yeniden yazılıp Vikipedi standartlarının üzerine çıkılmış.

"Bence" bu en doğru yordam. Ben böyle düşünüyorum, ama mevcut durumda işlevsellik sağlandıysa sorun yok demektir, teşekkürler :)--Çalıştayileti 18:41, 6 Ekim 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

bu karışıklıktan ötürü özür dilerim.. düzeltildi...--xrazymesaj 16:12, 6 Ekim 2011 (UTC)

Özürünüz kabul olundu. Teşekkürler! ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 05:34, 7 Ekim 2011 (UTC)

41. Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

41. hafta projesi olarak şurada %80 ile en yüksek kabul oranına ulaşan teklifi belirledim. Bu projede puanlama hususunda belirsizlik yaşanmaz diye düşünüyorum. Fazla kriter gerektirmeyen puanlaması net bir konu. Ayrıca herkesin zorlanmadan katılabileceği bir interviki ekleme projesi. Puanlama bölümüne İntervikileri eklenen her madde için 1 puan verilecektir yazdım. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Şimdiden konuşalım ve her şeyi belirleyelim ki sonradan sıkıntı çıkmasın.---- Akhilleus ileti 16:03, 7 Ekim 2011 (UTC)

iyi bir proje olabilir. Çalıştay'a soralım ok verirse yapalım. yalnız katılım az oluyor katılımı artıcı tedbirler alsak iyi olur mesela davetiye göndermek gibi... --xrazymesaj 18:42, 7 Ekim 2011 (UTC)

Uzmanlık gerektirmeyen bir şey nihayetinde. Sadece intervikiler eklenecek. Bunu da her kullanıcı zorlanmadan yapabilir. Kolay olması katılma isteğini de arttıracaktır sanıyorum. Davetiye de gönderilebilir. Ancak eskiden de davetiye gönderiliyordu. İstatistiklere bakarsak en fazla 13 kişi katılmış. Davetiyeler yerine köy çeşmesinde genel bir duyuru yapmayı düşünüyorum.---- Akhilleus ileti 18:55, 7 Ekim 2011 (UTC)

İyi fikir bu işe yarabilir. Bu arada ben hafta fazla aktif olamayacağım bilgin olsun.. --xrazymesaj 19:00, 7 Ekim 2011 (UTC)

İyi fikir, özellikle şu okul açılma evresinin tamamen atlatılması lazım. Onun için kolay konulardan ilerlemekte fayda var. Çalıştayileti 20:45, 7 Ekim 2011 (UTC)

Bu hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/40. hafta/Cekli829 silinme bildirimleri gibi eklemelere puanlama yapmayi dahil etmedik bu konuda bisey yapalim mi?. --xrazymesaj 18:12, 8 Ekim 2011 (UTC)

1 puan verelim, şu an Rapsar'ı puanlıyordum. 1'er puan verelim. --Çalıştayileti 18:15, 8 Ekim 2011 (UTC)

Kutlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Sevgili Txrazy,

40. Hafta İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kategori:Vikipedi_düzenle bölümündeki 2007'ye ait maddelerin düzenlenmesi konulu İBP projesinde önemli katkılarınız oldu. Birçok Vikipedi standardına uymayan maddeyi makûl bir düzeye getirdiniz. Çalışmalarınız için teşekkürler...

--Çalıştayileti 06:08, 10 Ekim 2011 (UTC)

Bu hafta madalya göndermişsin ama safir yüzük ödülü vardı. :) --xrazymesaj 20:19, 11 Ekim 2011 (UTC)

Bir yanlışlık yok. Safir yüzük yönergesi bak bakalım ne diyor: Bu ödül, düzenlenecek maddeler konulu iş birliklerinde verilir. Bir iş birliğinde 50 ve üzeri madde düzenlemiş vikipedistler 1 safir puanı kazanır. Bu puanların toplamda 5 olması ise vikipediste ödülü kazandırır. Safir yüzük kazanmak demek 250 madde düzenlemek demek. Madalya ve safir yüzüğün bir bağlantısı yok. Örneğin çok katılımlı bir İBP'de dereceye giremeyen biri 250 madde düzenlemiş olabilir ve safir yüzük kazanır. Ancak bu örnekteki gibi 1. bile bu ödülü alamayabilir. Saygılarımla... Çalıştayileti 06:49, 12 Ekim 2011 (UTC)

tartışma sayfası mı?[değiştir | kaynağı değiştir]

tartışma gerektirecek konuları kişisel saldırı boyutunda değerlendirdiğinizi düşünmeye başladım. Puanlamayı yapacak olan sorumluların puanlama esnasında kafasına takılan soruları yazması gayet doğal olduğunu düşünüyorum aynı durum burada da geçerlidir ki proje sorumlusu olarak sayfada istediğim soruyu sorma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum, temcit pilavı gibi oldu deyiminiz biraz yersiz bence. Projenin daha sağlıklı ilerlemesi için bu tür durumların göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir deyim de aklıma geldi İtimat kontrole mani değildir şeklinde bakış açısına sahip olduğumu belirtmek isterim... Bu tür soruları art niyetli olduğunu düşünmemenizi rica ederim.. --xrazymesaj 19:53, 11 Ekim 2011 (UTC)

Rica ederim. Aklınıza takılan ne varsa çekinmeden sorunuz. Dönüp yazdıklarıma baktığım zaman temcit pilavı ifadesinin yersiz olduğu konusunda size hak veriyorum. Sorumlu olarak puanlama konusunda kafanıza takılanları sormak en tabi hakkınız. Benim burada kastettiğim şey alt sayfanın tartışma sayfasına gelmesi endişemdir. İyi ki bu konuyla ilgili görüşlerinizi mesaj olarak atmışsınız. Bütün yazışmaları alt sayfada yaptığımızı düşünsenize o zaman tartışma sayfasından beter hale gelmez mi? Mesela şu mesajın biraz gereksiz olduğunu düşünüyorum ne yazık ki. Sonuçta kendi kendime puan verecek halim yok, bu kullanıcı da puan verme yetkisine sahip olmadığına göre böyle mesajlar yazmanın alemi nedir? Zaten 41. hafta proje sayfasını sizlere danışarak oluşturan da ben olduğuma göre 41. hafta projesi şöyledir, böyledir gibi mesajlar görünce insan kendi aklıyla alay edildiği hissine kapılıyor. Acaba sadece ben mi böyle düşünüyorum? Şurada aynı kullanıcının Superyetkin'den aldığı uyarıya ne diyeceğiz? Ayrıca şu sayfada seksen'in yazdıkları da örnek gösterilebilir. Arşivleri tarasak aslında çok daha fazlası karşımıza çıkabilir. Bir tartışma durumu yaşanmasın diye kullanıcıya cevap vermedim. Burada benzer durumda olan bir kullanıcı için de alt sayfayı meşgul etmeden mesaj atarak sordum. Netice olarak işaret etmek isteğim şey elbette bir sorumlu aklına takılanları sorabilir, ancak alakasız mesajlarla sayfayı doldurmayalım. Bu sözleri direk kendi üzerinize almayın lütfen. Ben orada genel bir ifade kullandım. İyi çalışmalar diliyorum.---- Akhilleus ileti 18:07, 12 Ekim 2011 (UTC)

42. Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Txrazy, nasılsınız? Bu hafta Yavuz Muharebe Kruvazörü projesini seçelim mi? 5 oyla en çok destek oyunu almış ve karşı oy da yok. Ne dersiniz? Gerçi destek oyu kullanmış görünüyorsunuz ama, bir kez daha sorayım dedim. İyi çalışmalar.---- Akhilleus ileti 04:45, 15 Ekim 2011 (UTC)

Çok güzel bir konu. Zaten bu hafta ingilizce çeviri olsun diyecektim. Maddenin İngilizcesinde SM olması büyük avantaj. Çalıştay bu hafta yorulacağa benziyor. :) --xrazymesaj 17:04, 15 Ekim 2011 (UTC)

Sizi de biraz yormanmız lazım:) Bu aralar ortada gözükmüyorsunuz pek fazla:) Şurada madde geçmişinde belli olduğu gibi Çekli azeri vikipedide şöyle bir madde açmış. Sadece şablon eklemiş ve daha sonra da azeri intervikisi ekledim diye iş birliği projesinde kendi alt sayfasına yazmış. Yani kendi azeri vikide bir madde açıyor, içine şablon yerleştiriyor ve bizim vikipedide maddeye azeri intervikisini ekleyerek puan alıyor. Böyle bir şeye puan vermek uygun mudur sizce?---- Akhilleus ileti 18:24, 15 Ekim 2011 (UTC)

Çok yoğundum bu hafta aktif olamadım. Bence kesinlikle yanlış. Ama artık yapacak birşey yok. Çünkü proje amacından çıktı diye düşünüyorum. İntervikisiz maddelere interviki ekleme olduğunu unuttuk. Puanlama kriterlerine İnterviki bağlantıları eksik olan maddelere dil eklemesi yapıldığında her 2 maddeye 1 puan verilir. ifadesi biraz yanlış oldu diye düşünüyorum.. Puanlama yapalım, Çekli'yi ikaz etmekte fayda var... --xrazymesaj 19:02, 15 Ekim 2011 (UTC)

Common.js[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Vikideki araçları iki yolla aktif edebiliyoruz.

  • Tercihlerim>Küçük araçlar sayfasını kullanmak
  • Kişisel common.js sayfasını kullanmak.

Kolay olanı Tercihlerim sayfası tabi. Böylece kişisel common.js sayfamızda değişiklik yapmadan bu araçları kolayca aftif hale getirebiliyoruz. Mesela Kullanıcı:Txrazy/common.js sayfasına interwiki çevirmeni aracını eklemişsin, bu sayfaya bu kodu eklemeden tercihlerim sayfasındaki interwiki çevirmeni kutucuğunu seçerek de bunu aktif hale getirebiliriz. Tercihlerim sayfasında belli başlı araçlar yeterli oluyor zaten. Common.js sayfasını değiştirmeye gerek kalmıyor.

Köy çeşmesindeki kaynak ekleme aracı gibi bazı araçlar ise tercihlerim menüsünde yer almıyor. (Bu araç ingilizceden yeni çevrildi, daha önce çalışmıyordu) Kullanıcı:Txrazy/common.js sayfasına importScript('Kullanıcı:Sadrettin/Kaynak.js'); yazarak bu aracı kullanmak gerekiyor. Bunun gibi tercihlerim sayfasında olmayan araçları common.js sayfasına yazarak kullanmak gerek.

Yardımcı olmuştur bu bilgiler umarım. İyi çalışmalar.--Sadrettinmesaj 20:33, 16 Ekim 2011 (UTC)

42. Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Görüşlerinize katılıyorum. Hafta sonuna kadar puanlama yapmayalım. Zaten bu hafta içi yoğun olduğumdan ötürü hafta sonu gelene kadar pek aktif olamayacağım. İki gün kriterini ise Çalıştay belirledi. Bu konuda onunla iletişime geçmelisiniz. Bu arada sizinle ilgili puanlamam kalsın. Hafta sonu gerekirse madde geçmişinden bakarak ilave puanlamayı yaparız. Vugar1981 de zaten çalışmasını bitirmiş ve çalışma şablonunu çıkarmış. Orada bir sorun yok sanırım. Kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 14:04, 18 Ekim 2011 (UTC)

43. Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Txrazy 43. hafta projesi olarak Yavuz Muharebe Kruvazörü projesine devam edelim mi?---- Akhilleus ileti 05:23, 23 Ekim 2011 (UTC)

Bunu konuya katılımcılarında fikrine alarak karar vermeliyiz diye düşünüyorum. Bence devam edilmeli ki şu an için daha iyi proje yok gibi. katılımcı sayısı az bu konuda Khutuck, seksen, Sαвяí¢αи76.. gibi katılımcılarında katılması yönünde girişimde bulunabiliriz. çünkü bu kullanıcılar oylamaya evet demişler haber vermekte fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca bu hafta katılan kullanıcılara 4 (aktif 3) kişiye bu hafta bu projeyi uzatıyoruz bir öneriniz var mı? şeklinde mesaj atılabilir. --xrazymesaj 10:47, 23 Ekim 2011 (UTC)
Ayrıca amaç Çanakkale ve I. Dünya savaşının geliştirilmesine yönelik olduğu için o sayfalarda ki kırmızı maddeleri de ekleyebiliriz. --xrazymesaj 11:29, 23 Ekim 2011 (UTC)

Ekleyelim eklemesine de bitirebilelecek miyiz? sorusunu sormamız lazım. Projeyi uzatalım derken şunu kastediyorum: 42. haftanın sonunda yine herkesin ödülünü dağıtalım. 43. hafta için de Yavuz Muharebe Kruvazörü'ndeki kalan 33 maddenin açılması projesini yapalım diyorum. 42. hafta da dahil olmak üzere 46 madde içinde açılmış bulunan kırmızı başlıklarda geliştirme yapanlara da ayrıca puan verelim diyorum. Bu konuyu kullanıcılara soracak vaktimiz yok diye düşünüyorum. Yarın yeni proje başlıyor. Sizin dahi mesajıma cevap vermeniz birkaç saaat aldı. Onlara da sorsak bugün hepsinden cevap almak çok zor. Dediğiniz gibi Khutuck, seksen gibi kullanıcılara messaj atıp projeye davet edelim.---- Akhilleus ileti 11:36, 23 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba, açılmış olan başlıkları kaldırdığını gördüm. Bunları kaldırmayalım. Geliştirenlere de ayrıca puan verelim diyorum. Ne dersiniz?---- Akhilleus ileti 16:41, 24 Ekim 2011 (UTC)

Bu arada 42. haftanın puanlarını ve katılımcı listesini 43. haftaya taşıyalım diyorum. Süreyi uzattığımıza göre ikisini tek proje kabul etmek daha doğru olmaz mı?---- Akhilleus ileti 16:43, 24 Ekim 2011 (UTC)


Bu maddedeki tartışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Tam olarak anlaşılamadım tekrar açıklayayım. şu maddenin 3. paragrafının 4. satırında Queen Elizabeth bağlantısını tıklayınca HMS Queen Elizabeth (1913) maddesi çıkıyor. yani yavuz maddesinde adı geçen madde olarak HMS Queen Elizabeth değil HMS Queen Elizabeth (1913) bulunmakta. Madde için gereken madde de bu! Ayrıca bu durum açılan bütün maddelerde geçerli Burada yaptığınız emeği küçümsemek değil kesinlikle amaç açılan madde yavuz maddesi için asıl gereken mi sorusuna verilecek cevap! --xrazymesaj 17:40, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhabalar. Sizi temin ederim ki yanlış anlamadım; ancak sorular hariç her cümlenin sonunda ünlem görmek eminim ki sizin de hoşunuza gitmez. Yapılması gereken şeyin aslında o olmadığını ben de Akhilleus'un açıklamasıyla öğrendim; ancak ne yazık ki bilemezdim, o anlam ayrımı sayfalarının açılması gerektiğini sandım. Yapısalcı yöntemi severim hatta, mutlu olmuştum projede de öyle gidiyor diye. Önce anlam ayrımları, sonra birer birer gemiler şeklinde; ama olması gereken o değilmiş meğer, ne yazık ki. İyi çalışmalar dilerim, sevgi ve saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 17:44, 25 Ekim 2011 (UTC)
    • Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim yaptığınız emeği çöpe atmak gibi algılandım. Halbuki öle değil kafamdaki soru işaretlerini İBP sorumlusu olarak dile getirmek istedim. Puanlamayla ilgili ise bu tür şeyler sembolik tabi ki amaç ufak bir rekabet ortamı yaratarak vikiye katkı sağlamak puanlarınızla ilgili herhangi bir problem yok zaten bizim belirtiğimiz maddeleri açtığınızdan sorun sizde değil bizde tekrar özür dileyerek değerli katkılarınızın devam etmesini ümit ederim. --xrazymesaj 17:50, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Olur mu öyle şey?.. :) Elbette devam edecektir katkılarım. Ben sadece puanlamaları yapan arkadaşları da açtığım sayfalarda meşgul ettiğime üzüldüm. Önceliğimin değiştiğini belirtmek isterim o halde. İlk olarak yapacağım şey, anlam ayrım sayfalarının, İngilizce Vikipedi'deki bağlantılarına göre wiki bağlantılarını eklemek olacak. Böylece başlıklar açıldıkça da o sayfalar daha anlamlı ve kullanışlı hale gelirler. Tekrar iyi çalışmalar dilerim. :) İçiniz rahat olsun lütfen. Utku TanrıvereMesaj 17:57, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Bağlantılar tamamen hazır. :) Tekrar iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 18:08, 25 Ekim 2011 (UTC)


Açılan sayfalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı sayfalarla ilgili ufak bişey söyleme ihtiyacı hissettim. Örneğin; HMS Defence maddesinde kaynakça olarak ingilizce vikiyi göstermişsiniz ancak kaynağa tıklandığında en güncel hali çıkıyor isterseniz kaynaklarınızı o anki durum olacak şekilde gösterirseniz daha doğru olabilir.--xrazymesaj 18:11, 25 Ekim 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Utku TanrıvereMesaj 18:19, 25 Ekim 2011 (UTC)

Hediye[değiştir | kaynağı değiştir]

İBP'nin 43. haftasında proje sorumlusu
olarak gösterdiğiniz emeklerden ötürü
nacizane tebrik ve teşekkür ederim.
Utku TanrıvereMesaj

44. Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? 44. Hafta için Katrina Kasırgası maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi'ni seçelim mi?---- Akhilleus ileti 10:53, 29 Ekim 2011 (UTC)