Kullanıcı:Stambouliote/Belgelik7

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pşşt[değiştir | kaynağı değiştir]

Stam efendi Stam efendi!

Önbelleğimizi boşaltıyoruz, madde ve kullanıcı mesaj sayfalarında şablon sekmesine tıklıyor, sonra gelip geribildirim veriyoruz. Bu betik bir Malatya'daki askerlik arkadaşıma, bir de sana gelsin...

Vito Genovese 17:59, 1 Aralık 2009 (UTC)


Dolmuyor, çünkü daha yapmadım. Madde ve kullanıcı mesaj dedim sadece o yüzden.

Vito Genovese 18:11, 1 Aralık 2009 (UTC)

Bölü beyi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölmek derken? Örnek isteriz!

Vito Genovese 14:28, 2 Aralık 2009 (UTC)


Viki gelip gelip gidiyor, sunucuda sorun var herhal. Tablo şeklinde olsa olur mu?

Vito Genovese 15:00, 2 Aralık 2009 (UTC)

DAVET[değiştir | kaynağı değiştir]

--Merhaba Stambouliote/Belgelik7! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

Bölüştürmeye göz misafirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Şu mesajınıza göz misafiri oldum. İstediğiniz yazım şekli şu sanıyorum:

İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 17:29, 5 Aralık 2009 (UTC)

İlginiz ve dikkatiniz için çok teşekkürler. Başka şekilde de olsa o sorunu hallettim ama bundan sonra gerekirse açıp gönderdiğiniz kodu kullanacağım. Elinize sağlık. Hoşçakalın.--Stambouliote ileti 18:39, 5 Aralık 2009 (UTC)
Sorunu çözdüğünüze sevindim. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:47, 5 Aralık 2009 (UTC)

Şablon:Çoklu resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Günaydın. Oluşturduğunuz Şablon:Çoklu resim çalışmıyor. Lütfen düzeltin ya da silinmesini bekleyin. --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:31, 6 Aralık 2009 (UTC)

Chrome[değiştir | kaynağı değiştir]

Stam yahu,

Bir şey soracağım. Bu Chrome çıldırttı beni, betikleri yükleyenler sürekli beyaz ekran çıkıyor deyip duruyordu. Test ettim, bende de çıkıyor ve betikleri tek tek silerek denememe rağmen bir türlü düzelmiyor, sonra birden kendi kafasına göre düzelmeye karar veriyordu, terbiyesiz terbiyesiz hareket ediyordu yani.

En son bir iki gün önce test yaptım baya. Gördüğüm kadarıyla wikEd ve şu user.js/sidebar.js ikilisinden birini kullandığında beyaz ekran sorunu ortaya çıkıyor, sende wikEd yok ama user.js var, o yüzden sana sorayım dedim, senin de başına geliyor mu diye.

User.js bildiğin gibi bu solda çıkan şablon bağlantıları, yani bir çıkıp bir kaybolduğundan şikayet ettiğin arkadaşlar. Herhangi bir bağlantıya tıkladığında beyaz ekranın çıkmasına ve yenileye falan basıp durmana neden oluyor mu bu deyyus?

Vito Genovese 08:28, 7 Aralık 2009 (UTC)


Hah, tamam, emin olabilirim böylelikle. Sorun çıkaranlar wikEd ve user/sidebar.js kardeşler. Firefox'a dönerek en güzelini yapmışsın, lakin dönmemiş olsan da user.js yerine şablon yardımcısı kullanmanı (ki kullanıyorsun zaten) önerirdim, aynı işi yapıyorlar artık. Lakin senin gibi madde yazan biri için wikEd'in süper yanları var, ben ondan vazgeçemezdim misal :)

Aman aman, en güzelini yapmışsın. Bir gün herkes Firefox'lu olacak diye boşuna demiyorum.

Vito Genovese 08:39, 7 Aralık 2009 (UTC)

Güncel İstanbul haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bir kere grafik lab'da bir isteğimle ilgilenmiştiniz; buna dayanarak size bir şey danışmak istiyorum. Bildiğiniz üzere bu yıl İstanbul'un ilçelerinde değişiklikler oldu. Yeni ilçeler bir harita dışında genel olarak haritalara eklenmemiş durumda. Eklenen haritalara bakıldığında da sınırlarda bariz farklılıklar ortaya çıkıyor. Acaba Vikipedi'ye en doğru seçim olduğunu düşündüğüm şu haritayı eklemek mümkün müdür? Olmadı sizin ya da anlayan başka bir editör'ün bu haritadaki verilerden yararlanarak mevcut haritaları güncellemesi mümkün müdür? Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Stambouliote ileti 16:22, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • Belediyenin haritası çoook büyük boyutluymuş :) Büyük bir olasılıkla özgür lisanslı değil ve o yüzden Vikipedi'ye onu doğrudan eklememiz doğru olmaz. Ama o haritadaki sınırları kaynak alarak yeni bir harita yapılabilir.
    Benim alanıma girmiyor pek, o yüzden yardımcı olamayacağım; fakat graik laboratuvarına yazarsanız, bir ilgilenen mutlaka çıkacaktır.
    Bu arada büyük boyutlu haritaya bakınca gördüm ki, bu harita ve onunla aynı serideki haritalarda da düzeltme yapılması gerek. Bu nedenle o haritaları hazırlayan kullanıcı The Emirr'e bu sorunu iletin isterseniz. --.dsm. 18:00, 7 Aralık 2009 (UTC)

The Emirr[değiştir | kaynağı değiştir]

İlgilenirim. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 21:18, 08 Aralık 2009 (UTC)

Request for help, please[değiştir | kaynağı değiştir]

Dear Stambouliote, nice to meet you. I'm wondering if you would be so kind to help translate a very short-stub version of 3-4 sentences of this article for the wonderful Turkish Wikipedia? Thank you very much for any advice or help you could offer. I hope to hear from you. Sincerely--Brezza del mare 14:27, 12 Aralık 2009 (UTC)

Pınar [m] 07:01, 29 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:24, 4 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:35, 11 Ocak 2010 (UTC)

Şablon:Avrupa Birliği konuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Portal:İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aslında bende portalı yenilemeyi ve güncellemeyi düşünüyordum. Biraz yeniledim. Mesela panorama ve navigasyon ekledim. Umarım güzel olmuştur Kardeş şehirlerin de eklenilmesi çok güzel olur. Birde seçkin içerik kısmı da navigasyondaki seçkin içerik sayfasına taşınmalı. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 12:47, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Birde konular için şablon oluşturacağım. Bu sayede daha güzel olacak. Birde navigasyonda panoramalı olsa çok iyi olur. Ne düşünüyorsunuz.-- FinlandiyalıM 21:30, 15 Ocak 2010 (UTC)
  • Aslında o g.t.d'den o satıra ulaşmada kısayol. O yüzden kalmalı. Birde ulaşım için karayolu, denizyolu, havalimanı ve demiryollarını (metro ve tramvay da dahil) gösteren bağlantılı bir harita şablonu lazım. Aynı şekilde birde ilçelerini gösteren bir bağlantılı il haritası şablonu gerek. Ayrıca SP kriterleri onaylanırsa portal SP olabilir.-- FinlandiyalıM 19:14, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • Umarım girişi bu sefer daha güzel olmuştur. Seçkin içeriği başka bir sayfaya taşıdım. Bu sayede daha iyi oldu sanırım. Birde Kardeş şehirleri ve ilgili portalları ekleyeceğim.-- FinlandiyalıM 21:39, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • Tamam o zaman. Değişken panorama daha iyi olur, ABD portalındaki gibi. Navigasyona, kategorinin yerine seçkin içerik bölümü eklenmeli. Çünkü kategori kısmı zaten altta var. Oradaki navigasyondaki seçkin içerik bölümü sayesinde her hangi bir kullanıcı orayı kolayca fark edecek ve seçkin içeriğe basıp görecektir:)-- FinlandiyalıM 22:03, 16 Ocak 2010 (UTC)
  • Kardeş Şehirleri konular kısmına ekleyeceğim. Galeri kısmında ne yapacaksınız? Birde kategori zaten kategori ağacı diye var oldugu için onun yerine seçkin içerik ile değiştireceğim. İyi vikilemeler.-- FinlandiyalıM 09:15, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Ha birde proje katılımcılarına bağlantı kalmalı, çünkü portalı ziyaret edecek kullanıcı projeye üye olmak isteyebilir ve oradan kısayoldan katılabilir. Rusça Vikipedi'de böyle mesela.-- FinlandiyalıM 15:31, 17 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doğum günümü kutladığınız için teşekkürler. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 13:50, 17 Ocak 2010 (UTC)

Vikipedi Dolaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Gavur yapmış, bu durumda "Go nuts!" diyorum ben de özenerek. :)

Vito Genovese 17:27, 17 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 3. haftası için proje olarak Şablon düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 23:30, 18 Ocak 2010 (UTC)

Portal kutucuğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Türkiye konuları'nı düzelttim. Şablon:Türkiye'deki kolluk kuvvetleri'ni de daha önce oluşturmuştum. Aynı şekilde Şablon:Erivan'a benzer bir şekilde Şablon:İstanbul'u düzeltmek lazım.-- FinlandiyalıM 19:23, 19 Ocak 2010 (UTC)

Portal:İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Portalı güncellediğiniz için sağolun. Vikipedi:Portal/Teklifler saysasında yeni bir adaylık var, bilginize--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 07:34, 21 Ocak 2010 (UTC)

Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:İstanbul konuları'nda İstanbul, Türkiye'nin bir şehri olduğu için rengini değiştirdim. Acaba böyle iyi mi oldu yoksa Şablon:Renk'e İstanbul'u da mı ekleyeyim?-- FinlandiyalıM 17:58, 22 Ocak 2010 (UTC)

[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ha birde yakında Ankara, İzmir ve Konya ili gibi portallar da açılsa İstanbul yalnız kalmaz:) Ayrıca bu resimden ulaşım haritası yapılması gerekli. Portala koyulacak. Bunun için otoyol, devletyolu, ilyolu, tren ve deniz yolları çizilmeli, ardından şablona eklenip yolların bağlantı verecek şekilde numarası eklenmeli ve havalimanı v.b yerleri göstermeli. Siz ne düşünüyorsunuz?-- FinlandiyalıM 18:42, 24 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 00:41, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

selam nasılsın?

Seninbey 13:58, 29 Ocak 2010 (UTC)

M1, M2 etc.[değiştir | kaynağı değiştir]

M1 hattı ve diğer ilgili maddelerin M1 hattı, İstanbul ya da benzeri birşekilde adlandırılması mümkün müdür acaba? Çünkü Ankara'da da M1, M2, M3 ve M4 şeklinde işleyen bir sistem var. En azından %80'leri bulan inşaatlar tamamlanınca. Teşekkürler şimdiden. --Veritasileti 14:35, 8 Şubat 2010 (UTC)

resimdeki yalniz balikci[değiştir | kaynağı değiştir]

galata köprüsü üzerinde yalniz balik tutan adam benim babam olup sans eseri resmini goole gördüm cok sasirdim!kim nasil cekmisse mükemmel yakalamis enstanteneyi tesekkürler ederim tekrar ceken arkadasa. resimde gözüken babamin isminide yazayim: Yüksek ic mimar GÜNER SÖGÜTLÜOGLU. tesekkürler



Posta[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Stambouliote. O e posta adresim eskiydi. Şimdi adresi güncelledim. İsterseniz şimdi tekrar gönderin. Bekliyorum. --Veritasileti 10:30, 9 Şubat 2010 (UTC)

Boğaziçi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Boğaziçi Köprüsü maddesine Osmanlı İmparatorluğu zamanındaki Da Vinci ve diğer insanlar tarafından yapılan projeleri de eklemek mümkün müdür? Teşekkürler şimdiden. Harika bir madde olacağa benziyor. --Veritasileti 07:41, 15 Şubat 2010 (UTC)

Ben pek bilgili değilim. Biliyorsunuz Ankara maddeleri yazıyorum. Biraz bilgim olsa İstanbul konusunda yardım bile edebilirdim. YaNİ Da Vinci Haliç'e köprü düşünmüştür büyük olasılıkla --Veritasileti 16:36, 15 Şubat 2010 (UTC)

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba John Stamos,

Cevabım gecikti de gecikti yoğunluktan, kusuruma bakmayasın.

Resimler için prensip belli her zamanki gibi. Özgür lisans yoksa izin alabilir miyiz diye bakıyoruz, o da olmazsa kaçak güreşiyoruz. Gerçi kaçak güreşe de karşıyım ama resimler de enfes gözüküyor şaka maka.

Resimlerin sahibi devlet olunca işler biraz tezeğe sarabiliyor. Resim için kimin izni yeterli, izni yetene duyurmaya bizim sesimiz yeter mi gibi enfes sorular var önümüzde.

Tarihi yapım aşaması resimleri tarihi resim diye koyver gitsin derim. Alternatiflerini üretmenin mümkünatı yok zira ve önemli resimler bence. Ama işin sağlamasını yapmak adına Homonihilis'e de bir mesaj salla en iyisi. O da benimle aynı fikirdeyse rahat rahat yap işini.

Sevgiler

Vito Genovese 00:15, 19 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba
Forumdaki resimlerin lisansına dair net bir bilgi mevcut değil. Belki ekleyen kişiye bu resimleri nereden edindiği sorulabilir. Karayolları'nın web sitesinde ise telif durumuna ilişkin hiçbir not yok, dolayısıyla telif hakkının saklı olduğunu düşünmek gerekir. Yine de bu resimlerden bir ya da ikisini tarihi fotoğraf olarak yükleyip gerekçelendirerek adil kullanım kapsamında kullanabiliriz. İyivikiler... [ho? ni!] 21:08, 20 Şubat 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Stambouliote,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Rusya - Avrupa doğalgaz boru hattı.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Stambouliote ileti 19:41, 22 Şubat 2010 (UTC)

Biliyorum bot efendi. Kendim aday gösterdim zaten :) --Stambouliote ileti 20:00, 22 Şubat 2010 (UTC)

Kennedy Caddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kennedy Caddesi'nden Ankara'da da bir tane var. Hatta Ankara'nın önemli bölgelerinden Tunalı Hilmi Caddesi yakınlarında. Yani madde adını Kennedy Caddesi, İstanbul olarak değiştirebilirseniz harika olur. İyi çalışmalar. --Veritasileti 09:55, 23 Şubat 2010 (UTC)

SL[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Stambouliote. Öncelikli olarak oluşturduğun güzel maddeleri okumaktan keyif aldığımı söylemek istiyorum. Ellerine sağlık…Bu maddedeki kırmızıları tamamladıktan sonra Seçkin Liste adayı yapmak istiyorum. Yoğun olduğunu tahmin edebiliyorum ama bu maddenin SL olması yönündeki eleştirilerini ve önerilerini benimle paylaşabilirsen çok mutlu olurum. Kolay gelsin. Sevgiler... Mimar77 03:30, 25 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba. Öncelikle katkıda bulunduğum maddelerle ilgili nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Hazırladığınız madde için görüşüme başvurmanız da çok onur verici. Kullanıcı sayfanızda mimar olduğunuz gördüm. Bu durumda bana o madde üstüne çok fazla konuşmak düşmez ama bir iki naçizane önerim olabilir. Birincisi "nominatör" sözcüğünün ne anlamda kullanıldığı yabancı dil bilmeyenler fazla açık değil. Onun yerine daha açıklayıcı bir cümle getirilebilir: Pritzker Mimarlık Ödülü’nün adayları, her milletten; devlet memurları, yazarlar, akademisyenler, mimarlar, mimarlık kurumları ya da sanayiciler arasından seçilen bir grup/komite tarafından belirleniyor. denebilir eğer siz de uygun görürseniz. Bir de giriş bölümünde Türkiye'de verilen ödülle ilgili uzunca bir paragraf var. Okuyucularımızın ilgisini en çok bunun çekeceğinden eminim ama vikipedi kullanıcıları VP:TBA bakımından burayı uygun bulmayabilirler. Belki sayfanın sonuna dipnot olarak eklemek çözüm olabilir bu soruna. Onun dışında kırmızı bağlantı probleminin büyük olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu konuda bir sorun olursa kırmızı bağlantıların mavileştirilmesi için de yardımlarımı esirgemem. İyi çalışmalar. --Stambouliote ileti 18:33, 25 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhabalar. Öncelikli olarak yardımların için çok teşekkür ederim. Maddede bazı ufak değişiklikler yapmışsın çok sağol. Nominatör teriminin senin belirttiğin şekilde değiştirdim. Türkiye ile ilgili kısma şimdilik dokunmadım ama gerekirse bu kısmı dediğin gibi bir talep gelirse kaldırırım. Kırmızı maddeleri bu hafta sonuna kadar tamamlamış ve her birisini doğru olarak çevirmiş olmayı ümit ediyorum. Dikkat ettiysen maddeleri oluşturdukça, bu maddeyi de güncelliyorum. Ama yardım önerilerin için tekrar teşekkür ederim. Son bir sorum olacaktı. Kaynaklar kısmı konusunda ne düşünüyorsun? Her bir ödül tarihinde Pritzker’in web sitesinden bir link, ayrıca dışardan bir link verdim. Bu haliyle kaynaklar SL olmak için uygun mu? Sevgiler Mimar77 04:33, 26 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar merhaba. Bence kaynak olarak Pritzker'in kendi sitesi bile başlıbaşına yeterlidir. Tabii daha fazla kaynak kimseyi rahatsız etmez :) Oylama sırasında kaynak yetersizliği bahanesiyle kimsenin karşı oy kullanacağını sanmam; zira oldukça dolgun kaynaklara sahip. Yalnızca İkinci paragrafta (aday gösterenlerin seçimi konusunda olan) bir kaynağa başvurmak tatmin edici olabilir. Çok güzel bir iş ortaya çıkartmışsınız. Ellerinize sağlık. --Stambouliote ileti 07:56, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim tekrar. Bu arada maddeki kırmızıları nerdeyse tamamladım gibi. Kalanlar da önümüzdeki hafta tamamlanır tahmin ediyorum. Bu arada tamamen unutmuşum bu maddenin girişini ben mevcut ilk taslak versiyonu ile İngilizce çevirisinin girişini harmanlayarak birşeyler ortaya çıkarmıştım. Ancak bazı hususlarda çelişkiler görüyorum. Bu hususu halledip, Dolmabahçe’deki ödül kısmını tarafsızlık ilkesine daha uygun getirmek için yazının giriş kısmını tekrar gözden geçireceğim. Sevgiler Mimar77 05:44, 27 Şubat 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doğru. Orasınında Rusça'dan çevrilmesi gerek. Birileri Rusça biliyorsa çevirsin. Kaynaklarda halledildikten sonra hadi adaylığa:) Kaynak bulmada yardımcı olursanız sevinirim:)-- FinlandiyalıM 14:27, 28 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:02, 2 Mart 2010 (UTC)

Renk[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Önceki renkler Rusça'sından alıntıydı. Şimdiki renkleri ülkelerin bayrak renklerine göre belirledim. Birde sizce bu tür dolaşım şablonlarında(daha önceden Saha Cumhuriyeti ve Bulgaristan'ın illeri şablonlarını göstermiştim o türden) renkli bir sınır kullanmalımıyım? Ayrıca Википедия:Проект:Тематическая неделя'yi nasıl buldunuz?-- FinlandiyalıM 14:46, 5 Mart 2010 (UTC)

Seçkin Liste özetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Stambouliote, İstanbul'un ilçeleri listesi için elinize sağlık. SL seçilmenin bir bedeli var, onu haber vermeye geldim :-). Belki biliyorsunuzdur, Vikipedi:Seçkin içerik sayfası her açıldığında farklı bir içerik gösterme özelliğine sahip. Bu yüzden SM'lerde olduğu gibi SL'ler için de kısa bir özet kutusu olması gerekiyor. Bu özet kutuları Vikipedi:Seçkin içerik sayfasında rastgele beliriyor. Vikipedi:Seçkin içerik/Listeler/İstanbul'un ilçeleri diye bir sayfa açılması lazım, içinde maddenin giriş bölümünden kısa bir özet, biraz da listenin tepesinden birkaç satır olmalı, listenin içeriği hakkında fikir vermek için. Model olarak örneğin Vikipedi:Seçkin içerik/Listeler/Lost (5. sezon) sayfasına veya İngilizce Wikipedia'daki örneklere bakabilirsiniz [1]. Böylece listenizin daha çok görülebilmesi mümkün olacak. Teşekkürler, --İnfoCan 20:48, 5 Mart 2010 (UTC)

Gayet iyi olmuş, çok sağolun. Gerisini ben hallederim. İyi geceler. --İnfoCan 21:12, 5 Mart 2010 (UTC)

doğu bloğu[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar Doğu bloğu maddesinin adı TDK'nın yazım kurallarına göre doğu bloku biçiminde olmalıdır. isim değişikliği için sayfa silmek gerekiyor. ilgilenebilir misiniz?--Stambouliote ileti 22:15, 5 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, değiştirdim. Kolay gelsin, hoşcakalın...Vikiçizer 22:20, 5 Mart 2010 (UTC)

VikiProje[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Orta Asya davetiyesi
İyi günler. VikiProje Orta Asya'ya ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz. FinlandiyalıM 12:40, 6 Mart 2010 (UTC)
VikiProje Kafkasya davetiyesi
Merhaba!
Kafkasya ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Kafkasya VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 12:40, 6 Mart 2010 (UTC)
VikiProje Balkanlar davetiyesi
Merhaba!
Balkanlar ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Balkanlar VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 12:40, 6 Mart 2010 (UTC)

The Emirr[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben de bir süre önce İstanbul projesine üye oldum. Bu ricanız üzerinde de çalışmaya başladım. İstanbul ile ilgili yapabileceğim başka bir katkı olursa lütfen bildiriniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 15:21, 07 Mart 2010 (UTC)

The Emirr[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayır, hiç zor olmaz, ayrıca İstanbul yol ağı birkaç güne hazır olur. İyi günler.

 The Emirr İleti 16:38, 07 Mart 2010 (UTC)

Commons[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Stam,

Şunlardan biri sanırım?

Vito Genovese 23:04, 8 Mart 2010 (UTC)

The Emirr[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Haritaya Dirus proje sayfasından ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 18:43, 09 Mart 2010 (UTC)

İstanbul sinagogları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Yahudilikle ilgili katkılarınızı yakından takip edip, ilgiyle okuyorum. Yakın zamanda ben de İstanbul'daki sinagoglar maddesini genişletip seçkin liste olarak şansını denemeyi düşünüyorum. Ancak her sinagog için bir resme ihtiyaç var sanırım. Commons'da ve vikipedi'de yüklü olan görseller sınırlı sayıda. Acaba siz, elinizde varsa İstanbul'daki sinagogların resimlerini Commons'a yükleyebilir ya da İstanbul'daki tandıklarınızı resim çekerek commons'a yüklemeye teşvik edebilir misiniz? Madde tamamlanıp SL seçildiğinde sanırım Yahudilik portalının da ilk yazılı seçkin içeriği olacak :) resim konusu ile ilgilenmeniz ve Ağlama Duvarı maddesini çevirmeniz dileğiyle, hoşçakalın :))) --Stambouliote ileti 18:44, 10 Mart 2010 (UTC)

Selam İstanbullu!, (müsadenle sizli/bizli konuşmayı kesip senli/benli olacam =) ) Türkiye'de yaşamadığımdan ne elimde sinagog resimleri var (zaten TR'de yaşadığım zaman da yoktu ya neyse =) ) ne de resim çekme imkanım. TR'deki eşe dosta haber veririm ama dürüst olmam gerekirse yaşını başını almış ve çoluk çocuğa karışmış arkadaşlarımın benim için popolarını kaldıracağını pek zannetmiyorum =) ama ben yinede soracam. İnşallah bu liste olayı olur, çok ama çok istiyorum hatta "şu anda İstanbul'da olmak vardı anasını satiyim" bile diyorum ama elimden bu kadarı geliyor maalesef. Eline sağlık ve iyi vikilemeler -- Iggydarsamesaj 19:14, 10 Mart 2010 (UTC)
  • Ben de kaldırıyorum o hâlde sizli-bizli hitabı :)) Ve demek memleket hasreti çekiyorsun. İstanbul özlenmez mi hiç. Anlıyorum çok çok iyi :) İstanbul'dan güzel mi güzel maddelerle özlemini gidermeye çalışacağım o hâlde. Madem bu kadar sevindiniz ve istiyorsunuz yahudilik portalının da seçkin içerik edinmesini; listeden sonra Neve Şalom'un da SM olarak vikiye kazandırılması için elimden geleni yaparım :) Neticede ucu bizim İstanbul portalına da dokunacak :) İlginiz ve samimiyetiniz için çok teşekkürler. Görüşmek üzere. --Stambouliote ileti 19:36, 10 Mart 2010 (UTC)
Hani kaldırmıştım sizli bizli hitabı :) yine elim kaymış yukarıda :):):):) --Stambouliote ileti 19:37, 10 Mart 2010 (UTC)
İstanbul hasreti nasıl çekilmezki =) Neve Şalom üzerine katkılarını dört gözle bekliyorum. Ben bu arada facebook üzerinden arkadaşlara haber saldım, sonuç çıktıkça resimleri yükler sana haber veririm. Kolay gelsin hemşerim =) -- Iggydarsamesaj 20:34, 10 Mart 2010 (UTC)

Hastalık[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Stam,

Dün bütün gün yatıp bol bol sıvı tüketmem gerekti ama bugün daha iyiyim neyse ki. Sağolasın sorduğun için.

Ben de rahatsızım kafamdaki projeleri vikiye dökecek vakit bulamadığım için. Sanırım bir yardımcı bulmam lazım kendime.

Sevgiler

Vito Genovese 12:17, 11 Mart 2010 (UTC)

Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam, acaba Deneme3 sayfasını çevirebilir misin? Şimdiden teşekkürler. --dAVİDov 17:02, 12 Mart 2010 (UTC)

Arnavutluk'un idari yapılanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Birde portallarda şöyle bir uygulama nasıl bir fikir? Fikrinizi sormak isterim:)-- BeşiktaşlıM 20:04, 28 Nisan 2010 (UTC)

Davetiye[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Madde düzenleme
Merhaba!
Vikipedimizdeki düzensiz maddeleri düzenleyen, geliştiren, bilgi kutusu ekleyen Madde düzenleme VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar... --Rapsar 18:51, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Seni ve katkılarını aramızda görmekten mutluluk duyarım...--Rapsar 18:51, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Konstantinopolis haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Dosya:Byzantine Constantinople eng.png resminin yazılarını Türkçeye çevirdim: Dosya:Byzantine constantinople tr.png. Eğer konular bilgi alanınıza giriyorsa, bir incelemenizi rica edebilir miyim, eksik veya yanlış var mı diye? --İnfoCan 19:16, 28 Haziran 2010 (UTC)


  • Mrb. İstanbul'la ilgili maddelere olan katkılarını zevkle izliyorum. Özellikle İstanbul'un ilçeleri ve İstanbul Boğazı "Sm ve Sl nedir?" sorusunun cevabı niteliğinde :) Ellerinize sağlık...--Rapsar 20:33, 29 Haziran 2010 (UTC)

sancak resimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

O resimleri maalesef Commons'a (veya Vikipedi'ye) yükleyemezsiniz çünkü sitenin adresi resmin içinde görünüyor, dolayısıyla resmin yüklenmesi, Wikimedia Vakfını o sitenin reklamını yapıyor duruma sokuyor. İzin verilmediği şurada yazıyor. --İnfoCan 02:52, 30 Haziran 2010 (UTC)

"kategori sıralamaları"[değiştir | kaynağı değiştir]

kategorilerin birçoğu oldukça karmaşık ve düzenlenmesi için bir standart gerekiyor. şahsen ben, her seferinde, bir kategori sayfasına girdiğimde fenalıklar geçiriyorum ve büyüyen türkçe vikipedimiz için düzenli kategorilerin şart olduğunu düşünüyorum. bu yüzden tartışmaya siz de katılırsanız çok sevinirim. Serguzesht 10:03, 1 Temmuz 2010 (UTC)

İstanbulensis[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'de madde açma hevesim büyük ölçüde kırıldı. Keneler ve kene türlerinin en çok maddesini Türkçe Vikipedi'de açtım, fakat daha açılacak maddelerin yarısına varmadan hevesimi kırdılar. Bunun yanında bütün Kızılderili ve Afrika bantu dillerinin maddelerini de açmayı planlıyordum, bundan da vazgeçtim. Ben de, diğer dillerdeki Viki versiyonlarına eğildim. Ne fransızca biliyorum ne de Pikartça. Fakat Pikart Vikipedisi'nde (8) yaklaşık 300 kadar biyoloji maddesi açtım. Özellikle Picardie kuşları listesi harika oldu. Daha açılacak 200 ilâ 300 kadar madde var. Bir haftadır bununla uğraşıyorum. Sıkılınca, bunalınca başka Vikipedilerde madde açmaya çalışıyorum. Daha çok, kullanıcısı az olan lokal dillerdeki Vikipediler, Kinyarwanda ([2]), Furlan ([3]) ve För ([4]) versiyonlarında yoğunlaştım. Hem bu Vikileri sayfaca zenginleştiriyor hem de ilgi alanım olan Bitki ve Hayvan Adlandırması konusunda yeni dillerde veri toplamak ve özgün olabilecek kısımları kendi siteme saklayıp, uygun olanları da Vikipedi'de sunmak, şu an yaptığım iş. Gerçekten çok yoğunum. İnternet taramasında işinize yarayacak birkaç bilgiyi paylaşmak isterim. İstanbul İl sınırları içinde doğal olarak yetişen 40 tür büyük ölçüde tehdit altındadır deniyor ve bu 40 tür tek tek burada ([5]) sıralanıyor. Ayrıca, buradaki ([6]) sitede ise "İstanbul çiğdemi (Crocus olivieri subsp. istanbulensis), Narin acı çiğdem (Colchicum micranthum), Kardelen (Galanthus plicatus subsp. byzantinus), İstanbul ballıbabası (Lamium purpureum subsp. aznavourii), İstanbul Karahindibası (Taraxacum aznavourii), Kumul çivitotu (Isatis arenaria), Pendik sarıotu (Buplerum pendikum), Çatalca peygamber çiçeği (Centaurea hermannii), Kilyos peygamber çiçeği (Centaurea kilaea), Boğaziçi Keteni (Linum tauricum subsp. bosphori), İstanbul kekiği (Thymus aznavourii), Sahil sığırkuyruğu (Verbascum degenii), Boğaziçi kafesotu (Symphytum pseudobulbosum), Karadeniz salkımı (Silene sangaria), Sahil asperulası (Asperula littoralis) ve Çokbaşlı köygöçüren (Cirsium polycephalum) küresel ölçekte nesli tehlike altında olan endemik bitkilerden bazılarıdır. Kayışdağı soğanı (Allium peroninianum), Ümraniye çiğdemi (Crocus pestalozzae), Crocus flavus subsp. dissectus, Yarımburgaz hardalı (Erysimum degenianum), Erysimum aznavourii, E. sorgerae, İstanbul binbirdelikotu (Hypericum avicularifolium subsp. byzantinum) İstanbul nazendesi (Lathyrus undulatus), Trakya karahindibası (Taraxacum pseudobrachyglossum) " sıralanıyor. Kâğıthane deresi ile ilgili olarak da şu ([[7]]) kaynakta Barbus cyclolepsis polylepis (Kâğıthane bıyıklı balığı) ile Chalcalburnus ch. istanbulensis üzerine bilgi var. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın --Kmoksy 13:12, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba yeterli kaynak bulabilirsem elbettiki size yardımcı olmaya çalışırım. Acelesi yoksa eğer yavaş yavaş işe koyulabilirim... --Fagusmsj 16:17, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Soru[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. İstanbul maddesi için elinize sağlık, mükemmel olmuş. Yalnız madencilik, kısmında yer almayan bir şey dikkatimi çekti. "Coğrafya derslerinden hatırladığım kadarıyla" adalardan mermer ve wolfram çıkarılmakta. Dediğim gibi yanlış hatırlıyor da olabilirim. Yine şu haritaya göre birkaç maden ve mineral daha çıkarılmakta maddede yer almayan. Sizce bunlar da maddede yer almalı mı?--Rapsar 09:32, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Sarnıç maddeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şerefiye Sarnıçı > Şerefiye Sarnıcı isim değişikliği gerçekleşmiyor. ilgilenebilir misiniz acaba?--Stambouliote ileti 18:09, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Selamlar. Çift maddeymişler ondan. İçerikleri birleştirdiyseniz hemen geçmişlerini birleştiririm. Sevgiler--Merube 89msj 18:12, 4 Temmuz 2010 (UTC)
Evet şimdi birleştirdim. Siz de yapabilirsiniz. İlginiz için teşekkürler. --Stambouliote ileti 18:15, 4 Temmuz 2010 (UTC)
Geçmişleri de birleşti şimdi. Birleştirme için ellerinize sağlık. İstanbul maddelerinizi heyecanla takip ediyorum. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 18:19, 4 Temmuz 2010 (UTC)

  • Mrb. Yine İstanbul'la ilgili bir sorum olacaktı. Basın-yayın bölümünde İstanbul'a özgü gazete "Gaste"'den söz edilecek mi acaba?--Rapsar 11:06, 6 Temmuz 2010 (UTC)
Evet tam olarak o :) Bir tane daha vardı ama adı aklıma gelmedi. Sonra İstanbul Tv, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Radyo ve Televizyonu ve İstanbul FM var. Bunlardan da bahsedecek misin acaba?--Rapsar 11:14, 6 Temmuz 2010 (UTC)
Ha evet 20 Dakika idi :)--Rapsar 11:22, 6 Temmuz 2010 (UTC)

Hedaye :)[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce Vikipedimize İstanbul Boğazı maddesini kazandıran ve İstanbul'la ilgili katkılarına aralıksız devam eden Stambouliote (İstanbullu)'a küçük hedayem, Kız Kulesi .--Gökçє Yörük mesaj 13:41, 6 Temmuz 2010 (UTC)
  • Ne demek efendim. Umarım katkılarınız hep devam eder. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 13:58, 6 Temmuz 2010 (UTC)

telif sorusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, acaba ingilizce vikipediye yüklenmiş şu kaydın bizim vikiye de aktarılmasının bir mahsuru var mı?--Stambouliote ileti 20:12, 6 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Stambouliote, telif hakkı açısından herhangi bir mahsuru yok, aynı gerekçeler ve aynı lisansla yükleyebilir/kullanabilirsiniz...Örneğin Dosya:Ankara Turkuleri - Fidayda.ogg maddesindeki gibi adil kullanım gerekçesi ve telifli lisanslandırması basitçe yapılabilir. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:27, 6 Temmuz 2010 (UTC)

Tartışma[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aslında katılmak isterdim ama ne diyeceğimi bilemiyorum :) İkiniz de denilecek şeyleri söylemişsiniz, ikinize de katılıyorum.--Rapsar 16:44, 7 Temmuz 2010 (UTC)

İlköğretim okulu listeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kararınız için ve ayrıca emeğe saygı gösterdiğiniz teşekkür ederim. Maddelrin tek bir maddede toplanması çok güzel bir karar. En kısa zamanda maddenin oluşturulmasına başlıycam. İyi çalışmalar. Mirada 15:33, 8 Temmuz 2010 (UTC)