Kullanıcı:Plenumchamber/Mesaj Arşiv Temmuz-Ağustos 2007

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ansiklopedik dil[değiştir | kaynağı değiştir]

  • merhaba erkan, hassasiyetin güzel, ama tarafsız ansiklopedik dili oluşturmakta hepimizin yapabileceği şeyler var bence. konuyu bilmek önemli değil, ben de bilmediğim durumlarda ellemiyorum, ama öyle bir övgü ve haber diline teslim olmuşuz ki her konuda, onları temizlemek bile kimi zaman tarafsız bir metin elde etmeye yetiyor. selamlar. --kibelemesaj 10:10, 3 Temmuz 2007 (UTC)

ikili test[değiştir | kaynağı değiştir]

== ikili test ==

Selam Cat, ikili test olarak daha yaygın bilindiği için asıl adını öyle bırakıp ikili tarama taestinden yönlendirme yapsak daha iyi olmaz mıydı? Ne dersin? Cunku ben hem gittiğimiz doktarlardan hem de internetten yaptığım aramalardan adını hep böyle okudum.--Erkan 19:08, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Ne diyeyim bilemiyorum, genetikde bu tür testler için "tarama testleri" kavramı kullanılır. Üçlü tarama testi (ÜTT) ve ikili tarama testi (İTT) olarak geçerler. Fakat halk arasında kullanımı sanırım dediğiniz şekilde yaygınlaşmış ki; gugıl aramasında da sonuçlar sizin lehinize çıkıyor. :) Bilimsel adının kalması taraftarıyım ama yine size bırakıyorum kararı (ya da tıp doktorlarımızdan birine sorabiliriz, eğer görünce hatırlarsak?!) Sevgiler :) The cat 19:17, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Geriye boş tabak yollamam:-)[değiştir | kaynağı değiştir]

La Silla Gözlemevi, maddesi benden tüm Şili gönüllülerine hediye olsun. --Erkan 09:17, 25 Nisan 2007 (UTC)

Sen Şili sevenlere hediye verirsin de ben havacılara veremez müyüm? Asla borçlu kalmayı sevmem ve tabağı boş iade etmem. Al benden de sana çam sakızı, çoban armağanı. Kusura bakma tabağı biraz geciktirdim ama kırmadığıma şükret:-) --Atacameñoileti 19:10, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Resim-adil kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Resim:Bekçi kontrol saati ve deri koruyucusu TCDD.jpg, Resim:Atatürk vagonu.jpg ve Resim:Ankara Garı Atatürk Konutu.jpg resimlerinin özgür lisanslı çeşitleri bulunamaz mı acaba? Neden adil kullanım resimleri kullanıyoruz?--Machiavelli' msj 11:59, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Sitenin en altında telif haklarının saklı olduğu yazıyor. Resimlerin özgür lisanslıları kolayca oluşturulabilir. Adil kullanım kriterlerini karşılamıyor. Ankara'da bulunan vikipedistlerden resimleri çekmesi için ricada bulunabilirsin.Ancak bunları silinmesi gerekiyor.--Machiavelli' msj 18:08, 10 Temmuz 2007 (UTC)
Sayende Portal:Şili'nin en heyecan veren köşesi haberler köşesi oldu. Güncellendiğini gördükçe acaba haber ne diye merak ediyorum. Tekrar teşekkürler--Atacameñoileti 09:11, 11 Temmuz 2007 (UTC)
Doğru bir konuya değinmişsin. Dünyaya uzaklık ne kadar izafi bir kavram değil mi? Aslında bu konuda uzun uzun konuşulabilir. Neyse sana afiyet olsun, gerçi ben de yemekten geldim, pek bir şey yoktu ama...:-)--Atacameñoileti 09:45, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Kaçiborlu?[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Şablon:TCDD Ana Hat İstasyonları göller ekspresinde Kaçiborlu yazmışsın hocam.Keçiborlu mu olacaktı acaba o?--Machiavelli' msj 20:26, 11 Temmuz 2007 (UTC)

nohut[değiştir | kaynağı değiştir]

iyi yapmışsın iki dakikada hallediverseydin keşke...MULAZIMOGLU 08:14, 13 Temmuz 2007 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamdır Erkan. Çeviriyi yaptım ama iç bağlantıları vermedim. Parantez içindekiler ise tahmin etmişindir tariflerin latince karşılıkları. O yüzden onları olduğu gibi bıraktım. Umarım işine yaramıştır.--Tanyel 15:32, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Cevap e-posta yoluyla gönderilmiştir.Teşekkürler.--Machiavelli' msj 06:53, 16 Temmuz 2007 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar uçak konusunda uzman olduğunuzdan size birşey danışmak istedim.Askeri uçak yönlendirmesinin Uçak maddesine çıkması doğrumu? Sadece dikkatimi çekti ikisi farklı maddeler olmalı gibi düşündüm.İyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarion 11:38, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Merak etmeyin puanımı doğru hesaplamışlar, yanlış hesaplasalardı çıngar çıkartırdım herhalde =) ama tabii benim de sıralamam etkilenecektir. Ben teşekkür ederim sürdürdüğünüz katkılar için. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 11:54, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:03, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Portal:Havacılık[değiştir | kaynağı değiştir]

Mademki arşivlemek çok önemli bi iyilik yapıp siz arşivleyebilirdiniz.Zaten sayfanın geçmişine bakarsanız güncellemenin ne zamn yapıldığını görebilirdiniz.Yapılan değişikliğin geri alınmasının bir mantığı yok.Saygılar--William Wallace 17:50, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Uçak- kokpit[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Erkan. İnan dakikalardır ben de ne yapacağımı bilmediğim için ve konuya hakimiyetim olmadığı için kokpit maddesi açılıncaya kadar biyerlerde dursun diye düşünerekten ööle bilinçsizce oraya koydum resmi. Resmi Commons'a yeni yükledim ve kullanılmayan resim olarak beklemesini istemedim. Bu uçak ööle halka açık askeri bi uçaktı. Ama modelini adını sanını bilmediğim için çok aydınlatamıyorum. Nereye ne zaman uygun görürseniz eklersiniz nasılsa. Bu arada kokpit maddesi de çevrilse hiçfena olmıycak gibi duruyo. Bi el atmak lazım ama ne zaman:=) Kolay gele.. --maderibeyzamsj 09:14, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Bu uçağın resmini de bu sabah yükledim commonsa burada görebilirsin. Ayrıca yine neyin ne olduğunu bilmediğimden havacılıkla ilgili bir maddeye eklemek istemedim ve resmin çekildiği yer olan büyükçekmece, İstanbul maddesinin galeri kısmına ekledim resmi. Altında açıklama da var bi nebze. Sen ne olduğunu çözebilirsen gerekli bi havacılık sayfasına da koyabilirsin belki resmi. Yine de soracağın bişey olursa buralardayım. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 09:30, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Eline sağlık. Çözümlendiğine sevindim. Her iki resmi de Commons ta DC-3 kategorisine koydum. bilinmeyen askeri uçaklar kategorisinde ööle duruyolardı garipler. Çok saol:) --maderibeyzamsj 10:21, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Elbette geri çekerim, alınmanı istemem. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 18:50, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Surtsey[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Surtsey maddesinde yaptığım değişikliklerin minik bi kısmını geri almışsın. Demekki hata yapmışım ama ben göremiyorum, izah edersen aynı yanlışı tekrarlamam, kimse de geri almak zahmetinde kalmaz:) Bu arada ayırdığın iki bir-çok kelimesinden hariç dört tane bitişik birçok kelimesi daha var maddede. (Ufak bi ayrıntı ama bence ya hepsi bitişik ya da hepsi ayrı olmalı.) iyi çalışmalar:)--Suelnurmesaj 18:03, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Estağfurullah, özür dilenecek bir durum yok, umarım hiç de olmaz. Teşekkür ediyorum. İyi geceler..--Suelnurmesaj 21:06, 16 Ağustos 2007 (UTC)

portal havacılık güncelleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim güncellememi güncelleme tarihi dışında olduğu için sildiniz.Soruyorum size sizin portalın güncelleme tarihi vardı ama 1 aydır neden kuş çarpması duruyor?--William Wallace 16:11, 5 Ağustos 2007 (UTC)

muhabere / muharebe[değiştir | kaynağı değiştir]

Uçakla ilgili muhabere / muharebe sözcüğünde haklısınız hocam!! Teşekkürler. Birde uçaklarla hava meydanı maddesini düzenlemişsiniz, güzel olmuş. Bu alanda ilgilenirmisiniz? Evet ise bir kaç diğer noktada bulunmak isterdim. Teşekkürler --Exocetus 12:01, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Yok mu bu gazetede bir arka sayfa güzeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Al sana yeni haber: Portal:Şili/Haberler/Devamı--Erkan 13:08, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Allah razı olsun, sen daha haberi yazarken farketmiş hatta Jack Limon düzeltmesini yapmıştım. Filmini de seyretmiştim zamanında. yanlız anlayamadığım bu Santiago Times gazetesnde hiç şöyle arka sayfa güzelinin olduğu, cıvıl cıvıl haberler çıkmaz mı? İçimizi kararttın böyle darbe marbe haberleriyle. Bak bu taş benden sekip sana gelirse yakında şaşırma (Ne yaparsın, nankörlük işlemiş içimize, haber buldukta beğenmiyoruz :-) ). Ellerine sağlık--Atacameñoileti 19:56, 13 Ağustos 2007 (UTC)
İyi de kardeşim bu linki sen verdin bana. Benim ne suçum var. Bak sana ahan da şöyle bir yer buldum burdan bulursun artık aradığını. :))--Erkan 06:43, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Aman abim öyle linkler bizi bozar, yengende lime lime doğrar. Sen bakma bana, darbe-marbe devam et:-)--Atacameñoileti 06:48, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Bu arada gönderdiğin linki açmadım ha onu da bilmiş ol. Lime lime doğranma riskine girmeyeyim.--Atacameñoileti 06:57, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Yuh derim bu duruma ben ama alınma sen. Çekinme bak bunlar milliyet ve hurriyet internet sayfalarındakilerden bile masumlar. Ancak yengemize saygımız gereği fazla ısrar etmeyelim. Sonra abi evsiz kaldım şöyle sende bir kaç gün kalayım falan ayağını yaşamayalım. :)))--Erkan 07:04, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Bak linke girmedim diyorum. Madem o kadar ısrar ediyorsun ve garanti veriyorsun bakıyorum o zaman:-) vebali boynuna. Kendine iyi bak. --Atacameñoileti 07:09, 14 Ağustos 2007 (UTC)
  • amma meraklıymışsınız cezalandırılmaya :) şaka bir yana, teşekkürler destek için.. --kibelemesaj 08:35, 14 Ağustos 2007 (UTC)
  • bi gülümsemeyi beceremedim, hep şu milletvekillerinin yüzünden :) --kibelemesaj 08:46, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Yolladığım resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

yolladığım bazı resimleri silinmeye aday yapmışsınız. ekran görüntüleri tamamiyle bana aittir. resimlerin altında da belirttim. en azından ekran görüntüleri resminin altındaki silinmeye adaylık şablonlarını silme şansımız var mı? Devlet Bahçeli resminde de neyi eksik yaptığımı söyleyebilir misiniz. sanıyorum acemiliğimin kurbanı oldum. Burki1907 14-08-07 18:02

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Kaptan nasılsın?? --Elmacenderesi E=mc2 08:41, 16 Ağustos 2007 (UTC)

İyiyim bende, yoğundum bayağı ama biraz duruldu.. Sevgiler iyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 09:01, 16 Ağustos 2007 (UTC)
  • Teşekkürler! Ben de ben yokken neler olmuş neler bitmiş diye bakıveriyordum =). Seçkin resim adaylığı konusunda gelecek sefer Kız Kulesi resmimden daha iyi bir aday göstermeye gayret edeceğim. Resmin olmayacağı aslında ilk baştan belliymiş; boşuna herkesin zamanını aldım (ve sizin de). İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 06:52, 20 Ağustos 2007 (UTC)

resim/üslup/duygusallık[değiştir | kaynağı değiştir]

  • selam erkan, dikkatlice izlemiştim tartışmayı, ama senin mesajından sonra tekrar okudum. nou'nun ilk dört mesajında teknik detaylar dışında tek bir kelime yok, ne gerginlik, ne de kişisellik adına. 'artık konuşmak istemiyorum, nokta' nou'nun kullandığı bir kalıp, hoşlanmayabiliriz, ama herkesi biraz da üslubuyla kabul etmemiz gerekiyor, kişisel olmadığı sürece. oysa karşımıza çıkan cevaplar nedir? 'sayın' ve de 'yönetici' vurguları, kişiselleştirdiği ithamı, herşeyi biliyorum dediğini söylemek, önyargı göndermeleri.. herkesin hemfikir olduğu yerde tek başına inandığı bir şeyi savunanların başına hep gelen oldu bence. ve nou 'vallahi de kullanıcıyla bir problemim yok' demek zorunda bırakıldı, hiç hoş değil. bahar dalındaki senin yorumun da benzer bir problem taşımıyor mu sence? 'anlatın da bilelim' dediğin şeyler fotoğrafın tamamı. sonuç olarak, öyle değil dense de bu seçkin meselesinde tamamen duygusal olunduğu bir gerçek. ne zaman buradan birinin maddesi ya da resmi söz konusu olsa, kullanıcı sempatisi üzerinden gidiyor tartışmalar, beğenmeyene de vay sen ha tepkisi konuyor. bu tartışmada mach'ın dışında resme ilişkin karşı argüman göremedim. sadece türkçe vikipedi imzalı seçkin resim olsun diye doğru bildiklerimizden vazgeçmemiz, burası ve dışarsı diye iki ayrı kriter yerleştirmemiz gerekmiyor. işin en tatsız taraflarından olan yönetici vurgusu içinse yeni ünlenen birinin söylediği gibi 'biz öyle davranmıyoruz arkadaşlar, siz öyle olduğunu varsayıyorsunuz' demek istiyorum. bütün bunların seninle ilgisi yok, ama söyleyesim vardı, sana rastladı. :) selamlar. --kibelemesaj 09:15, 27 Ağustos 2007 (UTC)

kaydadeğerlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazmış olduğum makalenin tartışma sayfasına baksaydınız neden yazıldığını anlardınız ama söyliyeyim otel türkiyede bir ilk.Herşeyi ile gemi olarak inşa edilmiş--WilliamWallace 20:20, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Hiltonun Dedemanın kayda değerliği ne acaba??Ben açıkladım aksini düşünüyor iseniz bir yöneticiye başvurun maddeyi inceler gerekeni yapar--WilliamWallace 19:47, 30 Ağustos 2007 (UTC)

şafak karanlık :)[değiştir | kaynağı değiştir]

valla en son 200 küsur gün vardı gerçi pazar günü sözleşeli subaylık sınavına giriyorum belli olmaz şafak 25 yıl olabilir :) sen bi dahaki gelişinde nizamiyedeki çavuşa asteğmen alkanı görmeye geldim dersen çevirmezler bi çayımızı içersin  :))))Delamorenamesaj 16:34, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:58, 30 Ağustos 2007 (UTC)