Kamui no Ken

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kamui no Ken
カムイの剣
(Kamui no Ken)
TürAksiyon, tarihsel
Roman serisi
YazarTetsu Yano
ÇizerMoribi Murano
YayımcıKadokawa Shoten
BaskıKadokawa Bunko
Yayın tarihi19841985
Cilt sayısı5
Anime filmi
YönetmenRintaro
YapımcıMasao Maruyama
SenaristMori Masaki
Müzik
  • Ryudo Uzaki
  • Eitetsu Hayashi
StüdyoMadhouse
LisansAnimEigo
Yayın tarihi9 Mart 1985
Yayın süresi132 dakika
Film çizgi romanı
YayımcıFujimi Shobo
BaskıFujimi Comics
Yayın tarihiOcak 1985Mart 1985
Cilt sayısı4

Kamui no Ken (Japoncaカムイの剣; "Kamui'nin Hançeri"), Tetsu Yano tarafından yazılan bir roman serisidir. Seri, 1984-1985 yılları arasında Kadokawa Shoten'in Kadokawa Bunko baskısı altında yayınlandı. Madhouse tarafından hazırlanan bir anime film uyarlaması 9 Mart 1985 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, Japonya'nın Bakumatsu döneminde, Tokugawa şogunluğunun son yıllarında başlamakta olup Meiji öncesi dönem boyunca devam etmektedir.

Aynu kökenli bir genç Jiro, kendisini evlat edinen ebeveynlerini öldürdüğü iddiasıyla zulme uğrar. Bir keşiş kendisini yanına alır ve hizmeti için eğitir. Ancak Jiro, bu keşişin kendisini manipüle ettiğini anlar ve ayrılmaya karar verir. Kaçışı onu, babasının bıraktığı ipuçları sayesinde bir hazine keşfedeceği Amerika Birleşik Devletleri'ne götürecektir. Ancak şogunluk savaşı finanse etmek için söz konusu hazineyi ele geçirmek istemektedir.

Seri, yabancı hükûmetlerin müdahalesi, Hakodate Deniz Muharebesi ve Meiji Restorasyonu dahil olmak üzere Boshin Savaşı gibi tarihi olaylara atıfta bulunmaktadır. Kaptan Kidd, Saigō Takamori, Andō Shōzan, Oguri Kozukenosuke, Geronimo ve Mark Twain gibi tarihi şahsiyetlere de göndermeler bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]