Death Note

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Death Note
Death Note logosu
TürGizem, psikolojik gerilim, doğaüstü[1]
Manga
YazarTsugumi Ohba
ÇizerTakeshi Obata
YayımcıŞūeişa
Cilt sayısı12 (Cilt listesi)
Anime
YönetmenTetsurō Araki
Yapımcı
SenaristToshiki Inoue
Müzik
StüdyoMadhouse
LisansCrunchyroll VIZ Media
Yayın tarihi 4 Ekim 2006 27 Haziran 2007

Death Note (デスノート, Desu Nōto, Türkçe: Ölüm Defteri), Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki lise öğrencisi Light Yagami'nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri (Ölüm Defteri) bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır. Ölüm Defteri, Light'ın adını ve yüzünü bildiği kişileri öldürmesine olanak tanır.

Death Note önceleri manga olarak başlamıştır. İlk önce, Şūeişa tarafından Haftalık Shonen Jump adlı bir dergide Aralık 2003’ten Mayıs 2006’ya kadar yayınlanmıştır. 12 cildin yayınlanmasının ardından 13 Ekim 2006'da özel bir cilt (Death Note 13: Nasıl Okunmalı) yayınlanmıştır. Toplam 37 bölümden oluşur. Daha sonra bu bölümlerden canlı bir film oluşturulur. Japonya'da 17 Haziran 2006 ve 3 Kasım 2006 tarihlerinde yayınlanmıştır ve ayrıca da bir animeye uyarlanır. Anime serisi Japonya'da 3 Ekim 2006 tarihinden 26 Haziran 2007 tarihine kadar yayınlanır.

Ayrıca orijinal seriden bağımsız, başka yazarlar tarafından yazılmış 2 light novela konu olmuştur. Death Note Another Note 1 Ağustos 2006'da Japonya'da piyasaya sürülmüştür. L: Change the World ise 20 Ekim 2009'da piyasaya sürülmüştür. Bu eserde olayı L'in (Lawliet) gözünden anlatmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yagami Light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. Light için bu dünyada en önemli şey adalettir. Haberlere yansıyan cinayetlerden ve insanların yozlaşmasından son derece bıkmıştır. Bir şinigami olan Ryuk, Şinigami Dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki Ölüm Defteri' nden birini dünyaya atar. Bu defteri Light bulur. Defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. "Bu deftere ismi yazılan kişi ölür." maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. Ama yine de defteri alır. Eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. Şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. Light, tereddüte düşse de "böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu" düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. Light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve Yeni Dünyanın Tanrısı olmak ister. Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a "Kira" (Jap: Katil) ismi verilir. Bazı insanlar Kira' yı adalet adına yaptıklarından dolayı desteklerken, bazı insanlar ise bunun insanlık dışı olduğu gerekçesiyle Kira' yı desteklemez. Light, insanların kendisini desteklememesine aldırmaz. Ona göre ister iyi ister kötü olsun, karşısına çıkan herkesi yok edecektir.

Sonra, Interpol tarafından bu gizemli ölümler hakkında bir soruşturma başlatılır. Soruşturmaya dedektif "L" de dahil edilir. "L", "Kira"nın Japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar. "L", Kira' ya yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ve bunun için idam edileceğini söyler. Böylelikle ikisi arasında bir savaş başlar. Kimliği ilk deşifre olan kaybedecektir.

Hikâye anime ve mangada benzerlik gösterse de ufak farklılıklar mevcuttur.

Ölüm Defteri'nin kuralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Death Note (Ölüm Defteri).
Death Note'un kurallarının yazılı olduğu sayfalardan birisi.
  1. Deftere adı yazılan kişi ölür.
  2. Eğer deftere ismi yazan kişi ismi yazılan kişinin yüzünü bilmiyorsa o kişi ölmez, bu kural sayesinde aynı ismi taşıyanlar etkilenmez.
  3. Deftere adı yazılan kişi en az 40 saniye sonra ölür.
  4. Eğer ölüm nedeni belirlenmezse, kişi basit bir kalp kriziyle ölür.
  5. Ölüm şekli yazıldıktan sonra detayları 6 dakika 40 saniye içinde yazılmalıdır.
  6. Defter eğer yere 1 defa değerse o zaman dünyanın malı olur.
  7. Sadece defterin bir parçasına değen kişi Ölüm Tanrısını (Shinigami) görür ve sesini duyar.
  8. Ölüm Defteri'ni kullanan kişi cennete veya cehenneme gidemez.
  9. Ölüm Defteri'ne dokunan her insan Ölüm Tanrısını görür ve sesini duyar.
  10. Eğer defterin orijinal sahibi ölürse, defter Ölüm Tanrısına ait olur.
  11. Defterin sahibi defteri kullandıktan en geç 39 gün sonrasında Ölüm Tanrısını görür.
  12. Defterin orijinal sahibi olan Ölüm Tanrısı prensipte defterin sahibi olan insana yapacağı hareketlerle yardım etmemeli ve zarar vermemelidir.
  13. Ölüm Tanrısının defterin nasıl kullanılacağı ve içeriği hakkında insan sahibine açıklama yapma zorunluluğu yoktur.
  14. Ölüm Tanrısı ölüm defterine isim ekleyerek ölen kişinin fazla yıllarını alıp kendi hayatını uzatırken insanlar uzatamazlar.
  15. Ölüm Defteri'ni kullanan kişi kendi hayatını kısaltabilir.
  16. Ölüm Defteri'nin insan sahibi kendi kalan hayat süresinin yarısını Ölüm tanrısı gözüyle takas edebilir. Bu göz gördüğü insanın yaşam süresini ve gerçek adını görür.
  17. Ölüm tanrıları bilindik yöntemlerle ölmezler. Ancak bir insana aşık olup onun hayatını kurtarmak için ölüm defterini kullanmakla ölürler.
  18. Deftere yazılan ve fiziksel olarak mümkün olmayan ölüm şekilleri sonuçta basit bir kalp krizine dönüşür.
  19. Defterden koparılan çok küçük bir parça bile tam etki gösterir.
  20. Deftere yazılan tüm mümkün ölüm şekilleri ve detayları ancak okunabilir bir şekilde yazılırsa gerçekleşir.
  21. Defterin orijinal sahibi olmayan bir kişi bile defteri tam etkisiyle kullanabilir.
  22. Defter, 780 günden küçük kişileri etkilemez.
  23. Yazılan kişinin adı 4 defa yanlış yazılırsa defter o kişiyi öldürmez.
  24. Defter çalınır veya kaybolursa 490 gün içinde geri alınmadığı takdirde sahipliği yitirilir.
  25. Deftere 490 gün boyunca dokunmayınca (herhangi bir parçasına sayfasına) Defterle olan anılar silinir hafıza kaybı yaşanır.Fakat Deftere dokunduğunda her şeyi geri hatırlar .
  26. Bir ölüm defterine ismi yazılan kişinin ismi başka bir deftere yazılsa da 2. defter işlev görmez.
  27. Ölüm meleğinin gözlerine ve defterine sahip olan kişi başka ölüm defterine sahip olan kişinin sadece ismini görebilir. Ölmek için ne kadar zamanının kaldığını göremez.
  28. Eğer dünyada 6 taneden fazla ölüm defteri varsa sadece ilk 6 ölüm defteri çalışır. 7. ölüm defteri ilk 6 defterden herhangi birisi imha edilmedikçe veya bir ölüm meleği tarafından melekler diyarına götürülmedikçe çalışmaz.
  29. Ölüm defterini kullananlar 1 yıl içerisinde hareketlerinde ve göz renginde değişikler oluşur.
  30. Eğer deftere yazılan kişinin hemen ölmesini isterseniz 'Sakujo' demeniz yeterli olacaktır.
  31. Deftere yazılar kan gibi şeylerle yazılsa bile kabul olur.
Sahte kurallar

Bu kurallar sahte olup L'i kandırmak için Light'ın Ryuk'a söylemesiyle yazılmıştır. Bu kurallar gerçek değildir.

  • Eğer Ölüm Defterinin sahibi defteri 13 gün boyunca kullanmazsa defterin sahibi ölür.
  • Eğer Ölüm Defteri yanar ve hasar görürse, o vakte kadar ona dokunmuş tüm insanlar ölür.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yagami Light
Yagami Light (夜神 月, Yagami Raito)

Ölüm Defteri’nin Dünya'daki ilk sahibi. Son derece zeki ve çalışkan olan Light başarılı fakat hayatından sıkılmış 17 yaşında bir lise öğrencisi. Ryuk tarafından insanların dünyasına düşürülen Ölüm Defteri’ni bulunca tüm suçluları ölümle cezalandırmak için kullanmayı seçti ve kendisine halk tarafından "Kira (Katil)" lakabı verildi. Light’ın en çok istediği şey suçlardan arınmış tanrının ise kendisinin olduğu bir dünya yaratmak. Kendini adalet olarak görmektedir ve tanrı olduğuna inanır.

L
L (エル, Eru)

L, dünyanın en iyi 3 dedektifidir. 1. ve 2. sırada ise yine kendisi, gizllik amacıyla farklı isimlerle yer alır. Farklı bir oturuş şekli vardır ve bu şekilde oturmazsa düşünme kapasitesinin %40 azaldığını söyler. Her zaman tatlı yer. Ayak masajı yapmayı, helikopter kullanmayı, tenis oynamayı bilir. Görünüşünün aksine çok güçlüdür.

Misa Amane
Misa Amane (弥 海砂, Amane Misa);

Kira'ya hayrandır; çünkü Kira Amane'nin ailesini öldüren katili öldürmüştür. Ayrıca ikinci Kira'dır. Şinigami gözlerini iki kere almıştır. Gözleri almanın bedeli kişinin kalan yaşam süresinin yarısıdır. Light için ölümü bile göze alabilir, Dünya'da eşi benzeri olmayan bir takıntıyı Light'a besler. Kendisi ünlü bir modeldir.

Mello
Mello (メロ, Mero)

Yetim olan Mello, Watari’nin L'in yerine geçebilecek gençleri yetiştirmek amacıyla kurduğu Wammy'nin Evi'nde büyümüştür. L'in iki varisinden biridir L’in tatlıya olan düşkünlüğü Mello’da da vardır. Sık sık çikolata yerken görünür. Mello sıklıkla duygularının onu mutlu etmesine izin verir. Mello ilk ortaya çıktığı zaman Light onu bulup öldürmeye çalışır, Mello kaçmaya çalışır fakat o sıradaki bir patlamada yüzünün sol tarafı yandığı için yüzünün sol tarafında bir yanık izi oluşur. 35. bölümde Light'ın Kiyomi'ye verdiği defter parçasına adı yazılarak kamyon sürerken öldürülür. (Gerçek adı: Mihael Keehl)

Near
Near (ニア, Nia)

Near L'in Wammy'nin Evi'nde büyüyen varisi, SPK adlı grubun lideri. Kendini araştırmalar boyunca N olarak adlandırır. L nasıl şeker küpleri ve çatallarla oynuyorsa Near’da kendi saçı ve oyuncaklarıyla oynamaktadır. Near da L gibi alışılmışın dışında bir şekilde oturmaktadır, fakat küçük farklarla. L'inkine yakın bir taktik izlemekte ve duygularının onu etkilemesine izin vermemektedir.Kirayı yakalamak için L'in yerine geçmiştir. (Gerçek adı: Nate River)

Teru Mikami
Teru Mikami (魅上 照, Mikami Teru)

Mikami dördüncü Kira'dır ve Light tarafından seçilmiştir. Mikami, Kira’nın şiddetli bir destekçisidir ve birçok düşüncesi, ideali ve öncelikleri Kira ile aynıdır. Light için canını bile vermekten çekinmez. Light'ı tanrı olarak görür.

Ölüm Melekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ryuk
Ryuk (リューク, Ryuku)

Light'ın aldığı Ölüm Defteri’ni insan dünyasına düşüren orijinal şinigamidir. Monotonluktan sıkılmış olan ve şinigami dünyasında şinigamilerin kralını kandırıp ikinci bir Ölüm Defteri'ne sahip olan Ryuk, Death Note’un hikâyesini başlatır. Ryuk, Light’ın dostu değildir ve bir gün kendi defterine Light'ın ismini yazabileceğini söyler.Elma yemeyi sever. Ryuk genelde Light’a yardım etmeyi reddeder ve Light’ın amacına ulaşmak için çabalamasını izlemekten zevk alır. Kendi zevkleri ve ilgilerine göre hareket eder ve çoğunlukla Ölüm Defteri hakkındaki anahtar ayrıntıları Light’ta söylemek konusunda başarısız olur. Bununla beraber, Ryuk eğlence veya elma elde etmek gibi çıkarlar karşılığında Light’a hizmet eder. Anime'nin en kendine özgü ve en eğlenceli karakteridir.

Rem
Rem (レム, Remu)

Misa’ya Ölüm Defteri’ni ve şinigami gözlerini veren şinigamidir. Ryuk’a benzer olarak Rem, iki Ölüm Defteri taşır; bununla beraber, Misa Amane’ye defteri kasten verir. Rem, diğer Ölüm Defteri’ni, Misa’nın hayatını korurken ölen Jealous’tan almıştır ve defteri alma hakkının da Misa’ya ait olduğunu düşünür. Tuhaf olarak Rem, Jealous’ın Misa’ya olan sevgisini de miras almıştır ve Misa’yı hayatı pahasına savunmaya hazırdır. Bunu Light'a güvensizliğini açık bir şekilde belirtirken söyler ve eğer Misa zamanından önce ölürse, Light'ı öldüreceğini açıklar. 25. bölümde Misa'nın hayatını kurtarmak için L ve Watari'nin ismini deftere yazar ve kuma dönüşerek yok olur. Rem serinin en duygusal karakterlerinden biridir.

Sidoh (シドウ, Shidou)

Sidoh, Kira'nın ilk sahip olduğu defterin gerçek sahibidir. Ryuk, Sidoh'u kandırıp, defterini çalmış, sonra o defteri bilerek Dünya'ya düşürmüştür. Sidoh ilerleyen bölümlerde Ryuk'un onu kandırdığını anlayıp Dünya'ya inmiştir. Dünya'ya indiğinde Mello, defteri Japon polisinden almıştır. Sidoh gelip deftere dokunduktan sonra oradaki herkes deftere dokunmuş ve onu görmüştür. Sonra defter yine Japon polisinin eline geçince onlar defteri Sidoh'a teslim etmiştir. Bazı yerlerde Japonca'dan "Sidoh" değil "Shidoh" olarak çevrildiğini görebilirsiniz.

Soruşturma ekibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kira olayını soruşturmak için birleşmiş bir özel tim polis grubu.

Soichiro Yagami (夜神総一郎, Yagami Sōichirō)
Light'ın babası ve soruşturma takımının başı. Tek amacı, ne pahasına olursa olsun Kira'yı bulmak. Moral bakımından sert ve güçlü bir insan. Güvenilir bir aile reisi. Oğluna karşı müthiş bir güven duyar. Kira soruşturmasına liderlik ederken takımı ile kendini bir tuzağın içinde bulur. Mello'yu yakalamak, gerçek adını öğrenmek için defteri kullanır ve takası yapar. Ölmesine sebep olan görevden önce Ryuk ile göz takası yapmıştır. Mello ve arkadaşları tarafından yaralanır, hastanede Şinigami gözlerine sahipken oğlunun Kira olmadığını anlar ve huzur içinde ölür.
Touta Matsuda (松田桃太, Matsuda Tōta)
Soruşturma takımının en eğlenceli, saf ve pozitif üyesi. Diğer üyeler gibi Kira'nın dünyada yarattığı barış ve huzuru göz ardı etmez. Üstü kapalı bir şekilde O'nu savunur da. Light'ın en kolay ele geçirebildiği takım üyesidir, hemen güveni kazanılabilir. Light'ın kız kardeşi Sayu'ya aşıktır.
Kanzo Mogi (模木完造, Mogi Kanzō)
Mogi takımın en sakin fakat en zekilerinden birisidir. Zamanının çoğunu dinlenerek geçirdiğinden, çoğu kişi varlığından dahi haberdar olmaz. Kolay ve net biçimde deliller ele geçirir. İyi kalpli yumuşak birisi ve çok başarılı bir aktördür.
Shuichi Aizawa (相沢周市, Aizawa Shūichi)
Aizawa, Kira soruşturmasının en sert ve dikkatli üyesidir. L'in kimseye güvenmeyen duruşunu ve öğretisini benimsemiştir. Animenin 18. bölümünde takımı bırakır, fakat Higuchi'nin yakalanmasında önemli rol oynadığı gerekçesiyle Şef Yagami tarafından yeniden ekibe dahil edilir. L'in ölümünden sonra Light Yagami'den oldukça şüphelenir ve bu şüphesini L'in varisi Near ile paylaşarak soruşturmada O'na yardımcı olur.
Aiber
Aiber, Kira soruşturmasına yardımcı olmak için geçici süreyle takıma dahil olan profesyonel bir düzenbazdır. Birçok dil bilir ve diğer kimselere karşı Erald Coil rolünü oynar. Yotsuba şirketini gizlice soruşturur ve içeriden bilgi sızdırmaya çalışır. Light tarafından ismi deftere yazılarak öldürülür.
Wedy
Wedy, Aiber gibi Kira soruşturmasına yardımcı olmak için geçici süreyle takıma dahil olan profesyonel bir hırsızdır. Kapı ve kasa açmada profesyonel olduğu gibi, hemen her türlü eve girip kameralar yerleştirebilir. Yotsuba soruşturması için Higuchi'nin evine, arabasına kamera ve dinleme cihazları yerleştirmiştir. Light tarafından ismi deftere yazılarak öldürülür. Bazı çeviri takımlarında Wedy olarak değil, Weedy olarak çevirildiğini görebilirsiniz.
Hirokazu Ukita (宇生田 広数, Ukita Hirokazu)
Kira'yı yakalamak için gruba dahil olur ve L ile direkt teması vardır. Aizawa'nın yakın arkadaşıdır. Manganın 23. bölümü Hard Run'da Misa Amane tarafından öldürülmüştür.
Ide
Ide ilk başlarda L'in yöntemlerini uygun bulmadığı için takımı terk eder fakat daha sonra arkadaşlarına yardım etmek için geri döner. Aizawa'nın Kira hakkında düşüncelerini destekleyen tek kişidir.
Watari (ワタリ, Watari)
L'in yardımcısı yaşlı adam. Soruşturma takımının yan işleriyle ilgilenir. Çok başarılı bir mucittir ve icatlarından elde ettiği gelirle kimsesiz çocuklar için bir yurt kurar. L'in iki varisi olarak gösterilen Near ve Mello da bu yurtta büyümüşlerdir. Animenin 25. bölümünde L ile birlikte isimleri ölüm meleği Rem tarafından Misa'yı korumak için deftere yazılarak öldürülür. (Gerçek adı: Quilwish Wammy)

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kiyomi Takada (高田 キヨミ, Takada Kiyomi)
Light'ın üniversitede kız arkadaşı olan Kiyomi, daha sonraları Kira'nın sözcüsü olmuş ve ünlü olmuştur. Light'ın Kira olduğunu sonradan öğrenir ve onun verdiği görevleri yerine getirerek 5. Kira olur. 35. bölümde adı, Light'ın defterinin kol saatindeki parçasına yazılarak yangın süsü verilmiş bir biçimde öldürülür.
Sachiko Yagami (夜神幸子, Yagami Sachiko)
Light'ın annesi ve Soichiro'nun eşi. Öyküde marjinal bir rolü vardır, Light'ın Kira olabileceği gerçeğini asla göz önünde bulundurmaz.
Sayu Yagami (夜神粧裕, Yagami Sayu)
Light'ın kız kardeşi.29. bölümde Mello, defter karşılığında Sayu Yagami'yi kaçırır. Olaylardan etkilenen Sayu Yagami sakat kalır.
Raye Penber (レイ・ペンバー, Rei Penbā)
Kira soruşturması için Japonya'ya gelen bir FBI ajanı. Asıl görevi, soruşturma takımının üyelerinin ailelerinden kimsenin Kira olup olmadığını araştırmak. İsteksiz bir işbirliği sonucunda Yagami Light tarafından diğer FBI ajanları ile birlikte isimleri deftere yazılarak öldürülür.
Naomi Misora (南空ナオミ, Misora Naomi)
Eski FBI ajanı ve Ray Penber'ın eşi. Sakin fakat çok zeki bir kadındır. Mesleğinden kaynaklanan önemli yeteneklere sahiptir fakat Kira soruşturmasında olmadığından fazla bilgiye sahip değildir. Eşinin ölümü üzerine kendince soruşturmaya katılır ve tam Kira'yı açığa çıkarmak üzereyken şans eseri Yagami Light tarafından ismi deftere yazılarak intihar süsü verilmiş bir biçimde öldürülür. Cesedi deftere yazılanlardan ötürü bulunamaz.

Matt (マット, Matto)

Kendisi de Wammy'nin Evi'nde yetişmiş olan Matt, Mello'nun arkadaşıdır. Near ve Mello'dan sonra L'in yerine geçebilecek 3. kişidir. Video oyunlarına bayılır ve bir dakika dahi dışarı çıkmak istemez. Çok iyi araba kullanır. Sigara bağımlısıdır. Mello'ya, Takada Kiyomi'yi kaçırması için yardım ederken koruma görevlileri tarafından durdurulur. Görevliler tarafından vurularak öldürülür. (Gerçek adı: Mail Jeevas)
Kyosuke Higuchi (火口卿介, Higuchi Kyōsuke)
Yotsuba şirketinin yönetim üyelerindendir. 3. Kira'dır. Ölüm Defter'i Light'ın kurduğu planla onun eline geçer. Fakat bu güçleri tamamıyla kişisel çıkarları için kullanmaktadır. Defterin asıl sahibi Rem'dir. Kimliği Sakura TV'deki Kira Özel programında afişe olacakken soruşturma takımı tarafından defterle birlikte yakalanır. Yagami Light tarafından yakalandıktan hemen sonra kol saatindeki defter parçasına ismi yazılarak gizlice öldürülür.

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Death Note'dan esinlenerek, orijinal L ve Kira hikâyesinden dört film çıkmıştır; Death Note, Death Note the Last Name, L: Change The World ve Death Note: Light Up the New World. Bu filmler manga ve animeden büyük oranda farklı bir senaryo izlemektedirler ve L, Rem tarafından öldürülemez ve Kira'yı ölmeden önce yakalayıp Light'ın Kira olduğunu kanıtlamayı başarır. Bununla birlikte filmin sonunda L'in Rem tarafından öldürülememiş olmasının daha önce L'in gerçek isminin kendi tarafından ölüm defterine yazılmış olduğu ortaya çıkar;[a] buna göre L yaklaşık 20 gün daha yaşayacak ve bu süre içinde ölmeyecektir. Bu sondan esinlenerek orijinal seriden farklı üçüncü bir film daha yapılmış ve filmde L'in bu son günleri konu edilmiştir.

Serinin Amerikan adaptasyonu olan Ölüm Defteri ise 25 Ağustos 2017'de Netflix'te yayımlanmıştır.

Manga[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm listesi (anime)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Yeniden Doğuş
  2. Yüzleşme
  3. Anlaşma
  4. Takip
  5. Taktikler
  6. Açık Yara
  7. Bulutlu Gökyüzü
  8. Görüş Alanı
  9. Bağlantı
  10. Şüphe
  11. Çarpışma
  12. Aşk
  13. İtiraf
  14. Arkadaş
  15. Kumar
  16. Karar
  17. İnfaz
  18. Yandaş
  19. Matsuda
  20. Geçici önlem
  21. Faaliyet
  22. Yol gösterme
  23. Delilik
  24. Diriliş
  25. Sessizlik
  26. Reenkarnasyon
  27. Adam kaçırma
  28. Sabırsızlık
  29. Baba
  30. Adalet
  31. Transfer
  32. Seçim
  33. Alay etme
  34. Tedbir
  35. Öldürücü Niyet
  36. 1.28
  37. Yeni Dünya

Oyunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şubat 2007, Haziran 2007 ve Şubat 2008'den sonra çıkan son oyunu Mayıs 2009'da çıkan Death Note: Investigation Card Game, İtalyan yazar Giacomo Santopietro tarafından kurgulanmış ve dünyanın çeşitli yerlerinde satışa sunulmuştur.

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 the WORLD Nightmare 1-19
2 What's Up People?! Maximum the Hormone 20-36
Bitiş müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 Alumina (アルミナ, Arumina) Nightmare 1-19
2 Zetsubou Billy (絶望ビリー, Zetsubō Birī) Maximum the Hormone 20-36
İçinde geçen müzikler
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
Misa no Uta Aya Hirano 25


Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bir ölüm defterine ismi yazılan kişinin ismi başka bir deftere yazılsa da 2. defter işlev görmez

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Death Note". Viz Media. 27 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmî site