Hasan Tahsin Usta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hasan Tahsin Usta
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı
Görev süresi
4 Nisan 2014 - 5 Nisan 2024
Yerine geldiği Erhan Erol
Yerine gelen Hakan Bahçetepe
Kişisel bilgiler
Doğum 4 Ekim 1959 (64 yaşında)
Sürmene, Trabzon
Partisi Refah Partisi
Fazilet Partisi
Adalet ve Kalkınma Partisi

Hasan Tahsin Usta (d. 4 Ekim 1959, Sürmene, Trabzon), Türk harita mühendisi ve siyasetçi. 2014-2024 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediye başkanı olarak görev yaptı.

İlköğretimi Sürmene Kahraman Köyü İlkokulu ve Sürmene Ortaokulu'nda tamamladı. Sürmene Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği'nden mezun oldu. 2012 yılında Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı.

İlk olarak İstanbul metrosu projesinde Proje Mühendisi olarak görev yaptı. Ulaşım, trafik, Kentsel Dönüşüm, GİS, imar ve planlama ile yurt içi-yurt dışı teknolojik gelişmelerin Türkiye'de entegrasyon çalışmalarının yapılmakta olduğu özel bir şirkette Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Gaziosmanpaşa'da Refah Partisi ve Fazilet Partisi İlçe Başkanlığı görevlerini yaptı. 1994–1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Başkanlığı yaptı. 1999-2003 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden rakibi Hakan Bahçetepe'ye karşı seçimleri kaybetti.

Türk Kızılayı Derneği, Kentsel Dönüşüm İnovasyon Merkezi Derneği, Piri Reis Harita Derneği, İstanbul Esnaf Sanatkârlar Derneği ve İstanbul Dostluk Derneği üyesidir.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]