Devon Larratt

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Devon Larratt (24 Nisan 1975) Kanadalı profesyonel bilek güreşçisi ve eski asker. Kendisi geniş kitlelerce tüm zamanların en iyi bilek güreşçisi olarak kabul edilir.[1][2] Mevcut sıralamalarda Kuzey Amerika'da bir numarada yer almaktadır. Bilek güreşi sporunu yaygınlaştırmak için YouTube'daki kanalında sürekli yayınlar yapıp sosyal medyayı efektif olarak kullanmaktadır.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisi Britanya Kolumbiyası, Victoria'da doğdu. Annesi Alman asıllıdır ve iki yaşına kadar Almanca konuşabilmiştir. Çok erken yaşlarda bilek güreşi ile ilgilendi. İlk rakibi ve bu konuda Alberta'nın en iyi kadın bilek güreşçisi kabul edilen büyükannesi olmuştur. Küçük yaşlarda Judo eğitimi de almıştır. Larrat, bilek güreşindeki iddiasını ilerleyen yaşlarına kadar sürekli sürdürmüştür. Kendisi 21 yaşında Kanada Silahlı Kuvvetleri'ne girmiş ve 16 yıl hizmet vermiştir.[2] Afganistan'a 7 kere gitmiş ve savaşta yaralanmıştır.[3][4]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaptığı maçlarda gösterdiği müthiş dayanıklılık rakiplerini yenme konusundaki en büyük kozu olmuştur. Kendisinden daha kaslı olan rakiplerini dayanıklılığı ve taktiksel bilgisi ile pek çok kez yenilgiye uğratmıştır. İki kolunuda efektif olarak kullanabilmiş ve iki kolda da dünya şampiyonu olmuş tek kişi olmuştur. Doğrudan rakibi yenmek yerine hamleleri durdurup, rakibi yorup, son noktayı koymayı daha çok tercih etmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisi 2003 yılında kendisi gibi bilek güreşçisi ve aktris olan Jodi Larratt ile evlenmiştir. Bu evlilikten 3 çocuğu vardır.[5] Genel olarak pankek yemekte ve bu konudaki videoları YouTube sayfasında paylaşmaktadır.[6] Ailesi ile birlikte Ottawa'da yaşamını sürdürmektedir. Kendisinin 1973 doğumlu Shannon Larratt adında bir kardeşi vardı. BMEzine adlı ekstrem vücut dekorasyonları hakkında bir sosyal oluşumun sahibiydi. Shannon'a 2010 yılında tübüler agrega miyopati teşhisi konuldu ve 2013 yılında hayatını kaybetti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Devon Larratt". armwrestlersonly.blogspot.co.uk. 27 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2023. 
  2. ^ a b "'The Grippler' grasping for world arm-wrestling title in LA". ottawacitizen (İngilizce). 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2021. 
  3. ^ "Arms and the man: Devon Larratt is set to take on the world of pro arm wrestling". Ottawa Citizen. 27 Aralık 2014. 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2023. 
  4. ^ Press, Paul Newberry | The Associated (7 Eylül 2018). "Arm wrestling looks to climb beyond barroom bragging rights". The Denver Post (İngilizce). 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  5. ^ Feldman, Jacob. "How a competitive arm-wrestler works out". Sports Illustrated (İngilizce). 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2021. 
  6. ^ Sunday morning pancake checkin (İngilizce), 1 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 30 Mayıs 2021