Death Note bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Death Note animesi için yapılmış bir resim

Death Note (Japonca: デスノート, - Desu Nōto, Ölüm Defteri), Japonya 'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeşi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki bir lise öğrencisinin, bir şinigaminin düşürmüş olduğu doğaüstü bir defteri -Ölüm Defteri’ni- bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır. Bu deftere ismini yazdığınız kişi ölür.

Death Note önceleri manga olarak başlamıştır. İlk Şūeişa tarafından Haftalık Shonen Jump adlı bir dergide Aralık 2003’ten Mayıs 2006’ya kadar yayımlanmıştır. Toplam 37 bölümden oluşur. Daha sonra bu bölümlerden canlı bir film oluşturulur. Japonya'da 17 Haziran 2006 ve 3 Kasım 2006 tarihlerinde yayımlanmıştır ve ayrıca da bir animeye uyarlanır. Toplam 37 bölümden oluşan anime serisi Japonya'daki Nippon Television (NTV)'da 3 Ekim 2006 — 26 Haziran 2007 tarihleri arasında yayımlanmıştır.[1][2]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Animenin toplam 37 adet bölümü vardır.

Bölüm adıYayın tarihi
01"Yeniden Doğuş"3 Ekim 2006
Japonya'nın en zeki lise öğrencisi olan Light Yagami, "Death Note" (Ölüm Defteri) isimli defteri bulur. Defterin üzerinde bulunan açıklamaları okuyan Light başlarda saçma bulmuştur. Daha sonraları defteri test eden Light, defterin gerçek gücünü görecektir. Ardından defterin asıl sahibi olan Şinigami Ryuk, Light'a kendini tanıtır ve defterin artık ona ait olduğunu açıklar. Aynı zamanda Light'ın öleceği zaman gelince, deftere kendinin ismini yazacağını belirtir.
02"Karşılaşma"10 Ekim 2006
Defteri deneyip gücünü gören Light 'ın peşine dünyanın en ünlü dedektifi olan "L" çıkar. Light "Lind L. Tailor" u öldürmek için defteri kullanır, fakat sonradan "L" in tuzağına düştüğünün farkına varır.
03"İşlem"17 Ekim 2006
Kira'yı bulmak için "L" ve polis departmanı uğraşmaktadır. Light 'ı takip edildiğine dair uyaran "Ryuk", "Shinigami Gözleri" yani takas anlaşmasından bahseder.
04"Takip"24 Ekim 2006
Light, kendisini takip eden kişiyi ortaya çıkarmak için kararlıdır ve Ölüm Defteri'nin özel güçlerini test etmeye başlar.
05"Anlaşma"31 Ekim 2006
Light düşmanlarına darbe indirmek için özel örgütten olan "Raye Penber" ı kullanır.
06"Yırtık Dikiş"7 Kasım 2006
Kira'dan korktukları için pek çok kişi davadan çekilir. Bunun üzerine ekibin kalan elemanları L'e olan güvenlerinin artması için L ile yüz yüze görüşürler.
07"Bulutlu Gökyüzü"14 Kasım 2006
Light, Kira davası için kendisine büyük tehlike yaratabilecek birisini, soruşturma ekibiyle görüşmeden ortadan kaldırmak zorunda kalmıştır.
08"Bakış"21 Kasım 2006
Light' dan şüphelenen L, Light 'ın odasına kamera yerleştirir ve kendisini 24 saat izler. Odasına girildiğini fark eden Light ise, üzerindeki şüpheleri ortadan kaldırmak için yeni planlar yapar.
09"Temas"28 Kasım 2006
Light'ı daha iyi tanımak ve araştırmak için L,Raito ile yüzleşmeye karar verir.
10"Şüphe"5 Aralık 2006
L, Kira davasıyla ilgili bazı soruları netleştirmek için Light ile bir tenis maçı yapar. Müsabaka sırasındaki davranışlarının onun içinden geçenleri yansıtacağını düşünür fakat Light bunun farkındadır.
11"Saldırı"12 Aralık 2006
Kira bir televizyon kanalını ele geçirerek dünya adaleti üzerine hazırladığı mesajını yayımlayınca, herkesin Kira hakkındaki düşüncelerinde değişme olur.
12"Aşk"26 Aralık 2006
Televizyon mesajından sonra ortaya çıkan 2.Kira için L, Light 'dan yardım ister ve soruşturma ekibine dahil eder.
13"İtiraf"9 Ocak 2007
Ekip İkinci Kira'yı bulmak adına yaptıkları ilk plandan elleri boş döner. Bu sırada Misa, Light 'ın sırrını öğrenir.
14"Arkadaş"16 Ocak 2007
Light, Misa'nın ortaya çıkmasından hiç hoşnut değildir ve Misa ile Rem 'i, "L"i ortadan kaldırmak için kullanma planları yapar.
15"Kumar"23 Ocak 2007
L, ikinci Kira ve birinci Kira'nın karşılaşmış olmasından şüphelenir. Birden ortaya çıkan Misa'dan şüphelenen "L", ikinci Kira olabileceğinden hareketle Misa'yı yakın takibe alır.
16"Karar"30 Ocak 2007
Misa'nın tutuklanmasından sonra zor duruma düşen Light, riskli bir karar vererek iki defterden de vazgeçer ve L'den onu da gözaltına almasını ister.
17"İnfaz"6 Şubat 2007
Gözaltında 50 gün geçmiştir. L, Light ve Misa'da şüpheli bir hareket görmemesine rağmen vazgeçmeye niyeti yoktur. Light ve Misa ise Kira olduklarını hala reddetmektedirler. Bunun üzerine L ve Soichiro etkili bir plan yaparlar.
18"Yoldaş"13 Şubat 2007
Light ve Misa tutukluluk halinden kurtulmuş olasalar da hala gözetim altındadırlar. L, Light'ın asıl Kira olduğundan emindir fakat ispatlayamadığından dolayı keyifsizdir. Yeni bulgulardan sonra L, Light'ı ekibe katarak birlikte "Yotsuba Grubu" üzerinde çalışırlar.
19"Matsuda"20 Şubat 2007
Ekipte kendini işe yaramaz gören Matsuda, bir şeyler yapıp kendini ispatlamaya çalışırken, Yotsuba'da başını belaya sokar. L ve diğerleri onu kurtarmak için bir plan yaparlar.
20"Geçici Önlem"27 Şubat 2007
Ekip, Yotsuba grubu içindeki araştırmalarına başlar. L ve Light, Yotsuba'da Kira olmadığını düşündükleri biri ile temasa geçerek ölümleri geciktirmeyi amaçlarlar.
21"Harekete Geçiş"6 Mart 2007
Ekip, Misa'yı Yotsuba Grubu'ndan bilgi toplamak amacıyla görüşmeye yönlendirir. Bu sırada Rem ile yeniden karşılaşır.
22"Tavsiye"13 Mart 2007
Ekip, Kira'yı yakalamak için artık harekete geçmek istemektedirler. Bunun için Matsuda'yı da içeren bir plan yaparlar.
23"Delilik"20 Mart 2007
Higuchi, Misa'nın eski menajerinin gerçek kimliğini öğrenme çabası içine girecektir. Çünkü televizyondaki Kira'nın gerçek kimliğini açıklayacağını söyleyen programda bulunan kişi Misa'nın gerçek menajeridir.
24"Ele Geçirme"27 Mart 2007
Ölüm Defteri'ne tekrar sahip olan Light, anılarına yeniden sahip olmuştur ve büyük planını uygulama zamanı artık gelmiştir.
25"Sessizlik"3 Nisan 2007
Higuchi'den sonra ölümler hala devam etmektedir. Ekip ortaya çıkan yeni Kira yüzünden rahatsızdır. Huzursuz olan L, ölüm defterini denemek ister. bölümün sonlarına doğru rem'in deftere adını yazması sonucu L kalp krizi geçirerek ölür
26"Diriliş"10 Nisan 2007
Ekip L'in ölümünden sonra, Light'ın soruşturmaya "L" olarak devam etmesine karar verir. Kira önündeki en büyük engeli kaldırdıktan sonra istediği dünyayı kurmaya başlayacaktır. Ancak L'in ölüm haberi belli bir süre sonra yerini alacak yeni kişinin seçilmesi için ilgili kişiye gönderilmiştir.
27"Adam Kaçırma"17 Nisan 2007
L'in ölümünden ve Light'ın onun yerini almasının üzerinden 5 yıl geçmiştir. Light artık bir polistir. Hem L hem Kira olarak istediğini yapabilen Light'ın işi, L'in vârisleri olan Near ve Mello'nun ortaya çıkmasından sonra zorlaşacaktır. Near ile çalışmayı reddeden Mello kendi yöntemleri ile Kira'yı ele geçirmek istemektedir.
28"Sabırsızlık"24 Nisan 2007
Near, Light ile iletişim kurarak CIA ve FBI'ın kendisini araştırma lideri olarak seçtiklerini söyler ve Ölüm Defteri karşılığında kaçırılan Light'ın kardeşi Sayu'yu kurtarmak için birlikte çalışmayı teklif eder. Ekip Sayu'yu kurtarmak için Los Angeles'a gider.
29"Baba"1 Mayıs 2007
Ölüm Defteri'nin sahibi olan Ölüm Meleği Shidou, Ryuk'dan defteri ister ama Ryuk defterin onda olmadığını gidip kendisinin bulmasını söyler. Sayu'yu kurtarmak için kendi elleri ile Ölüm Defteri'ni Mello'ya veren Light, defteri geri almak için kendi hayatını ortaya koyar.
30"Adalet"8 Mayıs 2007
Mello, Near'ı görmeye gider ve ona önemli bilgiler verir. Bunun üzerine Near'ın, Light'ın Kira olduğu hakkındaki şüpheleri iyice artar. Light, Near'ı ortaya çıkarmak için bir plan yapar.
31"Transfer"15 Mayıs 2007
Near, bulundukları binanın Kira taraftarları tarafından saldırıya uğrar.Near'ın ondan şüphelendiğini bilen Light, Misa'dan yeni bir planı uygulamaya koymasını ister. Ekip, Near'ın şüphelerinden dolayı Light'ın Kira olduğunu düşünmeye başlar.
32"Seçim"22 Mayıs 2007
Light, seçtiği yeni Kira'nın Sakura TV, Kira programı yapımcısı Demegawa'yı eleyip yerine başkasını getirmesinden sonra onunla iletişim kurmanın bir yolunu bulur. Kira'nın yeni sözcüsü Takada ile ekibin de dinlediği gizli buluşmalar yapan Light ikili oynayarak hem Kira hem de L olarak planlarına devam etmektedir.
33"Alay"29 Mayıs 2007
Near araştırma için Japonya'ya gider. Yeni Kira Mikami'yi takip altında tutmaktadır. Near, Light ile buluşmayı teklif eder.
34"Nöbet"5 Haziran 2007
Ekip, Near'ın Light ve Takada'nın buluşmaları ile ilgili şüpheleri üzerine bir tuzak kurar ve Light'nun hilesini fark eder. Diğer bir taraftan ise SPK, Misa ve Mogi'yi gözetim altına alır.
35"Ölümcül Niyet"12 Haziran 2007
Near, L ve ekibi ile buluşmayı teklif eder. Bu teklifi zaten bekleyen Light, Near'ın amacını biliyordur ve bunun üzerine kendi planını hazırlamıştır.
36"28 Ocak"19 Haziran 2007
Near ve L kararlaştırılan tarih ve saatte depoda buluşurlar. Near, Kira'nın gelip onların adlarını deftere yazacaklarını ama hiç kimsenin ölmeyeceğini söyler. Light ise Near'ın hareketlerinden haberdardır ve kendisinin kazanacağından emindir.
37"Yeni Dünya"26 Haziran 2007
Herkes 40 saniyenin dolmasını beklemektedir ve Light zaferini çoktan ilân etmiştir. Ama Near Mello'nun da yardımıyla Light'ın gerçek kimliğini yani Kira olduğunu ortaya çıkartır. Light, köşeye sıkıştığını anlayınca depodan kaçmaya yeltenir. Fakat Ölüm Meleği Ryuk Light'ı Ölüm Defteri'ne yazmak için hazırdır.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nippon Television Network Program Catalogue: Animation" (PDF). s. 4. 16 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 6 Kasım 2006. 
  2. ^ "Death Note: backnumber story" (Japonca). Nippon Television. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]