Berk Hakman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Berk Hakman
Doğum adı Hakkı Berk Hakman
Doğum 14 Ağustos 1981 (1981-08-14) (33 yaşında)
Türkiye Ankara, Türkiye
Meslek(ler) Oyuncu
Etkin yıllar 2003-günümüz

Berk Hakman (d. 14 Ağustos 1981, Ankara), Türk oyuncu.

Yaşam öyküsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Kökleri Saraybosna'ya dayanan bir ailenin ikinci çocuğu olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir.[1][2] Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümüne bir süre devam etmiştir. Bu dönemde, okulun tiyatro kulübünün yanı sıra, yine Antalya'daki Tiyatro Atölyesi'ne girmiştir. Oyunculuk yapmaya karar vererek İstanbul'a yerleşmiştir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.[2] Kırık Kanatlar, Seher Vakti, Felek Ne Demek?, Hatırla Sevgili, Es-Es, Mazi Kalbimde Yaradır ve Suskunlar dizilerinde oynamıştır. Son Olarak 11 ödüllü Tepenin Ardı filminde başrol oynamıştır.

Babası, Erkin Koray'ın Yeraltı Dörtlüsü grubu elemanlarından Ataman Hakman'dır.[1][2] Kendisi de bas, klavye, piyano, gitar, bateri ve trompet çalmaktadır.[3] Ayrıca Atv'de yayınlanmış olan Kaçak dizisinde Ertan Demir karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2003 Okul Ersin
2006 Janjan Janjan - Sadık Karayel
Saklı Yüzler İsmail
2009 Kampüste Çıplak Ayaklar Ali Konuk oyuncu
2012 Tepenin Ardı Zafer
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2005 Kırık Kanatlar Hristo
Seher Vakti Davut
2006 Felek Ne Demek? Şeyda
2006-2007 Hatırla Sevgili Deniz Karayel
2009 Çocukluk Günleri
2009-2010 ES-ES Tercan
2011 Mazi Kalbimde Yaradır Selim Balkanlı
2012 Suskunlar Gurur Kutay / Gazanfer Bircan
2013 Kaçak Ertan Demir

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Seher yıldızları". Radikal. 6 Mart 2005. http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=4457. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2007. 
  2. ^ a b c "Başrol değil yan rol adamıyım". Hürriyet. 16 Haziran 2012. http://www.hurriyet.com.tr/cumartesi/20771525.asp. Erişim tarihi: 8 Kasım 2012. 
  3. ^ "Son 'politik karakter'". Radikal. 13 Ekim 2007. http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=7012. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]