Avatar: The Last Airbender – The Rift

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avatar: The Last Airbender – The Rift, Gene Yang tarafından yazılmış ve Studio Gurihiru tarafından resmedilen üç bölümden oluşan bir çizgi romandır. Avatar: The Last Airbender'ın devamı ve her ikisi de Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından yaratılan The Legend of Korra'nın bir ön filmidir. 1. bölüm 5 Mart 2014'te, 2. bölüm 29 Temmuz 2014'te ve 3. bölüm 18 Kasım 2014'te yayınlandı. Avatar: Son Hava Bükücü - Arama'daki olaylardan sonra gerçekleşir. Bunu Duman ve Gölge üçlemesi izliyor.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Rift, daha çok Ateş Ulusu'nun kraliyet ailesinin hikâyesine odaklanan The Search'ün aksine, Cumhuriyet Şehri'ni yaratma sürecine başlarken odağı 14 yaşındaki Avatar Aang'a kaydırıyor.

Bölüm Bir[değiştir | kaynağı değiştir]

Yu Dao'nun yeni koalisyon hükûmetinin oluşumunu kutlayan bir ziyafette Aang, önceki Hava Göçebe Avatarı Avatar Yangchen ile ilgili bir rüya görüyor ve Yangchen'in güçlü bir karanlık ruha karşı olduğu iddia edilen yenilgisini onurlandıran bir tatil olan Yangchen'in Festivalini kutlamak için ilham alıyor. Katara, Sokka, Toph ve Hava Göçebeleri'ni beraberinde festivale getirir, ancak Aang'ın amacını bilmemesine rağmen bir festival geleneğini takip etme ısrarı Toph'a kontrolcü babasıyla olan hayatını hatırlattıktan sonra kısa süre sonra Aang ve Toph arasında gerginlikler oluşmaya başlar.

Festivalle devam eden grup, Aang'ı dehşete düşüren, büyük bir kristal rafinerisine sahip bir kasabanın, Hava Göçebeleri için kutsal olmasına rağmen, Yangchen Festivali'nin bir sonraki aşamasının geleneksel olarak gerçekleştirildiği bir çayır üzerine inşa edildiğini keşfetti. Toph'un çok geçmeden aşık olduğu rafineri mühendisi Satoru ile keşif yapan grup, hem yeni teknolojileri hem de dünyanın üç bükme stilini kullandığını keşfederek onu Avatar dünyasındaki ülkeler arasındaki ilk ortak iş girişimi haline getiriyor. Aang, yakındaki bir nehrin rafineri tarafından kirletildiğinden endişelenir ve Yangchen'in rafinerinin inşaatından kaynaklanan yaklaşan tehlikeye ikna eden rüyalar görmeye devam eder.

Aang endişelerini dile getirmeye çalıştığında, onunla Toph arasında bir tartışma başlar; Aang, rafinerinin ve kasabanın kutsal zemine inşa edilmesine üzülürken, çok kültürlü doğasından ve rafinerinin refahından etkilenen Toph'un fabrikanın varlığıyla ilgili bir sorunu yoktur. Dahası, Aang'ın rüyalarını hakkındaki uyarılarını, ne olacağını tam olarak bilmediği gerekçesiyle reddeder. Bir dizi deprem rafineri işçilerinin hayatını tehdit ettiğinde tartışma durur ve Aang ve Toph'u herhangi birinin yaralanmasını önlemek ve rafineriye verilen zararı en aza indirmek için birlikte çalışmaya yönlendirir.

Tehlike sona erdikten sonra Toph, Aang'ın geçmişe tutunmak için çok uğraştığını öne sürerek konuşur. O anda rafinerinin sahipleri - Satoru'nun amcası Loban ve Toph'un babası Lao Bei Fong - olay yerine varır ve roman Toph ve Lao'nun birbirlerini tanımasıyla biter.

Bölüm iki[değiştir | kaynağı değiştir]

Lao, Toph'un kızı olmadığını iddia eder ve ona, Aang ve arkadaşlarına rafineriden dışarıya eşlik ettirmeye çalışır. Bir grup eski Ateş Ulusu askeri olan Rough Rhinos şu anda rafinerinin güvenliği olarak hizmet vermektedir. Başlangıçta Lao ve Loban ile rafinerinin inşaatı konusunda yüzleşmek isteyen Aang, Hava Göçebeleri tarafından Yangchen'in Festivalini kutlamaya devam etmeye ikna edilir. Toph babasıyla yüzleşmeye karar verirken, Katara ve Sokka savaş sırasında ortaya çıkan gizli bir mağarayı keşfetmeye karar verir. İçinden geçerken, hem deprem hem de kirliliğin kaynağı olduğu ortaya çıkan bir yeraltı demir madenine yol açtığını keşfederler.

Bir tören yemeği sırasında Aang, bir zamanlar rafinerinin şu anki konumunda bulunan bir şehri yok etmesini önlemek için geçmişte General lakaplı güçlü bir ruhla savaştığını ortaya çıkaran Yangchen'in ruhuyla iletişim kurabilir. General başlangıçta, iyi bir ruhta olsa arkadaşının ölümüyle şehri yok ederek onun intikamını almaya çalışmıştır, ancak Yangchen onunla bir anlaşma yaptı ve bunu yapmasını engelledi. Anlaşmanın şartlarını açıklamadan önce başka bir deprem tören yemeğini bozarak rüyanın sona ermesine neden olur.

Başka bir yerde Toph, babasıyla konuşur ve ona eğitimdeki rolünü anlatır ve onu gerçekte kim olduğunu görmesini sağlamak için Aang'a yardım eder, ancak cevap vermeyince, onunla daha fazla ilgili olmamasına karar verir. O anda Katara ve Sokka, Lao'yu tehlikeli derecede güvensiz olan demir madenini boşaltmaya ikna etmeye gelir. Lakin Lao'nun demir madeni hakkında hiçbir şey bilmediği ortaya çıkar. Çünkü Lao, demiri çıkarmanın çok tehlikeli olacağını düşündükten sonra Loban bunu gizlice kullanmaya karar vermiştir. İşçileri tahliye etmeye çalışırken grup Kaba Gergedanlar'ın bir üyesi tarafından saldırıya uğra ve neredeyse herkesi madende mahsur bırakan bir mağaraya neden olurlar. Toph, toprak bükme ve metal bükme ile grubu ezilerek ölmekten kurtarmayı başarır, ancak büyük miktarda toprağı onlardan uzağa taşıyamaz ve Aang ona yardım edemez.

Bölüm üç[değiştir | kaynağı değiştir]

Madende mahsur kalan insanlar, hem Aang hem de Toph'un metal bükme öğrencilerinin çabalarıyla kurtarılır. Onlar gelmeden önce Lao, Toph'tan geçmişte yaptığı tüm eylemler için özür diler. Kurtarma sırasında, demir cevherinin aslında General'in Yangchen ile anlaştıktan sonra attığı zırhı olduğu ortaya çıkmıştır. Tüm demirin çıkarıldığını gören Loban, onunla Ateş Ulusu'na kaçmaya çalışır. O anda bir fırtına gelişmeye başlar.

Aang, tören yemeği yoluyla Yangchen ile tekrar iletişime geçmeye çalışır, ancak depremde tören için çok önemli bir vazonun yıkıldığını keşfeder. Daha önceki sözlerini hatırlayan Aang, Avatar Roku ile yeniden bağlantı kurar, bu süreçte onunla barışır ve General ile olan anlaşmasının tüm şartlarını açıklayan Yangchen ile konuşabilir; Ruhun insanları yalnız bırakması karşılığında Yangchen, insanların koruyup koruyabileceğini kanıtlamak için Tienhai için bir anıt yaratacak, toprağı doğal haline getirecek ve insan uygarlığından uzak tutacaktı. Yangchen, ölümünden sonra bile pazarlığın devam etmesini sağlamak için bir festivali düzenlemiştir. Yangchen, anlaşmanın şimdi bozulmasından sonra, General'in insanlığı yok etmek için geri döneceğini belirtiyor.

Aang daha sonra General'i yener. o sırada açgözlülüğü nedeniyle neredeyse öldürülen Loban, Satoru ile uzlaşır. Lao, rafinerinin geri kalan işçilerini onunla kalmaya ve yeniden inşa etmeye ikna eder.

Aang, General'in ona karşı söylediği sözlerinden rahatsızdır, ancak Katara ona, dünyanın geleceğinde bir yeri varsa, ruhların da bir yeri olması gerektiğini garanti eder. Kısa bir süre sonra Tienhai'nin anıtının kalıntılarını ziyaret ederken, Aang, zamanının insanlarının eski şehrini geliştirmesini izlemekten zevk alan reenkarne Tienhai tarafından ziyaret edilir.

Sonda Aang, Yangchen'in Festivalini yeni Ruh Dostluk Festivali olarak yeniden yaratıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

[1]

  1. ^ "İngilizce Vikipedi". 5 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.