Apple Fotoğraflar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Photos (OS X)
Geliştirici(ler)Apple
Güncel sürüm1.5 / 21 Mart 2016 (8 yıl önce) (2016-03-21)
Geliştirme durumuAktif
Programlama diliObjective-C Cocoa
İşletim sistemiOS X
PlatformMac
ErişilebilirlikÇokdilli
TürFotoğraflar
Resmî sitesiResmi Sitesi
Photos (iOS)
Geliştirici(ler)Apple
Güncel sürüm1.0 / 16 Eylül 2015 (8 yıl önce) (2015-09-16)
Geliştirme durumuAktif
Programlama diliObjective-C Cocoa
İşletim sistemiiOS
PlatformiPhone, iPad
ErişilebilirlikÇokdilli
TürFotoğraflar
Resmî sitesiResmi Sitesi
Photos (watchOS)
Geliştirici(ler)Apple
Güncel sürüm2.1 / 16 Eylül 2015 (8 yıl önce) (2015-09-16)
Geliştirme durumuAktif
Programlama diliObjective-C Cocoa
İşletim sistemiiOS
PlatformwatchOS
ErişilebilirlikÇokdilli
TürFotoğraflar
Resmî sitesiwww.apple.com/macos/photos/ Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Apple Fotoğraflar Apple tarafından geliştirilen fotoğraf yönetimi ve düzenleme uygulamasıdır. Bu, 17 Eylül 2014 yılında iOS 8'de "Camera Roll"un yerine bir paket uygulama olarak piyasaya sürüldü ve 8 Nisan 2015 tarihinde OS X 10.10.3 güncellemesinde OS X Yosemite kullanıcılarına bir paket uygulama olarak yayınlandı.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Haziran 2014 yılında, Applenin programları iPhoto ve Aperture uygulamaları durdurma planı duyuruldu ve 2015 yılında, yeni bir program, Fotoğraflar oyuna dahil olacakdır.[1] Resimler 8 Nisan 2015 tarihinde kullanıcılara ücretsiz güncelleme olarak piyasaya, OS X Yosemite 10.10.3 dahil edildi.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğraflar selefinden daha az karmaşık olması amaçlanmıştır. Fotoğraflar fotoğrafın bağlı olduğu zaman ve konum metadata bir arada olarak, "an" tarafından organize edilmektedir.[2]

Düzenleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğraflar, varsayılan olarak birkaç basit kontroller içine karmaşık düzenleme araçları veriyor. Fotoğraflar aynı zamanda "her zamankinden daha ayrıntılı manipülasyon yetenekleri ile merak ve ek tıklamalarla ödüllendirilir". Bir tek tıklamayla geliştirmek otomatik düğmesi de mevcuttur.

iCloud Photo Library[değiştir | kaynağı değiştir]

iCloud Fotoğraf Arşivi kullanıcı tarafından belirlenen çeşitli Apple cihazlar ile editör ve albüm yapıları da dahil olmak üzere, senkronize ile fotoğrafları ve videoları tutarak, programa entegre edilmiştir. (Örneğin Mac'lar, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi). Depolama 5 GB-dan başlayarak ve 1 TB'a kadar (ücretsiz) gidiyor, katman bir dizi satın alınabilir.[3] icloud entegrasyon yine de isteğe bağlı olmakla birlikte, program iPhotodan daha fazla çekirdeklidir.[4]

Profesyonel baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selefi gibi, Fotoğraflar, fotoğraf profesyonel baskı için bir dizi seçenek içerir, daha sonra isteğe bağlı kitap ve takvimler dönüştürülebilir. Fotoğraflar ile Appleye kare boyutları ve panorama yazdırmak için yeteneği dahil olmak üzere yeni tip baskı, eklemiştir.

Paylaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

iCloud Fotoğraf Paylaşımı başkalarıyla paylaşma fotoğrafları sağlar. Mevcut paylaşılan fotoğrafları beğene, görüntüleye veya yorum yapabilirsiniz. veya paylaşılan albüme yeni fotoğraflar katkıda bulunur. Paylaşımın diğer yolları e-posta, sosyal platformu içerir, iOS Uzantıları veya Apple'ın peer-to-peer AirDrop teknolojisi sayesinde bütünleştirir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Apple To Cease Development Of Aperture And Transition Users To Photos For OS X". 31 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  2. ^ "OS X 10.10.3 Arrives with New Photos App". 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  3. ^ "iCloud Fotoğrafları'nı ayarlama ve kullanma". 11 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  4. ^ "Photos For OS X Review". 9 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]