iOS 7

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İOS 7
iOS 7 sürümünün ekran görüntüsü iPhone 5S
Geliştirici(ler)Apple Inc.
İşletim sistemi ailesiiOS
Kaynak türüKapalı kaynak (ayrıca açık kaynak bileşenler)
LisansSahipli yazılım, EULA
Çekirdek türüHybrid kernel (XNU)
İlk Yayınlanma Versiyon 7.0
  • 18 Eylül 2013
Son kararlı sürümü 7.1.2 (11D257) / 30 Haziran 2014 (9 yıl önce) (2014-06-30)
Platform desteğiiPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S
iPod Touch (5. nesil)
iPad 2
iPad (3. nesil)
iPad (4. nesil)
iPad Air
iPad Mini (1. nesil)
iPad Mini 2
ÖncülüiOS 6
ArdılıiOS 8
Web sitesiiOS 7 resmi websitesi

iOS 7 Apple Inc. tarafından iOS 6'in ardılı olarak tasarlanan mobil işletim sisteminin 7. versiyonudur. 10 Haziran'da gerçekleşen 2013 Worldwide Developers Conference'da duyurulmuş ve 2013 sonbaharında piyasaya sürüleceği açıklanmıştır. 10 Haziran 2013'te iOS 7 Beta 1 duyuruldu ve WWDC açılış konuşmasının ardından iOS Geliştirici Programı kayıtlı geliştiriciler için yayınlandı. Versiyon iPhone 4 ve iPod Touch (5. nesil)'de desteklendi. 24 Haziran 2013 tarihinde geliştiriciler için OS 7 Beta 2 serbest bırakıldı ve iPad 2 ve iPad Mini için destek eklenildi.10 Eylül 2013 tarihinde, iPhone olayında iOS 7 sürümünün kamuya iPhone, iPod Touch ve iPad için, 18 Eylül 2013 tarihinde yayımlanacağı duyuruldu.[1][2] iOS 7 Golden Master olaydan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.Sürümün resmi tanıtımı ise 18 Eylül 2013'te gerçekleşti.[3] 10 Mart 2014 tarihinde 2013'te iOS 7-in piyasaya sürüldüğünden bu yana ilk günceleme olan halka iOS 7.1 yayınlandı. 2014 yılında Apple'ın WWDC Konferansı'nda, şirketin CEO'su Tim Cook, iOS 7-in tüm iOS cihazların üzerinde % 89 yüklü olduğunu açıkladı.[4] Apple ayrıca İos 7-in logosunu da yeniledi,yeni logo artık ince ve kırmızı-mavi renklerde tasarlanmıştır.iOS 7 sürümü 17 Eylül 2014 tarihinde iOS 8 ile evezlendi.iPhone 4 için destek 2014 yılında iOS 8-in cihazda bulunamayacağına göre kesildi. iOS 7 versiyonuna ise desteğin 2017 yılında durdurulması bekleniyor.

Johnathan Ive ve ekibi tarafından tasarlanmış olan iOS 7 tamamen yeni bir tasarımla gelmiştir.[5] Daha sade ve düz bir tasarıma sahip olan iOS 7 yeni özellikler ile gelmektedir.Aynı zamanda katman mantığı benimsenmiş ilk iOS sistemidir. Bu yeni özelliklerden biri paralaks efektidir.Cihazın açısını değiştirdiğinizde simgeler de açısal olarak yer değiştirirler. iOS 7'nin Apple tarafından açıklanmış bazı özellikleri şunlardır:

Kontrol Merkezi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kontrol Merkezi yeni özellik olarak aşağıdan yukarı doğru sürüklediğinizde açılan bir penceredir. Bu özellik sayesinde sık kullanılan ayar ve uygulamalara kolay erişim sağlanır. Bu sık kullanılan ayarlarda uçak modu,wi-fi, bluetooth, rahatsız etme ve ekran kilidi bulunmaktadır.[6] Ayar kısayollarının altında ise ekran parlaklığı için bir kayarçubuk bulunmaktadır. Onun altında ise mini bir müzik oynatıcı bulunmaktadır.Mini oynatıcının altında ses seviyesini ayarlamak için bir kayarçubuk bulunmaktadır. Ses kayarçubuğunun altında iOS cihazları arasında kolay dosya paylaşımına olanak sağlayan AirDrop kısayolu ve onun hemen yanında ise iOS cihazını bir televizyona yansıtmayı sağlayan AirPlay kısayolu yer almaktadır. En altta ise sık kullanılan uygulamaların kısayolları vardır. Bu kısayollar el feneri, saat, hesap makinesi ve kamera kısayollarıdır.

Tasarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni sürümde en göze çarpan değişim "IPhone sunulmasından bu yana iOS için en büyük değişiklik," sayılan kullanıcı arabiriminin bir revizyonu oldu.Açılış sırasında gösterilen bir tanıtım videosunda "karmaşıklıka düzen getirerek" olarak güncellemeyi tarif ettiler.iOS 7 tasarımı belirgin skeuomorphic unsurları ile özellikli oldu,mesela,Game Center'da Yeşil keçe,Takvim'de ahşap,Gazetelik'te deri,multiplan 2.5D yapısı ile düz grafik tasarımı gibi.[7] iOS 7.1 birçok ileri tasarımlı tweakler getirdi.iOS klavye yeni Shift / Backspace tuşuna sahip oldu,kullanıcı arayüzünün "slayt-to-power-off" işlevi yeniden tasarlandı.Telefon uygulamasında yeni-görünüm çevirici ve Telefon simgeleri vardır, Mesajlar ve FaceTime uygulamalar daha az canlı renklere sahip oldu.

Bildirim Merkezi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarı saydam bir görünüm kazanmış olan yeni Apple Bildirim Merkezine kilit ekranından da erişim sağlanabilir olmuştur. Yeni bildirim merkezi gün hakkında önemli bilgileri kısaca listeler. Yeni bildirim merkezi 3 sekmeye ayrılmıştır. Bugün sekmesi, tümü sekmesi ve kaçırılan sekmesi. Bugün sekmesinde gününüz hakkındaki takvim notlarınızı, hatırlatmalarınız ve gün hakkında bilmeniz gerekenleri size bildirir. Ayrıca ertesi gün hakkında da kısa bir bilgi verir.[8] Tümü sekmesi tüm bildirimlerini ve kaçırılan sekmesi de son 24 saatte atlanan bildirimleri gösterir.

Çoklu Görev Yöneticisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski iOS sistemlerinde çoklu görev yöneticisi sadece uygulama simgelerini göstermekteydi. Bir uygulamanın görevini sonlandırmak için ise uygulama simgesinin köşesindeki kırmızı, yuvarlak, eksi işaretine basılmaktaydı. iOS 7 de ise uygulama simgelerinin üstünde uygulamadan çıktığınızdaki son görünümünün de bir önizlemesi yer almaktadır. Uygulamanın görevini sonlandırmak için ise yukarı sürükleme hareketi yapılmaktadır.

Fotoğraflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun zamandır fazla değişiklik içermeyen fotoğraflar uygulaması da yeni özelliklere kavuştu.[9] Yeni akıllı gruplandırma sayesinde çekilmiş fotoğraflar yıllara ya da koleksiyonlara göre düzenlenebilmektedir. Bir koleksiyondaki fotoğraflar da yıllara göre gruplanır. Yıl görünümünde gruplanmış fotoğrafların üzerinde parmak gezdirildiğinde küçük bir önizleme yapılabilmektedir.

AirDrop[değiştir | kaynağı değiştir]

Mac işletim sistemlerinin sahip olduğu bu özellik iOS 7 ile iPhone,iPad ve iPad mini, iPod Touch(5. nesil)'e de gelmiş oldu. Bu özellik ile başkasının iOS cihazıyla kolay dosya paylaşımı yapılabilmektedir. İstenildiğinde AirDrop kapatılabilir. Fakat AirDrop kapalı olduğunda bir kimse sizinle dosya paylaşamaz.

Kamera[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamen yeni bir kamera uygulaması tasarlanmıştır. Sağa ve sola kaydırma(iPad ve iPad mini'de aşağı ve yukarı)hareketi ile 4 farklı çekim modu arasında kolay geçiş yapılabilmektedir. Bu dört mod video, kare çekim, normal çekim ve panorama çekim(iPad ve iPad mini'de panorama yoktur)modlarıdır. Yeni kare çekim ile fotoğraf çekimi sırasında efekt uygulama şansınız bulunmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Fotoğrafı çektikten sonra da efekt ekleme şansınız bulunmaktadır. Yeni panorama modundaki ise göze çarpan tek değişiklik, panorama okunun bulunduğu çubuğun arkasının artık siyah değil saydam olmasıdır.

Safari[değiştir | kaynağı değiştir]

Safari diğer iOS sürümlerine göre oldukça düz ve sade bir tasarıma kavuşmuştur. Artık bir URL ya da arama terimi yazıldığında Safari size en yakın sonuçları vererek hızlı web aramasına olanak sağlamaktadır. Yeni sekme görünümü ise dikey Coverflow olarak nitelendirilebilir. Bir sekmeyi kapatmak için ise sekme, ekranın soluna kaydırılmaktadır.[10]

App Store[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7 App Store beyaz ağırlıklı bir arayüz ile düz ve sade bir tasarıma sahip olmuştur. Yeni eklenen çocuklar kategorisi ile çocuklar için uygun birçok uygulama kolaylıkla bulanabilmektedir. Yeni bir özellik olan yakınımda sekmesi ise bulunduğunuz konumdaki en popüler ve en çok indirilmiş olan uygulamaları görmenizi sağlamaktadır.[8] Ayrıca iOS 7 ie App Store artık uygulamaları otomatik olarak güncellemektedir.

Siri[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7 ile daha da akıllanmış olan Siri'ye kadın ve erkek sesi eklenmiştir. Siri'ye ayarlara erişim hakkı verilmiştir (parlaklığı azalt dediğinizde azaltması gibi). Siri artık istediğiniz bilgiyi Twitter ve Vikipedi entegrasyonu sayesinde kolaylıkla bulabilmektedir.

Arabada İOS[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7 ile arabalarda da iOS kullanımına olanak sağlanmıştır. Siri yardımı ile mesaj gönderme ya da arama yapma gibi özellikler gelmiştir.[11] iOS 7'yi destekleyen bazı araba markaları şunlardır: Mercedes-Benz, Hyundai, Nissan ve General Motors'dur.

iOS 7'nin uyumlu olduğu cihazlar[değiştir | kaynağı değiştir]

iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, Retina ekranlı iPad, iPad mini, iPod touch 5. nesil

Versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7-in iOS tabanlı cihazlar için 10 versiyonu,Apple TV içinse 7 versiyonu kullanıma verilmiştir.

iOS 7.0 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk versiyon olup 18 Eylül 2013'te tanıtıldı. 11A465/11A466 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.0.00/4.0.01/5.00.01/1.00.06 basebandda (firmware) yapılmıştır. Versiyonun özelliklerine şunlar dahildir:

Kullanıcı arayüzü

  • Düz tasarım ve genel olarak uzak skeuomorphism hareket (Istisnalar var -doğru bir hareket için daha fazla skeuomorphism,Yeni skeuomorphic 3D animasyon çıkrıkı ile ile geriye sayım)
  • Sistem Helvetica Neue Düzenli yazı.
  • sistem durum çubuğu ve gezinme çubuğunda faydalanmak için tam Ekran uygulamalar;
  • sekme çubuğu, navigasyon çubuğu, durum çubuğu, sistem klavye, Kontrol Merkezi ve Bildirim Merkezi'nde saydam tasarım (Bazı saydam tabakalar iPhone 4, iPad 2 ve iPad 3-de donanım kısıtlamalarına göre mevcut değil.)
  • Opak Uialertview tasarım, Eylem Levha and Share Sheet.
  • Genel olarak Çerçevesiz düğmeleri.
  • Ekranın sol kenarından kaydırarak Navigasyon jest.
  • sekme çubuğu simgeleri düzenlemek için yeni kullanıcı arayüzü.
  • Sistem çapında dinamik yazı tipi boyutu, Ayarlar yapılandırılabilir.
  • iPad 2 ve iPad mini olmayan iPad uygulamaları görüntüleme deneyimini geliştirmek,1x ve 2x düğmelerini kaldırmak, uygulamalar iPad 2 ve mini varsayılan olarak '2x' modunda açılır.

Ana ekran

  • Spotlight Arama aşağı doğru çekerek her ekranda artık erişilebilir.
  • yeni yüklenen uygulamalarda "Yeni" afişi mavi noktalar ile yerini almış.
  • Yerleşik uygulamalar için yepyeni simgeler.
  • Gazete Bayisi bir klasör yerine şimdi özel bir uygulamadır.

Kontrol Merkezi

  • AirDrop ve AirPlay kullanarak anahtarlara ve kontrollere hızlı erişim yapmak ve sistem ayarları ve hizmetler için bir birleşik ekran
  • Geniş sistem, ekranın alt kısmından yukarı doğru kaydırarak ulaşılabilir.
  • Kilit ekranında erişilebilme.
  • Fener (fiziksel kamera ile gelen cihaza özgü özellikler) düğmesine geçin.
  • Peyzaj desteği.
  • tam ekran uygulamalarda kapmak.
  • iPad-de sakin / sessiz geçiş düğmesi

AirDrop

  • Apple'ın ad-hoc WiFi entegre özelliği ve AirDropla paylaşım (iPhone 5 ve daha sonra iPod Touch (5. nesil) ve daha sonra iPad (4. nesil) ve daha sonra, ve iPad Mini (1 nesil) ve üstü).
  • Görünüm Uyarısı, diğer cihazlardan aldığınız daveti için kabul / iptal seçeneği.
  • Keşfedilebilir seçenekleri kayarlamak için: Kapalı / Yalnızca İletişim / Herkes.

Inter-app Ses

  • diğer uygulamalar ile paylaşmak için ses akışları kaydedin.
  • Ses renderingi uzaktan diğer kayıtlı Inter-App Ses uygulamaları başlatılmakla,MIDI kontrolünü sağlar

Bildirim Merkezi

  • Kilit ekranında erişilebilme.
  • Etkinlik takvimi, hisse senetleri ve yarının olayları önizlemesi için "Bugün sekmesi",hem de sık sık ziyaret edilen yerler üzerinde trafik bilgilerini sağlar.
  • Cevapsız filtre:Telefon kullanımda aktif değilken oluşan bildirimleri görmek için listeyi filtreleyebilirsiniz.
  • hızlı bir şekilde aşağı indirirken zıplama.

Klasörler

  • Klasör alt sayfaların üzerinden Sınırsız sayıda uygulamalar.
  • Gazetelik uygulaması artık herhangi bir klasör içinde hareket ettirilebilir.
  • Şeffaf arka plan.
  • uygulamalar indirirken Klasörler renk değiştirir ve saat gibi animasyonlu ilerleme grafiki aktif uygulamaları indirirken klasörler üzerinde üst üste olur.

Uyarma

  • erteleme için bir geri sayım.

Hesap makinesi

  • Bir tuşa basıldığında Yeni geribildirim.
  • Geçiş manzara modu düğmesine basma.

Projektör

  • Yerden aşağıya doğru kaydırarak Ana ekranın her sayfasında erişilebilir.
  • Yeni animasyon.

Çokgörevlilik

  • Yeniden tasarlanan switcher, tüm çalışan uygulamaları önizleme için yatay kaydırma ve çalışan tüm uygulamaları durdurmak için yukarı hareketi kaydırın.
  • birden fazla parmak ile kaydırarak aynı anda birden fazla uygulama kapatabilirsiniz.
  • Peyzaj değiştirici.
  • Arka planda uygulama yenilemesi; ağ bağlantısı ve kullanıcı alışkanlıklarına göre arka planda veri getirir.
  • Uygulamanın güncelleme sırasında uygulamaları kullanın

Duvar kağıtı

  • Yeni duvar kâğıtları.
  • Dinamik duvar kâğıtları.
  • Kullanıcının hareket dayalı jiroskop duyarlı paralaks (Iraklık açısı) duvar kağıdı etkisi.

Hava

  • Farklı havalar için dinamik animasyon (iPhone 4S ve daha sonra ve iPod Touch (5. nesil)) .
  • Gündoğumu / günbatımı rütubeti, Yağış ihtimali ve rüzgâr hızını gösterir.
  • menü simgesi seçildiğinde aynı anda birden fazla yer görebilirsiniz.
  • hemen bulunduğunuz yerdeki hava durumunu görmek için altta GPS simgesini seçebilirsiniz

Telefon

  • Blok liste.
  • Favorilerde rehber resimler.
  • basarken numara klavyesinde şeffaflık .
  • Telefon Tarihi ve Sesli Bilgi seçenekleri çeşitli şekillerde FaceTime ve Mesajlaşmada geri aramayı da dahil olmak üzere aramaya dönmek için izin verir.

Rehber

  • Rehberde yeni alanlar: "Anlık İleti Ekle" ve "Sosyal Profil Ekle" .
  • "FaceTime", "Chat", "Posta" düğmeleri iletişim bilgileri yanında; artık aşağı kaydırma gerekir.
  • AirDrop yoluyla kişileri gönderin.

FaceTime

  • FaceTime Sesi.
  • Blok listesi.
  • iPod Touch ve iPad'de önceki versiyonu gibi iPhone'da bir özel uygulama

Mesajlar

  • Uzun SMS.
  • Blok liste.
  • Artık "Çağrı", "FaceTime" ve "Bilgi"ye erişmek için üstüne kaydırmak zorunda değil.
  • Grup sohbetlerinde Rehber resimler.
  • Her mesajı konuşmanı sürükleyerek göndererken sola kabarcıklar gelerken tam zamanı görmek
  • Mesaj bağlamında olay ve adres tespiti, Takvim ve Maps açmak için dokunun.
  • Bir takma adlı rehber numarası gerçek adın yerine takma adı ile Mesajlarda görünecektir.
  • video sıkıştırıp paylaşırken Yeni animasyon.

Safari

  • portre modunda Tam ekran tarama (eskiden sadece manzara mevcut).
  • URL hem de arama için birleşik bir metin alanı.
  • Metin alanı aktive edildiğinde Yer imleri web sitesinde küçük resim simgeleri görünür.
  • Yazarken En hit, Google önericisi, Yer imleri ve Tarih birleşik metin alanında görünür.
  • iPhone ve iPod Touch Önizleme sekmeleri artık 8 ile sınırlıdır.
  • Önizleme sekmeleri açılan sekmeleri önizleme için yeni 3D dikey animasyon kullanır,pozisyonları düzenlemek için uzun basın, tokatlamakla kaldırın.
  • Okuma Listesi sağda web sitesini thumbnail (minyatür resim) gibi gösterir.
  • makaleleri Okuma Listesinden OS X Maverickse göre dikey tek-tek kaydırır.
  • OS X başı olarak, arka / önceki tarih için jestler kaydırın
  • Ebeveyn Denetimleri.
  • Gizlilik düğmesi: "Beni takip etmeyin" özelliyini uygulama içinde web başına etkinleştirir, eskiden, konfigürasyon her web sitesi için Ayarlarda görünürdü.
  • Liste Okuma düğmesi: Yeni yuvarlak gözlük simgesi Steve Jobs'a minnettarlık borcunu öder
  • Son bağlantılar: Facebook ya da Twitter yazı üzerine tüm kullanıcıların arkadaş listesini okuma.
  • .com düğmesi kaldırıldı ve basit bir dönem düğmesi ile değiştirilir. .com, .net, .org ve alan adı uzantılarına butonuna basılı tutarak erişilebilir.
  • Yer imleri / Okuma Listesi / Paylaşılan Linkler sekmeleri yeniden düzenlene veya tweak yapılabilir.
  • Cesur yükleme barı,gizli tarama UI tweakleri,iPad'de sekme / yer imleri değişiklikleri

iCloud

  • Photo Stream video desteği ve fotoğraf akışı için birden fazla katkı.
  • Farklı iCloudlu cihazlar arasında Bildirim Senkrorizasyonu.

Apple Haritalar

  • gündüz ve gece renk şemaları arasında geçiş yapmak için ortam ışık ve şimdiki zaman yanıtlı Otomatik Gündüz / Gece Modu.
  • Turn-by-turn yürüme istikameti,tahmini zamanla.
  • Haritalar imleri senkronizasyonu.
  • Sağ üst köşede canlı pusula.
  • OS X Mavericksde (sürüm 10.9) yeni Haritalar uygulamasından gönderilen Bildirim verileri alır.

Saat

  • Uygulama simgesi canlı zamanı yansıtır.
  • Zamanlayıcı Kilit ekranında gösterir.
  • Şehir bulunduğunuz konumdan kaç saat öncesinde / arkasında gösterir.

Müzik

  • Yeni iTunes Radyo servisi.
  • Kilit ekranında doğrudan belirli bir bölümünü almak için şarkı boyunca fırçalayın
  • iTunes Match ve iCloud'dan tam albümleri indir.
  • Now-Playing ekranında bir şarkıya dokunulduğunda kullanıcılara Oran yapmağı sağlar
  • Cover Flow: Bireysel albümleri ile kaydırmak yerine,bir anda birden fazla albümü kaydırarak yapabilirsiniz.
  • iPad'ler için ekrandaki şarkı sözünü takdim etmek.(bu özellik iOS 5 ve iOS 6 yoktu).

iTunes Radio

  • Kayma / bulma özelliği

App Store

  • Otomatik uygulama güncellemeleri: Ayarlar bölümünde iTunes, App Store altında,etkinleştirmek / devre dışı bırakma geçişi.
  • yaşlarına göre gençler için yeni kataloglar.
  • Genius sekmesi, kullanıcının konumuna göre uygulama önerileri "Uygulamalar benim yakınlığımda" sekmesi ile değiştirilir.
  • Hacim satın almak.
  • Arama sekmesi yeniden tasarlanmış, sonuç sayısı arama alanının sağ tarafında görünür.
  • Ana Ekranda indirme/ güncelleme sırasında dairesel indirme ilerleme animasyonu.
  • İstek listesine ekle.
  • Uygulamaların eski sürümlerini indirmek artık mümkün (cihaz eski firmware tarafından desteklenen son uyumlu sürümü).

iTunes

  • TV dizilerinin Smart indirilmesi.

Fotoğraflar

  • Albümler koleksiyonun temel olarak EXIF verilerini kullanarak Yer, Zaman ve Yıllara göre düzenlenir
  • Resim hisselerini iCloud, sosyal ağlar ve AirDrop ile Paylaş (varsa).
  • Yeni varsayılan "Panorama Resimleri" albümü.

Kamera

  • Kontrol yeniden tasarlandı:Hareketsiz görüntüleri,videolar, kare fotoğraf ve Panorama modlarını seçmek için yatay olarak kaydırın (varsa).
  • Canlı görüntü filtreleri
  • 60FPS video kaydı için SDK.
  • video kayıt sırasında yakınlaştırmak için çimdik.
  • Ön kamerayı kullanarak iTunes hediye kartını yerine getirmek.
  • Pil azaldığında Panorama azalır.
  • saniye başına 120 kare Yavaş hareketli video kayıtı
  • Fırlama modu
  • iPad için HDR.

Takvim

  • iPhone'da Takvim için yeni düzenli liste görünümün.
  • Yıl görüntüleyin.
  • Hafta görünümü.
  • Posta ile entegrasyon.
  • Yerlerde bilgi girerken Maps ile entegrasyon, kullanıcılar geçiş bilgilerle bildirilir.
  • Reddedilen etkinlikleri şimdi gizlemek veya göstermek olabilir.
  • Özel takvim renkleri destekleyecektir.
  • Zaman kontrolünde gömülmenin yerine,Eklenen Olay Ekranında Tüm Gün geçişi
  • Bir Olay Hatırlatması göründüğünde Etkinlik olabilir veya erteleyebilir .
  • Bir etkinlik için ikinci bir uyarı süresini ayarlayabilirsiniz.
  • Durumu Meşgul / Özgür olarak değiştirebilirsiniz.
  • Takvim ayının adını seçerek aylık takvim gösterebilirsiniz.

Game Center

  • Güvenli oyun puanları.
  • Kimliği doğrulanmış oyuncular.
  • oyun modları dönme tabanlı.
  • Sıralama tarzlı lider panoları

Pusula

E-posta

  • PDF görünüm açıklaması.
  • Yeni akıllı posta kutuları.
  • Geliştirilmiş Posta araması.
  • Yeni Outlook simgesini kullanarak ve bir hesap eklerken Hotmail artık Outlook oldu.
  • Bayraklı, Okunmamış etmek, "kime" veya "CC" işlevi, Eklemer, Tüm taslaklar, Tüm gönderilenler, Çöp akıllı posta kutuları.
  • arşivden bir şey geri almak için sallayın.
  • Bir hesap cüzdanından e-postaya geçiş zamanı, bu bir geçiş olarak görünür.
  • video sıkıştırmakla paylaşan zaman yeni animasyon.
  • Bir klasöre posta taşırken Yeni animasyon.
  • E-posta taşırken bir hedef klasör seçerken,e-posta ikonik görüntüsü klasör seçicisinin yukarıda belirir.
  • işaretleme yaparken Önemsiz klasörüne bir e-posta taşımak yeteneği var.

Notlar

  • Yeni tasarım, çoğunlukla beyaz.
  • Artık Notlarda yazı tiplerini değiştirmek olmuyor.
  • AirDrop notları edebilirsiniz.

Ayarlar

  • Uygulama başına hücresel veri kullanma izni.
  • Uygulama başına mikrofon gizlilik kullanma izni
  • Uygulama başına kamera gizlilik kullanma izni.
  • Uygulama başına kamera gizlilik kullanma izni.
  • Şifre ağ ve içeriği sıfırlamak için gerekli

Ulaşılabilirlik

  • Farklı jestler için baş hareketi algılama.

Çin özellikleri

  • Tencent Weibo sosyal ağ entegrasyonu.
  • Çince-İngilizce iki dilli sözlük.
  • pinyin T9 klavye dahil olmak üzere gelişmiş Çin girişi,birden fazla Çince karakterler için el yazısı tanıma (Beta 4 ile eklenmiştir).

Siri

  • Güncellenen sesler ve yeni bir erkek sesi (belirli bölgelerde / dilde)
  • İngilizce (ABD), Fransızca ve Almanca iOS 7 lansmanı ile satışa sunulacak.(ek dil zamanla eklenecektir)
  • Wikipedia ve Bing arama motorlarından arama.
  • Sina Weiboya göndermek
  • belirli sistem ayarlarının kontrolü,Bluetoothu kapalı / açma yapma ve ekran parlaklığını değiştirme gibi.
  • Twitterde tweets arama.
  • MLB.com ve Bat uygulamasında MLB puanları açmak için Seçenek.
  • Navigasyon, erişim ve ses daha doğal.

Hatırlatmalar

  • Geofencing.
  • Kaldırılmış yinelenen hatırlatmaları oluşturma becerisi.

Hesap cüzdanı

Telefonumu bul

  • Aktivasyon Kilidi:Kayıp cihazın izinsiz kullanımını önlemek için Cihaz uzaktan silinebilir olması halindedirse, "Telefonumu bul" hizmetini kullanarak iCloud hesabı ile yeniden etkinleştirme

Girişim

  • Kurumsal oturum açma.
  • Uygulama başına VPN.
  • daha verimli dağıtmak ve iPhone ve iPad'lerde yönetmek için yönetilen uygulama yapılandırması.

Aksesuarlar

  • Yetkisiz Yıldırım kabloları (Lightning) engellenir ve artık kullanılabilmez.
  • Wi-Fi aksesuarlarını AirPlay konuşmacıları gibi yapılandırmak ve kurmak .
  • iBeacon,Düşük enerjili Bluetooth LE-nin yeni bir sınıfı gibi düşük maliyetli vericiler olup,yakındaki diğer cihazlar / hizmetlerden cihazları uyarabilir.
  • Bluetooth Low Energy (Bluetooth düşük enerji) profilleri; Zaman, bildirimler, klavyeler ve stereo ses de dahil olmak üzere.
  • MFI oyun denetleyicileri.

Ekran görüntüsü

  • AssistiveTouchda dahil olmak üzere,onlar resmin katman üzerinde görünmür.

Güvenilen Cihazlar

  • Eğer Mac / PC-nin içine iOS cihazını takarken,Kullanıcı böyle uyarılır, "Şu anda bağlı bilgisayara güvenirsiniz? Bu bilgisayar güvenerek tam cihazınıza erişim ve tüm verilere sahipliyi sağlayacaktır."

Voice Memo (Sesli not)

  • Yeni tasarım.
  • iClouda kaydet.
  • AirDrop kullanarak paylaşın.

Durum çubuğu

  • Yarı saydamlı tasarım.
  • CDMA iPhone'larda 1xRTT (CDMA2000) simgesi "O" simgesinden "1x" simgesine değişti.
  • GSM Telefonlarda GPRS simgesi "o" simgesinden "GPRS" ikonuna değişti.
  • hücresel sinyal gücü için nokta gösterimi.
  • Simge boyutu Kilit ekranında biraz daha iyi okunabilmesi için artdı.

Kilit ekranı

  • Pili şarj etme,artık Kilit ekranında pil görüntüsünün yerine,kısaca x% dolması saatin altında görünür,daha sonra tarihe döner
  • Bildirim Merkezi ve Kontrol Merkezi'ne erişim.
  • Müzik çalarken, kilit ekranı artık zamanı gösterecektir.
  • iPadda iPhone ve iPod Touchun önceki versiyonu gibi kilit ekranında kamera kontrolü vardır.
  • Zamanlayıcı Cihaz kilitlendiğinde geri sayımı gösterir .
  • Scrubbing bar şimdi Kilit ekranında gösterilir.

(Wi-Fi) Kablosuz internet

  • Yeni WiFi teşhis modu.
  • Wifi Hotspot 2.0.

Diğer

  • Yeni ilk kez kurulum (setup) menüleri.
  • önceki iOS sürümlerindeki ses kilidi artık iOS 6-da mevcut değildir.Şu andan itibaren her ne zaman biri ya doğru bir şifre girir veya sadece Kilit ekranında kilidini kaydırırsa,bir cihazın kilit ekran kilidini açarken ses oynamayacak
  • Kurulum Yardımcısı sırasında Kodlu Kilit ekleyin.
  • Vimeo ve Flickr sosyal ağ entegrasyonları.
  • İtalyanca, Korece, ve Hollandalı sözlükler.
  • Güç düğmesine basarken,yeni solan animasyon
  • Dokunmatik kimliği
  • Yeni zil sesleri ve sistem sesleri. iOS 6-da bu, "Klasik" adlı bir menüye taşınır.
  • VoiceOverde dillere en kaliteli ses eklemek
  • VoiceOverde Arapça sesi değişti

iOS 7.0.1 / 7.0.2 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7.0 versiyonundan bir gün sonra, 19 Eylül 2013'te iOS 7.0.1 tanıtıldı. 11A470a yazılımında ve 1.00.06 basebandda (firmware) yapılmıştır. Bu güncelleşmede iPhone 5C ve iPhone 5S için hatalar aradan kaldırıldı. iPhone 5Sde Dokunmatik kimlik sensörü ile bağlı bir hata düzeltildi. App Store alımları sistemi ile ilgili hata da düzeltildi.

iOS 7.0.2 versiyonu ise 26 Eylül 2013'te tanıtıldı. 11A501 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.0.00/4.0.01/5.00.01/1.00.06 basebandda (firmware) yapılmıştır. Bu güncelleçmede birisinin kilit ekranının şifresini atlamasına olanak verebilecek hataları giderildi. Özellik gibi ise şifre girişi için Yunan klavye seçeneği eklenildi.

iOS 7.0.3 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

22 Ekim 2013'te iOS 7.0.3 versiyonu tanıtıldı. iPad Air ve iPad Mini 2 için ilk sürüm idi. 11B511 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.0.02/4.1.02/5.02.00/1.02.02 basebandda (firmware) yapılmıştır. Bu sürümde birçok hatalar ve özellikler oldu.

Hata düzeltmeleri

  • Mesajları göndermek ve iMessage etkinleştirmek için başarısız olan iMessage hata düzeltmeleri
  • iWork uygulaması için geliştirilmiş sistem stabilitesi.
  • ivmeölçer kalibrasyon sorunu düzeltmeleri.
  • Siri veya VoiceOver düşük ses kullanılma bir hatası düzeltildi.
  • Birisinin kilit ekranının şifresini atlamasına olanak verebilecek hatalar düzeltildi.
  • VoiceOver girişinin çok duyarlı olmasına neden olan hata düzeltildi.
  • Yazılımın güncellemesi zamanı Denetlenen cihazların denetimsiz olmasına neden olan hata düzeltildi.

Özellikler

  • Ekranı geciktirmek ve dokunmatik kimliği kullanımda iken 'slayt kilidini açmak için' için ekran kilidi güncellemeleri
  • Web sitesi giriş ve Wi-Fi şebekesi şifreleri, kredi / banka kartı yönetimi ve diğer hesap bilgileri için "iCloud Anahtarlık" işlevinin eklemesi
  • Benzersiz, zor tahmin şifreleri oluşturmak için Safari'de Password Generator eklemi.
  • geri web arama ve Spotlightda Vikipedi arama eklemi.
  • Tuş takımı metni değiştirmek için kalın metin ayarı güncelleşmesi

iOS 7.0.4 / 7.0.5 / 7.0.6 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7.0.4 versiyonu 14 Kasım 2013'te tanıtıldı. 11B554a yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.0.02/4.1.02/5.02.00/1.03.01 basebandda (firmware) yapılmıştır.Bu sürümde FaceTimeda bazı kullanıcılar için başarısız çağrılara neden olan bir soruna yönelik bir düzeltmenin de dahil olmak üzere hata düzeltmeleri ve geliştirmeler yapıldı.

iOS 7.0.5 versiyonu 29 Ekim 2014'te tanıtıldı. 11B601 yazılımında ve 1.03.02 basebandda (firmware) yapılmıştır. Bu sürümde Çin'de satılan bazı iPhone 5C ve iPhone 5S modelleri için ağ sağlama düzeltimi yapıldı.

iOS 7.0.6 versiyonu 21 Şubat 2014'te tanıtıldı. 11B651 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.0.02/4.1.02/5.02.00/1.03.02 basebandda (firmware) yapılmıştır.Güncelleşmede cihazlar için CVE-2014-1266, SSL/TLS bağlantıda Düzgün kimlik doğrulamasının başarısız olmasına neden olabilen Güvenli Ulaşım hatası tespit edildi.

iOS 7.1 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Apple'ın 2013 yılında tanıttığı iOS 7 sürümünden sonra ilk geliştirilmiş sürüm idi. 10 Mart 2014'te tanıtıldı. 11D167/11D169 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.2.00/4.1.02/6.02.00/2.18.02 basebandda (firmware) yapılmıştır.iOS 7.1 sürümü OS beta sürümünü çalıştıran insanlara son sürümü havadan güncellemek için izin veren ilk güncelleme oldu. Birçok yenilik performans geliştirmeleri, UI tweakleri ve Siri iyileştirmeleri içerirdi. Özellikle Apple'ın yeni CarPlay hizmeti bu sürümle otomobil ve araçlara yol açtı. Versiyonun özelliklerine şunlar dahildir:

CarPlay

  • 2014 yılında satıcılar tarafından seçilen bazı otomobil modellerinde araç içi kontrol sistemlerinde iOS kontrolünü sağlamak.
  • Siri entegrasyonu (gözler serbest / hands-free modları), uydu navigasyon, telefon, müzik ve iMessage entegrasyonu içerir.
  • araba için tasarlanmış iOS deneyimi (iPhone 5 ve sonrası).
  • Lightninge bağlanan iPhoneni Bir CarPlay etkinli araca etkinleştirmekle çalışır
  • Telefon, Mesajlar, Haritalar ve ses uygulamaları destekleri (Müzik ve üçüncü taraf uygulamalar da).
  • Haritalarda turn-by-turn navigasyon kullanırken Bluetooth araç stereo sistemlerinde ses çalma duraklatma desteği (Bu, CarPlay desteği değil)

Siri

  • Konuşurken Home tuşuna basılı tutarak Sirinin dinlemesi zamanı manuel kontrolü,bitmiş olduğunuzdan sonra serbest oluyor.
  • Yeni, daha doğal Çince, UK İngilizce, Avustralya İngilizce ve Japonca için erkek ve kadın sesleri.

iTunes Radio

  • Arama alanında yukarıda Sanatçı veya Şarkı dayalı istasyonları oluşturmak için İstasyonları Seçme.
  • Now Playing ekranından doğrudan albümleri satın alın.

Ulaşılabilirlik

  • Kalın font seçeneği artık klavye, hesap makinesi ve birçok glif simgesine dahil.
  • Hareketi azaltma seçeneği artık Hava Durumu, Mesajlar ve çoklu görevli UI animasyonlarda oluyor.
  • Yeni seçenekler, düğme şekilleri görüntülemek, uygulama renkleri koyulaştırmak ve beyaz noktayı azaltmak.

Takvim

  • olay listesini ay görünümü ile görüntülemek için Opsiyon .
  • Ülkeye özgü tatili otomatik olarak birçok ülke için ekledi.
  • Liste görünümü yeniden tasarlandı.

Kullanıcı arayüzü

  • Kamera uygulamasında yeni bir "HDR Otomatik" özelliği vardır.
  • iOS ayarlarında Fotoğraf & Kamera sekmesi, yeni bir "Burst Fotoğraf Yükle" seçeneği vardır.
  • Duvar kağıdı kurarken birbirinden bağımsız animasyonlarda Paralaks etkisi devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Eğer bildirim yoksa,Bildirim Merkezi şimdi "Tümü" ve "Cevapsız" bölümleri için sırasıyla "Bildirimler yok" ve "Cevapsız Bildirimler yok" gibi görüntüler.
  • Caller ID fotoğraflar: gelen / giden çağrılar için küçük daire portre yerine artık tam ekran yoktur.
  • hem Bildirim Merkezi ve Hava ve Hisse uygulamalarda yeni Yahoo logosu .
  • Başlatırken "iPhone yeniden başlatıldığında Dokunmatik kimliği şifrenizi gerektirir" şeklinde yeni bir diyaloğu.
  • Yeni iPad duvar kâğıtları.
  • Dokunmatik kimliği ve Şifre Ayarlarda ana menüye taşındı.
  • Animasyonlar ve geçişler belirgin hızlıdır.
  • Klavye yeni Shift/Backspace vurguları vardır.
  • Kontrol Merkezinde açılması üzerine yeni bir "bahar" animasyon var.
  • Kontrol Merkezi kayarlarının - hacim ve parlaklık - hızı var.
  • Telefon, Mesajlar ve FaceTime uygulamaların simgeleri daha az canlı renklere sahip.
  • Müzik uygulaması:şimdi Artistde gezinirken Albümler azalan sırada oldu.
  • Düğmeler dairesel şeklindedir ve ve simgenin ne anlama geldiğinin sözü görünmüyor.
  • Telefon ve FaceTime uygulamasının yeni görünümlü çevirici ve "Bitirme" düğmesi vardır.
  • slayt-to-power-off Kullanıcı arayüzü yeniden tasarlandı,kaymanın şekli daireseldir ve "Kapatmak için slayt" şeklinde oval olmasını diyor.Telefon ve FaceTime uygulamalarında kaydırıcı "cevaplamak için slayt" ile aynıdır.

Düzeltmeler / Gelişmeler

  • Ana ekranda crash hatası düzeltildi.
  • 10.000 den fazla sayıda okunmamış Mail işaret hatası Düzeltmeleri.
  • başka ülkelerde de iCloud Anahtarlık desteği.
  • FaceTime araması bildirimleri, çağrı başka bir aygıtta cevap zaman otomatik açıklık.
  • iBeacon gelişmeleri
  • Evasi0n 7 jailbreak kullandığı dahil "Patches 41" güvenlik patlatılması.iOS 7.1.1 ve 7.1.2 ile birlikte bu firmware, Pangu jailbreak yoluyla jailbroken edilebilir.
  • Ayarlar uygulamasında Hareket fonksiyonu azaltmak tanıtıldı. Bu işlev, UI hareketini azaltır ve paralaks etkilerini devre dışı bırakır.
  • iOS 7.0.x ise ortaya çıkabilen "black screen of death (BkSoD)" (ölümün siyah ekranı) ve White screen of death (WSoD)" (ölümün beyaz ekranı) sorunlarını kaldırır

Kararlılık ve Performans

  • iPhone 4'te Geliştirilmiş performans.

Yazılım güncellemesi

  • iOS için ilk güncelleme,over-the-air final sürüme güncellemek için beta sürümlerini sağlar.

Sorunlar

  • Dokunmatik Kimlik parmak izi tanıması önyükleme sırasında devre dışı olur,açık ve kapalı Dokunmatik Kimliğine dönür;cihazın yedeklenmesi ve sıfırlanması da sorunu çözemedi.

iOS 7.1.1 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7.1.1 versiyonu 22 Nisan 2014'te tanıtıldı. 11D201 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.2.00/4.1.02/6.02.00/2.18.02 basebandda (firmware) yapılmıştır.Sürümde bu hatalar kaldırıldı.

Kararlılık ve performans

  • iOS 7.1-de hata engelli Touch ID sorunu giderir.
  • Klavye yanıt etkileyebilecek bir hata düzeltmeleri
  • Hatta en son iOS sürümünü güncelledikten sonra "1" rozetinin Ayarlar uygulamasında sıkışmış olma hatası kaldırıldı.
  • VoiceOver etkinli Bluetooth klavyeleri kullanırken bir sorun giderildi

iOS 7.1.2 versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS 7-in son sürümü olup, 30 Haziran 2014'te tanıtıldı. 11D257 yazılımında ve 04.12.09/3.0.04/5.2.00/4.1.02/6.02.00/2.18.02 basebandda (firmware) yapılmıştır. Sürümde bu hatalar kaldırıldı.iPhone 4'te son kez desteklendi.

  • Hata düzeltmeleri ve Güvenlik Geliştirmeleri
  • iBeacon bağlantısı ve istikrarı geliştirir
  • barkod tarayıcıları dahil olmak üzere bazı 3. parti aksesuarların veri aktarımı ile bir hata düzeltmeleri
  • Posta eklemelerin veri koruma sınıfı ile bir sorunu giderir

Apple TV için iOS 7 sürümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Apple TV 6.0 (iOS 7.0.1 / 7.0.2) versiyonu - 23 Eylül 2013'te tanıtıldı. 11A470e/11A502 yazılımında yapılmıştır. Apple TV 2. nesil için tasarlanmıştır. Sürümün yeni özellikleri bunlardır.
    • iTunes Radio-Kullanıcı radyo istasyonları oluşturun ve onları dinlemek reklam ücretsiz iTunes Match ile (ABD ve Avustralya'da yalnızca)
    • iTunes Store-gözden geçirmek, satın almak ve iTunes Store'dan doğrudan müzik çalmak.
    • iCloud Photos-birden fazla iştirakçidan Photo Streamden paylaşılan videoları oynatmak Photo Streamsden görüntülenen fotolara bakma desteği
    • iCloud'dan AirPlay- Mümkün olduğunda,Apple TV kullanıcının AirPlay cihazının yerine Cloud-da iTunes'dan içeriği oynayacak (AirPlay cihazda iOS 7 gerekir)
    • Podcast-Sync kullanıcı podcastı,Apple TV ve tüm kullanıcı iOS cihazlarının üzerinden podcast istasyonları
    • iMovie Tiyatrosu- kullanıcıya anında iClouddan yüksek çözünürlüklü iMovie yaratmak akışı (IOS veya Mac için iCloud hesabı ve iMovie-nin son sürümünü gerektirir)
    • Altyazı ve Altyazı koymak-Apple TV dil ayarında özelleştirilebilir altyazı tarzı ile otomatik altyazı seçimi.
    • Konferans Odası Ekranı-Konferans Odası Displayin içine Apple TV'yi kilitleyin ve AirPlay kullanarak ekrandaki yönergeleri gösterin.(Iş ve eğitim ortamları için)
    • Yazılım güncellemesi-uygun olunca, otomatik olarak yükleyerek ve yazılım güncellemeleri ile güncellerek her zaman Apple TV'yi tutun
    • iOS 7 ile otomatik olarak ağ ayarlarını aktarmak için iPhone, iPad ya da iPod Touch kullanın,Kullanıcı Apple Kimliği ve Apple TV dil tercihleri (3. nesil) (iPhone 4 veya iPad 2 için mevcut değildir).Üçüncü taraf yalnızca ABD-içeriki bir yazılım güncellemesi olmadan 26 Eylül 2013 tarihinde eklendi:Major League Soccer (MLS) ve Disney Junior.iMovie Tiyatro uygulaması bir yazılım güncellemesi olmadan 22 Ekim 2013 tarihinde eklendi.
  • Apple TV 6.0.1 (iOS 7.0.3) versiyonu - 25 Ekim 2013'te tanıtıldı. 11B511d yazılımında yapılmıştır.Bu sürümde Kararlılık ve performans,genel performans ve kararlılık geliştirmeleri yapıldı.
  • Apple TV 6.0.2 (iOS 7.0.4 / 7.0.6) versiyonu - 14 Kasım 2013'te tanıtıldı. 11B554a/11B651 yazılımında yapılmıştır. Bu sürümde Kararlılık ve performans, genel performans ve kararlılık geliştirmeleri yapıldı.
  • Apple TV 6.1 (iOS 7.1) versiyonu - 10 Mart 2014'te tanıtıldı. 11D169b yazılımında yapılmıştır. Bu sürümde şu özellikler oldu:
    • Ana menü-gizleme kanallarını kolayla yapma yeteneği oldu.
    • AirPlay-iOS cihazlar veya Mac için bir defaya üzerinden doğrulama gerektiren güvenlik seçeneği, AirPlay kullanmadan önce Ekran kodu (yeni bir iOS cihazında iOS 7.1 veya yeni Mac'da OS X 10.9.2 ve daha üstü gerekir). Nerede ki, multicast ya da Bonjour trafiği ağda engellenir veya AirPlay aygıtı farklı bir alt ağdadırsa, bir AirPlay cihazına ortamlarda Bluetooth üzerinden Apple TV'yi keşfetmek için izin destek ekler.
    • uzaktan uygulama-Uzaktan uygulamada Satın alınan Diziler ve Filmler görünümü ve Apple TV-de anında oynatmak için dokunun.
    • iTunes radyo istasyonlar yaratmak ve oynatmak (Uzaktan uygulama sürüm 4.2 veya üstü gerektirir)
    • Kararlılık ve performans-Hata düzeltmeleri, genel performans ve kararlılık geliştirmeleri
  • Apple TV 6.1.1 (iOS 7.1.1) versiyonu - 22 Nisan 2014'te tanıtıldı. 11D201c yazılımında yapılmıştır. Bu sürümde Kararlılık ve performans-Hata düzeltmeleri, genel performans ve kararlılık geliştirmeleri yapıldı.
  • Apple TV 6.2 (iOS 7.1.2) versiyonu - 30 Haziran 2014'te tanıtıldı. 11D257c yazılımında yapılmıştır. Bu sürümde Kararlılık ve performans-Hata düzeltmeleri, genel performans ve kararlılık geliştirmeleri yapıldı. Ve iTunes Extras-silinen sahneler, fotoğraf, oyuncular ve ekip ve daha fazlasını iTunes'dan film alımları ile keşfetme özelliği eklendi. (Ancak HD alımları için kullanılabilir.)
  • Apple TV 6.2.1 (iOS 7.1.2) versiyonu - 17 Eylül 2014'te tanıtıldı. 11D258 yazılımında yapılmıştır.Apple TV 2. nesil için son sürüm idi.Mayıs 2015 itibarıyla, YouTube uygulaması 7.2 yazılım veya üst yazılım ve Google tarafından uygulanan bir API değişikliği nedeniyle sadece yeni Apple TV üzerinde çalışır.Bu sürümde de Kararlılık ve performans geliştirmeleri yapıldı.
Önce gelen:
iOS 6
iOS 7
18 Eylül 2013
Sonra gelen:
iOS 8 "

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gurman, Mark (24 Haziran 2013). "Apple seeds iOS 7 beta 2 to developers: Voice Memos, new Siri voices, Reminders, UI tweaks, more". 9to5Mac. 27 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2013. 
  2. ^ Ali, Reshadat (24 Haziran 2013). "Download iOS 7 beta for iPhone, iPad and iPad mini". 23 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  4. ^ "While 91% of Apple users run iOS 7, five different versions of Android hold 10%+ share". 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2014. 
  5. ^ Heater, Brian (10 Haziran 2013). "Apple shows off completely redesigned iOS 7 at WWDC, coming this fall". Engadget. 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2013. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  8. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  11. ^ Mayo, Benjamin (3 Mart 2014). "Apple rebrands iOS in the Car as CarPlay, compatible vehicles launching later this year". 9to5Mac. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2014. 
  12. ^ http://blog.tamindir.com/iphone-5c-iphone-5s-ve-ios-7-hakkinda-hersey_4842/[ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]