Ali Asgar Borujerdi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ali Asgar Borujerdi
Doğum adıAli Asghar Borujerdi
Diğer ad(lar)ıKatil Asgar
Doğum1893
Ölüm1934
Ölüm nedeniİdam
CezaAsılarak idam edildi
Kurbanların sayısıKendi söylediğine göre 33
Cinayet yöntemiTecavüz edip ardından kafa kesme
Tutuklama tarihiMart 1934

Ali Asghar Borujerdi (Farsça: علی‌اصغر بروجردی‎; 1893 – 1934), "Katil Asgar" olarak bilinen ilk İranlı seri katil ve eşcinsel tecavüzcü. 1934 senesinde Tahran'da büyük bir kalabalığın önünde asılarak idam edildi.[1]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayatı hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ailesiyle birlikte çocukken Irak'a taşındı. Daha 14 yaşındayken Bağdat'ta genç erkeklere saldırıp tecavüz etmeye başladı. 1933 senesinde Tahran'a dönerek cinayetlerine devam etti.

Cinayetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağdat, Irak[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağdat'ta 14 yaşındayken ergen erkekleri cinsel tacize başladı. Genç erkeklere saldırdı ve tecavüz etti. Polislerin dikkatini çekmemek için de tecavüz ettiği gençleri öldürmeye başladı. Kendisinin söylediğine göre İran'a dönmeden önce Irak'ta 25 kişiyi öldürdü.[2] 1933 senesinde İran'a dönmeden önce son bir Iraklı gence tecavüz etti. Sonra da onu öldürdü. Bu sırada başka bir çocuk onu gördü. Polise ihbar edilince Bağdat'ta kalmanın güvenli olmadığını anlayıp hemen İran'a döndü.

Tahran, İran[değiştir | kaynağı değiştir]

Borujerdi, İran'da gitmek için Tahran'ı seçti. Daha Tahran'a gelmesinden kısa bir süre sonra kendine yeni kurbanlar seçmeye başladı. Burdayken 8 çocuğu öldürdü. Bunların çoğu evsiz serserilerden oluşuyordu.

Yakalanması[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Aralık 1933'ta kafası kopmuş cesetler bulundu. Ali Asgar yakalandı, fakat delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldı.[3] Ancak Mart ayı 1934 senesinde tekrar gözaltına alındı ve bu sefer kendisi suçlarını itiraf etti. Yargılandı ve mahkûm edildi. 1934 senesinde çok büyük bir kalabalığın önünde asıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021.