Kia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kia Motors
Kurulduğu ülkeGüney Kore
MerkezSeul, Güney Kore
Kurulduğu Yıl9 Haziran 1944 (79 yıl önce) (1944-06-09)
ÜrünlerOtomobil, Kamyonet, Otobüs
Hizmet bölgesiDünya çapında
BağlılığıHyundai Motor Group
Web sitesiKia Türkiye sitesi
Kia İngilizce sitesi
Hwaseong'taki Kia fabrikası

Kia, 1944 yılında Seul'de kurulmuştur. Güney Kore'nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. 1998 yılında Hyundai Motor Company ve Daimler-Chrysler ortaklığındaki konsorsiyum tarafından satın alınmıştır. Kia gerçek anlamda atılımını bu noktadan sonra gerçekleştirmiştir.

Kia Motors'un belirlediği 2010 hedefi olan Dünya'nın en büyük 5. otomobil markası olma yolunda birçok yeni sponsorluk anlaşmaları yapmıştır. Tenis ve futbol sporlarındaki sponsorluklarına FIFA ile 2007-2014 yılları arasında Ana Sponsorluk Antlaşmasını imzalayarak yenisini eklemiştir.

Dünyaca ünlü otomobil markası Kia, yeni vizyonu kapsamında logosunu ve sloganını güncelledi. Güney Kore’nin Incheon kentinde son derece görkemli bir gösteri ile logosunu lanse eden şirket, ayrıca söz konusu gösteri ile bir Guinness Dünya Rekoru da kırdı.

Kia Motors otomobilleri Türkiye'ye ilk defa 1992 yılından itibaren İhlas Holding disbüritörlğünde ithal edilmeye başlanmış ve 2001 yılında ise Kia Türkiye disbirütorlüğü Anadolu Grubu'na bağlı Çelik Motor'a devredilmiştir.

Modeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Binek Araçlar

SUV & MPV

Ticari