Şort

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Spor amaçlı şort giyen bir erkek.
Kot şort giyen bir kadın.

Şort, genellikle bazı sporları yaparken giyilen, paçaları dizlerin yukarısında olan kısa pantolon.[1]

Şort sözcüğü, İngilizce short (kısa) sözcüğünün okunuşu olarak Türkçeye girmiştir. Temel yapısı bakımından don ile aynı olmakla birlikte dondan farkı iç giyim amaçlı değil gündelik yaşamda dış giyim amaçlı kullanılmasıyla ayrılanlarına niteleme amacıyla denilir.[2] Şort aynı zamanda paçası bacağa yapışmayan açık dökümlü kesim dikimli giysidir. Dış giyim amacıyla kullanımda yaz aylarında erkek ve kadınların giydiği diz üzerinde paçası sona eren kısa kesimli bir tür pantolonu ifade ederken aynı zamanda bireysel ve takım sporlarının birçoğunda kullanılan giysi içinde kullanılır. Spor amaçlı olarak üretilenler bel kısmından lastikli ve lastik yanından geçen ayrıca bir de fitil uçkuru barındırır.[3]

Gündelik yaşamda dış giyim amacıyla genel amaçlı kullanılanlar ise belden kemerlidir. Bermuda şort gibi özel biçimleri vardır.[4]

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "46 Different Types of Shorts for Women and Men (Mega List)". 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2021. 
  2. ^ "14 Women Shorts to flaunt in Summer Vacation". 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2021. 
  3. ^ "EVERY TYPE OF SHORTS YOU SHOULD BE WEARING THIS SUMMER". 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2021. 
  4. ^ "ULTIMATE Man's Guide To Wearing Shorts". 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2021.