Şablon:GM/2020-06-28

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"With You", Mariah Carey'nin on beşinci stüdyo albümü Caution'da (2018) yer alan şarkı. Epic Records, 4 Ekim 2018'de parçayı albümün ilk single'ı olarak yayımladı. Şarkı; Carey, Charles Hinshaw, Dijon McFarlane ve Greg Lawary tarafından yazılırken yapımcılıklarını Carey ve DJ Mustard üstlendi. Şarkı, kapağıyla birlikte 2 Ekim tarihinde duyuruldu. Billboard'dan Gil Kaufman'ın parçayı tanımlamak için yaptığı yoruma göre "parmak şıklatma sesleri ve iç ısıtan piyano tınıları ile kadife gibi olan balad parçadaki sözler, güven duygusunu arayan bir kadını ve onun partnerinin vaat ettiği sevgiyi merkezine almaktadır."

"With You" eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Macaristan listelerinde ilk 10'a girdi ve ABD Adult Contemporary listesinde yedi numaraya ulaştı. Sarah McColgan'ın yönettiği klibi 10 Ekim 2018'de yayımlandı. Billboard'dan Marina Pedrosa'ya göre klip siyah-beyaz görselleriyle Carey'nin samimiyet duygusu oluşturmasını sağlarken Los Angeles'ın farklı noktalarında poz verişi şatafatlı hayatını vurgulamaktadır. (Devamı...)


I. Fuad, (26 Mart 1868 - 28 Nisan 1936), İngiltere'den bağımsızlığını elde eden Mısır'ın ilk kralı (1922-1936). İngiltere'yle daha uygun koşullarda bir bağımsızlık antlaşması yapmaya ve aşırı milliyetçi Vafd Partisi'nin etkisini kırmaya çalışmıştır.

Mısır hidivi İsmail Paşa'nın oğlu olan Ahmed Fuad, İtalya'da sürgünde bulunan babasının yanında yetişti. İtalya ve İsviçre'de öğrenim gördükten sonra 1890'da ülkesine dönerek, yeğeni olan Hıdiv II. Abbas Hilmi Paşa'nın yaveri oldu. 1882'den beri İngiliz işgali altında bulunan Mısır, I. Dünya Savaşı'nda İngiltere'nin Osmanlı Devleti'ne savaş ilan etmesinden sonra İngiliz protektorası olmuştu. 1914'te İngilizler Osmanlılardan yana bir tavır sergileyen Abbas Hilmi Paşa'yı devirerek yerine amcası (Ahmed Fuad'ın ağabeyi) Hüseyin Kâmil Paşa'yı Mısır Sultanı ilan ettiler. Hüseyin Kâmil'in 9 Ekim 1917'de ölümü üzerine kardeşi Ahmed Fuad, I. Fuad adıyla Mısır sultanı ilan edildi.

1919'da İngiltere, Mısır'a daha geniş özerklik tanıyacak bir antlaşma için görüşmeye oturma isteğini bildirdi. Mısırlıların çoğu bu gelişmeyi hoşnutlukla karşıladı; ama Mısır'ın istemlerini kimin dile getireceği ve İngilizlere sunacağı konusunda anlaşmazlık doğdu. Güçlü bir toplumsal tabanı olan sultan, devlet yönetiminde ağırlığını korumaya kararlıydı. Ama Vafd Partisi'nin önderi Saad Zaglul, partisini Mısır ulusunun temsilcisi olarak görüyor, İngilizlerle görüşmeleri ancak kendisinin yönetebileceğini düşünüyordu. (Devamı...)