Fani Hodara

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fani Hodara
Genel bilgiler
TarzlarNeo-Klasik, New Age ve Pop
MesleklerPiyanist
ÇalgılarPiyano
Resmî sitehttp://www.fanihodara.com

Fani Hodara, Piyano sanatçısı. Piyanist.

İstanbul doğumlu Fani Hodara, çocuk yaşlarda piyano çalmaya, daha sonra da beste yapmaya başlamıştır. Eserleri neo-klasik, new age ve pop tarzındadır.

1996 ve 1997’de uluslararası Pamukkale Müzik Festivalinde ve İrlanda’nın Cavan müzik yarışmasında "Gece" adlı eseri 3 ödüle layık görülmüştür.

1998’de Los Angeles’de yapılan Uluslararası Barış ve Dostluk konulu Müzik Yarışmasında, "Come my friend" adlı eseriyle, Türkiye’yi temsilen, 500 eser içinde 4.lük ödülünü kazanmıştır. Bu eser, dünyaca tanınmış önemli bestecilerin eserleriyle birlikte CD’ye basılmış ve bu CD, Cannes’da Midem Müzik Fuarı'nda tanıtılarak satışa sunulmuştur.

2002 yılında Estonya’da yapılan EUROVİSİON Şarkı Yarışmasında Buket Bengisu ve Grup Safir'in seslendirdiği Leylaklar Soldu Kalbinde bestesiyle Türkiye’yi temsil etmiş ve 16. olmuştur.

17-23 Temmuz 2008’de, Malta’da düzenlenen The Golden Cross International Singing Festival adlı müzik yarışmasında, bestesi " Alone " yarışmanın en büyük ödülü olan "GRAND PRİX" yi kazanmıştır.

2011’de Bulgaristan’da yapılan müzik yarışmasında "CALL ME" adlı bestesiyle "VARNA RADYO ve TELEVİZYONU EN İYİ ŞARKI" ödülünü kazanmıştır.

2015 yılında, Napoli’nin Maiori kentinde, 120 eserin yarıştığı "Uluslararası Eurokids - Eurotalent Müzik Festivali"nde, ülkemize, "En iyi beste" ve "En iyi solist" olmak üzere, 2 ödül birden kazandırmıştır.

2016 yılında çekilen Rus'un Oyunu filminin müzikleri de Fani Hodara'ya aittir.

Fani Hodara Türkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]