Praia de Canoa Quebrada

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Praia de Canoa Quebrada - Aracati Şehri - CE
Praia de Canoa Quebrada, Ayyıldızlı Falez
Brezilya üzerinde Praia de Canoa Quebrada - Aracati Şehri - CE
Praia de Canoa Quebrada - Aracati Şehri - CE
Praia de Canoa Quebrada - Aracati Şehri - CE
ÜlkeBrezilya Brezilya
EyaletCeará
Canoa Quebrada Köyündeki Kilise.

Praia de Canoa Quebrada (Kırık Kano Plajı)[1],Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Ceará eyaletinin doğu sahilindeki bir plajdır. Aracati ("Arakaçi" okunur) kasabası belediyesine aittir, kasabanın merkezinden 18 km uzaktadır ve eyalet başkenti Fortaleza'dan 166 km uzaktadır.[2] Kumsal ,denizden 30 metre yükseklikteki kırmızımsı falez manzaralıdır.

Praia de Canoa Quebrada

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Altmışlarda "Nouvelle Vague"ile ilgili olan Fransız film yapımcısı tarafından keşfedildi, başlangıçta yerel halk kültürel şoka uğramasına rağmen Fransız akımı özgürlük duygusu şimdiye kadar sürmektedir.[3] 1970’lerde hippilerce keşfetildikten sonra Praia de Canoa Quebrada ünlü bir yer oldu. Ondan öncesinde sadece kızılderili kabileler ve balıkçılar orada yaşıyordu. Onların misafirpeverliği dolayısıyla hippiler oraya yerleşip, yerlilerle evlendikleri için orada Fransız, İsviçre ve diğer Avrupalıların soyundan gelenler bulunmaktadır. Brezilya filmi “Bella Dona” (1997) çekildikten sonra Canoa Quebrada’nın turizmi artışmıştı. Akşamları hem turistler hem de yerliler Reggae ve Forró müziği ile dans etmek için ana sokakta toplanmaktadılar (“Broadway Sokağı”). Canoa Quebrada bölgesindeki yaklaşık yetmiş bin hektar arazi [Çevre Koruma Bölgesi] tarafından korunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2013. 
  2. ^ maps.google.com. Canoa Quebrada. Erişim tarihi:27 Eylül 2012
  3. ^ canoabrasil.com. História de Canoa Quebrada 13 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Erişim tarihi 27 Eylül 2012

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]