Mark Zuckerberg: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ugur Basak (mesaj | katkılar)
k 88.238.125.119 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Vikiçizer tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
38. satır: 38. satır:


== Üniversite yılları ve Facebook ==
== Üniversite yılları ve Facebook ==
Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan salak ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan salak, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan [[Facebook]]'u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcılarından ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.Zuckerberg' in Facebook'u 2011 yılında [[bay salak]] ® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.
Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan [[Facebook]]'u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcılarından ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.Zuckerberg' in Facebook'u 2011 yılında [[The Brand Finance]] ® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 11.20, 18 Ağustos 2011 tarihindeki hâli

Mark Zuckerberg
Doğum14 Mayıs 1984 (39 yaşında)
White Plains, New York  ABD
İkamet ABD
Etnik kökenAmerikan
EğitimHarvard Üniversitesi (2004 yılında okuldan ayrıldı)
MeslekFacebook kurucusu ve CEO'su
Özvarlıkartış 13.5 Milyar $ (2011) [1]
Boy1,7 m (5 ft 7 in)
ÖdüllerTime'starafından 2010 yılın adamı seçildi.
Resmî siteFacebook.com/MarkZuckerberg
İmza

Mark Elliot Zuckerberg (d. 14 Mayıs 1984) sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Amerikalı girişimcidir.

Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO'su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook'u kurarak dünyanın en genç zengini olmasıyla tanınıyor. 2011 itibariyle kişisel serveti $ 13.5 milyar Amerikan dolarıdır.[1] 2010 yılında ise TIME dergisince Yılın Adamı seçilmiştir[2].

Hayatı

Zuckerberg New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak 1984'te dünyaya geldi. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.[3]

Üniversite yılları ve Facebook

Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook'u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcılarından ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.Zuckerberg' in Facebook'u 2011 yılında The Brand Finance ® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.

Kaynakça

  1. ^ a b "Mark Zuckerberg". Forbes. March 2011. Erişim tarihi: March 10, 2011. 
  2. ^ Grossman, Lev (December 15, 2010). "Person of the Year 2010: Mark Zuckerberg". Time. 
  3. ^ Vara, Vauhini (2007-11-28). "Too Much Information? - wsj.com". Erişim tarihi: 2010-06-26.  Birden fazla |yazar= ve |son= kullanıldı (yardım)

Dış bağlantılar

Belge listesi
Röportajlar

http://ekonomi.milliyet.com.tr/dunyanin-en-degerli-markasi-google/ekonomi/ekonomidetay/21.03.2011/1367178/default.htm