Fevziye, Pamukova: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
72. satır: 72. satır:


=== Altyapı bilgileri ===
=== Altyapı bilgileri ===
Köyde, [[ilköğretim okulu]] yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem [[içme suyu şebekesi]] hem [[kanalizasyon]] şebekesi vardır. [[PTT]] şubesi ve PTT acentesi yoktur. [[Sağlık ocağı]] ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] vardır. Köyde 2 tane bakkal, 3 tane kahvehane, 1 bilardo solonu, 1 berber vardır.
Köyde, [[ilköğretim okulu]] yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem [[içme suyu şebekesi]] hem [[kanalizasyon]] şebekesi vardır. [[PTT]] şubesi ve PTT acentesi yoktur. [[Sağlık ocağı]] ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] vardır. Köyde 1 tane bakkal, 3 tane kahvehane, 1 berber vardır.


1 <big>'''Havaalanımız'''</big> vardır fakat uçağımız yoktur (Tabikide şaka...:)
1 <big>'''Havaalanımız'''</big> vardır fakat uçağımız yoktur (Tabikide şaka...:)

Sayfanın 05.25, 4 Nisan 2011 tarihindeki hâli

Fevziye, Pamukova
Harita
Sakarya
Sakarya
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlSakarya
İlçePamukova
Coğrafi bölgeMarmara
Rakım94 m
Nüfus
 • Toplam595
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0264
Posta kodu54900

Fevziye, Sakarya ilinin Pamukova ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Hayrettin ve Bacı köylerinin kurucusu olan Samsa Çavuşun yeğeni veya oğlu Hayrettin Paşa, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında, Akhisar (şimdiki Pamukova)'ın idaresine memur edilir. O yıllarda Hayrettin Paşa sarayının penceresinden ovada akan Sakarya nehrinin kıyısını göstererek, adamlarına, “Gidiniz şu su kıyısında bana tez bir bina kurunuz” emrini verir. İlk binanın kuruluşundan bir müddet sonra Hayrettin Paşa, Yenişehir’in Çavuş köyünü kuran Samsa Çavuş'un tüm akrabası olan Çavuş köyü halkını buraya getirip yerleştirir. Böylece köy kurulmuş olur. Köyün adı da köye inşa edilen ilk bina için verilen “Tez Bina kurunuz”, emrine izafeten 1938 yılında ismi değişene kadar "Tesbene" olarak kullanılır.

Kültür

Köyün gelenek, görenek hakkında bilgi yoktur.

Coğrafya

Sakarya iline 52, Pamukova ilçesine 7 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Mikro klima özelliğine sahiptir. Kuzeyinde yer alan yüksek samanlı sıra dağları bu özelliği oluşturmaktadır. Kışları yağışlı yazları kurak iklime sahiptir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2010 1000
2008 750
2000 595
1990 585
1985

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 1 tane bakkal, 3 tane kahvehane, 1 berber vardır.

1 Havaalanımız vardır fakat uçağımız yoktur (Tabikide şaka...:)

Dış bağlantılar

Şablon:Pamukova belde ve köyleri