İçeriğe atla

Ilıca, Polatlı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Codecesim (mesaj | katkılar)
35. satır: 35. satır:


===Tarihi===
===Tarihi===
Köyün ilk yerleşim yeri, köyün adını aldığı ''Ilıca havuzu'' çevresidir. Modanlılarin burada yasadigi söylenir, sonra [[Karadeniz]]den getirilen 25 hane de çok kalmayıp köyü terkederler ve köy Inler'in (''Mikaili Aşireti'') yaylasi olarak kalır. Daha sonra gelenlerle köyde salgın bir hastalıktan dolayı köyün merkezi havuzun 1.5 km uzağına taşınmıştır. Araştırmalara göre köyün etrafında höyükler bulunmaktadır. Bu höyüklerinde [[Frigya|Frigyalılardan]] kaldığı sanılmaktadır. [[Sakarya Meydan Muharebesi]], Ilıca köyü ve civarındaki köylerde gerçekleştiği için köy bulunduğu yer statejik açıdan önemlidir.
Bunları değiştiren beyinsiz şerefsiz kimse bi adını yazsın şuraya


===Kültür===
===Kültür===

Sayfanın 15.21, 4 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgikutusu Türkiye köy Ilıca, Ankara ilinin Polatlı ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyün ilk yerleşim yeri, köyün adını aldığı Ilıca havuzu çevresidir. Modanlılarin burada yasadigi söylenir, sonra Karadenizden getirilen 25 hane de çok kalmayıp köyü terkederler ve köy Inler'in (Mikaili Aşireti) yaylasi olarak kalır. Daha sonra gelenlerle köyde salgın bir hastalıktan dolayı köyün merkezi havuzun 1.5 km uzağına taşınmıştır. Araştırmalara göre köyün etrafında höyükler bulunmaktadır. Bu höyüklerinde Frigyalılardan kaldığı sanılmaktadır. Sakarya Meydan Muharebesi, Ilıca köyü ve civarındaki köylerde gerçekleştiği için köy bulunduğu yer statejik açıdan önemlidir.

Kültür

köyde çok değişik boylardan insanlar yaşamaktadır.köyün yöresel yemeği domalan adı ıle bılınen mantar turudur .köyün oluşturduğu zengin mutfağı vardır.

Coğrafya

Ankara iline 109 km, Polatlı ilçesine 37 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 315
1997 300

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde,bir ilköğretim ve bir öğretmen vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Polatlı belde ve köyleri