Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ibrahim Dede: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Maniaqq (mesaj | katkılar)
Maniaqq (mesaj | katkılar)
30. satır: 30. satır:
:*Hizmetlilerin yeterince katkıda bulunmadıklarını ayıp olarak nitelendiyorsunuz ama ben onların Vikipedi için sabahtan akşama çalışmalarına bir şey demedim. Sadece maddelere içerik olarak az katkı yaptıklarını söyledim. Eğer yazıyı dikkatli okursanız görebilirsiniz. Tabi ki bu normal çünkü hep vandallarla, sorunlarla uğraşıyorlar. Hem asıl ayıp "bu kullanıcının çoğu değişikliği uyarılar ve geri almalardır" demek işte bana göre asıl ayıp budur. Teşekkürler.--[[Kullanıcı:Mighty|<font color="purple"><b>MightY</b></font>]] [[User Talk:Mighty|<font color="purple"><sup><u>msj</u></sup></font>]] 16:20, 27 Haziran 2009 (UTC)
:*Hizmetlilerin yeterince katkıda bulunmadıklarını ayıp olarak nitelendiyorsunuz ama ben onların Vikipedi için sabahtan akşama çalışmalarına bir şey demedim. Sadece maddelere içerik olarak az katkı yaptıklarını söyledim. Eğer yazıyı dikkatli okursanız görebilirsiniz. Tabi ki bu normal çünkü hep vandallarla, sorunlarla uğraşıyorlar. Hem asıl ayıp "bu kullanıcının çoğu değişikliği uyarılar ve geri almalardır" demek işte bana göre asıl ayıp budur. Teşekkürler.--[[Kullanıcı:Mighty|<font color="purple"><b>MightY</b></font>]] [[User Talk:Mighty|<font color="purple"><sup><u>msj</u></sup></font>]] 16:20, 27 Haziran 2009 (UTC)


*{{karşı}} Hizmetliler az mı katkı yapıyor? Vandalizmi engellemek yapılacak en büyük katkıdır bence. Ayrıca Böcürt'e katılıyorum, bir hizmetlinin sadece SDD'de aktif olmaması, Vikimizin her yerinde zıpkın gibi olmalıdır. --[[Kullanıcı:Maniaqq|Maniaqq]] 10:58, 28 Haziran 2009 (UTC)
*{{karşı}} Hizmetliler az mı katkı yapıyor? Vandalizmi engellemek yapılacak en büyük katkıdır bence. Ayrıca Böcürt'e katılıyorum, bir hizmetlinin sadece SDD'de aktif olmaması, Vikimizin her yerinde zıpkın gibi olması gerekir. --[[Kullanıcı:Maniaqq|Maniaqq]] 10:58, 28 Haziran 2009 (UTC)


====[[Resim:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız====
====[[Resim:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız====

Sayfanın 11.01, 28 Haziran 2009 tarihindeki hâli

Mighty

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 18:09, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Mighty (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhabalar sevgili Vikipedistler. Hizmetli olmak için başvuru yapmış bulunuyorum. Biliyoruz ki Vikipedi her geçen gün gelişerek yolunda ilerlemeye devam ediyor. Vikipedi'nin bu gelişiminde elbette paylaşımcı, bilgili ve çalışkan vikipedistlerin payı yüksektir. Bunun yanında henüz Vikipedi'nin politikalarını, yönergelerini ve işleyişini anlayamamış vikipedistlerimizde var. Ben inanıyorum ki onlarında bu başarıda ki payı göz ardı edilemez. Çünkü herbirimiz de böyleydik ve ilk başta Vikipedi'yi anlamakda güçlük çektik. Sonuçtada içimizden yenilikçi, paylaşımcı ve iyi vikipedistler çıktı. Çıkmayada devam edecektir. Bugünün Vikipedi'sine baktığımda en büyük sorunlarından biride vandallıktır. Vandalizm her ne kadar engellenbilirde olsa yinede Vikipedi'ye zarar verdiğini düşünmekteyim. Bana göre vandalizmi engellemenin en iyi yolu özellikle anonim kullanıcılara hoşgörülü yaklaşmamızdır. Eğer anonim kullanıcılara hoşgörülü yaklaşırsak vandalizm sayısınında düşeceğine inanıyorum. Ama bununda önünde engel var. Bu engel hizmetli sayısının az olmasıdır. Öyleki geçmişte maddelere fazla katkı yapamadığından dolayı hizmetliliğini iade eden vikipedistlerimiz oldu. aynı şekilde hizmetli seçilen kullanıcının hizmetlilik dışındaki katkıları ve performansları aynı standartta devam etmediği gerekçesiyle hizmetli olamyı reddeden vikipedistlerimizde oldu. Bugünün hizmetlilerininde Vikipedi'ye çok kaliteli katkıda bulunamadıklarınıda söyleyebiliriz. Bunun tek çözümünün ise hizmetli saysının artırmak olduğunu düşünüyorum. Herkese teşekkürlerimi sunarım, iyi vikipediler... MightY msj 18:09, 26 Haziran 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

Olumsuz Olumsuz

  • Karşı Karşı Hizmetli'ye değil daha fazla aktif kullanıcıya sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Evet bakıldığı zaman hizmetlilerin sayısı çok fazla görünmeyebilir üstelik hizmetlilerin bazılarının aylarca değişiklik yapmadığınıda düşündüğümüzde böyle bir açık düşüncesi doğabilir. Ancak burdaki esas konu hizmetli sayısının fazla olup olmaması değil Vikipedi'de kayıtlı bulunan kullanıcıların katkıları ile alakalı. Hizmetli konusundaki genel görüşüm bu yönde ancak eğer hizmetli ihtiyacı olduğu düşünülüyorsa Mighty'nin şuan için doğru bir tercih olup olamayacağı konusunda kaygılarım var.. Gerek Vikipedi'de bulunduğu süre, gerek yaptığı değişikliklerin kapsamı olsun.. henüz hizmetlilik görevi için erken olabileceğini düşünüyorum. | TheTimeileti 13:40, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Hizmetli olacak kişinin sadece SDD'de değil; Vikipedi'nin her bir kısmında faal olması gerekir. Ama maalesef aday olan kullanıcı için bunu söyleyemeyiz. Ayrıca Vikipedi politikalarını yeterince bilmediği yönünde kuşkularım var. Bunun yanında aday olan kullanıcının katkılarına baktığımda tartışma sayfalarında hiç görüşlerini belirtmiyor. Bence bir hizmetlinin sahip olması gereken en önemli özellik tartışma sayfalarında soğukkanlılığını ve duyarlılığını koruyabilmesi. Ama aday olan kullanıcı tartışma sayfalarında yeterince aktif olmadığı için bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Kullanıcı yeteri kadar tecrübe sahibi değil. Tabikide tecrübe değişiklik sayısıyla ölçülemez ama kullanıcının 3000 civarındaki değişikliliğinin büyük bir bölümünü geri almalar ve diğer kullanıcılara gönderilen uyarılardır. Aday konuşmasında belirtildiği gibi hizmetli sayısının az olduğunu düşünmüyorum . Zaten sırf hizmetli sayısı az diye hizmetli seçimide yaplamaz. Teşekkürler...--Böcürt 14:05, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Böcürt'ün dediği gibi hizmetli olacak kişinin Vikipedi'nin her bölümünde yer alması, çalışması gerekir. Ayrıca Mighty, şimdiki hizmetlilerin Vikipedi'ye çok kaliteli katkı yapmadılarını söylüyor. Mighty'nin bu görüşüne şiddetle karşı çıkıyorum. Bazı hizmetliler neredeyde sabahtan akşama kadar Vikipedi için çalışıyorlar. Onlara katkılarının yeterli olmadığını söylemenin ayıp olduğunu düşünüyorum.--Olağan Şüpheli 16:14, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Hizmetlilerin yeterince katkıda bulunmadıklarını ayıp olarak nitelendiyorsunuz ama ben onların Vikipedi için sabahtan akşama çalışmalarına bir şey demedim. Sadece maddelere içerik olarak az katkı yaptıklarını söyledim. Eğer yazıyı dikkatli okursanız görebilirsiniz. Tabi ki bu normal çünkü hep vandallarla, sorunlarla uğraşıyorlar. Hem asıl ayıp "bu kullanıcının çoğu değişikliği uyarılar ve geri almalardır" demek işte bana göre asıl ayıp budur. Teşekkürler.--MightY msj 16:20, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Hizmetliler az mı katkı yapıyor? Vandalizmi engellemek yapılacak en büyük katkıdır bence. Ayrıca Böcürt'e katılıyorum, bir hizmetlinin sadece SDD'de aktif olmaması, Vikimizin her yerinde zıpkın gibi olması gerekir. --Maniaqq 10:58, 28 Haziran 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Adaya sorular

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Kısa taslaklar oluşturan vikipedislerin oluşturduğu taslakların hemen silinmesinden yana değilim. En azından onlara süre verilebilir. Eğer verilen sürenin sonunda içerik bir taslak oluşturacak nitelikte değilse silinebilir diye düşünüyorum. Maddelerin korumlarının daha az süreli olmasına daha sıcak bakıyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Genellikle hizmetli vikipedistlerin çoğunun etkin olduğu zamanda Vikipedi maddelerine katkı yapmayı düşünüyorum. Ama öyle zaman oluyor ki hiçbir hizmetlinin etkin olmadığı zamanlar oluyor.. Bu durumda hizmetlilik görevini yapmaya çalışırım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Evet yaşadım. Osmanlı bayrağı konusunda oldu bu anlaşmazlık. Anlaşmazlığı tartışma sayfasında çözdük.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İlk başta kademeli bir engel uygularım. Bunu kullanıcının tutumuna göre artırır veya azaltırım.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Bana göre tartışmalarada kullanıcı adına bakmamak gerekiyor. Çünkü anonim vikipedistler arasındada çok iyi fikirlere sahip olanlar olduğunu düşünüyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Eğer gerekli görülürse sayfaların yarı korumada tutulması daha uygundur. Ama kullanıcılar arasında bir anşlaşmazlık çıkarsa tam koruma da uygulanabilir.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Doğrulabilirlik politikası maddeler için çok önemlidir. Çünkü bir maddeye kaynak göstermek o maddeyi daha seçkin hale getirebilir ve daha bilgilendirici olur. Tarafsız bakış açısı ise bazı maddelerde ihalali sık olsada bu maddelerin daha sık denetlenmesi gerekir. Son olarak Vikipedi’de özgün araştırmalara yer vermemenin doğru olduğunu düşüyorum. Ve bu üç politikanında birbiriyle bağlantılı olarak Vikipedi’nin daha iyi işlemesinde önemli olduğunu düşünüyorum. İzleyeceğim tutum ise vikipedistin tecrübesi, katkıları, davranışına göre değişebilir.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedi’ye özgür bir ansiklopedi olduğu için katkıda bulunmaktayım. Vikipedi’nin en çok beni etkileyen tarafı, yeniliklere açık olması ve her şeyin bir çözümü olması. Vikipedi’ye katkıda bulunmaya devam edeceğim.
Kullanıcı yorumları