Yaralı Yüz: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
4. satır: 4. satır:


{{anlam_ayrım}}
{{anlam_ayrım}}
Scarface (1983 film)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Scarface

Tiyatro açıklaması gönderen
Yönetmen Brian De Palma tarafından
Martin Bregman Produced by
Oliver Stone Yazan
Oyuncular Al Pacino
Steven Bauer
Michelle Pfeiffer
Mary Elizabeth Mastrantonio
Robert Loggia
F. Murray Abraham
Harris Yulin
Müzik Giorgio Moroder tarafından
Cinematography John A. Alonzo
Gerald B. Greenberg ile düzenleme
David Ray
Universal Pictures tarafından dağıtılmaktadır
Yayın tarihi (ler) 9 Aralık, 1983
Timne 170 dk yayınlanıyor.
Ülke Amerika Birleşik Devletleri
Dil İngilizce
İspanyolca
Bütçe 25.000.000 $
Brüt gelir 65.884.703 $
Scarface 1983 destan bir suç tiyatro filmi Brian De Palma, Oliver Stone ve yıldızı Al Pacino ile Tony Montana olarak yazılı tarafından yönetilmektedir. Bir aynı isimde Howard Hawks' orijinal 1932 film yeni, film olan Florida 1980 yılında Mariel Boatlift bir sonucu olarak gelir kurmaca Kübalı mülteci bir hikaye anlatır. Montana 1980 kokain patlaması ve zemine karşı bir suç olur. Film Miami's suç yeraltı ve Yunan trajedisi moda sonraki yağış üst yaptığı artış kronikler.

Film Hawks ve Ben Hecht olan özgün bir yazar olduğunu adamıştır.

Scarface için kritik yanıt ve karışık olan filmin şiddet ve grafik dil için eleştiri aldı. Buna rağmen iyi bir gişe ve yaptım çünkü şu bir kült olağanüstü toplanan vardır. Film birçok hayranları için önemli bir kültürel ikon haline geldi, hip hop müzik özellikle ilham posterler, giyim ve diğer birçok referanslar. The film's grenli siyah beyaz gönderen çok popüler dekorasyon ve halen üretimde olduğunu, ve popülerlik bir sonucu olarak birçok kez parodied olmuştur.

Contents [hide]
1 Plot
2 Oyuncular
3 Üretimi
3,1 Dereceler tartışma
3,2 Trivia
4 Reaksiyon
4,1 Box Office
4,2 İncelemeler
4,3 Legacy
5 Alternatif sürümleri / Runtime
6 Bültenleri
6,1 VHS
6,2 DVD
6,3 İspanyolca dil başlığı
7 film esin
7,1 Müzik
7,2 Video oyunları
7,3 Kitaplar ve karikatür
7,4 Televizyon ve Film
8 Referanslar
9 Dış bağlantılar


[değiştir] Plot
Bu yazı bir komplo özeti çok uzun ve ayrıntılı içeriği geri kalanına göre. Lütfen yerine iş tartışmaya sadece komplo olduğunu yineledi odaklanmak makaleyi düzenleyin. (Mart 2009)

Film, bir açıklama ile nasıl 1980 yılında, Küba Cumhurbaşkanı Fidel Castro kapılarını Mariel Harbor üzerine Küba'da Cubans binlerce Florida boatlifts üzerine göç sağlayan açık izin başlar. Bu göçmenlerin suçlu veya eski hükümlü vardı. Açılış kredileri ve Mariel Boatlift ve Kübalı göçmenlerin ABD gelmeden sırasında orijinal Video haber görüntüleri gösterir.

Açılış sahneleri bu Cubans Tony Montana (Al Pacino), bir tane 125.000 Cubans ki Miami, Florida, ve en az 25.000 için bir suç kaydı var göç of gösterir. O üç sert Küba'da hayatı hakkında, göçmenlik memurları konuşuyor ve Amerika'da kendi varış tarafından sorguya ediliyor. O ve en iyi arkadaşı ve eski Küba Ordusu dostum Manny Rivera (Steven Bauer) dayanıklı, onların sabıka kaydı özellikle nedeniyle ve karşılanmaktadır Özgürlük şehir "in" yerleştirilir bir kamp the Freeway altında nerede yeşil kart olmadan Kübalı mültecilerin tutulur . Bir kaç ay sonra Manny Tony Bir zengin adam onları kartlar için, eski Küba güvenlik ajanı Emilio Rebenga isimli bir cinayet karşılığında Freedomtown bırakmak için gerekli erişim verebilir Frank Lopez adlı bir anlaşma yapar farkında olan Küba'da ölümüne işkence Frank'in kardeşim. Çok düşündüm Tony bu, bıçaklama ve isyan sırasında Rebenga öldürmeden ve onlar da ikamet alırsınız.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Tony ve Manny küçük bir Küba gıda para kazanmak için çalışmaya başlamadan standı, ancak Tony yakında huzursuz yetişir. O çalışma yaşam geride bırakıp ve belki olabilir tüm paraları istiyor. Başka bir iş için bir akşam her ikisi de uyuşturucu satıcısı Omar Suarez (F. Murray Abraham) ile (aynı adam "ve" Rebenga anlaşma yaptım karşılamak). Ömer Meksika bir tekne marihuana 500 kilogram içeren kaldırma ve bunları 500 $ her bir ödeme teklif istiyor. Tony balks ve taleplerini en az 1000 $. Kısa bir itiş kakış sonra, Ömer 25.000 $ Kolombiyalı dağıtan bir parça değer "olan Miami 'de bir kaç gün gelmeden olacak Hector bu karakurbağası kokain iki kilogram satın almak için 5000 $ her sunuyor. Ömer de Tony anlaşmanın yanı sıra silah Eğer birşey yanlış giderse para verecek.

Bir kaç gün sonra, Tony ve Manny, Miami Beach küçük bir otel için Küba kim Freedomtown zaman geçirdim, Angel (Pepe Serna) ve Chi Chi (Ángel Salazar) iki diğer ortakları, sürücü birlikte Hector ile ilaç için karşılamak için anlaşmak. İşlem bir çapkın olarak ortaya-off zaman Kolombiyalıları silah ve para talebi üzerine bu Tony el çekin. Tony, Hector bir chainsaw onu tehdit isteyen kadarıyla Tony önünde bit için Angel kesme devam reddediyor. Bir silahlı çatışma sonrasında, Tony, Manny ve Chi Chi Hector ve ortakları öldürmek sonra kokain ve parayla kaçmak. Bunun yerine Ömer onun patronu Frank Lopez (Robert Loggia) için kokain çekmek için izin vermekle, Tony Frank Kişisel olarak, zaten Ömer ve distrusting onu alır (ister Omar Hector ile lig, or Tony öldürmeye olup sadece bir tesadüf oldu bu Omar Bu Hector onun alıcı öldürmek için planlanan habersiz kadar, ilaç anlaşma ayarlamak hikayenin içinde) ortaya değildir. Frank, bir nazik, sokulgan adam, hemen, mizah ve kalın tutum onun anlamda etkiledi Tony bir parlaklık alır. Bu Tony Frank sever, daha sonra Manny that he de "büyük bir oyuncu çok uzun olması için yumuşak olabilir dikkat çekiyor. Tony ve Frank altında uyuşturucu işi konusunda iş almak kadar Manny sonunda. Bu arada, Tony Frank's kız arkadaşı Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) bir faiz alır. Frank Tony Manny ve Babylon Disco Frank sık olarak katıldı yaptığı ortakları dışarı alır. Bu Elvira ile Tony flirts, ona herhangi bir faiz (veya başkasının bu konu için) göstermez.

Bir kaç ay sonra, Tony onun ayrılmış ailenin evine bir ziyaret öder. Bu Tony babası, ABD Deniz Kuvvetleri denizci, aile yıl önce terk, ama örtülü bir annesi (Miriam Colón) ve onun küçük kız kardeşi Gina (Mary Elizabeth Mastrantonio) geldi. Sırasında annesi olarak, farkında ve suç tarihinin utanılacak heyecanlandırdı değil Gina Tony görmek için (ki beş yıl içinde) aile görüldü değil, gurur duyar. O annesi $ 1000 sunar (o "it"), annesinin kızgınlıkla hediye reddeder's made iddia. O hala o kadar iyi ve çünkü onu Gina Kapalı sürtünme istiyorsun değil onu bırakmak isteyen inanır. Tony bırakır, ama Gina çalışır onu sonra. O gizlice, ona $ 1000 notları ve ne de ve zaman zaman annesini biraz vermek istiyor üzerinde harcama yapılacağını söyler. Bu çok kızkardeşi umursamıyor, ama net olarak film de gösterilir ilerledikçe çok onu aşırı, bir obsesyon konusunda komşu. Daha sonra, onun endişesi onun yağış önemli bir rol oynayacaktır.

Bolivya, Tony ve Ömer ise bazı zaman sonra, Frank kimin aşağı yapmak couldn't adına, plantation sahibi ve uyuşturucu çivisi Alejandro Sosa (Paul Shenar) iş planlarını tartışmaya başlıyor. Tony, Ömer, ancak Frank yetki böyle kararlar almak zorunda inanıyor angering uyuşturucu dağıtımı konusunda önemli kararlar almak başlar. Sosa ise hızlı bir helikopterle yolculuk geri ana Frank ile işlem üzerinden konuşmak için Ömer sunar Ömer ve Tony bu konu üzerinde savunarak başlar. Ancak, Sosa sonra bir helikopter üzerindeki erkeklerin asmak ve Ömer öldürmek, Tony için de iddia edilen bir polis bir yıl önce muhbiri olduğunu açıklayan emir. Ancak, Sosa olduğu Tony güvenilir ve onun iş ortakları onu bir yapar, inanır ama Tony onu geçmeye asla uyarır. Florida döndükten sonra Tony Frank, kimin neyi Ömer yanı sıra Sosa ile Tony yeni kurulum oldu at öfkeli tarafından ısı altında gelir. Frank bu Sosa güvenilir olması için backstabber değildir ve Tony uyarır. Süre Tony Elvira at çarpıcı geçerse, one of them Frank ön sağ yaparak başlar Tony ve Frank, kendi iş ilişkisini bitirmek.

Babylon gece At Tony kim o kanıt Rebenga bir cinayet ve Kolombiya uyuşturucu için Tony bağlantı vardır onu bildirir bozuk bir Miami narkotik dedektif, Mel Bernstein (Harris Yulin) tarafından aşağı sarsıldı olduğunu. Bernstein, bu çarpık polis vergi "yaptığı işlemleri polis koruma ve bilgi karşılığında" Tony öneriyor ile konuşmak zorunda. Bernstein geniş bir rüşvet ve Londra iki birinci sınıf uçak bileti müzakere. Tony emin Frank çünkü sadece Frank öldürülmesiyle ilgili ayrıntıları bilemez onu sallamak için Bernstein gönderdi. Bu Bernstein konuşuyor Tony kızkardeşi Gina dans ve görme ile düşük düzeyde uyuşturucu satıcısı ile deli olduğunu. Tony onu erkekler tuvalet içine onu ve snort'un kokain ile yapmak için onu almak görüyor. Tony insan ve berates Gina yendi. Gina Tony o kadar ne olursa olsun o istiyor erkekler tuvalet na ona tokat için Tony istemleri bir adam ile gidiyor gibi yapmak için eski anlatır. Manny ilerledikçe, o daha bir iki bir erkek oda ve romantik bir ortamda biraz haydut olmak için daha iyi bir hak onu söylüyorum Gina ana sürücünüze. Ne zaman onun ve ona ilgi kabul, o da Tony ile başı dertte, daha sonra olması konusunda bir tahmini alabilir itiraf bir beyefendi olduğu için ginar övgü Manolo.

Babylon süre Tony yaklaşık iki hitmen tarafından yok edilir. Tony, yaralı ama canlı kaçmayı ve yönetir bu Frank bulunanlar sorumludur ikna olduğunu. Tony iki adam tam 3 kelimeleri ile ofis am Frank aramak için talimat, "Biz. O kaçtı berbat." Tony ve Manny parça Frank aşağı onun araba galerinizi, ve Bernstein bir toplantının ortasında Frank bulabilirsiniz. Tony hileler Frank de çalıştığınız bulunanlar arkasında olduğunu teyit yapıştırın. Yaptı Frank sonra Tony's metrede rahmet için bile ona Elvira sunan ne begs kabul. Manny Tony emri üzerine Frank öldürüyor ve Tony Bernstein kaldırır. Sonrasında Tony Elvira evine, onun bu Frank ve öldü ki onunla birlikte olmak istediğini söylüyor gider. Elvira's balkon üzerine dışarı Stepping Tony gökyüzünde bir görünüm ve bir keşif balonu gördüğü dünya senin kelimelerin with "."

Tüm iyi Tony gidiyor gibi görünüyor. O kokain 2000 kilo ve yakında bir ay kar olarak Sosa ile yaptığı iş anlaşması dolar 10-15 milyon yapma kapalı $ 75 milyon yapar. O, Elvira evlenir Frank'in imparatorluk ve üzerinde zengin olur alır. O büyük bir mansion, lüks öğeler, bir kaplan gibi gözetleme kamera monitörleri ile tam alışveriş. O yapar Manny ikinci-in-komuta ve güvenlik sorumlusu olarak depolar ve köşk at. Ancak Tony's "mükemmel hayat" olarak çatlaklar hem kendisi hem de Elvira olarak kurmaya başlar ağır kokain bağımlı hale gelir. O daha paranoyak olur ve onunla civarında distrusting, ve sıkılmış olur ve uzak. Tony hırslı olur ve zengin ile kıt, bir banka yaptığı yasadışı kazanılmış nakit para aklamak için yüksek ücretler istiyor launders. Manny ve Gina Tony arka Eğer öğrendim onun tepkisi ne olurdu korkuyor arkasında uzanan başlar.

Tony ve Mel Seidenbaum, kim çıkıyor yerel para launderer tarafından vergi kaçırma bir gizli polis olarak $ 1.3 milyon aklama için tutuklanmadan. Tony mesajlar kefalet ve hapis biri ise yargılanmayı bekliyor. Tony avukatı ancak o iddia edebilirsiniz Tony yüzler zaman en uzak pazarlık, hala gelir vergileri evading için hapiste en az üç yıl yapıyorum kadar sona erecek ona söyler.

Alejandro Sosa, onun büyük distribütörü kaybetmek istemiyoruz değil Tony aşağı Bolivya çağrıları ve Bolivya karşıtı assassinating yardım için ona sorar-devlet savunucusu olan televizyonda Bolivya liderleri ile Sosa's anlaşmalarında ortaya olduğunu. Buna karşılık, Sosa ABD Adalet Bölümü hapisten Tony dışarıda tutmak için onun rehber kullanacağız. Tony sivil öldürmeye, isteksiz, ancak başka seçenekleri görmek, anlaşmayı kabul eder. Çünkü kötü bir his var Manny Tony dışında New York'a giderken rağmen, Tony bulunanlar hakkında söyle ona değil konuşmak için çalışır.

Yakında Elvira dağıtan bir yaşam tarzı, yorgun olur ve bir restoran bir mücadele sonrasında Tony bırakır. Daha sonra, bir uyuşturucu ve sarhoş Tony başlatılır müşterilerin at onu tiksintiyle açısından bağırmaya. O sadece o kadar kötü, sadece gizlemek onları daha iyi anlatır. O toplum "" onun gibi bulunan parmak noktaya ve kötü adam kendilerini anlatmak sırasında kendi günahlarını ve eylemlere göz ardı kötü çocuklar ihtiyacı hissediyor. Onun tirad sonra yedekte Manny ile restoran dışında Tony fırtınalar.

Tony ve Alberto, Alejandro en iyi uşak, New York'a seyahat eylemci arıyorum. Bir eylemci arabasının altında Alberto tesislerinde bir bomba, önce Birleşmiş Milletler bina yaptığı aktivist iş hakkında konuşma yapmak için sürücüler bu patlarsa planlıyor. Ne yazık ki, bu zarar masum insanlar (özellikle kadınlar ve çocuklar) için Tony's sevmeme, ona undoes olduğunu. Bir kez de eşi ve çocukları öğrenirse suikastı yapılmasını istediğiniz gün Tony emir Alberto araç de olan eylemci arabasının altında bomba yola değil. Ne zaman Alberto onu yoksayar Tony kızgın büyür ve başkanı onu vuruyor.

Florida Tony döndürür (kim o Tony bozuk) inanır ve bir öfkeli Sosa telefonlar Tony, tehdit yoluyla planı ile gitmiyorum için onu öldürmeye annesi Gina yeni tutum üzerinde üzgün bulabilirsiniz. Tony An bilinmeyen köşk at Gina bulmak için, gider ve onu ve Manny birlikte gördüğü gece robes de. Manny kızkardeşi yattım sahip gerçekleştirmek, o ateş ve kokain de Manny öldüren önce Gina bu sadece gün önce Tony şaşırtmayacaktır evli olduğunu ortaya çıkarır, daha sonra derin olan Pişman öfke, yakıt. Tony ve adamları geri onun konakta bir deli Gina çekmek. Bu arada, silah bir grup yer surrounding Assassins Sosa tarafından gönderilen toting. Tony süre sonra ofis kokain büyük miktarda snorting oturuyor, bu silahlı kişiler sessizce Tony's muhafızları dışında öldürülmesi başlar.

Gina silah wielding, onun hayatında erkeklerin yaptığı kıskançlık için çekim ve bacak Tony yaralama önce örtük enseste motivasyon alaycı Tony ofisi girer. One of the Assassins bir pencere üzerinden ofisi girer ve Tony tarafından öldürülen önce Gina kaldırır. Olarak kendi silah Gina vücut Beşik sürpriz bir eleman soydular, Sosa's silahlı kişiler Tony's konak üzerinde saldırı an all-out başlatın. Bir kokain In-Ofisinden bir M203 el bombası rampasından ek bir M16 saldırı tüfeği ve öfke Tony bursts yakıt wildly için saldıran henchmen ateş başlar rağmen onları düzinelerce öldürülmesi ölecek bu sahneyi (içerisinde "ünlü ki kendisi yaralı olarak Merhaba benim küçük Arkadaşına! "hattı) kullanılmaktadır. Bu katliam Sosa baş suikastçi olan Ömer öldürdü (aynı suikastçi) kadar devam tüfek bir sawed-off ile arka Tony vurursa. Tony balkon arasında aşağıdaki lobisinde küçük bir havuz içine, yüzen yüz aşağı su bir heykel ibaresi "The World is Yours" olarak kamera tahribat üzerinden dışarı tava taşıyan altında düşüyor.


[] Oyuncular düzenlemek
Al Pacino Tony Montana gibi
Olarak Steven Bauer Manny Rivera olarak (Kredi listesi "Manny" Ray)
Michelle Pfeiffer Elvira Hancock olarak
Mary Elizabeth Mastrantonio Gina Montana olarak
Robert Loggia Frank Lopez gibi
F. Murray Abraham Omar Suárez olarak
Harris Yulin Mel Bernstein gibi
Paul Shenar Alejandro Sosa olarak
Angel Salazar Chi Chi olarak
Pepe Serna Angel Fernandez olarak
Miriam Colón Georgina "Anne" Montana olarak
Al İsrail Hector "The karakurbağası olarak"

[değiştir] Üretim
Al Pacino ise kendi bağımlılığı gelen kokain ve kurtarma da Miami polisi ve Drug Enforcement Agency ile başvurulan, rezil chainsaw ilham için suç sahne fotoğrafları kullanarak da dahil olmak üzere film, bir çok gerçek suçları içeren olarak Tony MontanaOliver Taş Fransa betiği yazdım sahne.

Taş için 20. Yıldönümü göre Özellikler DVD, o araştırmanın bir aracı olarak uyuşturucu ve "şey var basit" O polis isimleri bu uyuşturucu Taş altında araştırmanın gerçekleştirilen vardı ve biliyordum bahsedilen korkunç zaman geçirdim.

Scarface orijinal Florida'daki filme olabilir ki ama bu film çeşitli yönleri itiraz Küba toplumdan eleştiri aldı. Topluluk temsilcileri uyuşturucu olarak Cubans bir resmediyordu karşı ve bu betik (en önemlisi, casus Fidel Castro ve anti tanıtımı için çalışan Castro siyasi kuruluşlara ilişkin olarak Tony Montana değişen anti-Fidel Castro söylemi birbirinden ayırmak için değiştirilebilir talep film haline Montana için folyolar gibi arsa). Üreticiler sonunda teslim etmeyi reddetti uzayan görüşmeler, film kokain ve Castro's Küba politikası olmadığını söyleyerek sonra. In order ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için daha fazla sorunları önlemek için, filme Los Angeles'a taşındı.


[değiştir] Dereceler tartışma
Ne zaman yönetmen Brian De Palma the Motion Picture Association of America (MPAA) için film sunuldu, onu "bir" X degerlendirmesi verdi. [1] Daha sonra bazı kesintiler yapılmış ve ikinci kez tekrar, tekrar film verilen bir " X derecesi "(ana nedenleri film böylece görünüşte gizli olduğunu Octavio ve çekim için palyaço performans nedeniyle de grafik chainsaw olarak sahne işkence). O yine biraz daha fazla kesinti yapılan ve bir üçüncü kez gönderilen; henüz tekrar verilen bir "X". De Palma, filmin herhangi bir R. O ve yapımcı Martin Bregman için hak için daha fazla kesme reddetti ve MPAA bir işitme aranjman. Onlar o film uyuşturucu yeraltı gerçek hayatın doğru bir tanımlama ve yaygın olarak görülmesi gerektiğini ifade gerçek narkotik memuru da dahil olmak üzere uzmanlardan oluşan bir panel, önüne. Bu derecelendirme yönetim kurulu üyeleri 20 ikna 18-2 bir oyla film bir "R degerlendirmesi" nin üçüncü gönderilen kesme sağlar.

Film böylece R derecesi ile yayımlanmıştır Ancak bir filmin hayranları için derecelendirme kurulu ile De Palma's ilişki hakkında öğrendim, onlar gibi şaşkın olduğunu veya değil "Scarface" da yayımlanan De Palma's amaçlanan sürümü oldu. De Palma kaydı onun üç kere için, bazı hayranları da ya Scarface "bir sansürlü sürümü" ya da bir De Palma ilk vizyon taviz izliyor olduğunu düşünmek neden R derecesi almak için film düzenlenmiş söyleyerek aldı.

Ama bu durum olmadığı kanıtlanmıştır. Daha sonra röportaj olarak De Palma sonra derecelendirme tartışmalara aşağı öldü ve o film için R degerlendirmesi güvenli olduğu, beni de tiyatro ve film ilk kes serbest bırakma kararı aldı sözü. De Palma bir film de birinci ve üçüncü kesme karar vardı, bir "X", ve "R" değerlendirmesinin yalnızca itiraz üzerine güvenli olduğunu, çok ne aynı film sadece alternatif kesik vardı arasındaki fark çok az sonra vardı surmised . De Palma, o zaman sadece sürüm yılında ilk olarak tasarlanan film açıklaması gerektiğini fark etti. Eğer ilk kes serbest bırakır direktörü ancak stüdyo istedi ki couldn't söylendi. Ancak bu yana Stüdyo Yöneticiler gerçekten farklı kesimler arasında gönderdiğiniz olan farklılıklar bilmiyordum De Palma yine tiyatro ve film ilk kes yayımladı. Bu kadar film video kaset aylarında daha sonra o da serbest olduğunu itiraf yayımlanan olduğunu değildi ilk düzenlenmemiş ve film versiyonu tasarlanmıştır.


[değiştir] Trivia
Bu son çatışmada sahneyi filme, Al Pacino yanlışlıkla the varil tarafından silah dayamak ve yakaladı rağmen boşlukları kullanılan, çok kötü elini yaktı. Filme sonradan birçok hafta kapatmak oldu. [2]


[değiştir] Reaksiyon
Scarface 1 Aralık tarihinde, New York'ta burada başlangıçta karışık tepki ile karşıladı 1983 ve galası yapıldı. Bu katılım içinde arasında film iki yıldız, Al Pacino ve Steven Bauer, as well as Burt ve Diane Lane, Melanie Griffith, Raquel Welch, Joan Collins vardı; onu o erkek arkadaşı Peter Holm, Cher, Lucille Ball ve ailesini ve Eddie Murphy among others. [3] film, yönetmen Martin Scorsese ortasındaysa At arkasında Steven Bauer dönüp söyledim, "Siz harika - ama hazır olmak, çünkü Hollywood 'da nefret gidiyoruz ... çünkü Onlara "hakkında's. [4]


[değiştir] Box Office
Scarface Aralık 9, 1983 996 salonunda, $ 4.6 milyon YTL olan açılış weekend grossing rağmen tartışmalara şiddet ve film grafik dili ile ilgili resim ve film eleştirmenleri pek çok olumsuz değerlendirme alınan yayımlanmıştır. Film, Kuzey Amerika'da ve dünyanın geri kalanında $ 65,9 milyon, dünya çapında toplam $ 20,5 milyon $ 45,4 milyon yapmak için gitti. Bugün, eğer brüt enflasyona göre ayarlanmış olduğunu, muhtemelen yaklaşık $ 180 milyon olacak. [5]


[değiştir] İncelemeler
Roger Ebert dört yıldız dört yaptığı inceleme 1983 yılında bu puan ve yazıldı, "DePalma ve yazar, Oliver Stone, belirli kişilerin bir galeri oluşturduk ve bir film ve fascinations ve bu suç izlerken olmayabilir - film clichés, biz "kim suçlu insanlar izlemek demektir. [6] Daha sonra onun" Büyük Filmler "listesine de sözlerine ekledi. [7] Vincent Canby de New York Times, yaptığı incelemede film övgüde bulundu:" Ancak, egemen bir film havasında bir şey ama komik. Bu umutsuz ve nafile: Ne zaman aşağı gelmelidir gider. zaman aşağı Scarface geliyor, kaza gibi korkunç bir olarak canlı ve tutuklanmasının ". [8]

Eğer Scarface size titreşim yapan Newsweek verdiği review, David Ansen, "bunu görmek ve bu vahşi landscape biriken gerilim ne düşünüyorsun's from. It is a grand, sığ, çökmekte olan eğlence,'s yazıldı bütün iyi mafya Hollywood filmleri gibi "bu yumruk ve çekicilik ve nefretle bir counterpunch sunar. [9] Jay Scott, Globe ve Mail için yaptığı incelemede, bir süre" için, Al Pacino Montana olarak hipnotize olduğunu yazıyor. Ama çaba kusursuz Küba aksanı ve artırdıklarında inç bir karakter kesip dışarı eti için deneme-kalın karton umutsuz. "[10 olduğunu] Washington Post'a verdiği review, Gary Arnold," kademeli yeraltı için klişe reverts bir alarmingly çağdaş ceza alt kültür vermeden üzerindeki niyet göründü bir film yazdı , çirkin dekor ve apocalyptic, üretim numarası final, ingeniously olan antihero bir edebi bloodbath in yüz yüzen bırakmak için choreographed ile türev parçalarını kapsayan. [11]


[değiştir] Mirası
Haziran 2008 yılında, Amerikan Film Enstitüsü ve "On Top ortaya On-on en iyi on film" klasik "Amerikan filmi türler-yaratıcı toplumun 1500 kişi üzerinde oy sonra. Scarface onuncu olarak en iyi mafya filmi tür olarak kabul oldu. [12] Ayrıca "merhaba benim küçük arkadaşına" satırında ki listede AFI's 100 Years üzerindeki en ünlü Alıntıyla 61. olarak yer aldı ... 100 Movie Quotes. Entertainment Weekly kendi listesinden "Top 50 Cult Filmler üzerinde" film # 8 olmuştur. [13]


[değiştir] Alternatif sürümleri / Runtime
ABC ve 1987 ağ televizyon galası için bu filmden 32 dakika düzenlenebilir.
Ağ TV sürümünü siler veya sansür nedenlerle tüm şiddet sahneleri düzenlemeler ve bazı ekstra video ekler:
Bu Mariel tekne asansör ile ilgili tanıtım metin biraz metin tiyatro versiyonu gösterilir farklıdır (bir vazgeçme bu olaylar eklendi sahip hayali olduğunu belirten).
Geniş Özgürlük Kasabası bölüm: Tony bir telefon kulübesi kızkardeşi Gina arama çalışırken de; Angel kardeşi Pablo için telefon rehberine bakarak; uzun konuşma Tony ve Manny arasında Özgürlük Kasabası çıkıyorum hakkında; Tony ve Manny televizyon izliyor.
Annesinin evine Tony ilk ziyaret daha uzun. Tony şampanya bir şişe açılır ve Amerika için bir tost yapar.
Sosa için Tony ilk ziyaret önce, ekran metni Cochabamba, Bolivya "den" "Güney Amerika için" değiştirildi.
Sırasında ziyaret Tony Sosa's kız arkadaşı Gabriela için giriliyor.
Avukatı George ile Tony ilk toplantı.
Ne zaman Alberto NY araç altında bomba ekim ise Tony Yakın polisler gibi görür ve bunları distracts onun kayıp köpek arayan için.
Bu BBFC 25 sn ve kesintiler istedi. Filmin bir 18 sertifika vermek. Bu kesintilerin 2000 yılında feragat edildi.
Bu yurtdışında özel DVD sürümü aşağıdaki silinmiş sahneler içeren:
Geniş Özgürlük Kasabası bölüm: Tony bir telefon kulübesi kızkardeşi Gina arama çalışırken de; Angel kardeşi Pablo için telefon rehberine bakarak; uzun konuşma Tony ve Manny arasında Özgürlük Kasabası çıkıyorum hakkında; Tony ve Manny televizyon izliyor.
Tony, Manny ve iki başkaları sürüş, in Miami kızları kontrol.
Güney Amerika için ziyarette Tony bazı kişilerin uyuşturucu ele anlatıyor. Ayrıca, Tony Sosa's kız arkadaşı Gabriela için giriliyor.
Tony bir restoranda bazı insanlar bir uyuşturucu ele anlatıyor.
Avukatı George ile Tony ilk toplantı.
Ne zaman Alberto NY araç altında bomba ekim ise Tony Yakın polisler gibi görür ve bunları distracts onun kayıp köpek arayan için.
Bu platin Edition 2006 yılında yayımlanan, daha önce 2003 tiyatro Sadece mevcut olan yeni ses efektleri ve filmin açıklaması ile GG 5,1 ve DTS 5,1 sahiptir.
Ilginci, sadece geniş ekran video ve DVD bültenleri İngiltere'de işlenmemiş vardır. Bu hat ile chainsaw cinayet önceden silinmiş kısmını içerir: "Ve şimdi bacak ...!"
Çok chainsaw cinayet ve çatışmada film sonunda Norveç yılında sinema yayınlanmadan önce, daha sonra satışa videoversions kesilmiş kesilmemiş bulunmaktadır. Orijinal film 2 saat 49 dakika ve 48 saniyedir.

[değiştir] Yayımları

[değiştir] VHS
Scarface başlangıçta MCA Home Video etiketiyle izleyicilerle VHS ve Beta üzerine 1984 yazında yayımlanan bir iki kaset 1.33:1 Pan in oranı ve tarama ve hızlı bir şekilde bestseller oldu, onun kült durumu [14 preluding]. Bir 2.35:1 Geniş VHS yıl sonra 1998 yılında özel baskı ile aynı sürüm DVD takip ediyorum. Ve en son geçen VHS sürümü 2003 yılında 20. yıldönümü baskı DVD meslektaşı oldu.


[] DVD
Scarface DVD üzerinde dört kez Amerika Birleşik Devletleri'nde 2007 olarak yayımlanmıştır.

İlk Universal Studios Home Entertainment tarafından 1998 yılında Filmin 15. yıldönümü üzerindeki stüdyo's "Kollektörü's Edition" satırı altında yayımlanmıştır. DVD olmayan bir anamorfik genişekran transferi, Dolby Digital Surround 2,0, bir "belgesel, outtakes, üretim notlar ve döküm ve mürettebat BIOS yapma özellikli. Bu sürüm, ve bir çok taraftar başarılı değildi ve inceleme ile unwatchable görüntü aktarımı ve muddled ses hakkında bir kötü büyük stüdyodan "olarak nitelendirdi şikayet var" bültenleri [15].

Bu DVD sessizce baskı, sonra eBay gibi ikinci siteler hakkında çirkin fiyatlarla alma dışarı gitti. 2003 yılında, Evrensel bir remastered iki disk "film's 20. yıldönümü yeniden sürümü ile aynı Anniversary Edition", iki belgesel yer; bir yeniden son sürümü gelen Steven Bauer (Manny Ray) ve başka bir yeni görüşmeler üretimi kapsayacak şekilde düzenlenmiş yayımladı Def Jam Recordings önceki DVD üzerine taşıdık ve hip film's kült başarı-hop dünya ve diğer ekstralar çeşitli rappers ile röportajları içeren tarafından. Bu yeni sürümü için bir 2.35:1 anamorfik genişekran transfer ve 5,1 her iki Dolby Digital ve DTS surround ses.

Ilginci, sınırlı tiyatro yeniden yayımı de, ancak gelişmiş ses efektleri ve müzik bir remastered müziği boasted DVD's 5,1 izleyen Filmin orijinal ses gelen fark sınırlı frekans sonuçlanabilecek karışık ve çevresel etkileri. Sınırlı baskı kutusunu ayarlamak da altın karşılığı klibi, üretim sabit, lobi kartları ve orijinal Scarface bir DVD içeren üretilmiştir. 2005 yılında, Evrensel tek prim özelliği olarak silinmiş sahneler ile Anniversary Edition sadece sürüm, tek disk film yayımladı.

2006 sonbaharında, Evrensel bir iki disk "Platin Baskı", bir tiyatro yeniden gelen remastered audio-Dolby Digital ve DTS yayın 5,1 yer Scarface yayımlanan Surround. Ekstraları ve Def Jam belgesel, üretim notlar ve döküm ve mürettebat BIOS hariç () yıldönümünü Sürümü'nden ile çoğu aynı zamanda iki yeni featurettes 1980'lerde yeni video oyunu ve Miami ve suç ve kültürel dünya hakkında birlikte alındı . Ayrıca bu sürüm için yeni bir "Scarface sayı tahtası" olan ve kelime kullanır ve ünlü miktarı "lanet" film boyunca mermi ateş sayısı sayılır oldu.


[değiştir] İspanyolca dil başlığı
Ne zaman İspanyolca konuşan ülkelerde yayımlanan, film El Precio Del Poder of Power (The Price) başlıklı idi. [1] [2] DVD'nin ABD baskı, bir İspanyolca dil parça özellikleri ancak verir Caracortada (İspanyolca olarak başlığı Scarface "için").


[değiştir] Film esin

[değiştir] Müzik
Ana madde: Scarface (film müziği)
Scarface bir müzik Academy Award tarafından İtalyanca Kayıt üreticisi Giorgio Moroder kazanan üretilmiştir. Moroder's tarzı gibi, film müziği çok sentezlenmiş yeni dalga, elektronik müzik oluşur.


[değiştir] Video oyunları
Ana madde: Scarface: The World Is Yours
Lisanslı bir video oyunu, Scarface: The World Is Yours, Eylül ve Ekim 2006 ve Haziran 2007 yılında bir güncelleştirme, Radikal Entertainment tarafından geliştirilen ve vivendi Evrensel Oyunlar tarafından yayınlanan serbest bırakıldı. Oyun bir netice oldu ve öncül üzerinde Tony aslında onun konak üzerindeki film sonunda saldırısı atlattı gider. Wii, PS2, Xbox, ve PC sürümleri yayımlanan edilmiştir.

Ana madde: Scarface: Para. Güç. Saygı.
Radikal ve vivendi de, Ekim 2006 yılında ikinci bir lisanslı video oyunu, Scarface: Para, Güç, saygı yayımladı. Oyun çok Scarface gibi: Bu dünya içinde, ancak bir temel fark, ikinci oyun anlaşmaları ile daha fazla olan ise Dünya Seninki çok odaklı bir uyuşturucu ve Montana kokain imparatorluk ve çim ve yönetmek, kontrol elde kurtulun çete, saygı ve imparatorluğun genel yeniden kazanıyor. Bu oyunun tarihi için serbest bırakıldı, sadece bir PSP sürümü.

Bulunanlar oyunu Grand Theft Auto: Vice City de, boş bir dairede ünlü kanlı banyo bir alan gibi Scarface bazı homages, bu bir silah olarak kullanılabilecek bir chainsaw birlikte. Ayrıca Malibu Club çok Babylon Club benzer. Kokain ele bu Tony çift Ayrıca oyunda nerede Tommy ve ortak Lance Vance Tommy's kokain-Ricardo Diaz patron ele öldürmek bir görev inç çarpı işareti alır gibi Tommy Vercetti uyuşturucu ele baskın çeken oyun, en başından, In çok zaman Tony ve Manny Frank öldürecek gibi. Ricardo Diaz ofisi hemen Tony ofisi için filmde, siyah duvarlar ve televizyon ekranlarında bir dizi dahil olmak üzere, Diaz's köşk ve büyük ön salonu da çok benzer aynıdır Tony olan filmde, derin kırmızı duvarlar dahil. Son olarak, oyunun son görev ( "Et Kapat ...") tutun hafif bir dönme olduğunu-off Scarface en son sahne. Bu misyonu olarak, Tommy birkaç silah ile köşk bir bütün rakip çete savuşturmak zorundadır. Tek fark, Ancak Ken Rosenberg ile mücadele ile Tommy hayat "yeni bir iş ilişkisi başlamaktır."


[değiştir] Kitaplar ve karikatür
Dark Horse Comics' baskı, DH Basın, bir roman Scarface adı: The Beginning LA Bankalar tarafından yayımlanmıştır. [16] [17]

In 2007, IDW Publishing released a new series called Scarface: Scarred for Life, which picks up where the film ends; as in the video game, it depicts Tony Montana barely surviving the film's climactic shotgun blast and, with the aid of two corrupt DEA agents, recovering to rebuild his empire and seek revenge on Sosa. This series was written by John Layman, with art by Dave Crosland. [18] IDW followed it in July 2007 with a prequel comic mini-series called Devil in Disguise, by Joshua Jabcuga and Alberto Dose, which shows Antonio's pre-boatlift days as a boy learning his way around the Cuban criminal underworld. [19]


[edit] Television and film
In 2001, plans were set into motion for hip hop artist Cuban Link to write and star in a sequel to Scarface entitled Son of Tony.[20] The plans for a prospective sequel drew both praise as well as criticism, and after several years Cuban Link had expressed that he may no longer be involved with the project as the result of movie rights issues and creative control.[21]

USA Network announced in 2003 they would be producing a mini-series based on the movie; however, the series' current status is unknown


By Orchanes

Sayfanın 11.08, 22 Nisan 2009 tarihindeki hâli

Scarface (1983 film) Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Scarface

Tiyatro açıklaması gönderen Yönetmen Brian De Palma tarafından Martin Bregman Produced by Oliver Stone Yazan Oyuncular Al Pacino Steven Bauer Michelle Pfeiffer Mary Elizabeth Mastrantonio Robert Loggia F. Murray Abraham Harris Yulin Müzik Giorgio Moroder tarafından Cinematography John A. Alonzo Gerald B. Greenberg ile düzenleme David Ray Universal Pictures tarafından dağıtılmaktadır Yayın tarihi (ler) 9 Aralık, 1983 Timne 170 dk yayınlanıyor. Ülke Amerika Birleşik Devletleri Dil İngilizce İspanyolca Bütçe 25.000.000 $ Brüt gelir 65.884.703 $ Scarface 1983 destan bir suç tiyatro filmi Brian De Palma, Oliver Stone ve yıldızı Al Pacino ile Tony Montana olarak yazılı tarafından yönetilmektedir. Bir aynı isimde Howard Hawks' orijinal 1932 film yeni, film olan Florida 1980 yılında Mariel Boatlift bir sonucu olarak gelir kurmaca Kübalı mülteci bir hikaye anlatır. Montana 1980 kokain patlaması ve zemine karşı bir suç olur. Film Miami's suç yeraltı ve Yunan trajedisi moda sonraki yağış üst yaptığı artış kronikler.

Film Hawks ve Ben Hecht olan özgün bir yazar olduğunu adamıştır.

Scarface için kritik yanıt ve karışık olan filmin şiddet ve grafik dil için eleştiri aldı. Buna rağmen iyi bir gişe ve yaptım çünkü şu bir kült olağanüstü toplanan vardır. Film birçok hayranları için önemli bir kültürel ikon haline geldi, hip hop müzik özellikle ilham posterler, giyim ve diğer birçok referanslar. The film's grenli siyah beyaz gönderen çok popüler dekorasyon ve halen üretimde olduğunu, ve popülerlik bir sonucu olarak birçok kez parodied olmuştur.

Contents [hide] 1 Plot 2 Oyuncular 3 Üretimi 3,1 Dereceler tartışma 3,2 Trivia 4 Reaksiyon 4,1 Box Office 4,2 İncelemeler 4,3 Legacy 5 Alternatif sürümleri / Runtime 6 Bültenleri 6,1 VHS 6,2 DVD 6,3 İspanyolca dil başlığı 7 film esin 7,1 Müzik 7,2 Video oyunları 7,3 Kitaplar ve karikatür 7,4 Televizyon ve Film 8 Referanslar 9 Dış bağlantılar


[değiştir] Plot

 Bu yazı bir komplo özeti çok uzun ve ayrıntılı içeriği geri kalanına göre. Lütfen yerine iş tartışmaya sadece komplo olduğunu yineledi odaklanmak makaleyi düzenleyin. (Mart 2009) 

Film, bir açıklama ile nasıl 1980 yılında, Küba Cumhurbaşkanı Fidel Castro kapılarını Mariel Harbor üzerine Küba'da Cubans binlerce Florida boatlifts üzerine göç sağlayan açık izin başlar. Bu göçmenlerin suçlu veya eski hükümlü vardı. Açılış kredileri ve Mariel Boatlift ve Kübalı göçmenlerin ABD gelmeden sırasında orijinal Video haber görüntüleri gösterir.

Açılış sahneleri bu Cubans Tony Montana (Al Pacino), bir tane 125.000 Cubans ki Miami, Florida, ve en az 25.000 için bir suç kaydı var göç of gösterir. O üç sert Küba'da hayatı hakkında, göçmenlik memurları konuşuyor ve Amerika'da kendi varış tarafından sorguya ediliyor. O ve en iyi arkadaşı ve eski Küba Ordusu dostum Manny Rivera (Steven Bauer) dayanıklı, onların sabıka kaydı özellikle nedeniyle ve karşılanmaktadır Özgürlük şehir "in" yerleştirilir bir kamp the Freeway altında nerede yeşil kart olmadan Kübalı mültecilerin tutulur . Bir kaç ay sonra Manny Tony Bir zengin adam onları kartlar için, eski Küba güvenlik ajanı Emilio Rebenga isimli bir cinayet karşılığında Freedomtown bırakmak için gerekli erişim verebilir Frank Lopez adlı bir anlaşma yapar farkında olan Küba'da ölümüne işkence Frank'in kardeşim. Çok düşündüm Tony bu, bıçaklama ve isyan sırasında Rebenga öldürmeden ve onlar da ikamet alırsınız.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Tony ve Manny küçük bir Küba gıda para kazanmak için çalışmaya başlamadan standı, ancak Tony yakında huzursuz yetişir. O çalışma yaşam geride bırakıp ve belki olabilir tüm paraları istiyor. Başka bir iş için bir akşam her ikisi de uyuşturucu satıcısı Omar Suarez (F. Murray Abraham) ile (aynı adam "ve" Rebenga anlaşma yaptım karşılamak). Ömer Meksika bir tekne marihuana 500 kilogram içeren kaldırma ve bunları 500 $ her bir ödeme teklif istiyor. Tony balks ve taleplerini en az 1000 $. Kısa bir itiş kakış sonra, Ömer 25.000 $ Kolombiyalı dağıtan bir parça değer "olan Miami 'de bir kaç gün gelmeden olacak Hector bu karakurbağası kokain iki kilogram satın almak için 5000 $ her sunuyor. Ömer de Tony anlaşmanın yanı sıra silah Eğer birşey yanlış giderse para verecek.

Bir kaç gün sonra, Tony ve Manny, Miami Beach küçük bir otel için Küba kim Freedomtown zaman geçirdim, Angel (Pepe Serna) ve Chi Chi (Ángel Salazar) iki diğer ortakları, sürücü birlikte Hector ile ilaç için karşılamak için anlaşmak. İşlem bir çapkın olarak ortaya-off zaman Kolombiyalıları silah ve para talebi üzerine bu Tony el çekin. Tony, Hector bir chainsaw onu tehdit isteyen kadarıyla Tony önünde bit için Angel kesme devam reddediyor. Bir silahlı çatışma sonrasında, Tony, Manny ve Chi Chi Hector ve ortakları öldürmek sonra kokain ve parayla kaçmak. Bunun yerine Ömer onun patronu Frank Lopez (Robert Loggia) için kokain çekmek için izin vermekle, Tony Frank Kişisel olarak, zaten Ömer ve distrusting onu alır (ister Omar Hector ile lig, or Tony öldürmeye olup sadece bir tesadüf oldu bu Omar Bu Hector onun alıcı öldürmek için planlanan habersiz kadar, ilaç anlaşma ayarlamak hikayenin içinde) ortaya değildir. Frank, bir nazik, sokulgan adam, hemen, mizah ve kalın tutum onun anlamda etkiledi Tony bir parlaklık alır. Bu Tony Frank sever, daha sonra Manny that he de "büyük bir oyuncu çok uzun olması için yumuşak olabilir dikkat çekiyor. Tony ve Frank altında uyuşturucu işi konusunda iş almak kadar Manny sonunda. Bu arada, Tony Frank's kız arkadaşı Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) bir faiz alır. Frank Tony Manny ve Babylon Disco Frank sık olarak katıldı yaptığı ortakları dışarı alır. Bu Elvira ile Tony flirts, ona herhangi bir faiz (veya başkasının bu konu için) göstermez.

Bir kaç ay sonra, Tony onun ayrılmış ailenin evine bir ziyaret öder. Bu Tony babası, ABD Deniz Kuvvetleri denizci, aile yıl önce terk, ama örtülü bir annesi (Miriam Colón) ve onun küçük kız kardeşi Gina (Mary Elizabeth Mastrantonio) geldi. Sırasında annesi olarak, farkında ve suç tarihinin utanılacak heyecanlandırdı değil Gina Tony görmek için (ki beş yıl içinde) aile görüldü değil, gurur duyar. O annesi $ 1000 sunar (o "it"), annesinin kızgınlıkla hediye reddeder's made iddia. O hala o kadar iyi ve çünkü onu Gina Kapalı sürtünme istiyorsun değil onu bırakmak isteyen inanır. Tony bırakır, ama Gina çalışır onu sonra. O gizlice, ona $ 1000 notları ve ne de ve zaman zaman annesini biraz vermek istiyor üzerinde harcama yapılacağını söyler. Bu çok kızkardeşi umursamıyor, ama net olarak film de gösterilir ilerledikçe çok onu aşırı, bir obsesyon konusunda komşu. Daha sonra, onun endişesi onun yağış önemli bir rol oynayacaktır.

Bolivya, Tony ve Ömer ise bazı zaman sonra, Frank kimin aşağı yapmak couldn't adına, plantation sahibi ve uyuşturucu çivisi Alejandro Sosa (Paul Shenar) iş planlarını tartışmaya başlıyor. Tony, Ömer, ancak Frank yetki böyle kararlar almak zorunda inanıyor angering uyuşturucu dağıtımı konusunda önemli kararlar almak başlar. Sosa ise hızlı bir helikopterle yolculuk geri ana Frank ile işlem üzerinden konuşmak için Ömer sunar Ömer ve Tony bu konu üzerinde savunarak başlar. Ancak, Sosa sonra bir helikopter üzerindeki erkeklerin asmak ve Ömer öldürmek, Tony için de iddia edilen bir polis bir yıl önce muhbiri olduğunu açıklayan emir. Ancak, Sosa olduğu Tony güvenilir ve onun iş ortakları onu bir yapar, inanır ama Tony onu geçmeye asla uyarır. Florida döndükten sonra Tony Frank, kimin neyi Ömer yanı sıra Sosa ile Tony yeni kurulum oldu at öfkeli tarafından ısı altında gelir. Frank bu Sosa güvenilir olması için backstabber değildir ve Tony uyarır. Süre Tony Elvira at çarpıcı geçerse, one of them Frank ön sağ yaparak başlar Tony ve Frank, kendi iş ilişkisini bitirmek.

Babylon gece At Tony kim o kanıt Rebenga bir cinayet ve Kolombiya uyuşturucu için Tony bağlantı vardır onu bildirir bozuk bir Miami narkotik dedektif, Mel Bernstein (Harris Yulin) tarafından aşağı sarsıldı olduğunu. Bernstein, bu çarpık polis vergi "yaptığı işlemleri polis koruma ve bilgi karşılığında" Tony öneriyor ile konuşmak zorunda. Bernstein geniş bir rüşvet ve Londra iki birinci sınıf uçak bileti müzakere. Tony emin Frank çünkü sadece Frank öldürülmesiyle ilgili ayrıntıları bilemez onu sallamak için Bernstein gönderdi. Bu Bernstein konuşuyor Tony kızkardeşi Gina dans ve görme ile düşük düzeyde uyuşturucu satıcısı ile deli olduğunu. Tony onu erkekler tuvalet içine onu ve snort'un kokain ile yapmak için onu almak görüyor. Tony insan ve berates Gina yendi. Gina Tony o kadar ne olursa olsun o istiyor erkekler tuvalet na ona tokat için Tony istemleri bir adam ile gidiyor gibi yapmak için eski anlatır. Manny ilerledikçe, o daha bir iki bir erkek oda ve romantik bir ortamda biraz haydut olmak için daha iyi bir hak onu söylüyorum Gina ana sürücünüze. Ne zaman onun ve ona ilgi kabul, o da Tony ile başı dertte, daha sonra olması konusunda bir tahmini alabilir itiraf bir beyefendi olduğu için ginar övgü Manolo.

Babylon süre Tony yaklaşık iki hitmen tarafından yok edilir. Tony, yaralı ama canlı kaçmayı ve yönetir bu Frank bulunanlar sorumludur ikna olduğunu. Tony iki adam tam 3 kelimeleri ile ofis am Frank aramak için talimat, "Biz. O kaçtı berbat." Tony ve Manny parça Frank aşağı onun araba galerinizi, ve Bernstein bir toplantının ortasında Frank bulabilirsiniz. Tony hileler Frank de çalıştığınız bulunanlar arkasında olduğunu teyit yapıştırın. Yaptı Frank sonra Tony's metrede rahmet için bile ona Elvira sunan ne begs kabul. Manny Tony emri üzerine Frank öldürüyor ve Tony Bernstein kaldırır. Sonrasında Tony Elvira evine, onun bu Frank ve öldü ki onunla birlikte olmak istediğini söylüyor gider. Elvira's balkon üzerine dışarı Stepping Tony gökyüzünde bir görünüm ve bir keşif balonu gördüğü dünya senin kelimelerin with "."

Tüm iyi Tony gidiyor gibi görünüyor. O kokain 2000 kilo ve yakında bir ay kar olarak Sosa ile yaptığı iş anlaşması dolar 10-15 milyon yapma kapalı $ 75 milyon yapar. O, Elvira evlenir Frank'in imparatorluk ve üzerinde zengin olur alır. O büyük bir mansion, lüks öğeler, bir kaplan gibi gözetleme kamera monitörleri ile tam alışveriş. O yapar Manny ikinci-in-komuta ve güvenlik sorumlusu olarak depolar ve köşk at. Ancak Tony's "mükemmel hayat" olarak çatlaklar hem kendisi hem de Elvira olarak kurmaya başlar ağır kokain bağımlı hale gelir. O daha paranoyak olur ve onunla civarında distrusting, ve sıkılmış olur ve uzak. Tony hırslı olur ve zengin ile kıt, bir banka yaptığı yasadışı kazanılmış nakit para aklamak için yüksek ücretler istiyor launders. Manny ve Gina Tony arka Eğer öğrendim onun tepkisi ne olurdu korkuyor arkasında uzanan başlar.

Tony ve Mel Seidenbaum, kim çıkıyor yerel para launderer tarafından vergi kaçırma bir gizli polis olarak $ 1.3 milyon aklama için tutuklanmadan. Tony mesajlar kefalet ve hapis biri ise yargılanmayı bekliyor. Tony avukatı ancak o iddia edebilirsiniz Tony yüzler zaman en uzak pazarlık, hala gelir vergileri evading için hapiste en az üç yıl yapıyorum kadar sona erecek ona söyler.

Alejandro Sosa, onun büyük distribütörü kaybetmek istemiyoruz değil Tony aşağı Bolivya çağrıları ve Bolivya karşıtı assassinating yardım için ona sorar-devlet savunucusu olan televizyonda Bolivya liderleri ile Sosa's anlaşmalarında ortaya olduğunu. Buna karşılık, Sosa ABD Adalet Bölümü hapisten Tony dışarıda tutmak için onun rehber kullanacağız. Tony sivil öldürmeye, isteksiz, ancak başka seçenekleri görmek, anlaşmayı kabul eder. Çünkü kötü bir his var Manny Tony dışında New York'a giderken rağmen, Tony bulunanlar hakkında söyle ona değil konuşmak için çalışır.

Yakında Elvira dağıtan bir yaşam tarzı, yorgun olur ve bir restoran bir mücadele sonrasında Tony bırakır. Daha sonra, bir uyuşturucu ve sarhoş Tony başlatılır müşterilerin at onu tiksintiyle açısından bağırmaya. O sadece o kadar kötü, sadece gizlemek onları daha iyi anlatır. O toplum "" onun gibi bulunan parmak noktaya ve kötü adam kendilerini anlatmak sırasında kendi günahlarını ve eylemlere göz ardı kötü çocuklar ihtiyacı hissediyor. Onun tirad sonra yedekte Manny ile restoran dışında Tony fırtınalar.

Tony ve Alberto, Alejandro en iyi uşak, New York'a seyahat eylemci arıyorum. Bir eylemci arabasının altında Alberto tesislerinde bir bomba, önce Birleşmiş Milletler bina yaptığı aktivist iş hakkında konuşma yapmak için sürücüler bu patlarsa planlıyor. Ne yazık ki, bu zarar masum insanlar (özellikle kadınlar ve çocuklar) için Tony's sevmeme, ona undoes olduğunu. Bir kez de eşi ve çocukları öğrenirse suikastı yapılmasını istediğiniz gün Tony emir Alberto araç de olan eylemci arabasının altında bomba yola değil. Ne zaman Alberto onu yoksayar Tony kızgın büyür ve başkanı onu vuruyor.

Florida Tony döndürür (kim o Tony bozuk) inanır ve bir öfkeli Sosa telefonlar Tony, tehdit yoluyla planı ile gitmiyorum için onu öldürmeye annesi Gina yeni tutum üzerinde üzgün bulabilirsiniz. Tony An bilinmeyen köşk at Gina bulmak için, gider ve onu ve Manny birlikte gördüğü gece robes de. Manny kızkardeşi yattım sahip gerçekleştirmek, o ateş ve kokain de Manny öldüren önce Gina bu sadece gün önce Tony şaşırtmayacaktır evli olduğunu ortaya çıkarır, daha sonra derin olan Pişman öfke, yakıt. Tony ve adamları geri onun konakta bir deli Gina çekmek. Bu arada, silah bir grup yer surrounding Assassins Sosa tarafından gönderilen toting. Tony süre sonra ofis kokain büyük miktarda snorting oturuyor, bu silahlı kişiler sessizce Tony's muhafızları dışında öldürülmesi başlar.

Gina silah wielding, onun hayatında erkeklerin yaptığı kıskançlık için çekim ve bacak Tony yaralama önce örtük enseste motivasyon alaycı Tony ofisi girer. One of the Assassins bir pencere üzerinden ofisi girer ve Tony tarafından öldürülen önce Gina kaldırır. Olarak kendi silah Gina vücut Beşik sürpriz bir eleman soydular, Sosa's silahlı kişiler Tony's konak üzerinde saldırı an all-out başlatın. Bir kokain In-Ofisinden bir M203 el bombası rampasından ek bir M16 saldırı tüfeği ve öfke Tony bursts yakıt wildly için saldıran henchmen ateş başlar rağmen onları düzinelerce öldürülmesi ölecek bu sahneyi (içerisinde "ünlü ki kendisi yaralı olarak Merhaba benim küçük Arkadaşına! "hattı) kullanılmaktadır. Bu katliam Sosa baş suikastçi olan Ömer öldürdü (aynı suikastçi) kadar devam tüfek bir sawed-off ile arka Tony vurursa. Tony balkon arasında aşağıdaki lobisinde küçük bir havuz içine, yüzen yüz aşağı su bir heykel ibaresi "The World is Yours" olarak kamera tahribat üzerinden dışarı tava taşıyan altında düşüyor.


[] Oyuncular düzenlemek Al Pacino Tony Montana gibi Olarak Steven Bauer Manny Rivera olarak (Kredi listesi "Manny" Ray) Michelle Pfeiffer Elvira Hancock olarak Mary Elizabeth Mastrantonio Gina Montana olarak Robert Loggia Frank Lopez gibi F. Murray Abraham Omar Suárez olarak Harris Yulin Mel Bernstein gibi Paul Shenar Alejandro Sosa olarak Angel Salazar Chi Chi olarak Pepe Serna Angel Fernandez olarak Miriam Colón Georgina "Anne" Montana olarak Al İsrail Hector "The karakurbağası olarak"

[değiştir] Üretim

Al Pacino ise kendi bağımlılığı gelen kokain ve kurtarma da Miami polisi ve Drug Enforcement Agency ile başvurulan, rezil chainsaw ilham için suç sahne fotoğrafları kullanarak da dahil olmak üzere film, bir çok gerçek suçları içeren olarak Tony MontanaOliver Taş Fransa betiği yazdım sahne.

Taş için 20. Yıldönümü göre Özellikler DVD, o araştırmanın bir aracı olarak uyuşturucu ve "şey var basit" O polis isimleri bu uyuşturucu Taş altında araştırmanın gerçekleştirilen vardı ve biliyordum bahsedilen korkunç zaman geçirdim.

Scarface orijinal Florida'daki filme olabilir ki ama bu film çeşitli yönleri itiraz Küba toplumdan eleştiri aldı. Topluluk temsilcileri uyuşturucu olarak Cubans bir resmediyordu karşı ve bu betik (en önemlisi, casus Fidel Castro ve anti tanıtımı için çalışan Castro siyasi kuruluşlara ilişkin olarak Tony Montana değişen anti-Fidel Castro söylemi birbirinden ayırmak için değiştirilebilir talep film haline Montana için folyolar gibi arsa). Üreticiler sonunda teslim etmeyi reddetti uzayan görüşmeler, film kokain ve Castro's Küba politikası olmadığını söyleyerek sonra. In order ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için daha fazla sorunları önlemek için, filme Los Angeles'a taşındı.


[değiştir] Dereceler tartışma Ne zaman yönetmen Brian De Palma the Motion Picture Association of America (MPAA) için film sunuldu, onu "bir" X degerlendirmesi verdi. [1] Daha sonra bazı kesintiler yapılmış ve ikinci kez tekrar, tekrar film verilen bir " X derecesi "(ana nedenleri film böylece görünüşte gizli olduğunu Octavio ve çekim için palyaço performans nedeniyle de grafik chainsaw olarak sahne işkence). O yine biraz daha fazla kesinti yapılan ve bir üçüncü kez gönderilen; henüz tekrar verilen bir "X". De Palma, filmin herhangi bir R. O ve yapımcı Martin Bregman için hak için daha fazla kesme reddetti ve MPAA bir işitme aranjman. Onlar o film uyuşturucu yeraltı gerçek hayatın doğru bir tanımlama ve yaygın olarak görülmesi gerektiğini ifade gerçek narkotik memuru da dahil olmak üzere uzmanlardan oluşan bir panel, önüne. Bu derecelendirme yönetim kurulu üyeleri 20 ikna 18-2 bir oyla film bir "R degerlendirmesi" nin üçüncü gönderilen kesme sağlar.

Film böylece R derecesi ile yayımlanmıştır Ancak bir filmin hayranları için derecelendirme kurulu ile De Palma's ilişki hakkında öğrendim, onlar gibi şaşkın olduğunu veya değil "Scarface" da yayımlanan De Palma's amaçlanan sürümü oldu. De Palma kaydı onun üç kere için, bazı hayranları da ya Scarface "bir sansürlü sürümü" ya da bir De Palma ilk vizyon taviz izliyor olduğunu düşünmek neden R derecesi almak için film düzenlenmiş söyleyerek aldı.

Ama bu durum olmadığı kanıtlanmıştır. Daha sonra röportaj olarak De Palma sonra derecelendirme tartışmalara aşağı öldü ve o film için R degerlendirmesi güvenli olduğu, beni de tiyatro ve film ilk kes serbest bırakma kararı aldı sözü. De Palma bir film de birinci ve üçüncü kesme karar vardı, bir "X", ve "R" değerlendirmesinin yalnızca itiraz üzerine güvenli olduğunu, çok ne aynı film sadece alternatif kesik vardı arasındaki fark çok az sonra vardı surmised . De Palma, o zaman sadece sürüm yılında ilk olarak tasarlanan film açıklaması gerektiğini fark etti. Eğer ilk kes serbest bırakır direktörü ancak stüdyo istedi ki couldn't söylendi. Ancak bu yana Stüdyo Yöneticiler gerçekten farklı kesimler arasında gönderdiğiniz olan farklılıklar bilmiyordum De Palma yine tiyatro ve film ilk kes yayımladı. Bu kadar film video kaset aylarında daha sonra o da serbest olduğunu itiraf yayımlanan olduğunu değildi ilk düzenlenmemiş ve film versiyonu tasarlanmıştır.


[değiştir] Trivia Bu son çatışmada sahneyi filme, Al Pacino yanlışlıkla the varil tarafından silah dayamak ve yakaladı rağmen boşlukları kullanılan, çok kötü elini yaktı. Filme sonradan birçok hafta kapatmak oldu. [2]


[değiştir] Reaksiyon Scarface 1 Aralık tarihinde, New York'ta burada başlangıçta karışık tepki ile karşıladı 1983 ve galası yapıldı. Bu katılım içinde arasında film iki yıldız, Al Pacino ve Steven Bauer, as well as Burt ve Diane Lane, Melanie Griffith, Raquel Welch, Joan Collins vardı; onu o erkek arkadaşı Peter Holm, Cher, Lucille Ball ve ailesini ve Eddie Murphy among others. [3] film, yönetmen Martin Scorsese ortasındaysa At arkasında Steven Bauer dönüp söyledim, "Siz harika - ama hazır olmak, çünkü Hollywood 'da nefret gidiyoruz ... çünkü Onlara "hakkında's. [4]


[değiştir] Box Office Scarface Aralık 9, 1983 996 salonunda, $ 4.6 milyon YTL olan açılış weekend grossing rağmen tartışmalara şiddet ve film grafik dili ile ilgili resim ve film eleştirmenleri pek çok olumsuz değerlendirme alınan yayımlanmıştır. Film, Kuzey Amerika'da ve dünyanın geri kalanında $ 65,9 milyon, dünya çapında toplam $ 20,5 milyon $ 45,4 milyon yapmak için gitti. Bugün, eğer brüt enflasyona göre ayarlanmış olduğunu, muhtemelen yaklaşık $ 180 milyon olacak. [5]


[değiştir] İncelemeler Roger Ebert dört yıldız dört yaptığı inceleme 1983 yılında bu puan ve yazıldı, "DePalma ve yazar, Oliver Stone, belirli kişilerin bir galeri oluşturduk ve bir film ve fascinations ve bu suç izlerken olmayabilir - film clichés, biz "kim suçlu insanlar izlemek demektir. [6] Daha sonra onun" Büyük Filmler "listesine de sözlerine ekledi. [7] Vincent Canby de New York Times, yaptığı incelemede film övgüde bulundu:" Ancak, egemen bir film havasında bir şey ama komik. Bu umutsuz ve nafile: Ne zaman aşağı gelmelidir gider. zaman aşağı Scarface geliyor, kaza gibi korkunç bir olarak canlı ve tutuklanmasının ". [8]

Eğer Scarface size titreşim yapan Newsweek verdiği review, David Ansen, "bunu görmek ve bu vahşi landscape biriken gerilim ne düşünüyorsun's from. It is a grand, sığ, çökmekte olan eğlence,'s yazıldı bütün iyi mafya Hollywood filmleri gibi "bu yumruk ve çekicilik ve nefretle bir counterpunch sunar. [9] Jay Scott, Globe ve Mail için yaptığı incelemede, bir süre" için, Al Pacino Montana olarak hipnotize olduğunu yazıyor. Ama çaba kusursuz Küba aksanı ve artırdıklarında inç bir karakter kesip dışarı eti için deneme-kalın karton umutsuz. "[10 olduğunu] Washington Post'a verdiği review, Gary Arnold," kademeli yeraltı için klişe reverts bir alarmingly çağdaş ceza alt kültür vermeden üzerindeki niyet göründü bir film yazdı , çirkin dekor ve apocalyptic, üretim numarası final, ingeniously olan antihero bir edebi bloodbath in yüz yüzen bırakmak için choreographed ile türev parçalarını kapsayan. [11]


[değiştir] Mirası Haziran 2008 yılında, Amerikan Film Enstitüsü ve "On Top ortaya On-on en iyi on film" klasik "Amerikan filmi türler-yaratıcı toplumun 1500 kişi üzerinde oy sonra. Scarface onuncu olarak en iyi mafya filmi tür olarak kabul oldu. [12] Ayrıca "merhaba benim küçük arkadaşına" satırında ki listede AFI's 100 Years üzerindeki en ünlü Alıntıyla 61. olarak yer aldı ... 100 Movie Quotes. Entertainment Weekly kendi listesinden "Top 50 Cult Filmler üzerinde" film # 8 olmuştur. [13]


[değiştir] Alternatif sürümleri / Runtime ABC ve 1987 ağ televizyon galası için bu filmden 32 dakika düzenlenebilir. Ağ TV sürümünü siler veya sansür nedenlerle tüm şiddet sahneleri düzenlemeler ve bazı ekstra video ekler: Bu Mariel tekne asansör ile ilgili tanıtım metin biraz metin tiyatro versiyonu gösterilir farklıdır (bir vazgeçme bu olaylar eklendi sahip hayali olduğunu belirten). Geniş Özgürlük Kasabası bölüm: Tony bir telefon kulübesi kızkardeşi Gina arama çalışırken de; Angel kardeşi Pablo için telefon rehberine bakarak; uzun konuşma Tony ve Manny arasında Özgürlük Kasabası çıkıyorum hakkında; Tony ve Manny televizyon izliyor. Annesinin evine Tony ilk ziyaret daha uzun. Tony şampanya bir şişe açılır ve Amerika için bir tost yapar. Sosa için Tony ilk ziyaret önce, ekran metni Cochabamba, Bolivya "den" "Güney Amerika için" değiştirildi. Sırasında ziyaret Tony Sosa's kız arkadaşı Gabriela için giriliyor. Avukatı George ile Tony ilk toplantı. Ne zaman Alberto NY araç altında bomba ekim ise Tony Yakın polisler gibi görür ve bunları distracts onun kayıp köpek arayan için. Bu BBFC 25 sn ve kesintiler istedi. Filmin bir 18 sertifika vermek. Bu kesintilerin 2000 yılında feragat edildi. Bu yurtdışında özel DVD sürümü aşağıdaki silinmiş sahneler içeren: Geniş Özgürlük Kasabası bölüm: Tony bir telefon kulübesi kızkardeşi Gina arama çalışırken de; Angel kardeşi Pablo için telefon rehberine bakarak; uzun konuşma Tony ve Manny arasında Özgürlük Kasabası çıkıyorum hakkında; Tony ve Manny televizyon izliyor. Tony, Manny ve iki başkaları sürüş, in Miami kızları kontrol. Güney Amerika için ziyarette Tony bazı kişilerin uyuşturucu ele anlatıyor. Ayrıca, Tony Sosa's kız arkadaşı Gabriela için giriliyor. Tony bir restoranda bazı insanlar bir uyuşturucu ele anlatıyor. Avukatı George ile Tony ilk toplantı. Ne zaman Alberto NY araç altında bomba ekim ise Tony Yakın polisler gibi görür ve bunları distracts onun kayıp köpek arayan için. Bu platin Edition 2006 yılında yayımlanan, daha önce 2003 tiyatro Sadece mevcut olan yeni ses efektleri ve filmin açıklaması ile GG 5,1 ve DTS 5,1 sahiptir. Ilginci, sadece geniş ekran video ve DVD bültenleri İngiltere'de işlenmemiş vardır. Bu hat ile chainsaw cinayet önceden silinmiş kısmını içerir: "Ve şimdi bacak ...!" Çok chainsaw cinayet ve çatışmada film sonunda Norveç yılında sinema yayınlanmadan önce, daha sonra satışa videoversions kesilmiş kesilmemiş bulunmaktadır. Orijinal film 2 saat 49 dakika ve 48 saniyedir.

[değiştir] Yayımları

[değiştir] VHS Scarface başlangıçta MCA Home Video etiketiyle izleyicilerle VHS ve Beta üzerine 1984 yazında yayımlanan bir iki kaset 1.33:1 Pan in oranı ve tarama ve hızlı bir şekilde bestseller oldu, onun kült durumu [14 preluding]. Bir 2.35:1 Geniş VHS yıl sonra 1998 yılında özel baskı ile aynı sürüm DVD takip ediyorum. Ve en son geçen VHS sürümü 2003 yılında 20. yıldönümü baskı DVD meslektaşı oldu.


[] DVD Scarface DVD üzerinde dört kez Amerika Birleşik Devletleri'nde 2007 olarak yayımlanmıştır.

İlk Universal Studios Home Entertainment tarafından 1998 yılında Filmin 15. yıldönümü üzerindeki stüdyo's "Kollektörü's Edition" satırı altında yayımlanmıştır. DVD olmayan bir anamorfik genişekran transferi, Dolby Digital Surround 2,0, bir "belgesel, outtakes, üretim notlar ve döküm ve mürettebat BIOS yapma özellikli. Bu sürüm, ve bir çok taraftar başarılı değildi ve inceleme ile unwatchable görüntü aktarımı ve muddled ses hakkında bir kötü büyük stüdyodan "olarak nitelendirdi şikayet var" bültenleri [15].

Bu DVD sessizce baskı, sonra eBay gibi ikinci siteler hakkında çirkin fiyatlarla alma dışarı gitti. 2003 yılında, Evrensel bir remastered iki disk "film's 20. yıldönümü yeniden sürümü ile aynı Anniversary Edition", iki belgesel yer; bir yeniden son sürümü gelen Steven Bauer (Manny Ray) ve başka bir yeni görüşmeler üretimi kapsayacak şekilde düzenlenmiş yayımladı Def Jam Recordings önceki DVD üzerine taşıdık ve hip film's kült başarı-hop dünya ve diğer ekstralar çeşitli rappers ile röportajları içeren tarafından. Bu yeni sürümü için bir 2.35:1 anamorfik genişekran transfer ve 5,1 her iki Dolby Digital ve DTS surround ses.

Ilginci, sınırlı tiyatro yeniden yayımı de, ancak gelişmiş ses efektleri ve müzik bir remastered müziği boasted DVD's 5,1 izleyen Filmin orijinal ses gelen fark sınırlı frekans sonuçlanabilecek karışık ve çevresel etkileri. Sınırlı baskı kutusunu ayarlamak da altın karşılığı klibi, üretim sabit, lobi kartları ve orijinal Scarface bir DVD içeren üretilmiştir. 2005 yılında, Evrensel tek prim özelliği olarak silinmiş sahneler ile Anniversary Edition sadece sürüm, tek disk film yayımladı.

2006 sonbaharında, Evrensel bir iki disk "Platin Baskı", bir tiyatro yeniden gelen remastered audio-Dolby Digital ve DTS yayın 5,1 yer Scarface yayımlanan Surround. Ekstraları ve Def Jam belgesel, üretim notlar ve döküm ve mürettebat BIOS hariç () yıldönümünü Sürümü'nden ile çoğu aynı zamanda iki yeni featurettes 1980'lerde yeni video oyunu ve Miami ve suç ve kültürel dünya hakkında birlikte alındı . Ayrıca bu sürüm için yeni bir "Scarface sayı tahtası" olan ve kelime kullanır ve ünlü miktarı "lanet" film boyunca mermi ateş sayısı sayılır oldu.


[değiştir] İspanyolca dil başlığı Ne zaman İspanyolca konuşan ülkelerde yayımlanan, film El Precio Del Poder of Power (The Price) başlıklı idi. [1] [2] DVD'nin ABD baskı, bir İspanyolca dil parça özellikleri ancak verir Caracortada (İspanyolca olarak başlığı Scarface "için").


[değiştir] Film esin

[değiştir] Müzik Ana madde: Scarface (film müziği) Scarface bir müzik Academy Award tarafından İtalyanca Kayıt üreticisi Giorgio Moroder kazanan üretilmiştir. Moroder's tarzı gibi, film müziği çok sentezlenmiş yeni dalga, elektronik müzik oluşur.


[değiştir] Video oyunları Ana madde: Scarface: The World Is Yours Lisanslı bir video oyunu, Scarface: The World Is Yours, Eylül ve Ekim 2006 ve Haziran 2007 yılında bir güncelleştirme, Radikal Entertainment tarafından geliştirilen ve vivendi Evrensel Oyunlar tarafından yayınlanan serbest bırakıldı. Oyun bir netice oldu ve öncül üzerinde Tony aslında onun konak üzerindeki film sonunda saldırısı atlattı gider. Wii, PS2, Xbox, ve PC sürümleri yayımlanan edilmiştir.

Ana madde: Scarface: Para. Güç. Saygı. Radikal ve vivendi de, Ekim 2006 yılında ikinci bir lisanslı video oyunu, Scarface: Para, Güç, saygı yayımladı. Oyun çok Scarface gibi: Bu dünya içinde, ancak bir temel fark, ikinci oyun anlaşmaları ile daha fazla olan ise Dünya Seninki çok odaklı bir uyuşturucu ve Montana kokain imparatorluk ve çim ve yönetmek, kontrol elde kurtulun çete, saygı ve imparatorluğun genel yeniden kazanıyor. Bu oyunun tarihi için serbest bırakıldı, sadece bir PSP sürümü.

Bulunanlar oyunu Grand Theft Auto: Vice City de, boş bir dairede ünlü kanlı banyo bir alan gibi Scarface bazı homages, bu bir silah olarak kullanılabilecek bir chainsaw birlikte. Ayrıca Malibu Club çok Babylon Club benzer. Kokain ele bu Tony çift Ayrıca oyunda nerede Tommy ve ortak Lance Vance Tommy's kokain-Ricardo Diaz patron ele öldürmek bir görev inç çarpı işareti alır gibi Tommy Vercetti uyuşturucu ele baskın çeken oyun, en başından, In çok zaman Tony ve Manny Frank öldürecek gibi. Ricardo Diaz ofisi hemen Tony ofisi için filmde, siyah duvarlar ve televizyon ekranlarında bir dizi dahil olmak üzere, Diaz's köşk ve büyük ön salonu da çok benzer aynıdır Tony olan filmde, derin kırmızı duvarlar dahil. Son olarak, oyunun son görev ( "Et Kapat ...") tutun hafif bir dönme olduğunu-off Scarface en son sahne. Bu misyonu olarak, Tommy birkaç silah ile köşk bir bütün rakip çete savuşturmak zorundadır. Tek fark, Ancak Ken Rosenberg ile mücadele ile Tommy hayat "yeni bir iş ilişkisi başlamaktır."


[değiştir] Kitaplar ve karikatür Dark Horse Comics' baskı, DH Basın, bir roman Scarface adı: The Beginning LA Bankalar tarafından yayımlanmıştır. [16] [17]

In 2007, IDW Publishing released a new series called Scarface: Scarred for Life, which picks up where the film ends; as in the video game, it depicts Tony Montana barely surviving the film's climactic shotgun blast and, with the aid of two corrupt DEA agents, recovering to rebuild his empire and seek revenge on Sosa. This series was written by John Layman, with art by Dave Crosland. [18] IDW followed it in July 2007 with a prequel comic mini-series called Devil in Disguise, by Joshua Jabcuga and Alberto Dose, which shows Antonio's pre-boatlift days as a boy learning his way around the Cuban criminal underworld. [19]


[edit] Television and film In 2001, plans were set into motion for hip hop artist Cuban Link to write and star in a sequel to Scarface entitled Son of Tony.[20] The plans for a prospective sequel drew both praise as well as criticism, and after several years Cuban Link had expressed that he may no longer be involved with the project as the result of movie rights issues and creative control.[21]

USA Network announced in 2003 they would be producing a mini-series based on the movie; however, the series' current status is unknown


By Orchanes