Tanrı (eril): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Noumenon (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
 
Noumenon (mesaj | katkılar)
ic bag
1. satır: 1. satır:
Eril bir ilahi varlık olarak '''Tanrı''', en azından cinsi anlamda, dişil bir ilahi varlık olan 'tanrıça'nın karşıtı olarak tanımlanabilir. Tanrıça terimi sadece dişil ilahlara verilirken, tanrı terimi dişil veya eril veya cinsiyetsiz veya monoteistik Tanrı anlayışlarının hepsinde kullanılabilir. Yani belirli olarak eril tanrıları tanımlamaz.
[[Eril]] bir ilahi varlık olarak '''Tanrı''', en azından cinsi anlamda, [[dişil]] bir ilahi varlık olan '[[tanrıça]]'nın karşıtı olarak tanımlanabilir. Tanrıça terimi sadece dişil ilahlara verilirken, tanrı terimi dişil veya eril veya cinsiyetsiz veya [[monoteistik]] Tanrı anlayışlarının hepsinde kullanılabilir. Yani belirli olarak eril tanrıları tanımlamaz.


{{çalışma var}}
{{çalışma var}}

Sayfanın 06.42, 2 Nisan 2006 tarihindeki hâli

Eril bir ilahi varlık olarak Tanrı, en azından cinsi anlamda, dişil bir ilahi varlık olan 'tanrıça'nın karşıtı olarak tanımlanabilir. Tanrıça terimi sadece dişil ilahlara verilirken, tanrı terimi dişil veya eril veya cinsiyetsiz veya monoteistik Tanrı anlayışlarının hepsinde kullanılabilir. Yani belirli olarak eril tanrıları tanımlamaz.