Halk müziği: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
Otorite kontrolü şablonu eklendi
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Geri alındı potansiyel vandalizm tanım değiştirme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Lithuanian folklore performance.jpg|küçükresim|310 px|[[Litvanya]]{{'}}dan bir [[folklor]] grubu halk müziği eşliginde dans ediyor]]
[[Dosya:Lithuanian folklore performance.jpg|küçiklerini yansıtırken [[sanat]] kaygısı, yapmacık bir değiş, böbürlenme, kabalık, sertlik,ikiyüzlülük yoktur. Gösterişten arınmış, alçak gönüllü, yalın, gerçekçi içtenlikli, yürekten gelen bir değiş bulunur.

'''Halk müziği''', bir yörenin yerleşik insanları tarafından üretilen, insandan insana aktarılarak yaşayan, sürekliliği bulunan, yüzyıllar boyunca toplumların kendi öz [[kültür]]leri ile bezenen,halk tarafından genel kabul görerek yaşayan ve yaratıcılarının adları çoğunlukla belirsiz olan bir müzik türüdür. Dünyanın neresinde olursa olsun halk şarkıları, [[kent kültürü]]nün dışında üretilmiştir. Bu müzik ve onun eşliğinde yapılan danslar, [[kırsal kesim]]in yaşamında kendine özgü anlam ve amaçlar içerir. Ana tema [[aşk]]tır. [[Yöresel dil]] ve [[üslup]] özelliklerini yansıtırken [[sanat]] kaygısı, yapmacık bir değiş, böbürlenme, kabalık, sertlik,ikiyüzlülük yoktur. Gösterişten arınmış, alçak gönüllü, yalın, gerçekçi içtenlikli, yürekten gelen bir değiş bulunur.


Neredeyse yeryüzündeki her millete ait bir halk müziği bulunur. Halk müziğinin [[Anadolu]]'ya özgü biçimine [[Türk halk müziği]] adı verilir. Bu tür müzik yine Anadolu'ya özgü [[Türk halk müziği çalgıları]] eşliğinde icra edilir.
Neredeyse yeryüzündeki her millete ait bir halk müziği bulunur. Halk müziğinin [[Anadolu]]'ya özgü biçimine [[Türk halk müziği]] adı verilir. Bu tür müzik yine Anadolu'ya özgü [[Türk halk müziği çalgıları]] eşliğinde icra edilir.

Sayfanın 02.09, 17 Haziran 2021 tarihindeki hâli

[[Dosya:Lithuanian folklore performance.jpg|küçiklerini yansıtırken sanat kaygısı, yapmacık bir değiş, böbürlenme, kabalık, sertlik,ikiyüzlülük yoktur. Gösterişten arınmış, alçak gönüllü, yalın, gerçekçi içtenlikli, yürekten gelen bir değiş bulunur.

Neredeyse yeryüzündeki her millete ait bir halk müziği bulunur. Halk müziğinin Anadolu'ya özgü biçimine Türk halk müziği adı verilir. Bu tür müzik yine Anadolu'ya özgü Türk halk müziği çalgıları eşliğinde icra edilir.