Anti-Yahudilik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
→‎Tarihi: Yazım hatası düzeltildi, Gramer düzeltildi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği Android uygulaması değişikliği
4. satır: 4. satır:


== Tarihi ==
== Tarihi ==
Tarih boyunca Anti-Yahudiliğe örnek verilebilecek pek çok olay yaşanmıştır. Örneğin Roma İmparatoru [[Hadrianus]]'un, imparatorluk sınırları dahilinde [[sünnet]]i yasaklamasıdır. [[Selahaddin Eyyubi]], [[Üçüncü Haçlı Seferi]] sırasında [[Kudüs]]'te [[Tevrat]] ve [[Zebur]] nüshalarını törenle yaktırmıştır. 1453'de, [[II. Mehmed|Fatih Sultan Mehmet]] [[İstanbul'un Fethi|İstanbul'u fethettikten sonra]], politika amacıyla Doğu Ortodox Kilisesi'nin güvenini kazanmak için Katoliklere ve Yahudilere kısıtlamalar getirmiştir.
Tarih boyunca Anti-Yahudiliğe örnek verilebilecek pek çok olay yaşanmıştır. Örneğin Roma İmparatoru [[Hadrianus]]'un, imparatorluk sınırları dahilinde [[sünnet]]i yasaklamasıdır. [[Selahaddin Eyyubi]], [[Üçüncü Haçlı Seferi]] sırasında [[Kudüs]]'te [[Tevrat]] ve [[Zebur]] nüshalarını törenle yaktırmıştır. 1453'de, [[II. Mehmed|Fatih Sultan Mehmet]] [[İstanbul'un Fethi|İstanbul'u fethettikten sonra]], politika amacıyla Doğu Ortodoks Kilisesi'nin güvenini kazanmak için Katoliklere ve Yahudilere kısıtlamalar getirmiştir.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 21.32, 9 Aralık 2020 tarihindeki hâli

Roma'daki Titus Takı'nın iç duvarında resmedilen İkinci Tapınak'ın yağmalanması.

Anti-Yahudilik (İbraniceנגד יהדות), Yahudi dini inanç ve geleneklerine karşı duyulan karşıtlık ve nefrettir. Günümüzdeki çoğu araştırmacıya göre Anti-Yahudilik, Antisemitizm'in bir koludur.[1]

Tarihi

Tarih boyunca Anti-Yahudiliğe örnek verilebilecek pek çok olay yaşanmıştır. Örneğin Roma İmparatoru Hadrianus'un, imparatorluk sınırları dahilinde sünneti yasaklamasıdır. Selahaddin Eyyubi, Üçüncü Haçlı Seferi sırasında Kudüs'te Tevrat ve Zebur nüshalarını törenle yaktırmıştır. 1453'de, Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra, politika amacıyla Doğu Ortodoks Kilisesi'nin güvenini kazanmak için Katoliklere ve Yahudilere kısıtlamalar getirmiştir.

Kaynakça