Edim: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
4. satır: 4. satır:


[[Kategori:Psikoloji]]
[[Kategori:Psikoloji]]

Organizma çevresiyle ilişki halindeyken, doğuştan sahip olduğu kas ve kemik yapısını kullanmaktadır. İnsanın yürüyüp, koşması; kuşun uçması; maymunun ağaç dallarında sallanması gibi davranışları herhangi bir uyarıcı olmadan da meydana gelir. Bu davranışlar o canlının biyolojik yapısında vardır. İşte herhangi bir ihtiyaç durumunda, organizmanın kendiliğinden ortaya koyduğu bu davranışlara '''edim''' denir.

Sayfanın 14.58, 11 Kasım 2007 tarihindeki hâli

Edim veya performans, bireyin herhangi bir alandaki gözlemlenebilen davranışıdır. Eğitim bağlamında edim, öğrencinin derslerde yaptıklarıdır. Öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, ürettiği herhangi bir şey, arkadaşlarıyla ya da öğretmenle olan etkileşimi onun edimidir. Hukuk alanında ise edim borçlu kişinin yerine getirmekle yükümlü olduğu davranış biçimidir.

Organizma çevresiyle ilişki halindeyken, doğuştan sahip olduğu kas ve kemik yapısını kullanmaktadır. İnsanın yürüyüp, koşması; kuşun uçması; maymunun ağaç dallarında sallanması gibi davranışları herhangi bir uyarıcı olmadan da meydana gelir. Bu davranışlar o canlının biyolojik yapısında vardır. İşte herhangi bir ihtiyaç durumunda, organizmanın kendiliğinden ortaya koyduğu bu davranışlara edim denir.