Henri Grégoire: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
IpsumVelit (mesaj | katkılar)
k ingilizce wiki'den kaynak ve kılavuz eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Henri Grégoire''' (21 Mart 1881 [[Huy]] - 28 Eylül 1964 Brüksel) Belçikalı tarihçi. [[Bizantoloji]]'nin Belçika'daki kurucusu olarak kabul edilir.{{Bilim insanı-taslak}}
'''Henri Grégoire''' (21 Mart 1881 [[Huy]] - 28 Eylül 1964 Brüksel) Belçikalı tarihçi. [[Bizantoloji]] ile ilgilenen Belçikalı Bilim İnsanıdır.

Grégoire bilim kariyerinin çoğunu ''Université libre de Bruxelles'' de geçirdi. 1938 yılında New York'ta bulunan ''The New School'da'' Sosyal araştırmalarda bulundu. İkinci Dünya Savaşı sırasında aynı üniversite'de ''École libre des hautes études'a'' katıldı. ''Byzantion'', ''Nouvelle Clio'', ''Annuaire de l'Institut de Philologie et d'Histoire Orientales et Slaves'', ''Flambeau'' adlarında 4 kitap yayımladı.

Grégoire özellikle Orta çağ Epik Şiirleriyle hatırlanır.<ref>{{Web kaynağı|url=https://en.wikipedia.org/wiki/Henri_Gr%C3%A9goire_(historian)|başlık=ingilizce wiki|erişimtarihi=|tarih=|çalışma=|yayıncı=}}</ref>

{{Bilim insanı-taslak}}


{{DEFAULTSORT:Gregoire, Henri}}
{{DEFAULTSORT:Gregoire, Henri}}

Sayfanın 12.49, 21 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Henri Grégoire (21 Mart 1881 Huy - 28 Eylül 1964 Brüksel) Belçikalı tarihçi. Bizantoloji ile ilgilenen Belçikalı Bilim İnsanıdır.

Grégoire bilim kariyerinin çoğunu Université libre de Bruxelles de geçirdi. 1938 yılında New York'ta bulunan The New School'da Sosyal araştırmalarda bulundu. İkinci Dünya Savaşı sırasında aynı üniversite'de École libre des hautes études'a katıldı. Byzantion, Nouvelle Clio, Annuaire de l'Institut de Philologie et d'Histoire Orientales et Slaves, Flambeau adlarında 4 kitap yayımladı.

Grégoire özellikle Orta çağ Epik Şiirleriyle hatırlanır.[1]

  1. ^ "ingilizce wiki".