Encyclopædia Iranica: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
ansiklopedik değil.
1. satır: 1. satır:
'''Encyclopædia Iranica''', [[Columbia University]]'nin [[İran]] kültür ve tarihi hakkında, [[1973]] yılında [[İngilizce]] bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece [[İran]]la sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem [[Farsça]]'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: [[Afganistan]], [[Tacikistan]], [[Türkiye]], [[Kafkaslar]], [[Güney Asya]], [[Orta Asya]] ve [[Mezopotamya]]. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır.
'''Encyclopædia Iranica''', [[Columbia University]]'nin [[İran]] kültür ve tarihi hakkında, [[1973]] yılında [[İngilizce]] bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece [[İran]]la sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem [[Farsça]]'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: [[Afganistan]], [[Tacikistan]], [[Türkiye]], [[Kafkaslar]], [[Güney Asya]], [[Orta Asya]] ve [[Mezopotamya]]. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır. Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır.

Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır. [[25 Mart]] [[2007]]'de the Associated Press, Encyclopædia Iranica'yı daha fazla kişiye tanıtmak için bir haber hazırladı. Bu hikâye haber yayın organları tarafından çalındı. CNN International, bu haberi CNNI internet sitesinde aynen yayınladı.


{{iran-taslak}}
{{iran-taslak}}

Sayfanın 17.11, 29 Temmuz 2018 tarihindeki hâli

Encyclopædia Iranica, Columbia University'nin İran kültür ve tarihi hakkında, 1973 yılında İngilizce bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece İranla sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem Farsça'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: Afganistan, Tacikistan, Türkiye, Kafkaslar, Güney Asya, Orta Asya ve Mezopotamya. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır. Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır.