Gripin: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Peykbot (mesaj | katkılar)
k düzen
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{hakkında|ilaç|Müzik grubu için|Gripin (müzik grubu)}}
{{hakkında|ilaç|Müzik grubu için|Gripin (müzik grubu)}}


'''Gripin''', Eczacı [[Necip Akar]] tarafından kurulmuş olan ve o zamanki adıyla ''Gripin İlaç A.Ş.'' firmasının ürettiği ve [[Türk]] yapımı ilk [[ağrı kesici]] - [[ateş]] düşürücü [[ilaç]] ticari adıdır. Üretimine [[1935]] yılından başlanmıştır ve günümüzde halen üretilmektedir.
'''Gripin<sup>&reg;</sup>''', Eczacı [[Necip Akar]] tarafından kurulmuş olan ve o zamanki adıyla ''Gripin İlaç A.Ş.'' firmasının ürettiği ve [[Türk]] yapımı ilk [[ağrı kesici]] - [[ateş]] düşürücü [[ilaç]] ticari adıdır. Üretimine [[1935]] yılından başlanmıştır ve günümüzde halen üretilmektedir.


'''GRİPİN''', ilk üretilen [[Türk]] yapımı ilaçlardan biri olması ve tanıtımının iyi yapılması sebebiyle halk tarafından oldukça benimsenmiş, özellikle [[sıtma]]nın kol gezdiği yıllarda, ''[[Kinin|Kininli Gripin]]'' tek ilaç olarak kullanılmış ve Türkiye'nin en ücra köşelerinde halk tarafından aranır olmuştur. Etkin maddesi [[parasetamol]]dür.
'''GRİPİN<sup>&reg;</sup>''', ilk üretilen [[Türk]] yapımı ilaçlardan biri olması ve tanıtımının iyi yapılması sebebiyle halk tarafından oldukça benimsenmiş, özellikle [[sıtma]]nın kol gezdiği yıllarda, ''[[Kinin|Kininli Gripin<sup>&reg;</sup>]]'' tek ilaç olarak kullanılmış ve Türkiye'nin en ücra köşelerinde halk tarafından aranır olmuştur. Etkin maddesi [[parasetamol]]dür.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==
14. satır: 14. satır:
{{farmakoloji-taslak}}
{{farmakoloji-taslak}}


[[Kategori:İlaçlar]]
[[Kategori:İlaçlar markaları]]

Sayfanın 21.56, 14 Ağustos 2014 tarihindeki hâli

Gripin®, Eczacı Necip Akar tarafından kurulmuş olan ve o zamanki adıyla Gripin İlaç A.Ş. firmasının ürettiği ve Türk yapımı ilk ağrı kesici - ateş düşürücü ilaç ticari adıdır. Üretimine 1935 yılından başlanmıştır ve günümüzde halen üretilmektedir.

GRİPİN®, ilk üretilen Türk yapımı ilaçlardan biri olması ve tanıtımının iyi yapılması sebebiyle halk tarafından oldukça benimsenmiş, özellikle sıtmanın kol gezdiği yıllarda, Kininli Gripin® tek ilaç olarak kullanılmış ve Türkiye'nin en ücra köşelerinde halk tarafından aranır olmuştur. Etkin maddesi parasetamoldür.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Resmi Web Sitesi