Instagram: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.3) (Bot: Ekleniyor: fi:Instagram, vi:Instagram
NjardarBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.3) (Bot: Ekleniyor: nn:Instagram
38. satır: 38. satır:
[[nds-nl:Instagram]]
[[nds-nl:Instagram]]
[[nl:Instagram]]
[[nl:Instagram]]
[[nn:Instagram]]
[[no:Instagram]]
[[no:Instagram]]
[[pt:Instagram]]
[[pt:Instagram]]

Sayfanın 13.19, 6 Ekim 2012 tarihindeki hâli

Instagram Logo
16 değişik Instagram filtresi uygulanmış bir kolaj resmi.

Instagram, ücretsiz fotoğraf paylaşma programı. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.[1] Belirgin özellikleri; fotoğrafları bir kare şekline sınırlandırmak, Kodak Instamatic ve Polaroid resimler, cep telefonu kameralarında kullanılanın aksine 4:3'lük çerçeve oranı.

Instagram ilk başta sadece iPhone, iPad ve iPod Touch aletlerinde kullanılırken 2012 Nisan'da Android 2.2 (Froyo ve üstü yüklü kameralı telefonları da destekledi. Uygulama iTunes App Store and Google Play online satış mağazalarında dağıtılıyor.[2]

21 Nisan 2012 tarihinde Facebook, şirketi (ve 13 çalışanını)[3] yaklaşık 1 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı. [4] Şirketin kendisini bağımsız olarak yönetebilmesi hedefleniyor.[5]

Kaynaklar

  1. ^ Frommer, Dan (Nov. 1, 2010). "Here's How To Use Instagram". Business Insider. Erişim tarihi: May 20, 2011.  Tarih değerini gözden geçirin: |date= (yardım)
  2. ^ "Instagram comes to Android, available to download now". Engadget. Apr. 3, 2012.  Tarih değerini gözden geçirin: |date= (yardım)
  3. ^ Ante, Spencer E. "Financing to Value Instagram at $500 Million". Wall Street Journal. Erişim tarihi: Apr. 9, 2012.  Tarih değerini gözden geçirin: |accessdate= (yardım)
  4. ^ Facebook Instagram'ı Satın Aldı
  5. ^ Facebook kuşkusu fotoğrafları sildirtti!