Peyzaj: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Mimar77 (mesaj | katkılar)
Landscapearc tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{dablink|Bu sayfa topoğrafya ile ilgili [[peyzaj]] kavramını anlatmaktadır. Başlığın diğer anlamları için [[Peyzaj (anlam ayrımı)]] sayfasına bakınız.}}
{{dablink|Bu sayfa topoğrafya ile ilgili [[peyzaj]] kavramını anlatmaktadır. Başlığın diğer anlamları için [[Peyzaj (anlam ayrımı)]] sayfasına bakınız.}}
'''Peyzaj''' kelime anlamıyla görüntü veya manzara demek olup, belirli bir yerden bakıldığında görüş açısına giren tüm topoğrafik verileri içerir. Peyzaj kelimesi [[etimoloji]]k olarak Türkçe'ye Fransızca'dan girmiştir.([[Fransızca]]sı '''Paysage''''dir.) Çevre düzenlemesi, [[peyzaj mimarlığı]]nın ilgi alanı içindedir. Dolayısıyla peyzaj kavramı peyzaj mimarlığı çalışmalarının temelini oluşturur.
'''Peyzaj''' kelime anlamıyla görüntü veya manzara demek olup, belirli bir yerden bakıldığında görüş açısına giren tüm topoğrafik verileri içerir. Peyzaj kelimesi [[etimoloji]]k olarak Türkçe'ye Fransızca'dan girmiştir.([[Fransızca]]sı '''Paysage''''dir.)
==Avrupa Peyzaj Sözleşmesine göre tanımı==
'''Peyzaj''', insanlar tarafından algılandığı şekliyle, karakteri doğal ve/veya insani unsurların eyleminin ve etkileşiminin sonucu olan bir alan anlamına gelir.
Çevre düzenlemesi, [[peyzaj mimarlığı]]nın ilgi alanı içindedir. Dolayısıyla peyzaj kavramı peyzaj mimarlığı çalışmalarının temelini oluşturur.


{{coğrafya-taslak}}
{{coğrafya-taslak}}

Sayfanın 20.26, 26 Nisan 2012 tarihindeki hâli

Peyzaj kelime anlamıyla görüntü veya manzara demek olup, belirli bir yerden bakıldığında görüş açısına giren tüm topoğrafik verileri içerir. Peyzaj kelimesi etimolojik olarak Türkçe'ye Fransızca'dan girmiştir.(Fransızcası Paysage'dir.)

Avrupa Peyzaj Sözleşmesine göre tanımı

Peyzaj, insanlar tarafından algılandığı şekliyle, karakteri doğal ve/veya insani unsurların eyleminin ve etkileşiminin sonucu olan bir alan anlamına gelir.

Çevre düzenlemesi, peyzaj mimarlığının ilgi alanı içindedir. Dolayısıyla peyzaj kavramı peyzaj mimarlığı çalışmalarının temelini oluşturur.