Cemil İpekçi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: İç bağ düzeltme
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Cemil İpekçi''' (d. 5 Ağustos 1948<ref name="Cemil İpekçi">[http://www.Cemilipekci.com.tr Cemil İpekçi Resmi Sitesi. Erişim: 29 Temmuz 2010]</ref>, [[Erzurum]]<ref name="Cemil İpekçi" />), [[Türk]] [[moda tasarımcısı]].
'''Cemil BAYANSI ERKEK İpekçi''' (d. 5 Ağustos 1948<ref name="Cemil İpekçi">[http://www.Cemilipekci.com.tr Cemil İpekçi Resmi Sitesi. Erişim: 29 Temmuz 2010]</ref>, [[Erzurum]]<ref name="Cemil İpekçi" />), [[Türk]] [[moda tasarımcısı]].


Erzurum doğumlu olan sanatçı [[Horasan]]'ın en köklü ailelerinden birine mensuptur. 5 yaşından beri kesintili olarak İstanbul'da yaşamaktadır. ( [[İpekçizadeler]]<ref>http://www.chronicledergisi.com/ipek-ticaretinden-sinemaciliga-ipekciler/</ref>)
Erzurum doğumlu olan sanatçı [[Horasan]]'ın en köklü ailelerinden birine mensuptur. 5 yaşından beri kesintili olarak İstanbul'da yaşamaktadır. ( [[İpekçizadeler]]<ref>http://www.chronicledergisi.com/ipek-ticaretinden-sinemaciliga-ipekciler/</ref>)

Sayfanın 07.07, 22 Kasım 2011 tarihindeki hâli

Cemil BAYANSI ERKEK İpekçi (d. 5 Ağustos 1948[1], Erzurum[1]), Türk moda tasarımcısı.

Erzurum doğumlu olan sanatçı Horasan'ın en köklü ailelerinden birine mensuptur. 5 yaşından beri kesintili olarak İstanbul'da yaşamaktadır. ( İpekçizadeler[2]) İngiltere'deki Royal Academy of Art (Kraliyet Sanat Akademisi) 1971 yılında mezun oldu.[1] 1972-75 yılları arasında stilist olarak çalıştı. 1975 yılında Tzagane isimli moda evini kurdu. 1979 yılında Tzagane'ın bir şubesini Nis'de açtı. 1984'e kadar her iki moda evinde birden Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yaptı. 1984'de İstanbul'da Haute Couture moda evini kurarak çağdaş gece modasına dönüş yaptı. 1990'lara kadar Türk ve Anadolu motifli çalışmalarına ara verdi ise de bu kesinti 1992 yılındaki "Suzeni" isimli koleksiyonu ile sona erdi.[1]

2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasının birincisi Azra Akın'ın elbisesini tasarladı. Elbisenin kumaşını Kapalıçarşı'dan aldı. Kıyafet tasarımlarının yanısıra Damra markalı pırlanta ürünlerinin tasarımını da gerçekleştirmektedir.

3 Ocak 2008'de konuk olduğu bir televizyon programında, üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılana kadar tesettür defilesi yapmayacağını açıkladı.[3]

Kaynakça

Dış bağlantılar

Şablon:Tbt