Varys

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Varys
A Song of Ice and Fire karakteri
İlk görünüm
Son görünüm
YaratanGeorge R. R. Martin
CanlandıranConleth Hill
Bilgileri
Takma ad(lar)ıFısıltıların Efendisi, Örümcek
CinsiyetErkek

Lord Varys, George R.R Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı roman serisinde ve Buz ve Ateşin Şarkısı romanından uyarlanan Game of Thrones adlı dizi serisinde geçen bir kurgusal karakterdir. Aers II Targaryen ve Robert Baratheon'ın Demir taht'a oturduğu dönemlerde "fısıltıların efendisi" olarak küçük konsülde yer almıştır.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Varys, kel, tombul yavaş hareket eden ve efeminen bir karakterdir. Game of Thrones dizi serisinde karakteri Conleth Hill canlandırmıştır.[1][2][3]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Varys, romanlarda anlatıcı bakış açısına sahip bir karakter değildir, bu nedenle onun eylemlerine Ned Stark, Tyrion ve Cersei Lannister gibi diğer kişilerin gözünden tanık olunmakta ve yorumlanmaktadır.[4] Örümcek olarak da adlandırılan Varys, King's landingde Yedi Krallığin casus şefi, fısıltıların Efendisi olarak görev yapan bir hadım ve saray mensubudur. fısıltıların Efendisi olarak küçük konseyde de yer alan Varys, hem soylular hem de sıradan insanlara korku saçmaktadır. Kraliyet kalesindeki tüm gizli geçitleri bilmekte ve "kuşlar" olarak nitelendirdiği casusları her yerde bulunmaktadır.[5]

Genellikle, saray şatafatının hoşluklarına sahip, kel, tombul bir kamusal kişilik olarak kendisini göstermektedir. Alçakgönüllü ve biraz kadınsı bir kimlik oluşturarak çoğu zaman onu iyi tanımayanları yanlış yanılgılara düşürerek kendisinin neşeli ve sıkıcı bir dalkavuk olarak küçümsenmesine neden olmaktadır. Fakat gerçekte varys, saray politikalarını kurnazca manipüle eden, little finger ile eşdeğer bir kişiliktir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Game of Thrones Cast and Crew: Varys played by Conleth Hill". HBO. 7 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2015. 
  2. ^ "The Official Website for the HBO Series Game of Thrones - Season 4". 7 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2015. 
  3. ^ "From HBO". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Game of Thrones Viewer's Guide". HBO. 14 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2015. 
  5. ^ "A Read of Ice and Fire: A Clash of Kings, Part 2". Tor.com. 13 Ocak 2012. 14 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2024.