Zyzzyx Road

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zyzzyx Road
Zyzzyx Road
Zyzzyx Road film posteri
YönetmenJohn Penney
YapımcıJohn Penney
YazarJohn Penney
Oyuncular
MüzikRyan Beveridge
Görüntü yönetmeniDavid Klein
KurguJoseph Gutowski
StüdyoZyzzyx LLC
DağıtıcıGoDigital Media Group
Çıkış tarih(ler)i25 Şubat 2006 (2006-02-25)
Süre86 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$1.2 milyon[1]
Hasılat$30[1]

Zyzzyx Yolu,[2] ayrıca Zyzzyx Rd olarak da adlandırılır. John Penney tarafından yazılan, yapımcılığı üstlenilen ve yönetilen, Katherine Heigl, Leo Grillo ve Tom Sizemore'un oynadığı 2006 yapımı bir Amerikan gerilim filmi.

Film, tek bir sinemada kasıtlı olarak sınırlı gösterimi nedeniyle, açılışında yalnızca 30 $'lık brüt bilet satışlarıyla ün kazandı; gişe satışları açısından ABD tarihindeki en düşük hasılat yapan filmdir.[3] Aynı zamanda Şimdiye Kadarki En Kötü Film'e kadar en düşük açılış gişe satışlarını yapan filmdi! (2011), prömiyeri sırasında sadece 11 $ ile sona erdi.[4][5]

Konu özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Çapkın bir muhasebeci olan Grant, bir iş gezisi için Las Vegas'a gider ve baştan çıkarıcı bir kadın olan Marissa ve onun kıskanç eski erkek arkadaşı Joey ile tanışır. Grant ve Marissa, Joey'i öldürdüklerine inanarak etkisiz hale getirirler ve onu Kaliforniya'nın Mojave Çölü'ndeki Interstate 15'in dışındaki kırsal bir yol olan isimsiz Zyzzyx Road'a gömmeye karar verirler. Bir mezar kazdıktan sonra, Joey'i Grant'in arabasının bagajından kaybolduğunu ɡörürler. Grant, Joey'i bir kürekle çölde kovalar ve onu terk edilmiş bir madende saklanırken bulunca, Joey'e Marissa hakkında bir sır verir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Leo Grillo, Marissa ile bir ilişki başlatan bir muhasebeci olan Grant rolünde.
  • Katherine Heigl, Grant'in sevgilisi ve Joey'nin eski kız arkadaşı Marissa rolünde. John Penney, satışları artırmak için Heigl'in Grey's Anatomy'deki yükselen başarısı üzerine kumar oynadı. Başlangıçta rol Thora Birch'e teklif edilmişti, ancak rolü geri çevirdi.
  • Tom Sizemore, Marissa'nın kıskanç eski erkek arkadaşı Joey rolünde. Grillo "oyunculuğuna çekildi ve Sizemore'un geçmişi aslında onu sert bir kötü adam olarak daha ikna edici yaptı." Jason Lee de dahil olmak üzere birçok aktör, Sizemore kadroya alınmadan önce rolü geri çevirdi.
  • Yorlin Madera Kamyon Sürücüsü Bob
  • Nancy Linari (seslendirme) Brenda

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Brunner, Rob (16 Şubat 2007). "The Strange and Twisted Tale of...The Movie That Grossed $30.00". Entertainment Weekly. ss. 46-49. 19 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2023. 
  2. ^ "ZYZZYX Road Movie Trailer". YouTube. 1 Nisan 2008. 11 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 
  3. ^ "Zyzzyx Road (2006)". Box Office Mojo. 16 Mart 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2007. 
  4. ^ Matt Singer (26 Ağustos 2011). "The Worst Movie EVER!" lives up to its name with epically bad grosses". IFC. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2011. 
  5. ^ "Zyzzyx Road is bested by The Worst Movie Ever!". 26 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]