Zarema

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zarema
Zarema on set of music video, "Atak"
Genel bilgiler
DoğumZarema
1983 (40-41 yaşında)[1]
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2005-günümüz
Müzik şirketiSony BMG Music Entertainment Turkey, 2007

Zarema (Halilova) bir Kırım [1] - Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve Kırım Tatar kökenli oyuncu. SSCB'nin etnik temizliğinin bir parçası olarak (daha sonra Kasım 2015'te Ukrayna hükümeti tarafından soykırım olarak tanındı) etnik Kırım Tatarları Özbekistan'da sınır dışı edilirken doğdu, Karadeniz'deki Kırım Yarımadası'ndaki yerli topraklarından atıldı [2]). SSCB'nin yıkılmasından sonra 1989'a kadar Kırım Tatarlarının Kırım vatanlarına dönmelerine izin verilmedi.

Ukrayna, Kiev'deki Ulusal Tiyatro, Sinema ve Televizyon Üniversitesi'nden dramatik tiyatro ve film dalında mezun olduktan sonra Zarema 2007 yılında Sony BMG Music Entertainment Türkiye sözleşme imzaladı ve bir yıllığına İstanbul'a yerleşti. Orada, Avrupa çapında eleştirel beğeni toplayan [3][4] devam eden ilk Türkçe albümünü çıkardı. Onun "Atak" müzik videosu Türkiye'de Kral TV, Genç TV, MTV, Number One TV ve Viva kanallarında bir numaraya ulaştı [5] Kral TV, Genç TV, MTV, Number One TV ve Viva dahil! TV ve Türkiye'de Youtube.com'da 400.000 görüntülemeyi aşan ilk video oldu.[6][7][8]

2008'in sonlarında Zarema [9] Los Angeles'a taşındı ve 2012'de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı oldu.[10] Amerikan radyo istasyonunda çalınan birçok İngilizce şarkı yazdı.

Tiyatro ve film diploması ile Zarema, ABD'de Hollywood'da Stella Adler Oyunculuk Akademisi'nden mezun oldu ve çeşitli saygın oyunculuk koçları altında eğitim gördü. 2009 yılında Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu'na (AFTRA) üye oldu ve 2010 yılında Screen Actors Guild'e (SAG, şimdi SAG-AFTRA) üye oldu.

Rusça, Türkçe, Ukraynaca, Kırım Tatarcası ve İngilizce bilen Zarema, çok dilli seslendirme çalışmaları için çok sayıda popüler film ve televizyon şovunda sahne aldı.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken çocukluğunu Özbekistan'da geçiren Zarema, müzikal bir aile ile çevriliydi. Dedesi ve babası gibi şarkı söyleme tutkusu vardı. Zarema dört yaşında şarkıcı olmak istediğine karar verdi ve her fırsatta müzik yarışmaları ve okul performanslarında şarkı söyledi.

Kırım Tatarlarının sürgüne gönderilmelerine izin verildiğinde, Zarema'nın ailesi Karadeniz'deki ulusal Kırım vatanına taşındı ve orada ilk sözlerini ve şarkılarını [11] Kırım Tatar dilinde yazdı. Zarema sekiz yaşındayken piyano öğrenmeye başladı ve 9 yaşından liseden mezun olana kadar piyano, keman, solfej ve koro eğitimi aldı.

Şarkı sözlerinin birçoğu işkence gören Kırım Tatar tarihi ve yurtseverliği ve kültürel vatanı Kırım'a olan güçlü yakınlığından ilham aldı. Birkaç yıl için, Zarema efsanevi Kırım Tatar şairi mezarı yıllık anma töreninde onun sözleri okumak için askere alındı, Eşref Shemyi-zâde,[12] kim 1978 yılında memleketi yakınlarındaki bir mezarlığa toprağa edilmişti.

Zarema 10 yaşında ilk radyo röportajını verdi ve 11 yaşında sözlerinin bir kısmını Kırım'ın en büyük gazetesi Dostluk'a sundu ve sözleri daha sonra gazetede yayınlandı. Kısa bir süre sonra Zarema, Dostluk temsilcileri tarafından aile evini ziyaret etti. Zarema'nın Kırım Hurzuf'taki Artek Çocuk Kampı'na katılmasını ve o Yaz'a katılımına sponsor olmasını tavsiye edenlerdi. Sözleri daha sonra çeşitli diğer Kırım gazete ve dergilerinde de yayınlandı.

Çocukluğu boyunca Zarema memleketindeki belediye binasında grubun baş şarkıcısı olarak hem rutin performanslar hem de tatiller ve özel günler için sahne aldı. Sık sık mahalle müziği gösterileri de düzenledi ve üretti.

Zarema 13 yaşında orijinal şarkısı "Ayi-Dag" ın ilk videosunu hazırladı ve Kırım televizyon kanalı Крым'da (Ulusal Televizyon ve Radyo) oynatıldı.

Zarema 15 yaşına kadar bölgesel ve ulusal müzik yarışmalarına ve festivallerine katılıyordu [13] ve genç bir yetişkin olarak Zarema üniversiteye gitmek için Ukrayna'nın Kiev kentine taşındı. Daha sonra, Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuchma'nın önünde sahne alarak özgün müziğini söylemek üzere Artek'e davet edildi.

Eğitim ve Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Zarema, Ukrayna'nın Kiev şehrinde bulunan tiyatro, film ve televizyon üniversitesine katıldı ve burada dramatik tiyatro ve film oyunculuk eğitimi aldı ve lisans derecesi ile mezun oldu.

Ertesi yıl, Zarema ünlü Ukraynalı müzik yapımcısı Mikhail Nekrasov ile bir araya geldi ve "Savash" ve "Hop Soyle" şarkılarını birlikte yazmak için onunla işbirliği yaptı. Türkçe yazılan bu şarkıların her ikisi de büyük beğeni topladı [14] ve Avrupa, Asya, Kanada ve İsrail'deki birçok ülkede radyo istasyonlarında,[15][16] müzik kanallarında ve gece kulüplerinde yaygın olarak çalındı.[17] Çeşitli radyo istasyonlarında ve TV programlarında canlı performanslar verdi.

"Savash" ve "Hop Soyle" in başarısı Sony BMG Music Entertainment Türkiye'nin dikkatini çekti ve sonunda Sony ile ilk albümünü kaydetmek için Sony ile bir kayıt sözleşmesi imzaladı. Kendi müziğini ve sözlerini yazan Zarema, efsanevi Türk yapımcı Ozan Çolakoğlu [18] ve yapım şirketi Sarı Ev (Sarı Ev) ve ayrıca Mustafa Ceceli, Özgür Buldum ve diğer tanınmış Türk yapımcılarla [19] kendi adını taşıyan ilk albümünü üretmek ve tanıtmak.[20]

Zarema, tanınmış Ukraynalı video yönetmeni Alan Badoev ile Kiev'deki albümdeki şarkılardan biri olan Atak için bir müzik videosu çekti . Video yaygın olarak izlendi ve Zarema, Türkiye'de Youtube hakkındaki 400.000'den fazla görüntülemeyi kazanan ilk sanatçı oldu. 2008 yılında videosu Kral, Genç TV, Viva TV, Bir Numara TV ve Dream TV dahil olmak üzere Türkiye'nin en popüler müzik kanallarının bir numaralı videosu oldu.

Zarema'nın müziği medyada önemli bir ilgi gördü ve Hürriyet, Milliyet, Sabah, Vatan, Takvim ve diğerleri de dahil olmak üzere birçok gazetede ve dergide yer aldı.

Zarema, albümünü tanıtırken, Bakü,[21][22] Azerbaycan ve Moskova Olimpijskij stadında 20.000 seyirci önünde konser verdi.[23]

Albümünü Sony Music Türkiye ile tanıtmak için gezdikten sonra Zarema California, Los Angeles'a taşındı ve hayatının yeni bir aşamasına başladı. Orada İngilizce konuşmayı öğrendi ve 2012'de ABD vatandaşı oldu.

Üniversite eğitimli bir oyuncu olarak Zarema, Los Angeles'ta oyunculuk kariyerine devam etmeye başladı, Hollywood'daki Stella Adler Oyunculuk Akademisi'nden mezun oldu ve çeşitli saygın oyunculuk koçları altında eğitim gördü. 2009 yılında Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu'na (AFTRA) üye oldu ve 2010 yılında Screen Actors Guild'e (SAG, şimdi SAG-AFTRA) üye oldu.

Rusça, Türkçe, Ukraynaca, Kırım Tatarcası ve İngilizce bilen Zarema, " Bayan Sekreteri ", " MacGyver ", "dahil olmak üzere çok sayıda popüler film ve televizyon şovunda performans gösteren çok dilli seslendirme çalışmaları için aranıyor. Charlie'nin Melekleri "," 6 Yeraltı "," Vatan "," Cezai Zihinler "," Kale "," Cypher "," Ok "," Wayne "," Gizli İşler "," En Karanlık Saat "," Yarının Efsaneleri ", " Jack Ryan ", " Cesur ", " Alınan " ve " Viski Cavalier ".

ABD'de oyunculuk kariyerine devam etmenin yanı sıra, Zarema, birçoğu çevrimiçi Müzik havuzlarına önemli ölçüde dikkat çeken ve çok sayıda Amerikan radyo istasyonunda çalınan birçok İngilizce şarkı yazdı.

Hayatımın Gecesi[değiştir | kaynağı değiştir]

2018 yılında Zarema Grammy kazanan ünlü yapımcı RedOn'la yeni bir İngilizce şarkı kaydetti ve Avrupada yayınlandı [24][25] RedOne "Just Dance", "Poker Face", "Bad Romance" "Alejandro" Lady Gaga için, Jennifer Lopez ve Pitbull "Dance On The Floor ", Marc Anthony ve Pitbull "Rain Over Me", Khaled "C'est la Vie" ve Enrique Iglesias "I Like It" ünlü şarkıları yazan yapımcıdır. "Night Of My Life" melodisi RedOne ve Zarema tarafından, sözler Zarema ve John Anthony Russell tarafından yazılmıştır. "Hayatımın Gecesi" Romanya'daki Roton Müzik [26][27] ve Turkiyede Doğan Müzik [28][29][30] tarafından yayınlandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Tüm dünya beni Türk olarak tanıyacak". hurriyet.com.tr. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  2. ^ "Ukraine's parliament recognizes deportation of Crimean Tatars in 1944 as genocide" , Ukraine Today. (12 November 2015)
  3. ^ "Desperate Housewives'ın Türk kızı - Magazin Haberleri". haberturk.com. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  4. ^ "Desperate Housewives'ın Türk kızı". mynet.com. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  5. ^ "Крымскотатарская певица Зарема покорила Турцию". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  6. ^ "YouTube'un yeni yıldızı" , Sabah. (7 February 2008)
  7. ^ "YouTube'un yeni yıldızı" , Vatan Gazetesi. (8 February 2008)
  8. ^ "Youtube'nin yeni starı!" , Habertürk Gazetecilik A.Ş. Üretim ve Tasarım CBG. (7 February 2008)
  9. ^ "Zarema ABD yolcusu" , Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (7 August 2008)
  10. ^ "Zarema lansează Night Of My Life – primul single al artistei din 2018". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  11. ^ "Tüm dünya beni Türk olarak tanıyacak". hurriyet.com.tr. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  12. ^ "Эшреф Шемьи-заде" , Eshref Shemyi-zade.
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  14. ^ "Общие параметры ротации всех треков исполнителя на радиостанциях, работающих в системе". Tophit.ru. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  15. ^ "Günaydın - 8 Ağustos 2008, Cuma - Zarema şimdi Amerika yolunda!". Arsiv.sabah.com.tr. 8 Ağustos 2008. 12 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  16. ^ "Zarema ABD yolcusu". Hurarsiv.hurriyet.com.tr. 22 Ağustos 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  17. ^ "Исполнитель - Zarema". tophit.ru. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  18. ^ "Kırım'ın Shakira'sı". Hurarsiv.hurriyet.com.tr. 22 Ağustos 2011. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  19. ^ "Ukrayna'dan bir ses". Hurarsiv.hurriyet.com.tr. 27 Kasım 2007. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  20. ^ "Zarema: MP3 Downloads". Amazon.com. 3 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  21. ^ "Süper Poligon: Tarkan'ın Bakü Konseri : Ön koltuk 700 euro, merdiven 400 dolar". Superpoligon.com. 27 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  22. ^ "новости шоу-бизнеса". tophit.ru. 27 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  23. ^ "SABAH - 16 Temmuz 2008, Çarşamba - Aşk dedikoduları yüzünden yan yana gelmediler". Arsiv.sabah.com.tr. 16 Temmuz 2008. 20 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2012. 
  24. ^ "Крымская татарка сняла клип с продюсером Леди Гаги". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  25. ^ "Крымская татарка сняла клип с продюсером Леди Гага". 29 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  26. ^ "Zarema lansează astăzi Night Of My Life – primul single al artistei din 2018". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  27. ^ "Zarema lansează astăzi Night Of My Life – primul single al artistei din 2018". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  28. ^ "Zarema "Night Of My Life"". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  29. ^ "Yeni Single : Zarema "Night Of My Life" ile dönüş yaptı!". 29 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  30. ^ "Hep şarkıcı olmak istedim". 12 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]