Yardım:Sayfa nasıl yazılır (tartışma)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
6. Tartışma

Tartışma sayfaları kullanıcılar tarafından sunulan fikirlerin bütün yazarlarla paylaşıldığı, Vikipedi'nin temel fonksiyonlarından birisidir.

Tartışma Sayfası

Bir konuyla ilgili her türlü fikrin tartışıldığı ve sayfa içine eklenecek, yazarların üzerinde anlaşamadığı konuların olgunlaştığı bölgelerdir. Eğer bir maddenin tartışma sayfası kırmızı ile önünüze geliyorsa daha önce hiçbir yazarın not düşmediği manasına gelir ve siz kendi notunuzla bu sayfayı başlatabilirsiniz.

Eğer kendiniz bir konu açıyorsanız düz olarak yazınıza başlayabilirsiniz. Eğer başka bir yazarın mesajına cevap yazıyorsanız kendi mesajınızın başına (:) ekleyerek bunun bir önceki mesaja cevap olduğunu belirtebilirsiniz. Aynı kuralla size cevap yazan bir başka yazar (::) ikinci kademeyi, sonraki (:::) üçüncü kademeyi oluşturacaktır.

Yazınızın sonuna dört adet ~~~~ tilde ekleyerek imzanızın otomatik olarak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı Sayfası

Kullanıcı (üye) olmanın size sağlayacağı bir başka avantaj; başkalarının size mesaj bırakma imkanıdır. Bir kullanıcı sizin mesaj sayfanıza not düşerse siz de onun mesaj sayfasına aynı başlık altında kendi iletinizi ekleyebilirsiniz.


Öğrendiklerinizi deneme tahtasında uygulayın
Yeni konu Üye olma